5 г. след смъртта на родилка съдът още търси експерти

Пет години след смъртта на 23-годишната родилка Полина Димова от Бургас, съдът не може да се произнесе има ли виновни. Причината е, че в цялата страна не се намира специалист-гинеколог, който да извърши експертиза. Тази седмица делото бе отложено за пореден път, съобщи bTV.

Обратно в новината

Коментари - 5 г. след смъртта на родилка съдът още търси експерти | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

за всяка лоша дума по невинен човек има възмездие!!!

Абе какво ,се чудите?Престанете да ни правите на идиоти,за хората разбиращи от сепсис.Самото обвинение е абсурдно?Прокуратурата не търси истината,а търси виновни!Стар поръчков номер!Естествено е да го отнесът последните,които нищо не могат да направят в условия на необратими паталогични промени.И докато не се намери експерт,който в прав текст да им каже,че това са изкупителни жертви по вина на прокуратурата,простотията ще продължава.Или може би чакат някой от невинно обвинените да се разболее и умре от тормоза и делото да приключи?Доверие само на международна независима експертиза!!!Така и родителите ще знаят истината,макар че те и сега са наясно...Българска работа!

Гарван гарвану око не вади! Жалко за младата жена и за детенцето... Няма справедливост в нашата страна. Ама се чудя тези лекари как спят нощем...

Мир на майчината душица! Милото детенце... Съболезнования на близките и много сили, за да продължават напред!

Родих нормално миналата година. През ден ме гледаха на видеозон. Всеки ден ми мереха температурата. В Родилно отделение в града ни от поне 10 години няма починала майка или бебе. Тези трябва да са били големи палачори, за да погубят по този начин момичето!

Поредната жертва на българския синдром, роден още при комунизма:-"Те ме лъжат, че ми плащат, аз ги лъжа, че им работя!?"-От началото на десетилетието след 2000-та година, поредица правителства съставени от долнопробни негодници, доведоха здравеопазването до напълно съсипано положение, спирайки всякакви належащи реформи в него, а лекарското съсловие, до напълно демотивирано състояние! Да изпълнява професионалните си задължения!Разделяйки го на тънка прослойка от високо заплатени, по вредни и неверни финансово-здравни механизми лекари, обикновенно с звания, заедно с медицинските директори на здравни заведения!Всичките свързани с висши, държавни чиновници-мошеници!Така наречената "бяла мафия"!И масата от обидно ниско заплатени лекари, демотивирайки ги по този начин да изпълняват с душа и сърце така ценната си, изключително сложна и важна професия!Когато обаче си зле платен и силно недоволен, демотивиран да изпълняваш по истински достоен начин професията си, би трябвало да напуснеш тази ощетяваща те здравна система!?

Браво за точното описание на състоянието, и най-вече на причините,довели до него,на здравеопазването ни.Благодаря за поста!

Като прибавим и това, че голяма частот лекарите са попаднали в тази професия не по душа и сърце, а съблазнени от престижноста и, в общесвото!?Без да съобразят постъпвайки в нея, за трудните пътища на българското здравеопазване, поради липсата на така важните, съобразени със състоянието му реформи!Огромна частот лекарите отиват сутрин на работа или пък на дежурство, без желание, заради трудностите и неприятностите, които всекидневно ги чакат на работното им място!Така, през годините зачестяват тежките гафове в лечебния процес, за годишно стотиците хиляди пациенти!А, успехът в тази професия, изисква всекидневно невероятно изстискване на душевната енергия и на професионалните лекарски способности!В крайна сметка да заключа, че дали ще се оправи българското здравеопазване и лекарите да бъдат мотивирани да дават най-доброто от себе си в него, зависи от това, дали е налице СПОСОБНОСТА на гражданите-избиратели в парламентарните избори , същевременно те сегашни или бъдещи пациенти, да могат да избират правителства от отдадени професионалисти, СПОСОБНИ И ТЕ от своя страна да създадат истинско ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ за гражданите на държавата!?

На Марс търсихте ли? Или само там?

Бяла мафия, омерта, ала-бала.

Тук не уточняват, дали е имало операция (което винаги увеличава рисковете) или е родила нормално. Ако жената е родила нормално, в болница и е починала от постпартална инфекция (родилна треска) през 21 век, защото са я лекували с шипков чай... Е, няма никой лекар да се яви като експерт, за да каже, че това не е медицина! Защото ще урони престижа на съсловието, а след това - и работата си.

Приказката покрай сухото гори и суровото. Далеч съм от мисълта,че няма кадърни лекари но това което става и да има такива те отиват под ножа с другите.

Бялата мафия... Има две мафии напоследък в тази държава и почти всеки в България си пати от тях- на юристите и на лекарите... Но е много трудно да се постигне възмездие , защото само лекар може да докаже неправомерни действия на лекар, само юрист може да покаже неправомерни действия на юрист... Като в случая с Горна Оряховица... Ясно е че прокуратурата "смачка" това дело... Но там един нагъл лекар продължава да говори, защото се чувства безнаказан...

Обикновено защитавам лекарите, но да не се намери един професионалист гинеколог да направи експертизата?!!! Що за морал? Що за фалшиви колегиалности? Стои въпроса за морала на цялата гилдия! Как не го разбират, че по този начин пада петно върху всички лекари! Какво се лигавите? Толкова ли не може да се покани чужд специалист???!!! Това не е държава!

Не може - в България всички са дървени философи-теоретици, отличници в зубренето и бездарници в живота :)

Да си отиде млад човек в днешно време от перитонит си е престъпление.

Не съм лекар,но благодарение на вечно оплюваните БЪЛГАРСКИ ЛЕКАРИ съм жива и отглеждам две прекрасни същества.Не коментирай без да си осведомен,лекарите от Г.Оряховица са оневинени не защото гарван гарвану око не вади,а защото нямат вина и престани да разбираш от лекарски грешки,а прочети определението на това понятие в учебниците по право.Заради такива плювковци докторите ни масово напускат, за твое сведение умират хора и в болниците на държави като Франция,САЩ ,Германия....

Аз също съм спасен от лекари преди години, с перитонит съм бил, но това не означава, че няма доктори, които не си вършат работата.

Оневинени са поради липса на достатъчно доказателства, което означава потулване от колегиалност. Убеден съм че са виновни.

"Уникална държава"- "уникален съд" :((((( Отлагане, протакане, корупция, липса на осъдени-това е огледалото на БГ съда. ОТВРАТИТЕЛНО е да живее човек в страна с подобни "загрижени" за потърпевшите си граждани институции!!! :(((((( Време е да се озовем отново на улицата! Само чрез масови и упорити протести на улицата ще можем да си върнем достойнството и ще сме в състояние да помогнем на себе си !!! НЯМА ДРУГ ДЕМОКРАТИЧЕН ПЪТ!

А какво според Вас може да направи съдът в случая? Може би сам да си изготви медицинската експертиза? Лесно е да се плюе, по-трудно е да се търси истината

Ами може например да покани експерт от чужбина - хем по-бързо, хем по-ефикасно действие.

Е,докато битува приказката за "гарван гарвану око не вади", така ще е!Ама как заспивате нощем,бе?

След като не могат да намерят експерти в България, защо не поканят експерти от чужбина?

Некомпетентни доктори! Некомпетентен съд! Некомпетентни адвокати! Да съдят държавата създала идиотската "ЗДРАВНА СИСТЕМА"и съдебна такава!!!

Красавецът, прегледал жената на 16-тия ден със сигурност не е чист (тоест пада се към 30-ти януари, а тя е получила криза след два дена). Останалото са адвокатщини :) За останалите трудно може да се каже нещо само на база на статията

После разни статистици отчитат с "тревога", че българите твърде малко вярвали на институциите... И сме били суеверни, казват - чукали сме на дърво и сме викали "Бай, бабо, да не те срещне мечка...". Ми как няма да сме - "срещне ли мечката" обикновения българин - изяжда го. Шанс имат само по-необикновените ( в смисъл по-платежоспособни и видни) българи!

Едно дело в Страсбург и държавата е осъдена за пореден път. Май трябва да хванем сопите вече.....

Ами вещите лица, прокурорите и съдиите са заети! Проверяват сигналите за корупция, подслушвания и другите безобразия на герберастите. Като се отпушат - ще огреят и този случай!

Всичко това не може да ме учуди. Ако някай си върши работата в нашата държава, това означава, че не е нормално . За да бъде всичко наред и да не те пюят, трябва да си затваряш очите и нищо да не правиш. Такава е нашата реална действителност за голямо съжаление. Ние си избираме управниците и заслужаваме да си сърбаме попарата, която всички ние сме си надробили. Разбирайте ме както си искате.

ами жялко за жената дето си е утишла и за детенцето и близките! от друга гледна точка...да се изиска намесата на европеиски съд да предостави спецалисти! за пушки и тем подобни няма да пада бащата на тяхното ниво да става убиец!

Ти си сигурно си някой/някоя убиец във бяла престилка, като обвиняемите? Да докараш до смърт една здрава жена-родилка сигурно е въпрос на голям порофесионализъм и отговорност?

масата от докторята ни са некадърници, почти всички читави доктори са в чужбина или в пенсия, на пръсти се броят истинските специалисти, тъпия съд е виновен, както пишат по-горе да ползват чужди експерти като българските докторя нямат кураж и достойнство да се произнесат по случая

Що за безумие и закони? Как не може да заставиш някого да си свърши работата, в случая да даде становище? В другите държави просто не можеш да откажеш, защото носиш юридическа отговорност!!! 500 лева за първи отказ, а за втори?

по тап и корумпиран сад в бг няма и вав бангладеш

А що го търпим?

Да се доведат вещи лица от чужбина, а загубилата делото страна да поеме разходите...

... така ще е... докато не се намери някой луд баща, който да влезе с ловната пушка и реши проблема в стил 'Брайвик'...