17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Аз съм студент, платено обучение, специалност Медицина. Явих се като всички останали на кандидатстудентски изпити. По биология изкарах 5,60, по химия 5 и не ме приеха държавно. Имам колеги, каращи второ висше ,те искат не искат са платено. Но в крайна сметка, колкото и злобни и необразовани хора да има, мислейки ни за “мързеливци” и тях ще лекуваме с удоволствие. :) И не забравяйте, че мъжете влизат с 3ки държавно, това означава ли, че повечето мъже са калпави специалисти?

взеха пари от родителите на студентите, ще ги дадат на администрацията. После обратно и така докрай света

ТАКА Е КОГАТО ДЪРЖАВАТА СЕ УПРАВЛЯВА ОТ КОРУМПИРАНИ НЕКАДЪРНИЦИ И ПРЕДАТЕЛИ,НИСКИ ЗАПЛАТИ И ПЕНСИИ ВИСОКИ ЦЕНИ НА ПРОДУКТИ,УСЛУГИ,ТАКСИ

Платено учат само мързеливците, дето са изкарали ниски оценки . Сега се жалват за таксите, а след време ще ни лекуват. Срещу добро заплащане. НАГЛЕЦИ ! Въобще колкото си по- тъп и мързелив, толкова си по- нахален.

Какво има държавата с обучението и медицината нищо освен парите ни?

И патоанатомия та е част от медицината!?

Ще ги избиват от гробищни такси и паркове!

Тези специалности трябва да са само държавна поръчка.

Da, както е в Германия например, още повече в момент на епидемия , когато липсват здравни работници , а унивеситетите решиха да вдигат таксите. Пълен абсурд! Ще видим кой ше ни лекува.

Алчността не признава професии

Аз пък няма да уча! Да не съм луд

още протестиращи студенти точно сега браво

Платеното обучение за медицина,дентална медицина и фармация трябва да се премахне.В тези дисциплини трябва да учат хора, на които наистина им се учи. По-малко ,но качествени доктори. Също така е голяма глупост въвеждането на предварителни изпити за медицинските университети.Очаквам и в Русенския технически ВУЗ да открият такива специалности. Кой ги измисля тези глупости,имат ли мозък ? Май,че не.

Нима мислиш, че човек, който дава 10 000 лв. на година за обучение не му се учи??!!!

дава, не той

Като не иска да плаща, да си седне на мускул глутеус максимус и да изкара високи оценки. Като не иска да го направи (или не може), ще си плаща за удоволствието да учи медицина. Даже е много евтино. Да не дава господ после да попаднем на такъв доктор, завършил едва-едва платеното обучение.

Толкова само на месец ще печели, а като стане специалист, на седмица.

Дали ще е 50 000 лева или 100 000 лева за 6 години следване е един въпрос. ДА ЗАПОЧНЕШ НА ЕДНИ УСЛОВИЯ И ПО СРЕДАТА ДА ТИ УДВОЯТ ТАКСИТЕ Е CBИНЩИHА И ЦИГAHИЯ !!! Аман от такива ориенталски пeдepаcлъци!!! О С Т А В К А !

И в Кралството вдигнаха таксите по същия начин. Няма безплатен обяд, особено ако не ти се учи или работи, а само искаш предимства по расов, религиозен, полов, финансов признак.

В Кралството от тая година ти казват за догодина какви ще са таксите и изрично си пише, че условията важат за целия период на следването.

Абе не е баш така. 2019/2020 които започнаха на 9000 паунда ще си завършат през 2023 на 9000 паунда :-)

Държавата да поеме всички такси на студентите по медицина срещу подписан договор, че ще работят с 10-годишен договор в държавни болници! в противен случай скоро оставаме без лекари!

Такива решения могат да се вземат само от истински държавници, а не от разни набиващи к*рове! Опичайте си акълите на избори!

И това е малко след като не сте влезнали по нормалния начин с теуд и учене :)

Ето още един начин да няма лекари в бъдеще в България.

На "Орлов мост" протестират срещу безсрамието. Подкрепете ги!

Така е чедо! Като искаш да станеш ДОКТОР, пък багажа не ти е стигнал да те приемат както останалите-тати и мама ще плащат!

Те така и дипломата могат да ти платят.

3000 пациента/клиента/ имам по книга. Баби ми висят пред кабинета, но ако не са готови с трите кинта ги отсвирвам за след месец. После пак. Понякога бабите са нагли и си стискат левчетата, но си ги "лекувам". Даже и касова бележка не искат вече. Смеят ли :) И за какво им е. Та, 5 000 евра си е моя тотален минимум? За чий ми е да ставам наново лекар в Германия или Щатите ?!

Дончев: - Шефе. Нямаме вече лекари БОЙКО: - ВДИГАЙ ТАКСИТЕ ЗА ЛЕКАРИ!

Като завършат, ще се пишат една година на първа линия срещу Ковид-19 и са си върнали парите.

Таксите в платената форма на обучение в университетите по медицина се вдигат драстично Част от мерките срещу епидемеята от страна на ГЕРБ- по - малко мед.специялисти -по- малко тестове - по малко лош материял в тази територия . За правителствената болница специялисти има

Обучението по медицина в цял свят е много скъпо, в САЩ е над 50 000 долара годишно, като зависи от рейтинга на университета и в тази сума не влизат общежитие и храна. Повечето българи учат медицина с мисълта след като завършат да отидат да работят в Западна Европа за поне 5 000 Евро месечно. В задачата се пита, защо от данъците в България ще се плаща за субсидиране на обучението по медицина на хора, които нямат желанието и интереса да работят в България?

В задачата също се пита защо някой да дава по 10к на семестър и после да взима заплата с която неможе да си плати наема да не говорим да живее или пък недай си боже да иска да има семейство/дете

Той иска да бяга и хич не му идва на ум да стои тука да работи за 1000 лева. Иначе от какъв зор ще шари по 10 бонки на семестър. Не ги изкарвай толкова глупави бъдещите лекари. Сметкаджии са си те.

Зависи, заради короната границите се затварят и вече няма да им идват много много наум такива мисли.

Границите се затварят, ама за тази епидемия на запада му трябват лекари, дори и учили в Източна Европа. Могат да ги ползват като сестри, санитари, болногледачи, но това са образовани хора, можещи и мислещи. Мога да кажа от лично наблюдение, че всичко зависи от човека и тези източноевропейски доктори, които много са чели, не са по-лоши от тези, обучавани в Западна Европа.

Да, но като вземеш диплома от САЩ тя важи из цял свят, докато тази от България важи само у нас.

Важи само у вас ама друг път,важи в целия европейски съюз. Сега обаче не е момента за увеличение тулупи.

В края на краищата едно обучение по медицина в щатите, което продължава около 9 години струва над милион долара. Пари, които се възвръщат след няколко години практика. Да не се лъжем, тук просто обучаваме санитари.

В края на краищата след едно обучение в САЩ бъдещите лекари. Си възвръщат тези суми за 4-5 години чрез заплатите си ,а пациентите си плащат огромни осигуровки. Пример отпреди 2 ходина - сметка за раждане на моя близка 64000 долара.... така пе нека не сравняваме слкви с хайвер

Що за глуспост . При положение , че има подписан договор, увеличение въобще не трябва да настъпва за хората в заварено положение. Българска работа. и каква е причината за такова драстично увеличение?

Сито се нарича причината. И после "ама не искаме да работим със заразени пациенти"!

Тези с платената форма на обучение могат да очакват, че цената ще върви нагоре. Вярно увеличението е голямо. По интересен е въпросът за държавната поръчка, където се дават 60000 70000 за студент и после няма гаранция, че този студент ще остане и ще работи в България. Каква поръчка е това не знам.

Заради короната границите се затварят и ... кой откъдето е. Колкото и да не ви се вярва, така ще стане.

Студентите държавна поръчка са около 25% от общия брой.Това са децата на медицинския елит от учебното заведение.За тях още при приемането им във ВУЗ-а се пазят асистентски места в катедрата на мама и тате.Те и остават в България.