17-11-2017 20-11-2018

Коментари

числа, медицина тука има - тука нема

При 81 нови случая за ден, преди два месеца, щяха да н изабранят да излизаме от вкъщи, не само от населеното място! Нещата са си същите, просто гледната точка вече е различна! И понеже журналистите не струвате у нас, все пак знаете на кое място сме по свобода на словото, вече мирно и тихо само съобщавате "радостните новини" за по-малък брой заразени! Като се заразят родителите ви, бабите и дядовците ви, като ножа опре до вашия кокал, ще се сетите, че е заради вашето подчинение! Послушковци!

Тоя пък трол! Скрий се бе паникьор.....заври се някъде и се пази! Айде у лево тиквар....

Нещата не са същите, защото преди след 81 нови случая на ден имаше 70 повече активни, а днес са само 20. С тези темпове общият брой ще се удвои за половин година, а не за две седмици, както беше преди. Тогава не се знаеше до колко ще растат експоненциално и кога ще има плато.

Ало дир Вие в Гърция ли живеете. Вижте какво става първо в гетата, а тогава правете заключения

В съседната статия Балтов реве, че ще се мре яко, тука ни подхвърлят за отпадане на всички карантини и всеки е уелкомен у нас с пари, разбира се б На кой да вярваме ...

Не сте народа ,не сте народ а мърша,туй ще кажа и ще свърша.Вижте какви кадри и устроумия сътворява българският гений-И искате да ходите в Америка-.Там такива боклуци си имат .За жалост този сайт е пълен с простаци. 2020-06-20 15:01:59 CoLLectoR III (нерегистриран) Всички бедняци и селяни - яжте ми топлите говна!!!!!

Тези са платени мисирки, не им обръщай внимание просто.

Мафията се осъзна и вече има интерес да крие броя на новозаразените и починали. (Иначе отменят всички чартъри с идващите портфейли)

А добро утро! А имаш ли представа къде спа мафията през последните три месеца? Защото бая полети с портфейли отмениха, не само чартъри. Сега ще гонят дивото.

Голямо крадене пада! Има ли някой който да вярва, че в България се правят толкова тестове? Капацитета на лабораториите е не повече от 1 500 теста. Разликата? Ами отиват в чекмеджето!

Когато ни заключиха държавата и Глобяваха старци за сядане на пейка , и ни плашеха с камиони с трупове... ..при Двойно по-малко заразени от сега? Или ГЕРБ лъжат сега с рекордния брой заразени всеки ден и пълното отваряне на държавата когато ни говорят Противоположното на думите си преди 30-40 дни ? Кога лъжат ГЕРБ?

Винаги лъжат

Това да не земе като цената на петрола - да падне под нулата!

Важното е истериите да не свършват.

„Ние се движим по ръба. Усещам народа, това и враговете ми го признават. Няколко месеца с разбиране, дружни усилия и дисциплина успяхме да издържим. Усетих хората, че не могат да издържат и затова започнахме бързо да пускаме паркове и градинки. Няма учебник и протокол, който да казва какво да се прави. Целият свят работи на проба – грешка. И вчера питах колегите не може ли в Европа да има общ протокол как да се действа. За съжаление никой няма да ме чуе“, обясни Борисов. „За тази година имаме още пари от миналата и харчим много умерено, стискаме и слагаме парите на правилните места. Догодина светът ще влезе в много тежка криза. Ако политическата класа имаше чувство за самосъхранение, аз щях първи да кажа за година – година и половина да работим заедно. Народът няма да може да понесе кризата догодина, ако не сме единни като нация. Ще свършат парите, в Европа свършват парите“, посочи той.

На теб никой не ти пречи да си седиш в къщи, ако искаш и цяла година. Но да затворят народа и икономика с месеци, това крах във всичко. Не всички ще се разбилеем ,но всички ще гладуваме. Набийте си го в главите, че това е целта.

От вече три седмици, си свободен да мреш, където пожелаеш. Никой няма да ти отнеме това право. Само моля, не се редете пред болниците.

Много сте забавен, Борисов също! Като свършат парите на държавата и какво? Да не ми е дала нещо тази държава? Да свършва парите, да се оправят! Като свършат парите, ще ни изритат от валутния борд и ще се види реалното састояние и на икономиката и реалната цена на лева, нищо повече няма да се случи!

Дирчовци, има папкане всеки ден, а? Днес: "Разък спад!", Вчера: "Рязък скок", Онзи ден: "Спад", .... Вместо да направите една седмична статистика и всичко да си дойде на мястото. Че има увеличение - има, факт е. Внушенията, които правите с такива новини са опасни - Ганьо като прочете "рязък спад" ще си каже "Аз нали ви казвАх, че тва е некво си грипче. Ей го на, минА.", а не бива. Вие, макари и псевдо-журналисти, имате отговорност да образовате Ганьо и да му набивате постоянно в тъпата кратуна какво е правилно и какво не. Защото Ганьо е глупав и не пречи на трезвомислещите да опитваме до последно да контролираме глупостта му, не за друго, а защото сме принудени да живеем с него.

Стига с тези елементарни манипулации, НОЩ става смешен. Големи или малки са отклоненията, ами ползвайте статистически методи бе...защо сравнявате с предишния ден? Какво става със смъртността в БГ спрямо 2019 и спрямо 5 годишен период? Или тогава ще лъсне още по-тежка манипулация....

В Гърция яко дават на народа,в Сърбия по сто евро за пенсионер и по 130на всеки гражданин,а тука само повече болни и нищо .Що за безчувствено правителство

тука няма правителство а шайка престъпници

защо да ти дава някой?

Какво да дават като парите са по чекмеджетата.

Мани ще излезе оня пишман математик от БАН, дето се прави на вирусолог.

Всички бедняци и селяни - яжте ми топлите говна!!!!!

Явно на теб много ти харесват щом толкова настойчиво го "препоръчваш" на другите! Абе вие в ГЕРБ само на лайна ли карате? Големи лайнояди ще излезете!

Сега прочетох, че Словения и Естония връщат карантината за бьлгари, чартъри кьм морето са отменени. Това е резултата от бьрзото и повсеместно отпадане не мерките! А уж трябваше да се помогне на туризма и на икономиката, обаче така не става! Както сьм казвала и преди - с болни хора икономическо развитие не може да има! Продьлжавайте да се водите по приказките на Мангьров, Трифоновци и Радевци, пьк да видим до къде ще я докараме и икономически, и здравно!

А връзка между медийните скандали около вожда и броят на направените тестове и съответно намерени заразени не виждаш ли? А ето я и дилемата: Да помпи ли ББ чрез НОЩ-ниците балона наречен "КОВИД" и напрежението от катастрофиралата икономика да му вземе главата или с вдигане на ограниченията за събиране да рискува главата му да "хвръкне" в резултат на протести! А най-големите скандали тепърва предстоят! А хора дали положителен тест, не означава болни! Оказва се дори не означава и заразени - но това е друга и много по-дълга тема!

Компроматите станаха толкова много, че хората като че ли претръпнаха и спряха да им обръщат внимание, икономическа криза ще има така или иначе, като при ескалация на болестта икономическата криза също ще ескалира! Най-страшно ще бъде драстичното увеличение на заразените, болните и починалите! Това наистина може да разклати сериозно всяка власт! То се случва и по света! Последното, което прочетох в тази връзка е, че във Франция са залели с червена боя здравното м-во в знак на протест за големия брой жертви! Както казах, скоро ще се види!

нито един словенец или естонец не съм виждала в България...ама вярвайте на Бойко лъжите де...те не са чули за лайната във Варна......

Не мисля, че има смисъл, но все пак ще се опитам да обясня - Словения и Естония са наложили карантина за бьлгарите, отиващи там! Предполагам, че и други дьржави ще направят същото! Чуждестранните туристи, дори и да не да словенци и естонци, също няма да останат безразлични. Отменените чартъри не са случайност!

И как хем ще се грижиш за твоите близки, хем ще посрещаш вируса...? Баси тъпотиите!

Тъпотии или умнотии, харесва ти, или не, това са фактите и е самата реалност. А ти, като свободен човек прави, каквото намериш за добре, това си е твоя работа, всеки има право да е глупав, никой не го отрича и никой не се опитва да ти го отнеме.

forever_young

Дрън, дрън, лакърдии! Обясни как хем ще се заразил, хем ще се грижиш за близките ти?

Казаха, че за около две години вирусът ще мине през цялото население на планетата. Няма как това да не се случи. Така че ВСИЧКИ ЩЕ СЕ ЗАРАЗИМ. Така е при пандемиите. Въпросът е не колко са положителните тестове - те ще стават все повече - а да е силна имунната система, да се грижим ние и нашите близки да посрещнем вируса колкото се може по-силни и в по-добро здраве. Живейте и го преборвайте този вирус, не се крийте в миша дупка. Не можете да се скриете. Да се пазят само рисковоте, чакайки ваксина.

Проблема е, че до три месеца, си готов да посрещнеш вируса отново.

"Казаха"... и кой го каза? Дори Мангъров вече не говори за "стаден имунитет". Дай поне една епидемия, която е приключила със "стаден имунитет" - испанския грип, САРС, МЕРС, ... няма. Единственото, което дава резултат са мерките и ограниченията.

Да не се месим в божиите дела на Еволюцията.

Така не се прави статистика. Нито се информират хората по такъв начин. При положение, че всекидневно се изследват различен брой проби и има някаква дневна цикличност на тестването да правиш статистика на дневна база е абсурдно. Правиш я на по-голям период - 3,5,7 дни като взимаш предвид изследваните и положителните. Това е. Всичко друго е търсене на сензационни новини и психиране на хората. Дали се прави нарочно или е от некаръдност - не знам.

Ще пълним ли днес червото на село при дъртите, червени имбецили? А?

Яжте пацула, топъл и димящ!!!!!

CoLLectoR-е, фъшкии ли събираш! Явно на теб вкуса им много ти харесват щом толкова настойчиво го "препоръчваш" на другите! Абе вие в ГЕРБ само на лайна ли карате? Големи лайнояди ще излезете!

Страховата невроза има тринадесет най-характерни признака: страх от загуба на контрол, недостиг на въздух, задушаване, виене на свят, страх от смъртта, ускорено сърцебиене, чувство за омекване на крайниците, треперене на тялото, болки в гърдите, силно и обилно потене, усещане за силна топлина на тялото, деперсонализация и гадене или неприятно чувство в корема. За да говорим за истински пристъп на страхова невроза, едновременно трябва да са налице поне четири от тези признаци. Възможно е обаче, пристъпът на страхова невроза да се характеризира и само с 2 или три от посочените признаци. Много често, болният опитва да изключи и елиминира причинителите на пристъпи на страхова невроза. В повечето случаи обаче, вместо да се случи това, болният остава в тревожно очакване на следващия пристъп. Най-често, засегнати от страхова невроза са хората на възраст между 25 и 45 години. В наши дни, 1.5 % от населението в световен мащаб, е засегнато от заболяването. Всъщност, този процент вероятно е в пъти по-голям, но поради това, че често болният не признава проблема си, по официални данни, това е процентът на засегнатите от страхова невроза.

Абсолютно безсмислено творение, точно по ГЕРБ-ски !!!

Ома компромати, рязко скачат , няма, падат ;) Никой не кълве вече на пропагандата от медиината диария на мисирките....

Избирате Нинова, божков, Славчо-чалгата, Добрев, Радев, Мадев,Мадурков, Таков, Бобокови, Галеви, Мая-осата,Първанов, калпазанов,Сидеров да ви станат министри.....,а Румен Гечев да ви оправи гинансите.....сигурно има още желаещи да са управници..

са без придружаващи заболявания, пневмониите са от Ковид.

Точно това щях да напиша, откога пневмониите са "придружаващи" заболявания

към телевизията на истината 7/8.

Работя с хора-клиенти, които като влязат в офиса питат: Сега маската да я слагам ли? - И като им кажа - Ами както си прецените, аз съм с маска, почват да си ровят по джобовете и да вадят някакви буквално парцали от там. Та за какво говорим, дами и господа, другарки и другари?! Бойко ли ни е виновен?!

Дългото управление на Бойко М. Борисов причина ли е за неразумното поведение на гражданите, за които разказваш? Не е ли следствие на неразумното поведение на гражданите дългото управление на Бойко М. Борисов?

Борисов е единствения наистина български политик в България. И единствения който работи за народа си. Хората го разбраха и за това си го преизбират. И пак ще си го изберат, защото е най-доброто на българския политически пазар.

... Задавай си колкото искаш риторични въпроси, може и да си им отговаряш. Само че стига вече с тия лъжи за подсъдимиъе в Испания, опорките ви отдавна се изтъркаха

Значи ако увеличим тестовете пропорционално около 400 случая?

Тестват се контактните на заразените. Дори са с 250 теста повече от предишния ден.

Ако се слушат коментарите на половита, трябва да се затворим в някоя дупка и да измрем от глад. Колко време ще се криете като мишки по дупките нещасници? То ако си форумен писач и от дупката става да.

Тая статия Боко си я поръча.Бооко Бооко Бооко !

Работата е ясна, понеже пробите клонят да са над сто на ден , някои ги бавят , та така да няма трайна тенденция u след ден на повишение, забавят резултатите другия ден и така става понижение.

а вчера ни убеждавахте, че броя на случайте се увеличава за да замаже скандалите във властта. Днес пък задържали пробите, разбираш ли.

Яжте ми мазните лайна всички дърти комунисти и селяни!!!!

Явно на теб вкуса им много ти харесват щом толкова настойчиво го "препоръчваш" на другите! Абе вие в ГЕРБ само на лайна ли карате? Големи лайнояди ще излезете!

243Win

Нито е спад, нито има клъстерно разпространение. Половината случаи от днес са в София и те НЕ СА в клъстери. Просто трябва да се носят маски, най-вее в затворени помещения, това доказано работи!

Ако дебилите най-после разберат, че ВСИЧКИ трябва да носят маски, които покриват носа и устата, случаите на зараза съвсем ще намалеят и няма да загиват хора! И за да не звуча голословно, вижте какво казва по въпроса един доказан в световен мащаб мъж, актьор и политик – Арнолд Шварценегер за значението на носене на маски по време на пандемия: „ Това не е тумор “може да е втората най-известна линия на Арнолд Шварценегер, а актьорът и бивш губернатор на Калифорния се зае с друг здравен проблем в четвъртък: Значението на носенето на маски за лице. „ВСЕКИ, КОЙТО ГО ПРАВИ ПОЛИТИЧЕСКИ ВЪПРОС Е АБСОЛЮТЕН ДЕБИЛ, КОЙТО НЕ МОЖЕ ДА ЧЕТЕ" “ - Арнолд Шварценегер ЛИНК: https://www.marketwatch.com/story/arnold-schwarzenegger-says-to-wear-a-mask-anyone-making-it-a-political-issue-is-an-absolute-moron-2020-06-18

Връзката между броя тестове и регистраните заразени е очевидна. С около 2000 теста се засичат най-много. Ако направят 0 теста, няма да има нито един заразен. Ако направят 4000, пак няма да има нито един.

243Win

Не думай, професоре! Голям си, откритието и е епохално! Сложи си маската, че плюеш наоколо, а само Господ знае дали не си заразен. Поне докато не те хване задуха и не влезеш в болницата.

Зевзек

Квадратичната зависимост е известна от хилядолетия, не съм я измислил аз. Ограмоти се малко и ти ще можеш да ги смяташ.

От значение е и на кого се правят тестове. Ако е предимно на контактни на заразен в огнище на зараза, резултатът е различен от този при случайно тестване по квартали или на обществени места. Така, че е много лесно да се манипулират данните на входа, за да се получи желаният предварително резултат на изхода. Нали платихме за 1 милион теста преди повече от два месеца, какво стана с тези тестове, никой не споменава. Сега по същия начин ще платим и за едни ваксини, които ще ни доставят през фирми на наши роднини.

Зевзек

Няма как да тестваш 2000 души в огнища, при положение че в огнищата има общо 1500 души. Щеш или не щеш, излизаш от тях и затова резултатът започва да сапада.

Яжте мазни лайна всички комунисти!!!!!!

CoLLectoR-е, фъшкии ли събираш! Явно на теб вкуса им много ти харесват щом толкова настойчиво го "препоръчваш" на другите! Абе вие в ГЕРБ само на лайна ли карате? Големи лайнояди ще излезете!

Зевзек

Проблемът е че сте свикнали все някой друг да ви върши работата и да ви доставя храната. Даже като ядете лайна, трябва друг да ви ги е доставил, сами няма да се сетите да си ги произведете.

Кога Боко лъже? Когато блокира държавата напълно при 30-70 новозаразени дневно и ни плашеше със смърт.... .... ...или Сега когато случаите са двойно повече,...но всичко е както Преди Коронавируса...чалготеките са на макс ...а Боко и тиквите му ни успиват и отварят бента на заразата....? Кога ГЕРБ лъжат?

Когато не знаеш срещу какво си изправен, най-разумната реакция е да блокираш държавата. И той го направи. За това България даде толкова малко жертви. Същото направи и любимеца ти Путин. Нищо че вече трети месец го е страх да излезе от бункера.

Много ми харесва името ти! БРАВО! Правилно си го избрал!

Ако някой не вярва на властта, да вземе да да се образова малко. Прочетете за Испанския грип - 1918. Сто години по-късно, масово хората са си пак толкова тъпи.

Един друг пример ще ви дам за т.н. здрави, които са се срещали с К 19. Вземете вируса на хепатит Б- всеки е чувал са т.н. австралийски антиген. Той е маркер за прекаран Хепатит Б, независимо дали става дума само за безсимптомна среща или за развитие на пълната клинична симптоматика. Носителите на австралийски антиген не винаги дават положителна реакция на ПСР теста за Хепатит Б. Те са клинично здрави, много често антигенът се открива при тях при случаен тест. И тук идва голямото НО- тяхна кръв не се използва за кръводаряване, дарителската кръв винаги се изследва за австралийски антиген, преди операция, преди раждане, дори преди да сключите брак пак ви изследват австралийски антиген. както за ХИВ, за Сифилис, т.н. проба на Васерман и т.н. Познайте защо ? Та при все още неясната имунология на К 19 Мангъров си позволи публично да отправя не просто фалшиви послания за К 19, но и направо опасни. Както каза колегата Ото- той внуши на последователите си, че това е някакъв лек вирус , сухи съчки, плесен по земята и др. простотии.

бъде интересен дебат между вас и Мангъров.

Вчера 6, днес 3ма дърти червени паразита са заминали при рогатия. Бройката в един момент ще започне да нараства в геометрична прогресия и държавицата полека лека ще започне да се очиства от паразитите смучещи от кръвта и.

Един прозрял истината

Все още може да отидиш на съответния лекар и да споделиш с него тези свои мисли за паразитите , които са те обсебили и да го помолиш за лечение как да спрат да смучат от твоята кръв при предположение че живееш в държавицата. Ако не живееш в държавицата недей да ходиш на лекар...

Мисля, че към края на месеца значително ще се увеличи броя на заразените дърти комундели, значително ще намалее свободният капацитет в болниците и значително ще се повиши смъртността. Другите страни ще затворят границите си за българи.

Еволюцията е Божа работа. Не можем да и се бъркаме в плановете.

Вече можем. ГМО по кой план на еволюцията са?

Без ГМО, щеше да ядеш камъни. Съвсем сериозно.

Зевзек

Май не разбра въпроса?

Мангъров така и не разбра, че за епидемиологията най- опасни са здравите заразоносители, а за клиниката- най- важни са болните и нуждаещите се от реанимационни грижи. Тази дисоциация е трудно разбираема за един детски инфекционист. Макар че, ако е учил старателно навремето, би трябвало да е стигнал до този извод. От епидемиологична гледна точка К 19 съчетава качествата както на грипните вируси, така и на Хепатит А вируса. През лятото той се държи повече като Хепатит А, а през зимата - като грипните вируси. Разбира се , това деление е условно- ако прекарате повече време с кашлящ човек в затворена стая през лятото, пак ще е заразите по въздушно капков път.

Ей, пълно е с експерти тук! Като толкова знаете, защо не станете доброволци в някоя болница!

Чакаме мангасъров да даде пример, ама той все по студията се разнася...В детското няма болни от вируса и затова е толкова смел.

мангалите са неосъзнати фенове на Мангъра

това е чудесно.

Кой би въвел дори и минимално ограничение при положение, че медии, интернет и политици по места месеци наред облъчват хората, че вирус въобще не съществува и всичко се прави за да могат управляващите да окрадат едни милиарди от ЕС? Та нали ще избухне гражданска война. Ако се въведат ограничения най-на пред ще се вдигнат младежите, които напълниха кръчмите, стадиони, мотосъбори и др. Никой повече няма да въведе никакви мерки. Последното чудовищно престпление на БСП- унищожават физически собствения си електорат. Към Нова година може би най-сетне ще станем държава без комуняги, като другите европески страни. Комунделите ще си ги е прибрал рогатия.

премахна мерките

Ото, бе пий си хапчетата редовно! Скоро и лечение няма да ти помогне!

Зевзек

А вие защо не пробвате да ги спрете?

Бьлгарските комунисти са отговорни за множество престъпления срещу бьлгарския народ, но кампанията срещу ограничителните мерки и отричането на вируса е по-тежко престъпление и от действията им при аварията в Чернобил!

Комунистите от ГЕРБ ще останат, не се въодушевявай толкова! Червената сган, към която и ти принадлежиш няма да изчезне!

Лятото ...ще го ядем големия като почнат пишман-туристите да идват без карантина,без маски...само на тяхната хигиена и навици.

Не беше ли по Гергьв ден?

Както се казва днес "ихуо,а после" тихо

Това не е статистика, а стъкмистика. Бройките се нагласяват съобразно желанието на вожда. Пневмонията не е придружаващо заболяване. Голямо баламосване на народа, за да се откраднат едни пари.

Комунистите масово и упорито насаждат тезата /включително и в този форум/, че няма вирус и всичко е за да може Бойко да открадне едни пари. Разговарях с възрастни хора и те масово вярват, че на заразените се плаща по 2000лв. за да кажат, че са заразени. Възрастните са толкова доверчиви и наивни, че изхвърлят парите си през терасите на циганите телефонни измамници, та какво остава на собствените им лидери на местно ниво. На младежите не им пука и са масово на тумби и по кръчми. Скоро възрастните комунисти ще бъдат покосени от вируса заради собствената си доверчивост и заразени от собствените си деца и внуци. А измре ли твърдият електорат с комунистическата партия е свършено. Това по всяка вероятност ще е последното чудовищно престъпление на комунягите - в момента избиват собствения си възрастен електорат.

Лошото е, че ще пострадат и невинни - няма как това да е само комунистическият електорат! Има много възрастни хора, които не заслужават такава сьдба!

Днес по-малко ли е на.ран от вчера? Щото вчера ни убеждавахте, че вдигат бройките, за да отклоняват вниманието на хората от скандалите във властта.

Не те убеждавам нищо. Казвам, че данните се манипупират и не казват истината за броя на заразените, болните и починалите. Преразпределят бройките по дни, за да не лъсне как се омазваме все повече. И това се прави заради т.нар. бизнес на хотелиери и ресторантьори, които се подпомагат по всякакъв начин от мутровластта, за да може след това отчисленията да влязат в правилния джоб. Така, а и по куп други начини, се крадат пари от народа. Словенците обаче не се излъгаха, вече има карантина на българите, влизащи там, латвийците взеха да отменят чартъри, гърците се ослушват, но също ще действат ..и хоп бройките ще намаляват, за да не се пречи на бизнеса на мутрите. Починалите обаче не са само възрастни с придружаващи заболявания и хоп - пневмонията се пише като придружаващо заболяване, каквото не е.

Виденов го друсаха и не знаеше на кой свят е НПО тата не помниш ли ,а то излезе най-честния от всички мутри които сега се представят за социалисти.Защо сега не е там?

Виденов беше най-слабият досеегашен управник, при който можеше спокойно да отидеш, да му свалиш гащите, да се изакаш в тях, после да го загащиш добре, за което той ще ти се усмихне, защото не е виновен за нищо.

По долу един колега ме подсети...като няма вирус, комунягите ще си правят ли оргия на Бузлуджа?

Всички на Копринка стига с тази Бузлуджа

Аз съм го казал. По-приспособимите хора нямат нужда от ограничения, за да знаят да се самоограничават. Антиваксърите, плоскоземците и откровените путинофили да се спасяват както могат.

Вирусът е така направен, че да покосява и хора с много добър имунитет ,спортисти, тогава се случва сръхимунитетна реакция и развоят не е никак добър, също така А кръвна група казват удря повече, но това е най разпространенета кръвна група, ако като силен ходиш на фитнес е възможно да имаш леки съдови разширения, за които дори не подозираш, но там може да направи тромб, затова не разчитай на дарвин

и ти ще изтечеш през цедката.