Руският патриарх: Жертвата на руските войници в Украйна ще отмие греховете им

В първото си обръщение след мобилизацията 75-годишният Кирил, твърд поддръжник на Кремъл, заяви, че църквата се моли за бърз край на братоубийствената война

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Наистина, руските войници натрупаха много грехове като убийци на деца и мирно население.

За съжаление няма изгледи да бъде оправена една от фундаменталните грешки на мобилизацията, а именно, че Татин Кольо Песков не е мобилизиран...

се моли наследниците на Мусолини да дойдат на власт, щото преди Мусолини доста и беше паднал рейтинга на тази институция.

Това не е православие. Една от 10те божи заповеди е не убивай. Гундяев е глава на сатанинска секта.

Ами : “не оставяй нищо, което диша живо, а да ги унищожиш окончателно” Второзаконие 20:16-18

Хора единственно Господ Исус Христос прощава греховете ни , защото Той даде живота си на кръста на Голгота за всички нас . От нас се иска да се покаем да вярваме думите Господни и да пазим Неговите заповеди. Който повярва и се кръсти ще бъде спасен .

Руското православие не е вяра, а политика. Панславизъм.

Не виждам какво протестирате?! прав е патриарх Кирил заяви, че руските войници, загинали в Украйна, ще получат опрощение за греховете си. Преди 2-3 седмици имаше такъв случай. Затворник, осъден за нещо, беше заминал като доброволец на фронта в Украйна. Там загина за да спаси своите другари или цивилни - вече не помня. И получи награда посмъртно - медал или нещо такова. Нима той не е изкупил греховете си отпреди това? Каквото е лошо да е извършил - след това е дал живота си за Родината.

Да протестираме ??? Божеее, не протестираме, смеем му се на другаря Гундяев, бивш служител на КГБ и един от най-богатите хора в Русия! Защото тезата му е открадната от шефовете на ИДИЛ! Които обещаваха същото на последователите си ... ама те обещаваха и 70 девици. Гундяев нещо подобно няма ли да предложи? ;)

Ало, ИСТИНАТА, троле руски, Да ви имам и православието, щом за убийства по заповед на военното командване давате опрощение на греховете. Това в коя библия е записано, че като загинат, ще получат медал?

ИСТИНАТА

патриархът говори за саможертва, не да девици или за медали. Аз дадох пример за медал. Медалът го дават светските власти като признание, че човекът е извършил ПОДВИГ. Не да убива, а да спаси невинни.

3евзек

Да бе... а Хитлер е спасявал невинни арийци. Не те ли е срам бе? Невинни спасяват омиротворителните мисии на ООН, които Русия така старателно отказва около 17 пъти от 2014 насам. Но ако все пак патриархът приветства саможертвата, може би е редно да уточним, че за такава благородна цел не им трябват оръжия.

"Греховете ви ще бъдат опростени" - изказа се патриарха-олигарх.

А дали ще ги чакат и 70 девици?

Една обща бесилка с 10 клупа за путкин, мечкарски, мишустин, щайгата, далаверов, гундяев, плесков, захарова, мутрафанова, кадиров

първо трябва да спечелите войната и да забиете знамето на НАТО над Кремъл.

Папата макар и лицемерно винаги проповядва за мир. Това е цивилизационна разлика.

да, проповядва за мир. Ама мир с нацистите в Киев няма как да има. Той кого защитава с тези проповеди за мир? Бандеровците?

3евзек

АЛо, ИСТИНАТА, троле наш, Денацификацията на Киев приключи по план преди може би два или три месеца. От командването не ви ли запознават редовно с актуалните планове?

ще са тези руски войници изнасилени от чеченците на Кадира.

Менте попа да си ебе пичката лелина, гнусен шибаняк-алкохолик и антихрист, извратеняк и говняр.

загинали в Украйна, ще получат опрощение за греховете си... Путларах акбар ха.ха.ха Каза патриарха-ходжа също както бяха ходжите на Ислямска държава.

*88888

Нещастник.... Доколкото ми е известно/ атеистка съм/, християнската религия е миролюбива и не е това начина, по който се опрощават греховете на грешниците в нея...Думите на този руски неонацист в расо означават- за да се пречистите от греховете си, умрете в руската агресивна и завоевателна война в Украйна= само смъртта ще ви пречисти.....Мисля, че това е анти- християнско, но е добре и БПЦ да се изкаже по въпроса.

Мче.... Що не отидат тия старчоци в купом да се жертват време им е да отмият греховете... Пък и света ще оттърват от себе си

Дедо Попе, Дедо попе, и ти ще виснеш на бесилото до Лавров и русата путка.

Много ми е интересно, като Му се представиш, дали няма да те сложи в казана в който рогатия ще вари путя и лаврата? Замисляш ли се бе кокумицин комунистически?

Те там едва се побират американските президенти и английските крале и кралици.

тъпи, блядистанския казан си е само за православниславяни! там си киснат предимно рассийски алкаши! ония си имат друг казан, католишкопротестански!

Грех ти на душата Дядо Попе…

Докъде я докарахме попове и комунисти да плетат на един стан.

В Русия винаги е било така,та и в България по комунистическо беше същото.Патриарх Максим кой беше.

Браво попе

За Путину,за Сталину,за РУСКАЯ територия ,наздарове със водка Путинка,българските партизани и ятаци на руските шпиони очакват руската армия със хляб и сол,хора и ръченици,а на руските войни загинали във войната за завладяване на украинската земя ще издигнем още паметници във България!

Ку- ли. Нещо си пиян или прост ..май второто. И тоя брадат ненормалния като теб е прост и глупав.

Абе щом стигнаха до религиозна подкрепя/стимулация на авторитарният режим....

Тва е същия Киро дето полагаше наш Радю зад врата.

Дали няма да е най добре да бъдат "опростени греховете" на Путин, като го "самоубият" в бункера, като Хитлер или в тоалетната на Кремъл, че света да се върне към нормален живот. До следващия Путин разбира се, но пак е нещо!

И тов като Папатъ, религията даже вече не е опиум, а чиста отрова!

да каже че на онзи свят ги очакват и по 70 девици :))) Негодник си ти Гундяев , негодниииик , и то с МЮСЛИМАНСКИ манталитет :)))

Добре де, хипотетично питам, ако това важи и за мюслитата. От къде толкова девици, ще намерите ? Като няма бре, няма и в склада няма.

Поне да беше измислил нещо оригинално. Един друг джихадист - Заркауи беше казал почти същите думи. Там поне самоубийството не беше задължително, а само за най-фанатичните "правоверни". В Путинистан обаче няма искам - не искам :))))

Вместо да се мъчат в гейския ЕС Путкин им предлага безплатен билет за рая Супер оферта ! ;))

Явно равт за тях е да станеш тор за унраиндката пшеница Баси жалкарите!

Добре че от време на време руснаците кажат някоя глупост за да може после американските гъзоблизци да си излеят злобата :-) Украйна замина момчета. Факт! Руснаците, дори след грешката им преди седмица-две, продължават да държат 90% от това което ВЕЧЕ завладяха и е въпрос на още малко време още да си вземат. Свиквайте!

Тъп си като русофил.

Не съм русофил или русофоб. Тези деления са за вас умните говнари на по 900 паунда месечна заплата от английското посолство.

Ватенки, ние продължихме напред. За съжаление вие нямате бъдеще!

Къде си тръгнал напред бе нещастнико першнишки :-) Ебати смешниците сте тука по коментарите.

И онез вЕрват че ги чакат девиците

Ако няма девици поне по някой ролекс.

Америка и Израел отслабиха икономически Европа.Сега ни пускат и Афганистанци а ще има и още.Псувсйте русите нали така иска Цурцула.Само дето тя ке си пличка смукината тая зима с топла вода пък вие ке мизерствате.

Тоя хептен изчатка. Руснаците правят жертва и изпълняват дълга си - греховете им се прощават. Украинците правят жертва и изпълняват дълга си - и техните грехове се прощават. Русия и "специалната военна операция" - вратата към рая !?

Типично за назначен поп. Такова падение на клеруса не е имало даже и в нацистка Германия. Tuk модерния рускии фашизъм достига нови "висоти".

Ваййй! А девици ще има ли?

Девиците са слугини в Гърция...а по хубавичките са на витрините в Амстердам... А Ганьо чака пари да му пратят, докато дращи постове по форумите колко хубава е демокрацията

Руски простотии.

Мне...български реалности

В България патриарха от ДС, в Русия от КГБ.

Що!? Ти от ЦРУ ли искаш да бъде!?

Да служи на Бога…трудно го схващаш не се мъчи

Да служил на бога!? Просълзих се... Само на запад служат на бога, и на 13,14 годишните... Педофилията сред свещениците там е на почит. Ма ти гледай руския патриарх де, няма лошо

Тоя милиционер,що не се гръмне?Директно отива в рая.

Да го пращат и патриарха в окопите да им пее панахиди. Много работа има и още се задава.

Те дори си имат камуфлажни униформи за полеви свещенници... Голям смях е !

Сатана!!!

Ти и цялата попска измет ще горите в ада.

Отиди и пукни в Украйна брадат педофил. Че си по-грешен и от путлер дърт мастурбатор.

Туй поповете са най големите популисти. Уж една от 10те божи заповеди е НЕ УБИВАЙ, но щом е в полза на попа било измиване на греховете. Само че Бог дали ще прости неговите грехове, дето изпраща невинни хора на смърт?

Спокоен съм вече

Да не би тази опорка на руския партиарх да му е спусната от чеченския мюфтия? Доста прилича на онази глупост с девиците в рая???

Не е глупост, еретик такъв! Ако изнасилиш няколко украинчета и умреш в името на Путлер и славата на Руската империя, ще получиш девици, опрощение и нова автоматична пералня "Индезит", на която никога няма да ѝ свърши омекотителя.

Ще ти отмие ли златният Ролекс, гнидо?

Свиня, не патриарх.

За кефа на зануления бункерен педераст Що така?

Грехове може да прощава единствено Бог Исус Христос ,след като грешника се покае ,изповяда греха си в молитва пред Бог ,а не пред свещеници и тем - подобни мошеници и престане повече да ги върши съзнателно. Официалната църква отдавна е мафия в духовния ресор...не говоря за искрените духовници и миряни ,там единствено по плодовете ще ги познаете! Бог гледа на характера, в сърцето ,ние хората това не виждаме.