Вдигнаха български изтребители заради руски самолети в Черно море

Два бомбардировача Ту-22, придружени от два изтребителя Су-27, са летели близо до въздушното пространство на Алианса

Обратно в новината

Коментари - Вдигнаха български изтребители заради руски самолети в Черно море | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Като дойдат Ф-овете, комунягите ще ги е страх да се приближат!!!

Аз се уплаших, че се е наложило да пуснем през прозореца два хартиени F-16, а то сме вдигнали МИГ-29, па макар и на виагра. Успокоих се! Защитени сме!

що за географско местоположение е "въздушното пространство на НАТО" :-)

И що са вдигнали всите вторични суровини ...

И какво? Къде е новината? Летели едни самолети а други самолети летели покрай тях. Трябва ли това да е новина и защо трябва да ни се съобщава?

Новината е толкова адекватна, колкото и снимката към не. РЕДАКТОРЕ отвори си очите и се запитай каква е връзката на украински самолет с новината за НАТО и Русия??? А коментаторите и военните стратези също са на ниво -чешат езици...

въпрос . от кога черно море стана територия на нато

Като гледам накъде вървим, след около 50 години ще имаме повече самолети отколкото хора в държавата...

Да не са вдигнали българските самолети, за които си платихме като попове, благодарение на Шкембе-войвода 2 милиарда и кусур лева и които ще олучим от САщ след 4 години :)))

Който владее Крим, той владее Източна Европа, Турция, Кавказ и Северното Средиземноморие

Хубав виц, харесва ми.

защото руснаците не са толкова загубени и никога няма да се откажат от схващането си да нанасят ракетни преди въздушните удари по противника си, а ние сме толкова "защитени" в тази насока, че все едно сме голи на селска мера (пасище) сред глутница побеснели псета!

Видяхме ги в Сирия, само Турция с дроновете си ги попиля...Русия няма работа в южното черноморие, а и ако забелязваш няма и никакви съюзници около това море..Питам се, защо ли?

Какви съюзници, бе, пръдльо? Тя, Русия в Черно море си е в къщи.

с "Калибрите" дето ги изстреляха от корабите си в Азовско море, над 1000 км, и паднаха точно в целта, та за това не искам да споря с надъхани, но некомпетни хора и да им доказвам защо и какво схващането на руснаците за ударите за които пиша. Само ще ти припомня, че военната им доктрина и схващанията им за воденето на бойните действия е същото каквото бе и преди промените.

Недей да мислиш, по принцип на комунистите никога не се е у давала тази дейност!

на простака!

тия смешници дето имат два града пълни с алхохолици пак дрънкат смешните си оръжия.

В черно море? В? Аз мислех, че са НАД Черно море! Ма кво знам аз...

Да ти сера на "Алианса" продажен! А румънците с кво долетяха? МИГ-21? От студената война? Лелей! Дори НИЕ не се излагаме така! По принцип такъв резил от България очаквам, не от Румъния.

Че то свен производители на лайна за друго не ставате.

Нормална реплика от дрислив комунист!

Епа супер. Щом и дваТА български Миг 29 са излетели, това си е много нещо.

Не бива да злобеем, не е смешна ситуацията. Между румънските Миг 21, турските Ф 16 и българските Миг 29, мисля, че нашите са най-респектиращи срещу руските Су 27. Явно руснаците си тренират атака с бомбардировачи Ту 22, покривани от изтребители Су 27. Миг 29 е един страхотен изтребител, въпреки, че е стар самолет 4то поколение, но е доста по-добър вариант от турския Ф 16 и румънския Миг 21. Дано поляците дават пасти за Миг 29 още поне известно време.

а и нали тръмпи нещо се отказа едностранно от един договор, сащ и ната едно и също ли са, щото ако са - бг сме в нато , значи сме американци, ами що ни искат виза и зелена карта, а ?

Руснаците проверяват готовността на НАТО, в частност на балканските страни при евентуални бойни действия. При реална атака от Русия, ще пометат Европа за 2 часа с новите Су 57. Поне за мен засега няма по-добър изтребител, американските Ф-22 раптор и Ф-35 са доста тромави, особено този Ф-22 Раптор изглежда доста уязвим с тези грозни крила, СУ-57 е като боен кораб на извънземни, все едно е от Междузвездни войни, тънък и много маневрен. Не ми се мисли ако 1000 СУ 57 нападнат едновременно Европа, какво ще изправи Европа срещу тях.

СУ 57 са още в зародиш, то 50 да имат ще е цяло чудо, ти пък 1000. Този самальот няма да го видиш като редовно летящ в близките няколко години. Скъп, още с дефекти и тъй нататък.

не мооа ги прочете сичките 4хх коментара, ама да питам - ние кви самолети сме дигнали - немодернизираните руски или непроизведените американски. за един приАтел питам, сър ?

Гледайте сега що е то НАТОвска шизофрения: "Той е подчертал, че руските машини не са влезли в натовско въздушно пространство. Представителят на румънското МО е обяснил, че те са навлезли в зона, в която другите страни имат право да поискат идетнификация." Значи хем не са влезли, хем да се идентифицират. НАТОвсите фашизоиди вече и международното въздушно пространство ли си го имат за свое?

сега разбрах защо морето е олайнянено.

"вдигнаха" .....глей а не земат да падат, чи пак ша я търсите европейската солидарност дет е кът от целесъобразност.

Абе руснаците само проверяват бдителността на нашите, нещо като случайна стрелба на граница, за да се провери бдителността на противника, игра на нерви, нищо повече. Ако руснаците решат да нападат, дупе да ни е яко на всички в Европа, ще изпратят флотилия от Су 57, няколко стотин самолета и Европа ще се нагъзи. Американските Ф-ве са безпомощни срещу новите руски бойни изтребители и щурмови самолети.

Май си недоклатеното фърчило на баба ти ...

стотици???? има точно 3 Су-57 и може само да гадаем дали са наистина в пълна бойна готовност или са само тестовите модели използвани в изпитанията.

Интересно, какво са направили българските изстребители?! Навярно са опръскали с кал природата!

...това го казва "българин"!

състоянието на нашите ВВС е меко казано плачевно. Ако си затваряме очите за такива факти не ни чака нищо хубаво. Нашите военни пилоти имат 2-3 пъти по-малко летателни часове от гърците/турците, а те съответно 2 пъти по-малко от американците... Да ти обяснявам ли какво означава това или сам ще се сетиш? (това за часовете са факти, не измислица и лесно може да се провери)

Къде е това "въздушно пространство на Алианса", бе продажни задници?!? Какъв алианс ви блъска в главите над Черно море? Нали искате туризъм, нали яхти и платноходки, нали искате рускините да развяват циците си по плажовете на Слънчев бряг и да пълнят тъпите ресторанти по Несебър? Какво тогава се репчите на Ту-22 и Су-27. Та нали ако Русия недайБоже имаше завоевателни мераци към нас, само тия 4 самолета ще ни попилеят , та ще останат само еполетите на ген. Мутафчийски и шкембето на падиБоже министър Каракачанов и на неговия пряк началник.

Виж картата на Черно море и натовските страни в него, който са подкрепени от 6-ти флот в Неапол и си спомни как завърши кримската война за свидната ти Русия, Бай Бачо..

А сега...на кой е Крим?....Стойчо)))

на Украйна... руснаците се опитват да играят едни игри там, но то ще е до време.

Крим ще им изяде главата - това казвам!!!

е добре да си спомниш една Руско - турска война, защото ако тя не беше проведена, сега ти нямаше да пишеш на Кирилица, а на Латиница...ама адаптирана за Турски език. Може би ще кажеш и , че 6ти американски флот подкрепи българските опълченци на Шипка....?

Виж, ако беше толкова лесно САЩ да са го направили.... Черно море е вътрешно море, което без никакъв проблем се прострелва от единия до другия край. 6-ти американски флот ще си стои в Неапол, защото насам няма минаване. Престанете да се правите на много умни и на големи разбирачи. Няма страна от черноморския басейн, която да може да каже на Русия копче дори, без значение кой си мисли, че и стои зад гърба. Защо мислиш беше операция "Крим"??? Защото като се видя че, фашистите в Украйна вземат властта и са готови да придадат страната на САЩ срещу "5 милиарда долара" - това е официално съобщена цифра в Конгреса на САЩ отчитайки колко е струвало на САЩ да постави марионетно правителство в Украйна. Та след всичко това, Русия реши да защити своята независимост - който държи Крим - държи Черно море. между дургото, Крим НИКОГА не е бил Украински! Дори като част от Украйна, Крим е бил със статут на Автономна Република, така че....!!!!

Не, който държи Крим, а който държи Босфора държи Черно море и това е основен вековен проблем на руснаците. Нямат излаз на топли морета, а ние стоим на пътя им. Та флот могат да имат ама имат проблем с ключаря на морето. Първо сме ние с Румънците, после е Турция, а след Дарданелите ги очаква и 6-ти флот. А между другото Крим някога е бил и български ама ние не ламтим за чуждо..Нали?

Пътя на България е само с братята македонци, в единен фронт срещу всички.

И какво нашите помахали ли са им?

Ще Ви го кажа по просто и директно.русия никога не е обяваявала война на България,но ние вече за трети път сме в агресивен съюз срещу нея.но вашите,явно плитки кратуни са способни дори да обявят руско- турската освободителна война за инвазия в България

Стига сте повтаряли една и съща глупост - каквото трябва разбрахме!

Е,какт така,уж пиша глупости,а Вие ме разбрахте.нима разбирате само от глупости?

Не бе! Разбрахме колко много и какво си чел!

19 октомври 1915 г.; 5 септември 1944 г. Чети чичи, чети!

Пешко - СССР са ни обявявали война, и са ни окупирали под такъв предтекст преди няма и 100 години и това го има написано дори в руската история - няма как да го отречеш, колкото и да се пенявиш. А България влиза в НАТО точно защото предният път без провокация ѝ е обявена война. Да ти припомням ли, че когато България се присъединява към тристранният пакт Москва е в топли приятелски отношения с Берлин и третият райх? И според много източници точно това е причината да пристанем на Хитлер.

Струва ми се , че днес на Козяк 16 са раздавали грантове, и псетата соросоиди, лижат и лижат..............

Ами, само Мустафата ги събира да ги пуаши - като им се озъби алигатора и хукват да трошат клавиатурите с глупости.

Руската политика е в разрез с българските интереси и е хубаво това да бъде разбрано.

Руската политика изобщо не ти бърка в гъ.а, но политиката на Европедалския съюз много ни вреди....

На путинофилите вреди, какво да се прави. Такава е!

Руската политика бърка само на русосифилиситците в задния двор. Затова са и винаги пре..е..абни.

Европедалски съюз няма... няма как да ни вреди политиката на нещо несъществуващо :-P

Техническа разходка над Черно море за поставяне на чадъри по плажната ивица! Все пак руски туристи искат да са сигурни че всичко е безплатно!

от руската кочина да се къпят до канализацията от хотелите... На нас българите не ни харесва.

Хахаха, ватник превежда през Гугъл и пише на български форум.

Безплатно търсят отрепките от Великобритания и Германия, руснаците ходят на Дюни.

Русия никога не е вдигнала оръжие срещу България,но ние вдигнахме срещу нея.и най странното е че оръжието тя ни го е дала безвъзмездно,за да се пазим от тези които сега са ни приятели

Ти да видиш, а Варна и Балчик ги бомбардираха марсианците нали? Относно плащането на оръжието - платили сме си го скъпо и прескъпо, както всичко идващо от СССР. Понял бляд?

Що ми слагате минуси бе, неграмотници? Май истината боли или толкова сте запознати с историята... Скапани хибридчици!

Нищо не знаеш! Бомбардирането на Варна и Балчик сме го заслужили щото се съюзихме с техните врагове - Осм. империя и Германската, също както бомбардирането на София от съюзниците през следващата война. СССР ако не знаеш ни доставяше самолети на изплащане, обикновено 10 години. Ако това бяха направили т.н . ни приятели зад океана, цена нямаше да имат, но уви.....

Слагат минуси, защото четат само "Патриздат".

До европедала: "СССР ако не знаеш ни доставяше самолети на изплащане, обикновено 10 години" - я млади момко ни кажете кои са тези самолети? Защото аз знам, защо в България има само 16 Миг-29 и нито един СУ, въпреки че плановете са били за много повече. Защото това, което са искали руснаците България не можеше да си го позволи. Никой никога не е давал милостиня на България. Всичко е купувано с пари, изкарани с труд. Ако ТИ се имаш за просяк и "някой ти е давал" по-зле за теб.

В 1944 ТЕ на разходка ли дойдоха..И защо останаха 45 години?

Защото ни предадоха САЩ и Великобритания. Не знаеш ли , че Чърчил ни е изтъргувал на една салфетка, заради Югославия...

Чети история моме, поне английския вариант на уикипедия, няма само да лъзгаш телефона и да се снимаш по ци.и!!!

България обявява война на Англия и на САЩ, а не на Русия и какво стана,, Руснаците се наместиха без покана..От това се опасявам, защото историята се повтаря.

Руснаците са безчинствали по нашите земи още от средновековието, колчем се усетят, че е слаба държавата.

Абе нашите що не са вдигнаха ''новите F16'' дето ги купихме на тройна цена???

Чертежите няма как да летят!

Варварите от изток винаги ламтели за територията ни и това е факт!

Ако не бяха тези "варвари" сега щеше да си с фередже или в нечий харем! Капиш?

Силно ме съмнява. Но съм убеден, че ако алкашите не ни бяха окупирали след 2 св. в. сега нашите пенсионери щяха да живеят по-богато от гръцките например.

Ама и двата ли ги вдигнаха? Бреййх....че откъде взеха части да ги сглобят бе?

И аз го вдигам сутрин, ама като се изпикая пада.

Гадни Путински фашисти провокатори. Да живее свободна и демократична Русия в Европейския Съюз и НАТО!

То тва безаналоговото Ту с баба ми набор.

Ми Румънските МИГ 21 с кого са набор?

По данни от руски медии, турските дронове са попилели няколко страшни Панцера в Либия. На Хафтара му счупили ибрика.

Браво. Ето затова реват руските лизачи срещу Ф16-Б70,превъзхождащ всички безаналови руски измислици.

Къде е този Ф??? На чертеж? Ще бъдат доставени в България през 2024-та, когато комшиите турци ще ги свалят от въоръжение.....

Ха, ха, ха.

Не разбирам проруското тролене за сметка на страната ни!

Друго си е да си евроатлантически надупен

Щото новината е тъпа, като краварските ни приятели! Какво се е случило?

Ми рубли даром не се дават.

Русия е обградена и обречена, за което е виновна единствено тя!

е как е обградена да ябясниш че нешо не виждам

Погледни картата и покажи една "дружествено настроена държава", съседка на Русия. Нали само реветв, че НАТО "се доближавало" и аха в Украйна "да влезе".

Обградихме най-голямата държава с 2 самолета. По-тъпо може ли де се изтропаш

САЩ са ни исторически приятели за разлика от Русия .по голяма щуротия не съм чувал. Явно е сътворено от тулупи.

Румънци и Българи вдигнали селскостопанска авиация

Браво НАТО! А Русия още дълго ще бленува за излаз на топли морета!

Миг-21 ... Това сигурно са си помислим че празнуваме 9май по стар стил и им правим парад с антична военна техника :)

истината е, че нашите самолети са се вдигнали за да поздравят руските.

Руснаците са се почувствали като в исторически музей

А защо на снимлата самолета е на украинските ВВС?

В нито един документ регламентиращ международното въздухоплаване няма понятие - въздушно пространство на НАТО. Има национални въздушни пространства преминаването през които се извършва с разрешението на съответната страна и международно въздушно ространство , което се ползва от всички страни.

Абсолютно точно! А иначе това са рутинни процедури. Всяка страна, която има излаз на Черно море е в правото си да извършва полети в неговата акватория, при положение, че спазва международните норми. А тук нарушение няма.

До Наблчдателя: Може ли да ни кажете кои точно са тези документи? И полетите, които са изпълнявали натовските самолети и руските по IFR ли са били или по VFR?

Русия е вековен враг на България и се радвам, че имаме такива съюзници. НАТО и ЕС са нашето бъдеще. Само трябва да се отървем и от Тиквата!

Тулупе, най-голямата опасност за териториалната цялост на България е Турция. Ако решат да си вземат част от територията ни, НАТО ще гледа само, както направиха с Кипър. И как ти мина през кратуната че Русия е вековен враг на България. Ако не беше Русия щеше да говориш и пишеш на турски. Тъпоумен трол.

За щастие Русия не успя да изпълни плановете си с тъй нареченото "освобождение"..,но 2-рия път успя през 1944г.. Само за 20 век 2 пъти ни обявяват война, а това е доста показателно!

Най-голямата опасност за България са тулупите и тулупщината

Кипър не беше член на НАТО.

си и такъв ще си останеш

И от тебе малка кратуна

Две неща. Първо, изглежда никога не си учил история. И второ, бързо хапчетата!