Русия започна най-големите маневри с подводници от края на Студената война

Става дума типа "Кондор", чието оборудване позволява да се изстрелват крилати ракети

Обратно в новината

Коментари - Русия започна най-големите маневри с подводници от края на Студената война | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Имат хората и си играят с тях. Кой има си ги ползва. Ние какво ползваме? Клавиатура за тролене. Щото няма друго.

абе гледах край Крим руски матроси бутаха една руска подводница да запали..ха.ха.ха

А, не е руска а украинска... явно на руснаците им е писнало да агитират украинците да си я приберат и накрая са решили да им я върнат по единствения възможен начин, все пак Столтенберг ще инспектира украинският флот а без подводницата накъде-)

само дано пак да няма радиационно замърсяване в океана, като това наскоро, когато били тествали "ядрен двигател" в сибир

На споменаваната ракета която е тествана и е станала инцидент, първата степен не е ядрена, а втората. Така че проблемът почти сигурно не е бил ядреният двигател. В бъдеще може да се ползват такива например за ходене до Марс. Но едва ли има смисъл да се ходи там. Но е много по-реално от фантазиите на южноафриканеца Мъск. А подводниците на Русия са сигурно пъти по-страшни от на цялото НАТО взето заедно. Повечето на САЩ са напъхани с безобидни Томахоуци и имат малко ядрени ракети. Русия само за 10 години произвела 30 подводници. Новите им Борей са с 16 отвора за ядрени ракети. Всяка от тях с 6 ядрени глави. А да не говорим за старите, подводници, като Акула. САЩ освен Охайо, може би имаха само още една подводница с ядрени ракети. Ядрените им ракети на подводници са пъти по-малко, а и по-лоши и стари. Тридент 2 е предвидена за 4 ядрени глави, но реално са с 3, че ставали нестабилни. А след тях руснаците произвеждат за подводници Синева, Лайнер, Булава. Руснаците още първите Синева си я броят за по-добра от Тридент 2. Имат и ядрено торпадо Статус-6. Може да носи заряд 100 мегатона тротилов еквивалент. За големината американците дори допускаха 150. За сравнение бомбата над Хирушима е била 13 килотона или 7700 пъти по-маломощна.

чакаме ви

Очаквайте в скоро време нов случай като този с подводницата КУРСК.

Славяногласните англосаксонски тролчета, тролкайте, тролкайте на воля, братленца. Славяните от Рус вече закриха Балканите с С 400. Цак, с едно едва незабележимо движение и цялото американско-натовско войнство е в цайтнот. Впрочем, поради що, неразумни изроди, предавате своя славянски род и вяра в полза на англосаксонците? Не ви разбирам, ей.

Максималният радис на действие на C-400 e 400 км, но това е само за самолети, които летят на големи височини. Практически за ПЗРК самолетите, летящи на пределно ниски височини, са невидими за радара зад линията на хоризонта (на 2м височина, приблизително 5км), още повече ако теренът има неравности, което е навсякъде на сушата. Това е една от основните причини, която прави ПЗРК изначално доста по-уязвима от бойната авиация и винаги, когато подготвена авиация се е изправяла срещу ракетно-зенитна отбрана първите са постигали категорична победа. Затова онези, които искаха вместо Ф-16 да купуваме C-400 бяха или неосведомени или предатели.

Ти си поредният настолен генерал който черпи "информация" от уйкипедия и клипчета по ютюб. Смешно и жалко е когато хората като тебе се изживяват като "знаещи" относно неща за които истински военни експерти признават че нямат достатъчно информация за да направят правилната оценка. Някъде по интернера си прочел нещо - най вероятно някой ютюб "експерт" ти е сдъвкал "информацията" и ти сега повтаряш като папагал изживявайки се като "знаещ" и "информиран". Това може и да впечатлява чалгаджийките в квартала но извън тази среда, звучиш смешно и жалко :-(

Потърси "Трите пръста на смъртта". Това са стари ракети Куб, които имаме и ние някакви. После се произвежда Бук. Та имало няколкодневна война Египет-Израел. Това евреите не са го очаквали, че са ги имали египтяните. Та за няколко дена губят почти половината си изтребители - поне 40. Накрая ги е било толкова страх от тях, че литне ли такава ракета и са катапултирали преди да бъдат уцелени. Обикновенно Бук се групира на 2 машини Бук - всяка по 4 ракети. 1 радара Купол. И една управляваща машина. Последната от съвременните има 6 места с екрани и могат да управлават едновременно 6 ракети. Тази комбинация е сигурно пъти по-евтина от Ф-16 който ни продават. Примерно около 270 милиона лева без ДДС. Тази същата комбинация само при един изтрел може да свали 6 Ф-16-ки. Друг е въпросът, че ги ползват да обстрелват от далеч евреите от Средиземно море и да бягат. Това е за нападателни цели, каквито не ни трябват. И купуваме 0 такива ракети! Слещу ракети е подходящ Панцир С1. В Сирия свалили 100% от целите при едната атака - 23 ракети с 25 ракети на Панцир С1. Това е за близък бой. Иначе Ф-16 е бавен и неманеврен. В близък бой (тъй наричаният кучешки бой) се оценяват като много лоши. По-лоши от тях са Ф-35. Икономически сделките със СААБ са несравними. От инвестицията на СААБ можехме дори да печелим.

Майсторе, ти знаеш ли как де лети на 2 м над земята? С изтребител? На пресечен терен както сам казваш? Ти знаеш ли за какво говориш изобщо?

Само когато подводниците са в движение, само тогава на Пуки му става патката.

и тотава не му става

Това ве е тяхна работа, пак ще се издавят.

Северния път е руски, така че може да се увеличи производството на памперси за натовските наблюдатели

Да плашиш гаргите. Номерът е да маневрираш само с....надводници! Тогава ще те признаят.

Да няма пак изчезнали...

вече са напълно неоткриваеми от радарите на САЩ ,по-простата причина,че външната им обшивка е дървена от специално дърво ,което поглъща сигналите а не ги отразява.Такова дърво расте само в тайгата и строго се охранява от руските специални части.Американците отново загубиха борбата с руския технически гений.

подводниците с радари ли се откриват ??

руските часовници- най бързите в света .

Нали Русия е дръжава от 19-ти век, кви са тия подводници, тогаз не е имало подводници. Пък и да е имало те ще потънат веднага щото са руски, а ние знаем че руснаците една ютия не могат да направят, камо ли подводница

Започнали "дълбоководно спускане," ... Аха, а после част от тях ще пробват дънно спускане, без изгледи за изплуване.

"Памперс" и "Пуфис" веднага харесаха тази новина...

Някоя руска марка памперси да цитираш? Щото и това са некадърни да произведат.