Русия търси партньорство с Германия за "Спутник V"

Путин разговаря с Меркел за евентуално сътрудничество в производството на руската ваксина

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Фрау Бабкен нави ли се? Цената устройва ли Вовата?

Дойче зеелеей.

За момента единствената пречка е доставката на необходимите за ваксината бойни глави в страни от НАТО.

Руската ваксина е най предпочитаната в света, имат поръчки от цяла Африка, Латинска Америка, Индия и много държави в Азия. Даже Сърбия чака 2млн дози да пристигнат този месец.

Както е видно, има да почакат.

и ваксинацията с нея започна.

Цели 2000 бройки! Направо ще се сцепят!

нищо не могат да произведат тези пияни .....

За да забрави къде живее.

Връщат на Украйна Крим, и нещата си идват на мястото. Донбас и Луганск сами ще клекнат. Тогава може да се говори за ваксини. Това изисква справедливостта.

И Путин трябва да се подмие.

“Великата сила” търси някой да им произвежда отварата. Производството на лекарства не е като производството на анимационните филми за безаналогови орУжия.

Русия ли търси партньорство с Германия или Германия, която няма собствена ваксина, търси партньорство с Русия (и що не търси с другите) ?

Германия има парите да си купи която иска истинска ваксина. Рушлямия няма капацитета да произведе от препарата си за собствения си народ, камо ли да я изнася.

Путин разговаря с Меркел за евентуално сътрудничество в производството на руската ваксина

Много си прост таваришч. БионТеч е немска компания разработила ваксината и се произвежда в партньорство с Пфайзер.

Пропускате умишлено темата Украйна, която също е била разгледана в контекста на минските споразумения. Това означава среден пръст, показан на Жужето. Няма как Франция да му откаже, а Германия да се съгласи. Както Лавров правино отбеляза: "Немците не ни имат за хора." Защо ли?

не ни пука за безаналоговата рушлямска ваксина

няма и да подадат молба, а ако искат, европейците да се помолят на Русия...

Засега руснаците се молят на европейците да им помогнат да си ороизведът ваксината.

Навярно удобно руските медии пропуснали и новите санкции и изгонването на още руски дипломати от Германия заради Навални?

четем по долу: "Меркел се оттегля, но не е ясно кой ще я замести "..ха.ха Руснаците навярно преговарят с Тръмп който и той си ходи..ха.ха 19.10.2020 г. — Руската "ваксина" срещу коронавируса се оказа ветеринарен препарат, съобщи ученият Александър Кудрявцев „Там има такива пептидни ваксини, срещу зоонози, които се прилагат върху животни за заколение, в тях количествата антиген са милиграми. Един вид – не е страшно ако умре, важното е да не разнася заразата.“ – коментира ученият. Н Германия е хубаво и животните да се ваксинират..ха ха ха Жълтия скафандър който Путлер е навлякла е американски Гащеризон TYCHEM C- 45лв струва

Дойче Веле са изключителни подлеци и манипулатори, не се посвениха да водят хибридна война и с ваксините!

Изкарах не леко Ковида, като същрвременно се грижех и за майка която е на легло. Не го пожелавам никому, но не мога да се начудя на злобата с която се плюе ту Русия ту Германия... Какво лошо има да се сътрудничи в тази сфера в помощ на човечеството.

И аз се чудя, защо му трябваше на Путин, да ругае Българския Народ в продължение на осем години заради едни тръби. Чудя се какво му трябваше на Толстой за да иска да ни "изкупи"? Чудя се какво й трябваше на Мария Захарова да казва на световно всеуслошание, че те били спасили "българските евреи", след като точно те стоят зад избиването на спасителите им в концлагерите след 9ти? Чудя се какво му трябваше на Решетников за да ни пуска Фърчило и Бабукяни? И да ни скалъпва телевизии на "Дългучи"? И да слага цензури в сайтовете ни? Чудя се кога ще покажат секретният Сан-Стефански "мирен договор" и секретните "Райхщадски споразумения "за да видим защо държавата ни е нацепена в нарушение на решенията на "Цариградската Конференция" и защо е трябвало ние да платим "32 тона злато" репарации за "окупация" а не Турция с която се води войната. Чудя се защо им трябваше да обиждат Народа ни от международна трибуна и да наричат "Преславската ни Азбука" "Македонска". Българският Народ по християнски може да Прости много обиди, може да опрости много беди, но Българският Народ не може да преглътне това за "Азбуката" ни. За много неща и аз се чудя.

Чуди се до следващият път ,когато от лапите на султана няма да има откачени да си дават живота за да имаш държава.Ако си мислиш че англосаксонец ще загине за да я има България ти си непоправимо болен.Тия народи са свикнали само да заграбват и да унищожават местните народи.Виж ги къде са по света и колко от местните ги има.

За "султана" сме платили "репарации", както се плаща на наемници и колкото са поискали.

Що така? Нали уж бяха най-великите? Най- великите, но на приказки.

опитите върху хора явно сега навлизат в съществената фаза....

ДНЕС КОЙ Е НАЙ-ГОЛЕМИЯТ ПРОБЛЕМ. К-19 ЯСНО ВИ ПОКАЗВА ТОВА ВСЕКИ ДЕН, НАЛИ... Човечеството е едно и проблемите са международни, но ние винаги търсим решения на национално ниво. Няма нация или държава, или съюз от няколко държави, която да може да реши сама тези проблеми. Нациите и държавите трябва да се слеят в едно общо световно правителство. Трябва да има едно служебно световно правителство, защо. Всички нации и държави трябва да предадат армиите и оръжията си на световното правителство. Разбира се, ако има служебно световно правителство, няма да са необходими нито армии, нито оръжия, нито биологични оръжия. С кого ще водиш ти война тогава, трябва да търсиш най-близкия съсед сред планетите наоколо, за да водиш отново някакъв вид война, това изглежда почти невъзможно, нали. Нациите и държавите, и религиите - йерахии, и безсмислените бюрокрации, те са нещо твърде остаряло, но продължават да съществуват и те са най-големият проблем. Когато погледнем към света у нас се поражда странно чувство: "Имаме всичко друго, от което се нуждаем - необходимо е само единно човечество". Проблемите са световни. Решенията също трябва да бъдат търсени на световно ниво, и е абсолютно ясно, че има неща, които не са необходими на едно място, но на друго те са жизнено важни. Едно служебно световно правителство означава да се погледне на ситуацията глобално и ресурсите да отидат там, където е необходимо, защото човечеството е едно. Необходимо е да се погледне на света като на едно цяло. Нашите проблеми са ни довели до ситуация, в която или ще се самоубием колективно, или ще трябва да трансформираме човека - неговите стари традиции и модели. Тези модели, тези държави, тези закони, тези задължителни "образователни" системи (задължително ти програмиране чрез различни вербализации - език, лингвистика, "държави"), тези религии, тези йерахии, тези безсмислени бюрокрации които човекът е следвал до сега, са довели до настоящата криза. Тази глобална криза е крайният резултат от всички наши култури, философии, закони, религии, йерахии, безсмислените бюрокрации. Те са допринесли за това, защото никой никога не е мислил за цялото, всеки е гледал в своето малко парченце, без да се притеснява за цялото. Всеки е грабнал определена част от живота, игнорирайки останалите части, които са неизменно свързани с него. Хората продължават да се държат по начин, който съсипва цялата земя, тези които правят това, го правят скрити зад големи думи: нации, държави, религии, йерархии, армии, закони, бюрокрации, политически идеологии, "свобода" и "демокрация".

.

Аа не, благодаря за световно правителство! ЕС ни е достатъчен.

Абсолютно вярно, но те не са дорасли да го разберат! Виж репликите отдолу. "Я не сакам да съм добре, сакам на Вуте да му е зле"! - това е философията на племето, което Аспарух е довел по тия земи.

ватенките ще участват с шишенцата (внос от китай), а немците ще ги пълнят с ваксината! Ихуууууууууууууууу, хахахахааааааааааааааааааа

не Русия а Германия я иска ваксината и там в кунце ланд е мазало мерки карантина болни а решение найн и когс гросе икономикен капут кво праим а иначе по коментарите много болни хора има и не вирус л@йна между ушите Русия върви напред а ние

Не може да ти се помогне.

Петре, ти въобще чете ли статията?

Ехо тук тук България е вашия партньор Б ъ л г а р и я

дават някакви странични действия...напр. В Бавария тази седмица в дом за възрастни хора 13 души-9 възрастни и 4 мед.сестри са заразени с ковид след първата ваксина с Пфайзер... Вярно, че имунитет не се създава толкова бързо, а трябва да се изчака и втората...но-все пак е странно... Същото четем и за 3 румънски лекари...

И РУСКАТА ВАКСИНА СПУТНИК V ДАВА СТРАННИ СТРАНИЧНИ ЕФЕКТИ , НАПРИМЕР САНКТ ПЕТЕРБУРГ 33-ма ИМУНИЗИРАНИ РУСКИ ЛЕКАРИ СА ЗАРАЗЕНИ С КОВИД 19

Сами ще си варят новичока. Няма нормална държава, която би искала да има нещо общо с тези отровни хора.

От руско немското сътрудничество нищо добро не е излязло. Пък и Джуджиморчо как така си мисли, че Меркел може да заповядва на частни концерни да се хващат на партия с руснаците не ми е ясно... Дълги години у нас се отричаше договора Рибентроп- Молотов, който включваше подялбата на Полша, сега съвместната ваксина ли ще се отрича?

Голям майтап са руснаците. Вече 100 години не могат да си оправят поточните линии.

Баце трудно е, когато 90-те години запада не им помогна. Превзеха ги олигарси. А сега имат психопат диктатор...... иначе са повече от свестна нация. Далеч повече са европейци от нас в културно отношение.

Тролеите не са и прочели статията, ама гледат да са в джаза с "правилните" коментари. РУК бе вашата мама ПИКлива!

65% от лекарствените препарати в ЕС се произвеждат в Индия и Китай. Производствените линии се изнесоха през последните 20 години в Азия.

Искаш ли да си намериш жена за една нощ? Влизай в --- Sexconn.Com

На пияните руски ватенки най-добре да им дарят от Астра Зенека в бидони и да си я преетикират, пък ако ще и Путник да си набият за име. Света върви напред, само орките в путлеристан дърпат назад.

Такааа. Направиха рашките няколко хиляди ваксини и почнаха да се хвалят: 1. Първата одобрена! Ама че не е минала изпитания в трета фаза не се споменава. 2. Разпратена по регионите! Ама 20 дози ли, десет ли, само рекламна брошура ли - не казват. 3. Изпратили на братските режими - Венецуела, Сърбия, Унгария, Турция. Ама пратили 20 бройки за проба. 4. Щели били да продават с милиарди. Сключили договори. Ама нито пари са взели, нито са способни да осигурят производство. Защото производството не е като троленето. 5. Щели да произвеждат в чужбина. Примерът с Турция е покъртителен. Турците ще произвеждат Спутник 5, но няма да го ползват. Не им харесвала методиката на изпитанията. Ще произвеждат само за износ, а ще си работят с другите ваксини. 6. В това време Русия всеки ден поставя рекорди по заразени и починали. Сигурно не знаят, че са призвели най-великата ваксина. 7. И това като капак - товарищ Путин навива фрау Бабкен да му произвежда ваксината. За кого? За Русия, естествено. Иначе никога няма да могат да задоволят пазара, както не могат и с други основни благинки. Време е Рогозин да пусне нова песен.

Поредният трол-идиот всичкоразбирач, дето като чуе Русия и изпитва оргазъм да плюе по всичко Руско, няма значение дали е така или не. Такива като теб не ги лекуваме, няма смисъл, без вас светът би бил по-хубаво мястно. От друга страна помагате на нормалните хора да станат по-добри и им показвате как да не падат толкова ниско, та затова ви ползваме, като лош пример! Чао боклук!

ДРУГАРЮ ПСИХИАТЪР , ПРИБИРАЙ СЕ , ЗАЩОТО УТРЕ ЩЕ СИ НАПОЛЕОН ,А В ДРУГИ ДЕН ЩЕ СИ ЧАПАЕВ ! ПРИГОТВИЛИ СМЕ ТИ ШИРОКА РИЗКА С МНОГО ДЪЛГИ РЪКАВИ И МАГНИТИ КАИШИ , АКО СЕ ПРАИШ НА ДЖЕКИ ЧАН !

По този повод моята Богиня Рея казва: " Проблемът на Русия е, че отвсякъде е обградена от съседи. Поляците си имат Катин. Румънците си имат Молдова. Украинците си имат Крим и Донбас. Китайците си имат Манджурия. Грузинците си имат Осетия. Азерите Нагорни Карабах. Казахите си имат Байконур. Японците си имат Курилските "острова". Американците си имат Аляска. Литовците си имат Литва. Латвийците си имат Латвия. Естонците си имат Естония. Всички "фашисти" и "захвадчици" до един! И не желаят да я хранят нещастните джендъри, есминовци и так далее соросоиди! Шведците си ловат риба в морето без разрешение и вадят потънали подлодки... Да гледат всичките сега! Какви такиви "хиперзвуки" са си направили рашките ! Могат да стоварят отбранителни атомни бомби във всяка точка на света... Ми не може само на шишарки и гъбки да карат идните 300 години! Нещо трябва да произвеждат за оборона, за да не им скучаят поколенията, докато учат китайски." и още: " Ще Ви припомня, Приятели-миряни, една "Панорама" излъчена по Националната Телевизия, декември по-миналата година. Там, един поляк писател, каза на Бойко Василев, когато той го попита: "И вие и руснаците все говорите за Родина, къде е разликата?" Полякът отговори: " Виждате ли господин Василев, Ние поляците, вие българите, румънците и всички европейци, под Родина разбираме земята, на която сме се родили. Земята, в която лежат близките ни. Земята, която нашите поколения са обработвали и защитавали векове. Земята, която е пропита с потта ни и земята, която пее песните ни. Ние дълго сме били с руснаците и от болка сме научили това. Руснаците под Родина, разбират земята на Империята. Нито са я орали, нито са я копали, нито знаят как мирише." Замислете се над това. " -------------------------------------- ХУБАВО Е ДА ЧЕТЕТЕ ЕВАНГЕЛИЕТАТА на Богините от форумите... ИНАЧЕ И ПРЕЗ УМ НЯМА ДА ВИ МИНЕ ДА КРЪЩАВАТЕ ЧЕРКВАТА св.св. Кирил и Методий на един главорез от Нева

Булгар, руснаците не са вАряги, защото това е единствената дума, където те не пишат буквата "о" което между съгласни се чете "а". Единствено при тази дума използват "а". Защото ако трябва да я напишат правилно трябва да напишат вОРяги, което е и шведското им име. ВОРяги значи нещо (Крадци) от Радуга между другото, а ВАРяги не значи нищо. Сега, предводителя им Рюрик по баща е българин от Кубратовите, по майка - шведски викинг от племето "ВОРяги" или "Крадци", което за викингите е съвсем нормално . Бащата на Рюрик ги е изоставил и за това той мрази българите. Рюрик има син - Ингвард. Обаче него руснаците наричат княз Игор. (Игор на руски ниощо не значи, както и вАряга нищо не значи) Княз Ингвард (Игор) е убит през 945 г. Руснаците нещо не го обичат и го представят все в негативна светлина. Може би защото той се жени за княгиня Олга Киевска (където Олга нищо не значи) обаче с християнско име княгиня Елена Българска, Поради това Ингвард е княз иначе как да стане тракийското княз, ако жена му не е българка? Княгиня Елена Българска е внучка на цар Борис Първи и е от Плесковъ (Плиска). Архимандрит Леонид, настоятел на Троицко-Сергиевската лавра, и публикуван на следващата година, дословно е записано: Игоря же жени в Болгарѣхъ, поятъ же за него княжну именемъ Ольгу. И бѣ мудра велми. (Игор взе жена от българите, която за него, защото както сочи приведената по-горе „Повѣсть времяньныхъ“ тя му е доведена в 903 г. с името Елена бе наречена княгиня Олга. И бе тя мъдра много.) Приведоша ему (Игоря) жену из Плискова, имѣнемъ Олгу, остроумицу и коренъ и основание вѣре християнской и нашъ вождъ. Ами лал да не е начетена, като учи 9 години в Магнаурската школа. Красавица при това. За която плезят езици всички ергени по Златния Рог. Обаче нашите "дипломатично" я женят в дървения Киев за ВОРягата Ингвар. Всъщност тя покръства руснаците. Събира вождовете на ВОРягите в една дървена "Дума" (Парламент), заповядва "да се обръснат: и да приемат "Христа" докато се върне и отива на лов. Когато се връща какво да види? Стареите се оляли с медовина и небръснати ! В манастирските хроники е записано, че "както била облечена с кожения си български панталон влетяла в "Думата" с коня си и ги почнала с бича" Така след известно "бичуване" съпроводено с крясъци и клетви. Стареите излязли от "Думата" бръснати и Християни. Така внучката на Цар Бирис Първи Покръстител... покръстила Русия за няколко часа. Обаче сина й княз Светослав се продава на византийците за сандък злато, идва в България, открадва Преславската Библиотека И ОТКРАДВА БЪЛГАРСКАТА ПРЕСЛАВСКА АЗБУКА ЗА БЪРЗОПИС, създадена в Преслав 30 години след смъртта на Кирил. Това по заръка на майка си, защото Светльо не е различил ГЛАГОЛИЦАТА от азбуката за бързопис. Светльо набива на кол към 200 000 българи - мъже, жени и деца от Тракийското поле и Пловдив после при Бдин набива на кол (набиването на кол е българското наказание за измяна) още 20 000. ( За сравнение граф Цепеш Дракула и брат му Раду Красивия набиват на кол към 10 000 османлии мюсолмани за който грях по християнско милосърдие са Прокълнати за Вампири ) Сещайте се за Светльо. Вижте му "християнския" портрет: https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%BE%D1%81%D0%BB%D0%B0%D0%B2_I " През 971 император Йоан I Цимисхи изпраща войски на север от Стара планина, прогонва Светослав на север от Дунав и пленява цар Борис II. Походът на Светослав на Балканите довежда до отслабване на българската държава и завладяването на източната и половина от византийците. Независимостта си от Византия запазват само Комитопулите в западните райони, незасегнати от руското нашествие. На връщане от България през 972 княз Светослав е нападнат и убит от печенегите, чийто хан прави от черепа му чаша." Брех да му се невиди ! Кой кавото прави - сервизи за поркане ! ТАКА ЗАПОЧВА РУСКО-БЪЛГАРСКАТА ДУЖБА от векове за векове... и през 100 години мор за разнообразие хи-хи-хи ~~~○~~~ Ние, безсмъртните хекати: Аз нереида нимфа Панопея Сиренцето и нереида Амфитрита, от личната свита на Свещена Богиня Рея (Снежанка и Снегурочка) и дриада нимфа Дафне и ореада нимфа Бритомартида, от личната свита на Свещена Богиня Бендида от Кендрейсея, Оопс, Màрица, Артемида на Олимп и деа Диана, Добрата Неотлъчно ден и нощ ви пазим! https://www.youtube.com/watch?v=W3ZY95YXWrs ~~~○~~~ Безсмъртна хеката, нимфа-нереида Панопея, Сиренцето, от личната свита на Свещена богиня Рея, водач на трета звездна армада, боен флот на морските нимфи и зелените русалки-океаниди

Всеки плюе една или друга ваксина. Ами ползвайте Българската ваксина, тя добра коллото и здравеопазването ни. Е ще трябва да изчакате 10-на години.

Товя виц ли а?

Има официална страница за руската ваксина sputnikvaccine. com информацията е на доста езици.

да де, ама кой да я прочете? Троловете на гибона и с българския не се иоравят.

Руската ваксина е добра, проблема е, че не могат да произведат достатъчно ваксини. Да не говорим, че за хора с алергии и повишен Immunoglobulin E (IgE) е даже препоръчително да не ползват РНК васкини, а точно векторни ваксини като Спутник V. Дано да се решат проблемите, силата е в обединението, не в разидинението и плюенето, само щото е Руско. С последното искам да кажа на троловете дето спамят тук, да се засрамят малко и да спрат да плюят по всичко Руско.

Ако Тръмп и Путин се оттеглят мисля, че с Руснаците ще си заживеем супер. Супер неестествено е, от както стана конфликта в Крим, да се говори за Русия, като нещо различно от Европа. За съжаление тия събития в Крим и политиката на Путин са реакция на събитията от 90-те години, когато Буш и Клинтън буквално забиха нов в гърба на Русия. Отказаха им икономическа помощ подобна на тази, която оказаха тогава на Унгария и Полша. Така Клинтън отгледа в крайна сметка сегашната мини студена война. Може би до към 2005 Буш младши можеше да коригира тоя курс, но .....уви.

Виж и аз не харесвам Путин и партията му и искрено съчуствам на руснаците, но засега нямат голям избор. Но в статуята се говори за ваксина, а не за политика. А фактите са, че в областа на вирусологията и имунологията Руснаците са на световно ниво, да не кажа водещи в областа. Това е което има значение за епидемията, а не дали пият водка, колко танкове имат и дали Путин пие кръв.

В Крим конфликт не е имало. Една пушка не е гръмнала.

Без да плюя нещо руско, малко е грешна информацията. Не са почнали ваксиниране лятото, просто това беше фаза 3 на тестовете на тяхната ваксина, и за масово ваксиниране не може да се говори в тоя период. АстраЗенека имат сходна с тяхната и е под 2$, и имат сигурно 10 пъти по-голям производствен капацитет . Руснаците и с тях търсят сътрудничество. За съжаление в целия свят има проблем с количествата ваксини. Като станат повече одобрените, ще има за всички. Защото е в интерес на всички.

Не Руснаците са търсили сътрудничество с АстраЗенека, а точно обратното. Да не говорим, че Руската ваксина е просто по-добра от тази на АстраЗенека и точно затова сега искат да ползват руския рекомбинантен вектор от втората доза. Относно производствени технологии АстраЗенека са години по-напред и за останалото си прав.

както и на всички и другите уж ваксини няма ресурс за производство а ония фризер е купете ваксини ама ги нема произведени

Британският посланик в САЩ Карен Пиърс заяви, че Русия и Китай не трябва да излизат победители от пандемията на коронавируса. Това заяви тя в интервю за телевизионния канал Bloomberg.

след вчерашните золуми Иранския посланик има повече тежест.

Дира, тази "новина" я пуснахте преди 2 (два) дни..........СРАМОТА!!!!!!

Той вова е досадник и пак се е молил на фраубабик :)

Ватенките произвеждат ваксина само във фалшивите новини. Не могат дори собствените си орки да покрият, какво остава да изнасят.

Хах , рашките хибридки са изпълзели да убеждават как гнома не молел а предлагал :))) Ебати жалките смешници и те като гнома , гномчета :)))

Не е нужно "гнома" да води хибридна война. Достатъчно е, че някой идиот е наел такива като теб да ръсят интеУект по дежурство тук срещу всяка статия с тема Русия. Пиши, Павле, не спирай даже !

МАТУШКА РОССИЯ ИМА МОЩНОСТТИ ДА ПРОИЗВЕЖДА ЛУСИОН ЗА ВАНИ БОЯРЪЩНИК , НО ЗА ВАКСИНИ НЕМА НИКВИ МОЩНОСТИ , ИНАЧЕ ПУТЯТА НЕМА ДА КРЪНКА ФРАУ МЕРКЕЛ ! А НАЗДРАВЕ , ЕЙ ТОЗ ЛУСИОН НЕМА ГРЕШКА !

АМА КАК ЛЕКИНКО , ПО ТЕРЛИЦИ , ПОЧТИ В ПОЛУНОЩ Я ПУСКАТ ТАЗИ НЕЛИЦЕПРИЯТНА НОВИНА , ЧЕ РУСИЯТА НЕ МОЖЕ САМА ДА СИ ПРОИЗВЕЖДА ВАКСИНАТА И КРЪНКА МЕРКЕЛ , РАЗБИРАЙ ЗАПАДА , ДА ИМ ПРОИЗВЕДЕ УЖ ПЪРВАТА С СВЕТА ВАКСИНА , ПОНЕЖЕ ТЕ САМИ НЕ МОГАТ ДА Я ПРОИЗВЕДАТ В НЕОБХОДИМИТЕ ИМ КОЛИЧЕСТВА ! ПРЕДЛАГАТ Я НА СУЛЬО И ПУЛЬО , НО НЯМАТ НИКАКВИ ГОЛЕМИ КОЛИЧЕСТВА В НАЛИЧНОСТ , Т.Е. МНОГО ЕВРАЗИЙСКИ ШУМ ЗА НИЩО !

Какво лошо има в това, да се обединят всички усилия в борбата срещу световното зло - пандемията? Не само сте глупави, идиоти сте.

"българи" и това е достатъчно.

По-обидна класификация от рашка , няма :)

ЕС спонсорира всички разработчици с милиони евра. За Пфайзер - 390 милиона.

Русия за собствени нужди има мощности, но за износ не и достигат. А износа на тази ваксина се търси.Който иска получава лиценз и си я произвежда. Дори Корея и Украйна ще я произвеждат. Вчера само Сърбия договори 2 милиона дози. Руската ваксина има символ V в името си, защото е с два вектора на действие.Първата доза е с един състав, а втората с друг, което я прави ефективна и по напреднала от другите.Твърдението в статията, че вторият вектор се получавал от ваксината на астра зенека и затова руснаците са принудени да се кооперират е абсолютна ЛЪЖА. Но като гледам автора на статята е повече от ясно.

Е , ни Корея , ни Украйна ще произвеждат путник файф , колкото и да тролите хибридките като теб !

Ти ли ще пишеш за тролене и хибридки,бе,герберастки измекяр.

Така можеш да казваш единствено на майка ти боклук нещастен ! Аре лапай и се потапяй в рашкия кенеф !

За Аржентина дозите са 10 милиона. За Венесуела също 10 милиона. Но това са дреболии в сравнение с това, което е необходимо на Бразилия,Индия,Китай, Южна Корея и Турция!

Мечтите не означават , поръчки ваньо ;)

МАТУШКА РОССИЯ ИМА МОЩНОСТТИ ДА ПРОИЗВЕЖДА ЛУСИОН ЗА ВАНИ БОЯРЪЩНИК , НО ЗА ВАКСИНИ НЕМА НИКВИ МОЩНОСТИ , ИНАЧЕ ПУТЯТА НЕМА ДА КРЪНКА ФРАУ МЕРКЕЛ

И кво ся , комбинацията между удобрение и бояршник наречена путник файф не става ако и да я бяха измислили още преди да пуснат вируса рашките ?

техния бъркоч и в самовари може да се вари. Що занимават хората?

Няколко неща. 1.Русия търси съдействие за производство на необходимите количества, а не върху качеството на самия продукт! В това отношение помага не само Германия. Тъй като са необходими огромни количества ваксината 'Спутник-V" се произвежда и в Бразилия,Индия,Китай и Южна Корея. Турция също ще започне производство на собствена територия. Русия не успява да произведе сама необходимите и количества и да реализира огромен износ. Сумарните количества надхвърлят 1 милиард дози! Това не е по силите на никого! 2.Не руския център "Гамалей" е поискал сътрудничество с англо-шведската компания "Астра Зенека", а тъкмо обратното! От "Астра Зенека" са се обърнали към "Гамалей' за помощ, тъй като са имали проблем с втората доза. Искали са първата доза да е на "Астра Зенека", а втората да бъде на "Спутник-V. Ама нали новината е от Дойче Веле",колко му е да се преиначи!

Верно ли бе ваньо ? Пропуснал си да отбележиш , че захарова траверса единствена ги говори тия неща но не си вярва .

ДРУГАРЮ , НИКОЙ НЕ ТИ ЧЕТЕ ДЪЛГИТЕ И НАПОИТЕЛНИ ФЛАШКОВИ ТЪПНИ , НЕ СЕ АБИ НАПРАЗНО ! ПО ДОБРЕ СИ ЛЪСНИ ПЕТОЛЪЧКАТА , ИЗПЕРИ СИ ПАРТЕНКИТЕ , СВАЛИ СИ УШАНКАТА , ЧЕ ЯКО ТЕ Е СТЕГНАЛА И НАЙ НАКРАЯ , НО НЕ ПО ВАЖНОСТ , НАМАЛИ МАНЕНКО КИТАЙСКОТО БЕЛО !

Така е! За еднонижните е уморително!

бай дрислане извади си увисналия мурзилски от задника освен в педераша - в недостатъчни количества спутника никъде другаде не се произвежда

Ще почне Германия да им произвежда на тия ветери нарния препарат. Има да се моли ботоксовото джудже доста дълго...

А ние внасяме чесън от Китай....

Докато тука се тролим кой какви ваксини са хората работа вършат. Явно и едните и другите ваксини са ок. Не само са ок ами са задължителни, за да се спре тая игра на отваряне и затваряне. Сега е важно да се произвеждат максимално бързо ваксини. До Август милион и половина дози ще има едва в България т.е. делено на два дози на човек и стават 750 хиляди българи или няма и 15% от населението. Да речем че 20% ще преболедуват и ще имат дълготраен имунитет. Пак ще трябва да се затварят хотели и молове есента с 40% покритие....

ДА ПОМОЛИМ МЕРКЕЛ ДА ПРОИЗВЕДЕ РУСКАТА АНАЛОГОВА ВАКСИНА СПУТНИК V И ТОГАВА НЕСМЕНЯЕМИО ЗАНУЛЕН ЕВРАЗИЙСКИ СУЛТАН ТОВАРИЩ ПУТЯН ДА НИ ДАДЕ ОТ НЕЯ И НА НАМ , ЗА ДА МОГАТ НАШИТЕ СЛАВНИ НАЗНАЧЕНИ ЧЕРВЕНИ ОЛИГАРСИ ДА НЕ СИ ЗАТВАРЯТ МОЛОВЕТЕ И ХОТЕЛИТЕ ЛИ ?

Русия търси партньорство с Германия за "Спутник V" - странно - и вчера пак беше същото !!! И утре ли Русия пак ще търси партньорство с Германия ?!?

Ами явно са на зор рашките .

Шилo

Великите варяги, дето се биеха в гърдите, че имат ваксина и са изпреварили Запада, сега почват да се молят. Що бе? Нали сте много велики? Нали Захарова е на всяка манджа мерудия и постоянно учи Запада как да живее ? Нали не спирате да назидавате Запада за каквото се сетите и да го изкарвате виновник за всички нещастия на човечеството? А да ви видим сега, като сте толкова велики и като толкова нагло се тупате в гурдите колко сте си самодостатъчни. Идиоти!

Шилo

Московските дебили един телевизор не са направили, кола нямат, камион нямат, всичко им е крадено от Запада. Иначе голям го вадят. Ама мек та мек! Смешници!

Булгарино, такива простотии като телевизор и кола и баба ти и дядо ти могат да направят, НО АМЕРИКАНЦИТЕ ЛЕТЯТ С РУСКИ РАКЕТИ- НЕ ОБРАТНО. голяв се опитва западът да го вади, но се оказва че няма какво да вади ДЖЕНДЪРСКАТА ИМПЕРИЯ НА МАРА ДЪЛБОКАТА ЗАД ЛОКВАТА.

Ами не летят рашке , не знаеш ли ? Просто ви ползваха за таксита та да не ви умре и тав индустрия но вече кОр и те така !

Какви руски ракети бе идиот? Американските ЧАСТНИЦИ имат по-добри ракети от руснаците, поне се и връщат и кацат цели. ИМАЛО Е 1 случай да използват през 1998 ма година руска ракета за по-евтино и са се отказали. А ВИЕ СЕ НАСРАХТЕ

Момчета, карайте само Лада, по убава кола няма!!!! Велика кола. Един двигател - 10 поколения модели. Двигателя - италиански от 60-те години. Страхотен руснак, страхотна кола. Жените им обаче стават, докато са под 30 години. Пробвано!

Не си "Булгар"! По ти прилича "Глупак". Ваксината е ефикасна и поръчките са огромни! Става дума за количества! За Бразилия,Индия,Китай, Южна Корея и Турция трябват над милиард дози. Когато руснаците имаха ефикасна ваксина, останалите се почесваха! Вдяна ли, или ти е трудно?!