Русия привика българския посланик заради експулсирането на свещениците й

На Атанас Кръстин му бе казано, че тази антируска провокация на българските власти ще доведе до неприятни последици за София

Обратно в новината

Коментари - Русия привика българския посланик заради експулсирането на свещениците й | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ТАСС не лъжат за първи път. А за руснаците само един среден е достатъчен и да го духат.

Един път да уцелят заглавието от Дира. "Свещениците" верно били на Кремъл. Добре са ги изгонили. Не може да служиш и на Бога и на Мамона.

От Москва и КГБ ни изпратиха компрометиран в педофилски скандал епископ да ни наставлява с македонците в тайните на пението путинизма. Преди него в същия храм пък беше самозабравил се руски кагебешник, скандален с това който гонеше вярващи и свещенници от храма с руски мутри , които да държат в страх вярващите . За тези хора няма нищо свято, Христос го имат за някаква служанка и дребно духче в служба на Бащицата, който трябва да спасява Христос , а не обратното. Напълно скъсал с християнството сатанизъм , подигравка и низост.

ㅤ

"...тази антируска провокация на българските власти ще доведе до неприятни последици за София" Добре, че е само за София, а не за цяла България.

От мужиците по-гнусни са само техните "български" слуги русофилистици - русороби.

Знаят,че всичко идва от американското посолство тук!

Апостолско правило 35 : Никой епископ да не дръзва да ръкополага в градове и в села, които не са му подчинени, които са извън неговата епархия. Ако пък се докаже, че е направил това без съгласието на онези [епископи], на които тези градове и села са подчинени, нека бъде низвергнат както самият той, така и от него ръкоположените”. Канон 13 на Антиохийския поместен събор : епископ да не дръзва да преминава от една [църковна] област в друга, нито да ръкополага в нейната църква, … освен ако не бъде поканен с [надлежна] грамота от митрополита и от останалите епископи от територията, в която той отива. Ако обаче отиде без покана и, извън правилата, ръкоположи някого – в престъпване на реда, по който се устройват нещата в Църквата, … то всичко, извършено от него, е недействително. С това сам ще си навлече полагащото се наказание за незаконното си поведение и безразсъдно начинание, бидейки незабавно низвергнат от свещения събор . " В същия смисъл е Правило 15 на Първия вселенски събор.

Това няма нищо общо с нашия случай. Русенския митрополит обясни последователно какво се е случвало със собственоста.Църквата е българска като собственост под юрисдикцията на Светия синод ,но и подворие на Руската православна църква в София.Нотариалния акт на Руското посолство (1997г) използва крепостен акт от края 19 в.,за земята ,само че оттогава има промени между двете държави които са пропуснати.

Как да няма , дори имота да е руски, църковна дейност в епархията на Софийския митрополит , може да се върши само от него или от негово име. Руснаците нищо не могат да правят без него , това е негова канонична територия , дори имота да е техен, въпреки , че с тази констативка могат да си избършат дирниците.

Земята е била на Руското Посолсто и след това купена.Това не е трудно да се провери.Не ми говори за незаконни нотариални актове че може и селската ти къща да фръкне така.

Руската и Българската църкви са самостоятелни.Имат толкова общо в уравлението колкото и с мфсюлманската.Според теб в Баня Баши джамия ходжата се назначава от владиката?

Ние общи събори , канони и правила с исляма нямаме, такива имаме с православните църкви и от тях се ръководят църквите, вие русите може и да сте едно с исляма под егидата на кгб и вожда, но това няма общо с православието. . Никой епископ не може да ръкополага, управлява и извършва тайнства и обреди в признатата канонична територия на друг епископ. Ако не си вярваш и не ги знаеш тези неща поне трябва да си чул , че българската църква е била обявена за схизматична от останалите православни църкви, включително от руската , когато е започнала да цепи територии от Константинопол, затова и руснаците после искат собствен храм , но след като схизмата е вдигната няма никакви основания за присъствието на руски владици на територията на БПЦ, това е ерес.

Правило 15 Ако някой презвитер или дякон, или изобщо броящ се в клира, напусне областта си, премине в друга и като се премести окончателно, се засели там да живее без волята на собствения си епископ, на такъв заповядваме да не служи повече, и най-вече, ако не е послушал епископа си, който го вика да се върне, а в случай, че продължава да упорства в това безчиние, нека остане там в общение като мирянин. Твоето доста се различава от моето copy/paste. Никея 325 лето от рождението на Христа.

Правило 15 на Първи вселенски събор от сайта на Българска патриаршия: Поради многото смущения и безредия е определено съвършено да се унищожи обичаят, съществуващ в някои места, въпреки апостолските правила, нито епископ, нито презвитер, нито дякон да не преминава от един град в друг. Ако някой и след това определение на светия велик събор предприеме нещо подобно или допусне да се направи с него такова нещо, тогава разпореждането да бъде съвършено недействително и виновният да се върне в църквата, за която е ръкоположен като епископ, презвитер или дякон. Нещо неясно? Нито епископ , нито презвитер , нито дякон може да премине да служи от един град в друг, ако го направи се връща в църквата от е дошъл, т.е не може да се служи в територията на друга църква.

Правило 13 А ако бъде отлъчен, да му се продължи отлъчването, като на такъв, който е излъгал и измамил църквата Божия. Лео чадо тук се говори за отлъчване бе чадо.Тава е от: ПРАВИЛА на Светата Православна Църква - Част 1 ти твоето инфо. откаде го исмука?

Баща неизвестен.Може и укра да е.

И в църквата си показаха рогата руските измекяри. Тръгват на контра с БПЦ , месят се в делата и, сега от там ще бъдат отсечени тези вампири.

Руские здох,ден не плох!Стотици хиляди руски се превръщат в бели лади.Украинците усилено ги превръщат!Руските Трансформъри най-строшените Трансформъри.

Началника на черноморския флот -адмирал Соколов и още 105 негови другарчета са изпратени на концерт на Кобзон от украинска ракета Storm shadow.

Оставка на сватбарите, народа дълго им трае изстъпленията.

Костадинов публикува нотариалния акт за Руската църква който е меко казано странен.Това е констативен акт от 1997 г. и в него пише че руското посолство става собственик на земята строителството църквата" Св Николай Чудотворец " ,като се цитира приемственост и дарение на земята от руското царско дипломатическо агентство .Един вид по давност.Но не е издържано юридически. защото през 1952 г.земята и църквата са върнати официално на България от СССР.Дори от Светия синод не знаеха.То по този начин трябва да си върнем и Охридската архиескопия примерно.

Правителството ни е мекушаво, ялово, импотентно, не импичва предателя пРезидент, не изгони наглата колхозничка Мутра Фана, не събори МОЧА, АЛОША, не прочисти държаения апарат от руските агенти и шпиони….вместо това изтъпани един ДС копелдак за кмет на София

Импотентните сватбари вън от политиката. Да заминават в Аляска при любимия си Памперс.

Въпреки такива привиквания на посланика и заплахи от страна на русия, България трябва сериозно да намали руското държавно присъствие на територията си.

Ако имаше Русия влияние нямаше да ги гонят като поганци.Нямаше да пращаме колкото можем оръжие.

Вижда се, че откакто сме в ЕС влиянието намалява. Не може да се отрече.

Пропусна без да искаш НАТО

както и хамериканското.Ние сме независима европейска държава .

Така е. Да се изгонят всички американски свещеници от всички американски църкви.

Браво , храмът е собственост на БПЦ , намира се канонична територия на БПЦ , свещенници могат да се назначава само от български епископ.Никоя православна църква няма право да назначава епископи , да държи собствени храмове , да свещенодейства и да упражнява църковна власт на канонична територия на друга православна църква. На руснаците като си дадеш пръста и ти отхапват ръката. Естествено , че шпионаж, руснаците се делят на две големи групи , ченгета и криминални , голяма част са и двете , може и да има мижав процент други , но в църквата това би било някакво чудо, което се отстранява при първа изява на зачатъци на съвест.

Тук там и някоя джамия е в тази зона но той непраща свещеници.О ма тя щото Провославна!Ми нали сме самостоятелни и Руския патриарх не назначава попове ?

"...храмът е собственост на БПЦ , намира се канонична територия на БПЦ..."?! Ти си от 80%-овите. :(

Ти май тълкуваш Евангелието както Дявола?Така и някакви закони изсмукваш от прьстите на краката си или между когато не са мити цяла неделя.

Няма да се изненадам, ако русия има нотариален акт за 110х кв километра поземлен имот на юг от Дунав и Черно море.

Това , което показват руските измамници не е първичен нотариален акт за дарение, а вторичен констативен по документи . Не знам кой нотариус го е издал, но е напълно нелегитимен, защото дарение на недвижим имот се прави само с първичен нотариален акт и констативка не може да се замени липсата на такъв акт Има официален междудържавен документ , че имота е на БПЦ, руснаците могат да си избършат дирника с констативката.

Чадо какво пише в регистъра?Я кажи тази земя била ли е Руското Посолство бе чадо божие.На кого е територията на посолствата по света?

По стара традиция сигурно са го извикали- я ..Кръстин, явете се по служба в канцеларията. Строг за действие-бегом марш!

Митрофанова защо не е извикана до момента!? След като гоним шпиони е редно да се извика и посланика на тази държава за обяснение! Толкова ли ни е трудно!? Защо и от кого се притесняваме? Стига вече! - желанието на тази държава и не е от сега, е да ни докара до просешка тояга. Извън Европа и ценностите и! Аз не искам да живея, като държавата с ценности, като С. Корея!?

Съществена грешка на ДАНС е, че не каза точно какви са шпионските обвинения на руските попове. Общите приказки не обвиняват, нужна е конкретика, каквато нашите тъпанари или нямат, или крият, или се страхуват да разкрият, защото ще има замесени местни русофилистици, които са в държавния апарат. ДАНС е една импотентна институция, от която вредата е по голяма от ползата. Язък за парите харчени от тези ялови тъпанари.

Вербували са други хора да им носят сведения.

Качването на всичко разкрива какво знае дансинга....

Специалните служби не са длъжни да дават, каквото и да е изявление за действията си! Да не би Специалните служби на Америка и Англия да дават брифинги! Само нашата държава, отново със съдействието на чужди източни служби, правят така, че във всичко да се съмняваме и без това да имаме право и компетентност да искаме обяснение от службите, пазещи държавата! Оставете ги да работят !

Румяна Ченалова: Руската църква е под юрисдикцията на РПЦ, а сградата е собственост на Русия (документи)  Автор: Румяна Ченалова, Фейсбук 25 Sep 2023 1657 39 Автор: Румяна Ченалова, "Критично" 1.Земята /парцел от 1175кв.м./ и построеният върху нея храм „Свети Николай Чудотворец, известен като Руската църква в София“ са придобити на законно правно основание от руското посолство в България. Те представляват дипломатически имоти зад граница, собствени на РФ, управлявани от руското министерство на външните работи. На 7.11.1898год. с нот. Акт №11 Софийска община дарява на старата руска легация /посолство/ парцел в близост до княжеския дворец, разположен между днешните улици „Раковски“, „Московска“ и „Бенковски“. В парцела са изградени няколко сгради, в които се помещават дипломатическото агентство и генералното консулство на Русия, както и в периода 1907г.- 1914 г. храмът „Свети Николай“, известен като Руската църква. След изграждането на храма легацията става собственик не само на земята, но и на построените в парцела сгради, вкл. храма „ Св. Николай Чудотворец“. През 1997 г. руското посолство в България, на основание дарението на парцела, факта на построената в същият парцел сграда – храм, както и като правоприемник на Руското Царско дипломатическо агентство се снабдява с констативен нотариален акт № 47/1997г., по силата на който е признато за собственик на дворно място, представляващо имущество 1 по неодобреният кадастрален план на София, заснет през 1997г. и нанесен в кадастралната карта под № 361, Център, кв. 494 с обща площ от 1175 кв.м., заедно с построената в имота руска църква „ Св. Николай Чудотворец“ Собствеността върху земята е придобита на валидно правно основание, вкл. строителството на сградите е извършено върху собствена на руското посолство земя в съответствие със строителните правила и норми, поради което собственик на парцела и храма като сграда е РФ. Последното изменение на кадастралната карта, касаещо имота е от 2015 г. Имотът с актуални данни към 24.09.2023 г. е посочен с площ от 1139 кв. м., религиозна сграда със застроена площ от 294кв м и собственик посолството на Руската федерация. 2.Храмът „ св. Н. Чудотворец“ не е собственост на БПЦ. Църквата не може и не следва да се идентифицира като правен субект с храма. Този субект /църквата/ може да притежава имущество, включително и храмове /църковни сгради/, които могат да бъдат повече от един. Официалното признаване на Българската православна църква-Българска Екзархия от страна на Българската държава се извършва с разпоредбата на чл.39 от Търновската конституция, съгласно която Българското Княжество от църковна страна, като съставлява една неразделна част от Българската църковна област, подчинява се на Св.Синод-върховната духовна власт на Българската църква, където и да се намира тази власт, като чрез последната Княжеството съхранява единението си с Вселенската Въсточна Църква във всичко, що се отнася до догмите на вярата. Тази разпоредба е възпроизведена в чл.1 на Екзархийския устав, приспособен към Княжеството, одобрен от Св.Синод, приет от Държавния съвет и Народното събрание и потвърден от княза с Указ №82 от 04.02.1883г. От този момент Българската православна църква придобива призната от гледна точка на Българската държава правосубектност. По отношение на правото на собственост на Българската Православна Църква след извършеното от Българската държава признаване, не са установени специални правила, т.е. не е приеман специален нормативен акт. Следователно по отношение на предвидените от законодателя придобивни способи и начина на удостоверяване на притежавани вещни права върху недвижими имоти приложение намират общите правила, важащи за всички правни субекти в държавата.БПЦ никога не е придобивала право на собственост върху парцела, дарен на руското посолство, нито върху изградените в същия сгради. 3. Българската държава също не е собственик на храма „ Св. Николай Чудотворец“ Държавата не може да придобие правото на собственост върху молитвени храмове от момента на влизане в сила на Закона за издирване на старини и спомагане на научни и книжовни предприятия, Обн.ДВ.бр.13 от 17.01.1890г., както и по силата на чл.25 от Закона за старините, обн. ДВ.бр.37 от 1911г. по съображения, че процесните недвижими имоти не са от категорията имоти, визирани в посочената правна норма. Обектите, попадащи в легалното определение за “старини”, съдържащо се в чл.2 от Закона за старините и включени в обнародвания в Държавен вестник Списък на народните старини, изготвен в изпълнение на този закон, следва да са открити при археологически разкопки, извършени след влизането в сила на Временните правила за научни и книжовни предприятия. По силата на чл.25 от Закона за старините държавата придобива и правото на собственост върху обекти, попадащи в легалното определение за “старини”, съдържащо се в чл.2 от закона, само ако към момента на влизане на закона в сила тези обекти нямат друг собственик. Всички останали паметници на културата, независимо от това дали са с национално или световно значение, могат да бъдат собственост както на държавата и общините, така и на регистрирани вероизповедания, физически и юридически лица Към момента на влизане в сила на Закона за вероизповеданията / 2002г./ храмът „ Св. Николай Чудотворец“ не е публична държавна собственост, което се предпоставя от наличието на поредица от условия -да е обявен за народна старина като към датата на влизане на закона в сила да няма собственик , през 1927г. да е включен в Списък на народните старини, обн. ДВ. бр.69 от 1927 г.; да е обявен за паметник на културата с национално значение и включени в списък, обн. ДВ. бр.61/1978г.,  В решение на КС № 5/21.03.1996 г. по к. д. № 4/96 г. е посочено, че частната собственост е неприкосновена и е недопустимо с акт на Националния институт за паметниците на културата и музеите /НИПК/ държавата да ограничава правото на гражданите свободно да се разпореждат със свой недвижим имот, представляващ паметник на културата. Руското посолство /РФ/ е собственик на земята от 1898 г. и на построените върху нея сгради, считано от датата на построяването им, съответно приемането на строежите съгласно действащите към 1914г. правила. Констативният акт от 1997г. само установява във формата на нотариален акт едно съществуващо фактическо и правно положение. 4. В изявлението си от 24. 09. 2023 год. митрополит Наум твърди, че храмът „ Св. Николай Чудотворец“ е осветен само от Доростолски и Червенски митрополит Василий, като в богослужението не са участвали руски архиереи, заради схизмата в която БПЦ се е намирала, което е в противоречие с изследването на Олга Решетникова, публикувано в „История на храм „ Св. Николай Мирликийски“. Освещаването е извършено съвместно с предстоятелят на храма архимандрит Николай, а също и руският йеромонах Ювеналий. 5. Земята и храмът не представляват по смисъла на Виенската конвенция за дипломатическите отношения „помещения на представителството“/посолството/, поради което не са защитени като неприкосновени по см. на ВКДО. Те обаче имат качеството на дипломатически имоти на РФ като земя и сграден фонд. България например притежава дипломатически имоти извън страната – посолски комплекси, отделни сгради, апартаменти и парцели в 71 държави по света., общо 230 обекта – сграден фонд с разгъната застроена площ от 316 000кв.м и парцели земя с обща площ от 480 000 кв.м. на стойност 1млрд лева. 6. Всяко посегателство върху тази собственост, принудителното проникване по какъвто и да е начин, вкл. унищожаване или повреждане на имущество се регулира от нормите на българското наказателно право е престъпление от общ характер. 7. Призивите да бъде отключена сградата на Руската църква от Софийският митрополит на практика са подбуждане към престъпление, което е форма на съучастническа престъпна дейност и е наказуемо. 8. На 10 ноември 1952 година на заседание на Светия Синод на Руската Православна Църква е взето решение за предаването «в юрисдикция и владение на Българската Православна Църква на следните енории, манастири и клир на Руската Православна Църква в България: енория в село Царев брод, енория в град Димитрово (сега Перник), енория във Варна, енория в Пловдив, енория и храм-паметник при Шипка, енория в тогавашното село Княжево, енория в град Русе, мъжки манастир «Архангел Михаил» в село Кокаляне и Девически манастир «Покров Богородичен» в тогавашното село Княжево. 9.Храмът „ Свети Николай Чудотворец“ не е включван в този списък и не е предаван в юрисдикция на БПЦ. След като през 1934 г. се установяват дипломатически отношения между България и СССР, с протокол от 6 юли 1940 г. съветската страна предава храма за безвъзмездно ползване на България в течение на 15 години. Шест години по- късно съветското правителство спира действието на протокола, , и предава храма на архиепископ Серафим като представител на Московската Патриаршия, управляващ седемте руски енории в България. 10. Църквата „Свети Николай“ в София е с официално определен през 1953 г. от Светия Синод на РПЦ статут на подворие. „Подворието“ е легитимен вид дерогация от териториалния принцип на църковното управление. То е своеобразен аналог на понятието за екстериториалност в международното право. Така в древността главите на някои Поместни Църкви са изпращали свои представители при своите митрополити, архиепископи или патриарси, за да поддържат временно или постоянно общение с други Църкви. Съществуват също така и подвория на поместни Църкви, които играят ролята на представителства на тези Църкви на територията на други Поместни Църкви. Точно такъв е случаят със статута на Руската църква като Подворие на Московската патриаршия. „Подворие“ е термин за означаване на пълномощно представителство, структурно подразделение на Руската Православна Църква. Според Устава на РПЦ подворието е вид църковно учреждение в чужбина, каквито са и епархиите, енориите, ставропигиални и епархийски манастири и др. Чуждестранните учреждения на Руската Православна Църква се ръководят в своето управление и дейност от устава на РПЦ и от собствените си устави, които се одобряват от Светия Синод, като се спазват законите, съществуващи във всяка страна. Подворието по силата на Устава на РПЦ е ставропигия, т.е. църковно учреждение в чужбина, което е независимо от местната епархийска власт и е подчинено директно на Московския патриарх и Синода на РПЦ. 11. След създаването на Патриаршеското подворие в София са изрядно изпълнени необходимите стъпки по неговата регистрация. През ноември 2011 година със заповед на Управлението на РПЦ-МП, обгрижващо задграничните учреждения е изпратен Устав на Патриаршеското Подворие, придружен от Заповед на руския Патриарх Кирил (с № У-01/489 от 31.10.2011), с което на тогавашния настоятел се възлага да регистрира Устава в Дирекцията по вероизповеданията при Министерския съвет на Република България, като на 03.12.2011 г. надлежно е изпратено писмо (изх. № 53 от 03.12.2011 г.) до българския Патриарх Максим, с искане за регистрация. 12. Всяко действие на служител на БПЦ, независимо от ранга му, изразяващо се в намеса в дейността на храма, който съобразно статута си на подворие се намира под юрисдикцията на РПЦ, ще представлява нарушение на правилата на Устава на БПЦ Според Устава на БПЦ основа на устройството и управлението на Българската православна църква са Свещеното Писание, Свещеното Предание, Правилата на светите Апостоли, свещените Канони на вселенските и поместните събори, учението на светите Отци и Устава, като Правилата на Вселенските и Поместните събори са задължителни за БПЦ по Устав: Правило 2 на Втория Вселенски Събор: „Областните епископи да не простират властта си над църкви извън пределите на областите си и да не смесват църквите“. Правило 8 от Третия Вселенски Събор: „Никой от боголюбезните епископи да не простира властта си над друга епархия, която по-преди и от самото начало не е била в негови или на предшествениците му ръце“ Антиохийски Събор, правило 13: „Никой епископ да не дръзва да минава от една епархия в друга, нито да ръкополага в нейна църква за извършване на свещенодействие или да довежда други със себе си, освен ако отиде по писмени покани на митрополита и на епископите при него, в областта на които дохожда. А ако, въпреки реда, без да е викан от някого, отиде да ръкополага някои и да устроява непринадлежащи нему църковни работи, нека извършеното от него е недействително, като за безредната си постъпка и за безчинието си понесе прилично наказание, а именно незабавно низвергване от чин от страна на свети събор.“ 13. Всички изявления, независимо дали са направени от служители на църквата или политически фигури за отваряне на храма „Св. Николай Чудотворец“ създават политическо и обществено напрежение, мотивират извършването на неправомерни действия, вкл. престъпления и могат да предизвикат международен скандал и разкол в църквата. 14. Храмът „ Св. Николай Чудотворец“ като подворие на Московската патриаршия се намира под юрисдикцията на РПЦ, а сградата е собственост на РФ. С експулсирането на предстоятелят /настоятелят, ръководителят на православен манастир или храм/ фактически е преустановена дейността на църковното учреждение и тя не може да бъде възстановена от БПЦ, тъй като храмът не е предаван и не е преминал през 1952 г. в юрисдикция и владение на Българската Православна Църква. 15. Твърденията за шпионска дейност на експулсираните руски свещеници архим. Васиан (Змеев), беларуският свещеник Евгений Павелчук и сътрудника на храма Владимир Бонко са несъстоятелни, доколкото при наличие на такива данни следваше да се образува досъдебно производство и евентуално наложи мярка за неотклонение. Вместо това е използван твърде репресивният по тази тема Закон за чужденците в България, според ят който ДАНС има правото едностранно да реши застрашава ли един чужденец националната сигурност и светкавично да го експулсира. В заповедта съгласно закона дори не се посочва фактическото основание за това. Обжалването не спира действията по експулсирането, а решението на съда не подлежи на обжалване пред по-горен съд. Следва да се отбележи и регламентът в руското законодателство относно възможността свещенослужителите да бъдат ползвани за нуждите на подобна дейност. С Федералния закон на РФ „Оперативно-издирвателни дейности“, гл. 17 на органите, извършващи оперативно-издирвателни дейности, се забранява „да използват конфиденциално съдействие по договор от депутати, съдии, прокурори, адвокати, свещенослужители и упълномощени представители на официално регистрирани религиозни сдружения“. 16. Ефектът на случващото е многостранен – от една страна угоднически пред господарите от Запад за пореден път се гонят представители на РФ при това по твърде безцеремонен и съмнително законосъобразен начин. Действията на служителите на руското посолство по заключването сградата на храма се представят като самоуправство и увреждащи правата на православните християни, което е несъстоятелно внушение Изявленията, че Софийския митрополит трябва да реши въпроса, възстановявайки дейността в църковния храм са класическа провокация, която е в състояние на доведе до ескалиране на междудържавните отношения, а и в самата организация на БПЦ. Твърде много неща преживяхме през последните години. На дневен ред е вярата ни .Православието – големия враг на либералите – евроатлантици е мишената. Силата на духа ни е целта им. Не е достатъчно да просто оцелеем. Имаме огромен грях към България. Първо е покаянието, а после са барикадите, защото вяра без дела е мъртва.

Спестявай в копейки!

Браво, руски трол, добре си подготвен/а! А, от къде имаш тази информация!? И, ако си човек, милеещ за държавата си,защо го публикуваш? Срам!!!!

София трябвало да очаква НЕПРИЯТНИ последици...И ИНИЦИАТОРИТЕ на РЕЛИГИОЗНИЯ СКАНДАЛ. СВЕТИ Бойко, 3 ПЪТИ Папопогаления, АНАТЕМОСАН. :) ПростоКиро е щастлив и нищо няма да усети. А последица за София може да бъде НЕОТВАРЯНЕТО на руската църква. Но не вярвам руснаците ДА ПАДНАТ в КАЛТА при ВАРВАРСКАТА СГЛОБКА.

Как е? Сладък ли е задникът на Путя?:)))

Дано скоро ни привикват и за джендър Митрофанова.

Турция си поиска Мизия, ще екипите и НАТО ще ви прати меченца.

Българският патриарх НЯМА ПРАВО да моли руския ЗА ОТВАРЯНЕТО на РУСКАТА църква, защото тя не е в юрисдикцията на БПЦ.

Само заради това ,че хермафродита мутрафонски размаха дебелия си гнусен мазен пръст с който се самозадоволява трябва да бъде възможно най-бързо изгонен!!!

Какви "свещеници" бе, това са фесебешници гереушници като "първият свещеник" е доказан педофил и секс маниак изгонен от Мордор.

Забравих да кажа, че съм педераст

Ще бесят кремълския Жужак на Червения площад. Така крепостните ще спасят поне още 100 000 от сигурна смърт на фронта

Козяшкия тролетариат се е мобилизирал до край и диво квичи в анални конвулсии. Това е добре !

В същото време сме твърдо убедени, че техните планове, целящи подкопаването на многовековните духовни връзки и традициите на приятелство между народите на Русия и България --------- 1 . НИКАКВИ "ВЕКОВНИ" ДУХОВНИ ВРЪЗКИ НЯМА, НЯМАЛО Е И НЯМА И ДА ИМА ! БЛЯДАВЕТЕ ВЛЯЗАХТЕ НА БЪЛГАРСКА ЗЕМЯ НА 3 МАРТ, Т.Е. ПРЕДИ 145 ГОДИНИ! . СИРЕЧ НЕ СА НИКАКВИ "ВЕКОВНИ", ОТ ОКУПАЦИОННИ ОТ "СЪВСЕМ СКОРО", ПО ИСТОРИЧЕСКИТЕ МЕРКИ ! . И ПАК ПО ИСТОРИЧЕСКИ МЕРКИ - "ВЕКОВНИ ВРЪЗКИ" ИМА БЪЛГАРИ И ТУРЦИ ! ФАКТ ! --------- 2. "ТРАДИЦИИТЕ" БЯХА ИЗКУСТЕВЕНО СЪЗДАДЕНИ, СДИЛОВО КУЛТИВИРАНИ ....И "ТРАДИЦИИТЕ ВЕЧЕ НЕ СА ТОВА, КОЕТО БЯХА" ! . 3. ТОВА ПРИВИКВАНЕ ГО РАЗГЛЕЖДАМЕ КАТО ХИБРИДНО, С ЦЕЛ - СЪДВАВАНЕ НА "АТЛАНТИЧЕСКИ" ОБРАЗ НА КИРО - МУЛТАКА ! . 4 . МАХАЙТЕЕ СЕ ОТ БЪЛГАРИЯ И ОТ БАЛКАНИТЕ ! ВИЕ НЕ СТЕ ОТ ТУК ...И СТЕ ЧУЖДИ НА ВСИЧКИ ! МАРШ ОТ ТУКА ВЕ !

За езика,религията,псменостста като ще лъжеш давай.

Това че сме ги образовали и сме се опитали, очевидно неуспешно, да ги цивилизоваме, не означава че трябва да сме вързани с тях завинаги. Варварите са си останали варвари.

Браво! - добре казано! Брато,чел си и правилно си разчел нашата история!

Много лесно се обижда.Като госпожици са

Те са християни и ще си подадат и другата буза, защото ти си тарикат.

Фатална грешка направихме, че през 1989 година не изчистихме страната от комунистическите и русофилистически плевели, които избуяха и днес ни задушават.

Почваи ..ББ примерно е бивш партиец.

Румънците разстреляха Чеушеску..и? Втасаха ли я? Поне на тогавашното поколение им олекна леко и имаха надежда. Ма тя умря.. У нас още 90-тте янките сключиха договор с бившите на Държавна Сигурност. Спретна ни се театъра и сега те, ДС и руснаците си правят пари на наш гръб, а на народа се подхвърлят циркаджийски истории.. Фармацефтичният "бос" ходи лично на крака при Клинтън и получаваше потупване по рамото за добрата работа, нашите лекарства бяха изнесени успешно, у нас създадена криза, а някои дори твърдяха че дрогата с която друсат украинската армия пак от неговите заводи излиза... Лукойл не го пипва никой независимо от правителствата. Американци и канадци ни изнасят ресурсите, а родният елит, усвои едни евро пари заедно с европейските ни партньори, срещу едни условия какво трябва да направи страната.. За да не стане обаче беля или бунт за всеки случай ни поставиха 5-бази.. Даже един ден "случайно" влязоха в едни цехове.. Ей тъй, да видят реакция.. Да не говорим, че от 90-тте у нас бе Отворено общество, а във всеки голям град има евангелски, и какви ли не американски църкви които насаждат правата вяра на миряните... Всичките военни фирми които в момента бълват оръжие за африка и Украйна са собственост на комунист ешалона, но пък въртят успешен бизнес с янките.. Та точно за кои "промени" говориш?

Волене,ти ли си?

Закон за лустрацията трябваше да бъде гласуван отдавна! Хората от ДС, роднини и техните поколения не трябваше да заемат, каквито и да е държавни постове бизнеси! Особено важи за хората от бившите службш, занимаващи се с външно търговските дейности на страната преди Ноември 1989г.

Мутра фана имала нотариален акт за собственост на Задунайската губерния на Империята на Злото, според която българите са руски крепостни мужици, а страната е руска губерния

Прост народ слаба държава подкрепяме този който умишлено не спазваше минските споразумения както призна Меркел а ги използва за въоръжаване на Украйна за война с Русия Също както Хитлер на времето използва пакта за мене нападение със Съветския съюз срамота граждани

А Митрофанова кога ще я експулсирате?

Наритваме Митрофанова, което ще означава че сме вече във война. До момента и самите руснаци знаят кой доставя боеприпасите и първите цели на ракетите са ясни. Партньорите ни, доволно ще потрият ръце, че има кой да отмени Украйна, тия от базата ще се изнесат и след като ни думнат, турците по случай член пети ще влязат да си разширят евро присъствието.. Значи това ти допада? Защо все още Газпром има бензиностанции в Щатите, и не са изгонили от там, Германия, Брюксел, или Париж руските аташета? Въпреки, че на практика са във война...

сега бързо да се покаят, че са ги разкрили, и да ядат един курбан с Кадиров насред Червения площад.

Защо казвате че сме изгонили руски свещеници? Изгонили сме руски шпиони, маскирани като свещеници.

Сите платени руски балалайки в България трябва да се изловят и депортират,полезните идиоти да стоят тук да се мъчат в скапаният капитализъм и да реват за Матушката,където никога няма да отидат да живеят по собствено желание.

Демек 90% от народа ще го депортираш ти лично ли? Айде бегай в Украйна пудел къдрав.

Казах платени идиоте,чети с разбиране.

България е васална държава на Русия и Троянски кон на Русия в ЕС.Попове ченгета,политици ченгета и мекерета(сега ви гласят отроче на ДС За кмет на София,половината българи русофили и путинисти.СРАМ И ПОЗОР!!!

Марш в Украйна!

Нема как да стане робе

Какъв нотариален акт имат Русия.Вдичко е собственос на светата троиба Бойко.Шиши и Агата.И къде са Кокорчо и Спецката да им врътнат един финансов жмел,че да се окаже Кремъл собственост на триото.

Връчили били нота. А питаха ли дали посолството има нужда от тоалетна хартия?

Какава нота та гони?Музика ли имаш в главата или виждаш бъдящето?

Сармат да не връчат

Ще видите кон боб яде ли.

трябва да има референдум да изгоним всички с руски паспорти от България

Колкото повече Русия прави сечено, толкова повече омраза ще си навлече сред нормалните Българи. Руско съветските мекерета ги оставяме настрана. Те и без друго работят за Путьо и путьовците около него. Но омразата на обикновените българин Русия ще си я получи Русия си създава врагове даже там, където трябва да има само приятели. България е една от малкото държави в които не мразят Русия. Но сжтезижси действия Русия ще направи така че да я намразят и в България. И Русия и руснак да станат мръсни думи. Както жстана в Украйна. В лицето на Украйна Русия си заработи враг, който ще я мрази десетки и стотици години. А сега иска да направи същото и с България. И като гледам как са тръгнали като слон в стъкларски магазин ще го постигнат...

Сеченото го правите агентите на посолството, а също и платените тролове като теб!

Защо да се крия. Аз не съм руско съветско мекере. Не съм и агент на КГБ и ГРУ. Те да се крият. Че нещо напоследък много лесно почнаха да ги ловят. Като зайци. Срам ме е че всемогъщата руска разведкацпращацнай големите си некадърници именно в България.

Дай приятелски съвет как Русия да отговори по-дипломатично?Да подаде и другата буза?

https://www.youtube.com/watch?v=GnJPGWRA_TM

За мен това означава че на България е предопределена вече съдбата.Стягайте куфарите.

"Какво ви е направила толкова Русия, че да изпитвате такава омраза???" Tи сериозно ли? След 45 години руско робство ти какво очакваше да е отношението на българския народ към Кочината Русия? Докато московитите не ни се извинят официално за комунистическото робство, ще ги мразим поголовно.

ТЕЦ-ове, ПАВЕЦ, АЕЦ, язовири, болници, образование, промишленост, било е толкова лошо, че повечето магистрали по които си движиш дирника, са направени тогава доста качествено. Детски градини, училища… и най-показателното 9 000 000 000 българи. Всички образовани и с работа. За културата и реда да не говорим. Направо ужас… Ааа да и там дето се изхождаш сутрин, канализацията и тя от тогава.

Действайте вече,само говорите. Българите са русофили,но Русия докато се занимаваше със себе си САЩ и ЕС кучките им ни поробиха напълно Айде размърдйте се в Русия.

https://www.svobodnaevropa.bg/a/32097743.html

Това правителство е толкова просташко като избирателите им. Заради такива изроди ме е срам вече да казвам че съм българка……..

Спокойно и нас ни е срам като го казваш.

От руския дядо поп по алчен и жесток няма.

Усраинския дедо поп :)