Русия определи НАТО в Черно море като опасност и намекна за договоряне между военните

Те се заловиха сега с черноморския регион, виждаме как действат на територията на България и Румъния, заяви зам.-министърът на отбраната

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Добре че сме в НАТО да се пазим от руските окупатори и терористи. Крим не е руски и вследствие на тази аксиома Русия няма работа в Черно море.

Крим от 7 години е руски бе идиот, погледни гугъл мапс и ще видиш, че даже и американците го признаха отдавна

и България беше турска 500г, руска 50г , византийска 200г ама си е България и ние сме многовековен народ

Това определя кой доминира в Черно море. В НАТО имат лоши спомени, когато техни кораби и самолети доближаваха руския полуостров.

Ние българите, сме с Русия.

Русия те обича. От зад.

Ти май завиждаш

ДА НАПАДНЕШ СЪСЕДНИЕ ДЪРЖАВИ И ДА ИМ АНЕКСИРАШ ТЕРИТОРИЯТА Е МИРОЛЮБИВО. ТИЯ СА НАПРАВО СМЕШНИ.

_stankow

Сърбия ли имате предвид ? Бомбардираната сграда на телевизията и 4-те моста над Дунав ? НАТО го направи, не го отричат !

САЩ си прибраха версиите от Сърбия , раздадени при Тито. През 2000г минах с кола през Хърватско и Сърбия. Хърватите страдала но останаха човеци. Нито 1 хърватин не си и помисли да ми иска реката за преминаването през бомбардирането им държава от сърбите. Пътищата бяха описани с жълти ленти " Мини, не преминавай". Затова пък преминаването през Сърбия ми коства 1000.00 DM . Нямаше милиционер или митничар, който е видял колата ми, да не ме е спрял и рекетирал. Днес Хърватско е СРЕДНО РАЗВИТА ЕС държава. Сърбия до днес е руска колония и живее от "тука има, тука нема".

Тоя лъже. Въобще не е бил в Сърбия и Хърватия. Може да е сънувал бълнувал

Вася, 1999 ÷2000г се занимавах с джамбазлък от Германия. Региона на Франкфурт, град Дармщадт. На 2-ри януари, след посрещане на Милениума в Ситито на Франкфурт, потеглихме 2 коли от Франкфурт, през Мюнхен, през Залцбург, Хърватско, Сърбия, Калотина. А на Калотина един достопочтен турчин се чудеше с кой може да говори на немски. И попадна на нас. Казахме му да постави 100.00 DM в документите си и на кое гише да иде. Българските митничари му бяха вдигнали на лифт мердседеса и се бяха покрили, оставяйки турчина да "размисля". Турчина беше австрийски бизнесмен, достолепен възрастен мъж сам в мердседеса си последен модел. Срам ме хвана за България. Никаква разлика нямаше между сърби и българи. Вече 20 години съм американски гражданин. Хървати срещам в САЩ изключително рядко, затова пък сърби и "македонци" с лопата да ги риеш. И всичките недоволни....от САЩ, от България, от Историята, от Живота.

НИКОЙ НЕ НИ Е ПИТАЛ ИСКАМЕ ЛИ НАТО ИЛИ НЕ. КОГАТО НАРОДА ЧРЕЗ РЕФЕРЕНДУМ СИ КАЖЕ ДУМАТА, ТОГАВА ЩЕ ПРИЕМА ТАКОВА ЧЛЕНСТВО. РЕФЕРЕНДУМ!!! РЕФЕРЕНДУМ!!! РЕФЕРЕНДУМ!!!

В състава на 6-и флот на ВМС на САЩ (който отговаря за Средиземноморския басейн) влиза ескадра от четири есминци с управляемо ракетно оръжие (УРО). Този флот разполага в Средиземно море с авионосна ударна група – атомен ударен самолетоносач плюс два ракетни крайцера и два есминеца с УРО. Основните сили на Шести флот се поддържат от амфибийно-десантна група със съответстващите кораби и, най-вероятно, две подводници, оборудвани с ракети „Томахоук“. Независимо от получената през последните години нова техника, проблемът с недостатъка на ударна мощ в ЧФ не е решена преди всичко заради недостига на надводни кораби, смята бившият командир на групата за управление на ракетни оръжия на Големия противолодъчен кораб (БПК) „Комсомолец Украини“ (от Черноморския флот на СССР) капитан първи ранг от запаса Сергей Ищенко. „На ЧФ му остана много малко от ударната мощ“, заяви Ищенко пред „Взгляд“. „Струва си да обърнем внимание на това, че когато се изостри ситуацията около Сирия и ние обещахме да сваляме американските ракети и даже техните носители, на дежурство изкараха даже „Пилкий“. Това е стар-престар стражеви кораб със старо оръжие, който също беше довлечен там, защото нашите са наясно, че „Адмирал Ессен“ и „Адмирал Григорович“, които са на разположение там, са абсолютно недостатъчни“, разказа Ищенко. А ЧФ няма повече съвременни надводни кораби, добави събеседникът. „Фрегатата „Адмирал Макаров“ и до този момент е на Балтика, въпреки че беше приет в боевия състав в края на декември, доколкото разбирам, затваряйки очи за проблемите му. Независимо от цялата острота на ситуацията в Сирия, „Адмирал Макаров“ просто физически не е в състояние да доплава до Черно море“, отбеляза събеседникът.

_stankow

Объркахте двете морета - Средиземно и Черно. Става дума за Черно. Където руснаците, владейки Крим, нямат проблеми с охлаждането на чужди мераци. И пропуснахте леко така 7-те подводни лодки, само една от които е стара, другите са строени 2010-2014.

Става въпрос за силите на Черноморския флот изпратен в Средиземно море покрай сирийската криза. Тогава когато Адмирал Кузнецов загуби 2 самолета без битка и влезе в 5 годишен "планов" ремонт. Статията я има в Интернет Четете си я сами.

Черно море не е руско езеро и никога не е било. Времето на ОВД отдавна и безвъзвратно е в миналото. СССР - също е там. В Севастополската база и Новорийск има огромни руски подводни и надводни сили. Без включването на съюзни кораби от НАТО флотите на България, Румъния и Турция не могат да постигнат паритет с руския флот. Нали това е една от причините да сме членове на НАТО? ПП: Мхм... за пет минутки вече три-четири коментара изчезват при всяко презареждане на страницата. Проблем ли някакъв има или само при мен е така? При другите как е?

колко са огромни руските сили?

Над 200 бойни и спомагателни кораба. Това е информация от руски източници. Лесни са за откриване и няма да давам препратка. Също така и подновени подвони сили с най-нов тип руски подводници, дори пребазирани от Балтика.

20 000. С ДДСто.

Не 200, а над 200 съм написал. Постоянно идват нови. Прехвърлят се и от Каспий. Има данни в руските справочници за корабите във ВМБ "Севастопол" и ВМБ "Новоросийск"! Отделен въпрос е какви бойни качества имат, при съпоставяне с флот на НАТО, но ние, румънците и турците, нямаме силите за успешно противодействие.

„Освен „Пилкий“ имаме и „Ладний“, но това са стражеви кораби, които са почти на 40 години. Изваждаме зад скоби крайцера „Москва“, защото той трябва да бъде ремонтиран и модернизиран и е докаран до такова състояние, че очевидно не може да влезе в Средиземно море“, добави той. Освен това в състава на ЧФ влиза и стражевия кораб „Сметливий“ проект 01090 – най-старият боен кораб в състава на ВМФ на Русия. „Взгляд“ неотдавна писа за проблемите на ВМФ РФ около модернизацията на корабите, строени в съветски времена. „Това не е достатъчно. Ако говорим, например, за фрегати, то е трудно да си представим ситуация, когато всички три налични такива ще са в състояние да влязат в Средиземно море. Обичайно не повече от една трета от корабите от един проект от наличния състав могат да се намират на бойна служба в Средиземно море. Това означава, че от наличните фрегати в най-добрия случай един, а в някои случаи и нито един не е в Средиземно море“, обясни Ищенко. „Не стига, като минимум, бригада фрегати. Тази бригада, която трябваше да построят в Калининград и от която, от шест кораба построиха само три („Адмирал Есен“, „Адмирал Григорович“ и „Адмирал Макаров“)“, добави Ищенко.

Говори за Черно море и изведнъж го извърта към Финландия и балтика. Тъпанар. Освен това три НАТО страни имат излаз на Черно Море. Русия има излаз колкото Шкорпиловци.

България, Труция, Румъния - НАТО, Украйна - про НАТО... ама руслямците си мислят, че Черно море е тяхно. Ба си наглата паплач.

Schilo

Доста спорно е. Това, че България и Турция са членове на НАТО не ни прави особено големи натовци. А, да не говорим за настроения. Пък и за Украйна трябва да се говори с доста уговорки, при положение, че половината население има руски корени.

ШИЛЕ, единствено Турция има по-сериозни ВМС в Черно море. България и Румъния нямат нищо. Россиянският ЧМФ има огромно превъзходство в този регион и, явно, крайно време е да им се подрежат крилцата. Което и правим в НАТО.

и русиянския ЧФ има десетина дърти корита. Има изписано доста по въпроса в Интернет.

Каква тюрбанска чурка трябва да си за да се кефиш на тюркието за сметка на Русия?!?!