Русия достави зенитно-ракетни комплекси С-300 на Сирия

Те са реална заплаха за самолетите, навлизащи във въздушното пространство на страната

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това с доставката - добре. Но после? Кой ще ги използва? Кой ще ги поддържа? И дали ако не дай Боже с тях свалят израелски самолет над Израел, няма да последва такъв съкрушителен удар та ни Русия ни самия дявол ням ада може да помогне на Асад. Защото в Израел знаят много добре параметрите на тези системи. И стриктно ще спазват принципа за ненапускане на собствената територия. 4 комплекса са нищо. И не могат да опазят Асад. Птк САЩ вече показаха как с епреодолява такава ПВО/ПРО изградена с С-300. Пускаш 36+Х ракети и системата е пробита. Просто ясно и ефективно. Може да пуснеш и няколко лъжливи цели ( напр. 100). Може да им пуснеш 9и няколко протоиво-РЛС-ракети. Да ги видим тогава какво ще правят. и разбира с есмущения. Всякакви. Бай Мангал ще бъде побъркан. Справка - Ирак.

Израел ще си влиза и ще прави квото си иска. Тези С300 са пушкала прехвалени. 15 Висши военни мъртви от сирийците! Е това е непоносимо за КЪСИЯ! Нищо не оправя играта. Само санкции и МИЗЕРИЯТА в Русия са ПЪТЯТ. И ще се получи. Така се хвалеха и с "ВЕЛИКИЯ " СССР?! Пишети Ко стана с нега и къде е той!? Натам върви и Р Ф . Само Глада и падането на БВП в Русия е решението. САЩ имат над 4% ръст на БВП тази година при 21 трилиона БВП, а в Русия БВП е под 1,2 трилиона. Така руснаците с Вечни бащици / Ленин, Сталин, Бреж. и ПУТЕВ / водят Мужиците към добро,което видяхме и се види пак!!!!!!!!!!!!!

Време патока тримп и израелските кучета да им са забие здрав шамар в сурата трябва да разберат че света не е техен

Аха, днес падна пак някакъв безаналогов самальот около Масква по обяд, скоро ще ви го съобщят. Май от тия, дето се натискаха да ни ги продават. Шамарите - после!

Ха да видим сега чифтетата дали ще правят каквото им скимне?

Ша си ближат кура за сол,! ..Мрътво море съй обезсолило.

Вече никой самоназначил се за някакъв няма да лети над Сирия...

Ще лети ,..накои няма да се връщат!?

бих казал.

Над 200 удара, част от които бяха явна въздушна поддръжка на бягащите формирования на разбитата вече ИД.

Грешиш.Израилтяни никога не са воювали с ИД, а отгоре на всичко ликували ги в своите хоспитали. А унищожавали складове и оръжия на Иран,който се намирал на територия на Сирия законно.

Сирия е най-голямата финансово-валутна далавера на руснаците. От една страна забавят доставките на конкурентен газ за южна Европа, от друга чрез доставката на оръжия с неясна цена, сирийския народ ще има да плаща ангария векове напред. От друга обаче, западните инвеститори ще изграждат нова Сирия след войната и те ще си пишат цени до тавана. С други думи руснаците прецакаха "братския сирийски" народ.

Както и всеки друг народ, който си е имал работа с тях. Те прецакват всички все прецакани ходят.

Ти да си видял някъде мужиците да играят на карти?..!

Това за тръбиците през Сирия никой не го отрча Турските тръби вече са почти готови, СП-2 като стане - мужиците са си решили въпросите на 90%!

"Агресор е този, който извърши нападение над някоя страна преди САЩ"

Ехааа... Със С-200 сирийците свалиха не имеющият аналогов в мире Ил-20... какво ли ще свалят със С-300... Ил-30?

козяшки простотии. А кой е на власт в Сирия?

Защо си мислиш, че в Сирия има власт? В коя страна в която има власт е възможно да се подвизават съвсем свободно главорезци от цял свят?- ИДИЛ, иранци, турци, китайци, израелци, руснаци, американци,специални части от Франция, Англия, кюрди и други знайни и незнайни форми на живот. Всеки си заделя някоя си там територийка и там коли и беси, без да се съобразява с нищо. Ти на това власт ли му казваш?

Израилски деятели се оказали големи свини. Не очаквах този цинизъм и наглост. Руснаци правили компромиси със тях, затваряли очи и влизали им в положение с бомбардировките по Сирия.Уж, малка, уж обкръжена, уж заплашена от Иран и прочее и прочее. И с какво отговорили те? Фактически преднамерено убили 15 елитни военни. Преднамерено, тъй като посочили неправилно място на удари - север, а не запад, не предупредили предварително (1минута е издевателство) и др. Дори частично не искат да признаят вината си."Виновни" са Сирия, Иран, Хизбула и после започнали да сочат и Русия. Те като американци въобразяват, че те са пъп на Земята и имат право да вършат безчинства.

Израел е виновна за съюзническата простотия и импотентност ? Ами , разбира се. На прост кой да му е виновен ? По-умния разбира се !

Чия импотентност? На Русия? При това съюзническа. Но те не са съюзници. И никога не са били.

"Новите ракетни установки са реална заплаха за самолетите, навлизащи във въздушното пространство на арабската страна." - само е полезно да се конкретизира, че става въпрос за пътнически такива - както над Украйна.

Дано не са с руски разчети тия комплекси, че инак евреите като ги опукат ще стане голямо мазало...

ще ти опукат само кухата кратуна. Досега няма НИТО ЕДНА унищожена установка С-300 И НЕ МОЖЕ ДА ИМА.

Няма, защото никой не беше подарявал на араби....

не са подарени, келеш. Платени са още 2010-та година.

Турция свали Су-24 и получи С-400. Сирия свали Ил-20 и получи С-300. Премоция - сваляш руски самальот и получаваш бонус руско ПВО.

В Сирия си имат от 3 години С-400. Путин ги изпрати там след поредния инцидент със свален руски самолет. Изпрати ги да охраняват русктие самолети. колко ги охраняват всички водяхме.

Па, свали и ти некой СУ, може и Пейтриът да изкярим.

Абсолютно съгласен! Това косвено потвърждава тезата на Украйна за самолета над Донбас - Украйна не получи нищо!

Явно ще има продължение на сериала "Пак гризнахме дървото". Да не си мислите, че Израел, Кипър, Турция, Гърция няма да продължат с разработките на шелфа за добив на газ или че тези бурии ще ги уплашат ? Процеса може само малко да се позабави и толкова !

Това на картинката са тръби за газопровод.

Според рашките, техните ракетни комплекси са за защита, а на НАТО са за нападение ?

Се по главъта лупат! Има празни глави , а и по-пълни...!?

Два въпроса. Какво правят армиите на пет държави (неофициално на 8 държави) в Сирия? Като 3 от държавите са на повече от 3000км от Сирия. А сирийците някой дали ще ги пита какво искат?

Чешат си путките, баба. Е, па като нема друго?

А защо дистанцията според теб има значение? Интересно ми, каква е руската ти логика?

Къде видя руска логика? Или се чувстваш гузен, че си съюзник с държави, хвърлящи бомби над суверенни територии, без резолюция на ООН? Какво общо имат Франция, Великобритания и САЩ със Сирия, че си пратиха бомбардировачите там? Същото важи и за Русия, Иран, Саудитска Арабия, Израел и Турция.

Казват, че сега щели да тренират срещу корабите си, щото видели, че срещу самолетите "борбата" е успешна !!!!

няма да ги има...бумммм!

Съмнявам се Израел да посмее да стреля по Руснаци.

Те руснаците сами се свалят или спомощ от съюзниците си сирийци.

Що, че какво може да им направят? Нали се пробваха преди години и си заминаха с подвити опашки? Руснаците са силно надценени.

Сито-300 требе да е с по-едри дупки!?

Глупости, Израел само се оправдава с Иран, истинската му болка е Русия, както и на задокеанските ментори. Що се отнася до комплексите, тяхната преодолимост много ще зависи от това колко дежурни дивизиони в готовност 1 се поддържат на западното направление. Ако са поне 2, Израел ще трябва да се бръкне много надълбоко и да е готов на доста "приемливи" загуби, за да може да си направи поредния военен ПР. И нека не забравяме - авиацията е много ефектна демонстрационна сила, но положението има силна обратна страна - един високоточен тактически ракетен удар по летищата и хангарите може да доведе до огромни поражения на техника и личен състав. Най-разумното е Израел да сключи твърдо споразумение с Русия за сътрудничество, включително и по Иран, ако иска да продължи да съществува в относително допустими граници и световното обществено мнение да не ги намразва допълнително.

Ивридчетата още не могат да преживеят ескадрилата Миг -25, която пазеше Асуанския язовир! Когато се изтеглиха, реснаците свалиха РЛС, поставиха горивен резервоар, и прелетяха над Турция високо на тавана и кацнаха някъде в Кр.. край..

Пълни глупости! От Март 1971г до Юли 1972г. в Египет са оперирали от летище Кайро Уест два разузнавача Миг-25Р (номера 0501 и 0504) и два разузнавача-бомбардировачи МиГ-25РБ (0402 и 0601). За защита на Асуанския язовир с Миг-25 и дума не е ставало никога! Други руски или египетски МиГ-25 в Египет не е имало.

Само се оправдава с Иран? Доста странно и самонадеяно твърдение. Разбира се не си го подплатил с нищо...просто приказки

много па знаете кво са свалили и кво не са ! в Сирия в момента има 3 журналиста на кръст , а във военните зони са точно нула ! всички новини се правят на база на изявления на PR-ите на щабовете и евентуално на някой туит

Гледай ги как лъжат руснаците на дребно. Доставили били С300 и щели да обучават сирийците 2-3 месеца да натискат правилните копчета. На всички е ясно, че са доставени С400 и че те се управляват директно от кабинета на Путин в Москва! Даже сирийската обсерватория на пенетрирания шивач в Лондон излъчи ексклузивни кадри на свой инсайдър, докато чистел кабинета на Владимир.

Руснаците разположиха в Сирия отбранителни комплекси С-400 преди 3 години. И какво от това? Сирийците им гръмнаха самолета!

Не винаги би следвало да бъдеш толкова сигурен, понякога някои заспали патки вярват на макети. Колкото и да ти се ика да бъдат, руснаците нито са толкова глупави, нито са по-малко хитри от американците. А дз учиш руснак на военни хитрости е все едно да учиш евреин или грък на мошеничества.

Сестро, ако на затрупването на врага с трупове на свои войници с цел постигане на победа му казваш "военна хитрост" - тогава съм съгласен! Справка: броя на загинали и пленени руски войници през ВСВ. СССР побеждават въпреки некадърното им военно ръководство с цената на колосални човешки и материални загуби - четете историяна на ВСВ.

Съмнявам се, че тези комплекси ще спрат Израел да бомбардира Иранските позиции в Сирия. Просто, ако искат са съществуват, трябва да изтикат Иран извън Сирия. Иран от 30 години повтаря, че ще заличи Израел от лицето на земята. Всеки на тяхно място би правил така.

И правилно ще направи! Фарисеите разпнаха Христа , а сега искат и ..Света!

Ами те 70 години САЩ повтарят че СССР/Русия, са заплаха за САЩ и за техния начин на живот и техните ценности. Същото го повтарят и от другата страна... От 20 години САЩ разполагат военни бази в чужди страни (в това число и България) по граниите на Русия и какво, да започнат руснаците да поразяват тези бази ( в това число и в България) за да се защитят ли??? Стига простотии молим Ви се... Всеки има право на защита, но това му право свършва до границите му.... след тях вече не е защита, а е агресия!!!!

Да разбирам че САЩ са агресори ?

Е па да стане ясно на целио свет що чинят тея прехвалени ракети C-300 веднъж завинаги. Стават ли или не стават. То по-добра проба от израелската авиация няма. Не за друго ама ако тази предполагам нова версия не става, кво да кажем ние за нашата стара. Ама то ние сме си с изути гащи и без и със такива ракети.

Знаеш, на Балканите как стават тия работи..? Со кротце и со благо и..со дупе !?

Няма по-добра от Израелската авиация, защото не са срещали досега истинска авиация или ПВО.

Руснаците продължават да държат на власт вече почти 50 години Асад и баща му.

Изрази се правилно -крепят му го!

Всъщност те крепят фамилията Асад от 47 години, но партията Баас от 1963, когато подпомогнаха военния преврат там. Така, че съвсем закономерно си пазят диктаторчето.

Я прочети с чия помощ дойдоха на власт Асад стариш, Кадафи, Хюсеин и иранските аятолас! Жокер - не е с помощта на СССР.

На комшиите дали ще им е драго, когато до ,,гъза им,, вече започва да се води война с друг характер?!

абе израелците не са прости. Имам подозрението че С300 няма да ги спре. Дай да видим....

Тия, дето дават парите - просто не са там . Има си други , да дават пък кръв!?

Сега вече в Сирия си имат пълен комплект и С-200 и С-300 и С-400

Да живеят Баша̀р Ха̀фез ал-А̀сад и героичният сирийски народ!!!

Просто ивридчетата няма да могат ,,да си разиграват коня,, както си искат. Пускат ракетите и бягат...

Да не се окажат като миговете в Виетнам без руски "оператор" да са просто торба железа

Ма , ти помниш Виетнам, или са ти разказвали небивалици, мойто момче?

Ей прочети коментара на "Аз" и в допълнение изгледай останалите филми с коментари на пилотите участвали в тази война. Американците признават че са успели да свалят един единствен миг с руски пилот. Дали Миг овете са били по добри или не нямам представа но фактите са си факти човешкия фактор е бил решаващ. Една техника ако не е на 100 % автоматизирана (а такава няма в момента никъде) най важния фактор остават хората. Няма защо да се плаша от C тата на руснаците ако не оставят и руснаци да ги ползват

Точно с това грешиш. Точно обратното е. Във Виетнам руските пилоти са такова ли мамата на американците. Не ми вярваш? Мислиш че съм див русофил и ръся пропаганда? Като имаш време днеска, иди в тубата и потърси американският документален филм относно историята на американската военна авиацйя и виж какво казват човека който говори от името на Американските ВВС...парафразирам тука "Във Виетнам руснаците бяха по добри от американците и ние мислехме че това се дължи на новият руски самолет който би трябвало да е по добър от америкнските. След като открадхаме един МИГ и го проучихме, разбрахме че не само технически не е по добър от американските самолети но дори е по изостанал. Тогава разбрахме че успеха им се дължи на качеството на пилотите. За да намалим тази качествена разлика, създодохма Академията по допълнително обучение на пилотите". Това не е защото американците са прости а руснаци умни. Това е защото тогава е имало руски пилоти с опит от ВСВ, нещо което американците не са имали. Сега нещата стоят по друг начин.

Всичко е готино но ще завърши с армагедон за съжаление.света е пълен с идиоти които си играят на война.

Всеки който напада Сирия, с изкл. на Русия която е поканена да защитава законно избрания президент Асад и неговата държава, трябва да бъде тотално унищожен на сирийска земя!

"Законно избран" я дай пак!!?? ХАХАХ , като любимият лидер Ким и той е "законно избран"? Само където законният избран стреляше и прибираше в затворите всичко което смееше да не се съгласи с него, а пък баща му дойде на власт чрез преврат. Важно е опорната точка да се разпространява

да бяха им дали С500 за да треперят американските джендъри!

С900 ще доставят скоро и новата Лада върха на автомобилостроенето :))), Космическите сили на Раша скоро ще кацнат на Марс и ще победят Македонците които са там от НАД 2000г ;)

Израел няма да може безнаказано да си лети във въздушното пространство на Сирия!

Ей сега ще пръснем халките на подлите евречета. Няма ефки, няма мефки - всичко на земята!

Израел сами си го направиха това , затова трябва да си мълчат ! Израел ,САЩ ,Франция и Англия направиха Сирия военен полигон за оръжията си ,но срещу Народа на Сирия и законно избрания Президент Башар Асад ! Тези ракети ще бъдат гарант за сигурността на поканените да помогнат на Сирия ,Руски военни сили !

С-300 са останали и при нас. Тях поне не ги унищожиха, както СС-23, които се водеха най-сигурният щит на България. Стандартно са дори с ядрени глави. Всяка съседка знаеше, че при нападение столицата и заминава на кино, за Турция Истанбул. И това бе въздържащият фактор. НАТО ни направи реално по-слаби. С теоритично по-малко врагове, но Турция и Гърция продължават да се дърлят.

По време на Ирано - Иракската война двете държави изстрелват помежду си над 2000 ракети от типа СС-23 (българските са под 100 общо). Двете столици са си там, както и всичките им големи градове. През кувейтската криза Садам продължи да ги ползва срещу Израел и Саудитска Арабия, помня събори един блок, май това беше най-големия успех. Стига с тези митични ракети и митичните им възможности. Да стреляш по някоя столица, по мирно население е възможно най-голямата глупост, която можеш да направиш. Днес, ако стреляш по Истанбул, ще убиеш десетки, стотици и а може и хиляди руски граждани (само за пример). Какво ще обясняваш после на Путин?

Не са имали СС23, а "Скъд" която е доста по-стара...

ама на Скъд бойната глава е 1 тон.

Вече никой няма да разбере при сваляне на самолет, дали е стреляно с Ц-200, 300 или 400, дали са руснаци или сирийци.

Техниката засича всичко: кой стрелял, от къде и кога - с секунди.Странно, че не го знаеш.

Но само ако техниката за засичане работи.

Не бъди наивен там горе на орбита летят спътници и Руски и на САЩ и на други Европейски Държави , също и радио-локация ! Как откриха че Украйна е стреляла с бука и времето и номера на ракетата кой я направи и къде е отишла ,но трябва време ,търсене в архиви ! Всичко намериха за тази Украинска ракета ,но САЩ заповядват че Русия да е виновна и тези там от Европа решават !

Това ще се отрази много добре на военният бюджет на Израел. Ще реализират голяма икономия от авиационно гориво, ракети пък и самолети седящи си на земята не се нуждаят от обслужване

Икономия голяма едва ли, те ще продължат да си летят, да тренират и т.н. Израел, като всяка държава с ВВС трябва да ги ползва основно за контрол на СОБСТВЕНОТО въздушно пространство, а не да лети в тези на околните държави. Така че икономия хич, може би ще намалят ударите със самолети в Сирия, вероятно ще наблегнат на дронове и ракети, изстреляни от тяхна територия. Израел е с много подчертана агресивна и превантивна политика по отношение на съседите, те се опитват да предотвратят потенциална опасност още щом я разпознаят. Заради конфликта с Иран не очаквам да спрат да удрят ирански обекти в Сирия, без значение от ПВО-то, но много вероятно да променят тактиката.

И сега евреите могат горещо да "поблагодарят" на виртуалния си пилот, който измисли ситуацията с Ил-20. И така стана причина за това модернизиране на сирийската ПВО и влошаване на отношенията с Русия. Предполагам едва ли му е била поставена такава бойна задача.

Някои предполагат, но ЦРУ разпорежда. Пък и това не са нападателни оръжия.

То и С-200 не е нападателно оръжие, но свали израелския самолет. А евреите считат, че имат основания и причини да нанасят превантивни въздушни удари по ирански обекти, разположени на сирийска територия. Предполагам, че сега ще им е по-трудно.

Ще има още свалени руски самолети

сволочь ти ли ще ги сваляш - с мазната клавиатура на допотопния ти компютър?

Доставиха ги- 49 машини в 7 батареи. Още вчера проведоха тестови стрелби в централна Сирия. А доколко са ефективни, предполагам скоро ще разберем.