Русия няма да се връща към лятно часово време

След тригодишна пауза Русия се върна към астрономическото време и стрелките на часовниците в повечето райони на страната бяха върнати с един час назад.

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Поредното доказателство, какви тъпанари са руснаците.

Правилно и тук трябва да се отмени

А защо да спираме дотук?! Направо да въведем Московско време.

4 десетилетия беше въведен този астрономически експеримент, като се очакваше подем в икономиката и пестене на електроенергия. Сега се установява, че експериментът е пропаднал, тъй като се променя часовото време за биологичния часовник и в същност се нарушава работоспособността на човека. Решението е правилно. Доста държави не променят времето. Например - Япония, а тя не е изостанала икономически.

Ама то да се насмукваш с водка не ти трябва часово време

промития ти мозък очевидно не приема, не предава. Само в умопобъркан мозъл може да хрумне такава мисъл. Същото е валидно и за Финландия, Швеция и Норвегия.

Не съм русофил, не съм и преднамерен. Поздравявам руснаците за това решение.

Големи Яйца!

Няма какво да си връщат времето то е наше

Япония не въвежда лятно часово време. Едва ли от изостаналост...

Смяната на времето е едно предположение, че часът е Х заради по- дългия летен ден. По този начин няма смяна на работното време, разписание на влакове и т.н уредени дейности. Другия вариант всичко да се променя и да се насрочва час по- рано заради дългия ден. решението на рашаните е вид самоизолация от цяла Европа . Определено причина са влошените отношения с ЕС. Западът изгуби години сближаване с Русия, а Русия изгуби възможността да се превърне в една от високоразвитите европейски държави. Пътят към самоизолация не може да повтори политиката на Китай в продължение на 300 години.

Като върнат Крим и Севастопол на Украйна с какво часово време ще бъде Масква???

някъде се правеше подписка до "благородниците" на безданъчни заплати в ек/ес за отмяна на това наказание, което бе натрапено на народите по времето, когато, както винаги са се вземали решения по-скоро за да с покаже "че нещо се прави" по въпроса. както и онзи ден "нещо се направи" за въглеродните емисии. издават се "сертификати", които се движат напре-назад по два пъти в годината. малоумия.

ДИР-а, няма зимно часово време. Има само лятно такова, по-известно като Daylight saving time.

Някои народи имат Мъж за Президент и той отмени това лудо въртене на стрелките. Други народи като нашия имат П..... за президент и ще си се въртим като улавите.

в българия лятното часово време е прието през 1979 г . най вероятно с указ на министерски съвет , и лично др . тодор живков . тогава плевналиев е бил на 15 г . какво общо има с това безумие ?

Ами да го отмени!

Не е много трудно и ние да включим въпроса с промяната на времето дето ни мъчат два пъти годишно като въпрос за референдум ама като все се дърлим за глупости вместо да си гледаме интереса и здравето така ще ни правят на маймуни.

Ало, модераторче! Калининград е ексклав, а не анклав. Оправи го това най-накрая бе, докога ще те чакам?! Ядеш си парите напразно.

ексклав ,такава думичка няма речника! как да го оправи ?

Е, как да няма бе, мой? Купи си нов речник, а до тогава ползвай гугъл.

Мечтите на Путлер е не да върне часовника един час а 30г назад когато руските ботуши тъпчат свещената земя чак до Берлин.

Щерев, как е по колибите? Гледам ток и нет имате, скоро и име на улица може да ви сложат, като в нормалните населени места.

Няма руснаци.Няма и руски газ да ни е страх от взрив.Другото си го караме по български... ха..ха

Я раздуй как накара тоя пич да рапортува за намеренията си точно на теб?

Т.н.- зимно време си е Нормалното време. Този експеримент няма вече ефект, а само обслужва никого освен ненормалните ги прави по-ненормални и макс експлоатация на работещите, а не политиците,хората със свободни професии и такива безработни и пенсионери като мен.

Глупости на кутийки. Светлите вечери означават по-малко използвана енергия, по-малко произшествия по пътищата и т.н. Това има огромно значение, особено за държавите, които са големи по територия и имат население над 50 милиона. Много статистици от различни държави (източни и западни) са правили изчисления по този въпрос. Особено държави, които се намират в по-далечните северни ширини (Северна Европа, Русия и т.н.). Има огромен смисъл в това, тъй като статистически хората използват повече енергия вечер, след работа. Ранното стъмване води до използване на повече ток и т.н. Но къде ти такива сериозни изчисления от проруски другар в България, за когото времето е спряло преди 30-40 години. Във Великобритания дори "обикновено" хора като овчарите са ЗА лятно часово време, да не говорим за хората от бизнеса и тези с по-сериозни и задълбочени познания.

дрън,дрън глупости

Само човек, който печели от живота и здравето на хората може да пише такива глупости.

Дир-а, предлагам да ни държите в течение- кога Капутин или Медведа ходят до тоалетна, и по каква нужда- голяма- дали нямат запек или разстройство.. или пък по малка- дали не ги боли простатата.. Ай сиктир...

+++++++++

Аз пък държа да знам кога Обама е целунал гаджето на някого, кога са застреляли поредния "нападател" на Белия Дом, майка с бебе в количка, и кога мис Псаки се е изходила по въпроса Австралия в Австрия ли се намира, и има ли хладилници в България. Изобщо дайте актуалните Американски новини, стига ни занимавахте с мужици ....

Що кога дир-а те държи в течение за кръвното на бат ти Бойко тогава не ревеш, а?

да се придържат към Китайската нова година!

и като имат много зони, са ''голяма мощ", а ? И взимат $10к заплати? :))) Дба и промитите атакистки мозъци дба ! И цифката си да хвърли човек отгоре ви не заслужавате !!

Предполагам, че след 3-4 водки не само не им пука за лятно/зимно време, ами и в кой часови пояс са...

След 4 стограмки и Обама няма да го интересува президент ли е или африкански колибар.

Тъй нареченото "лятно часово време" за пръв път е приложено в Германия по време на Първата световна война с цел икономисване на ток. След това промишления капитал в Европа и САЩ радушно приема идеята. След ВСВ то започва да се прилага и на други места - главно където има промишленост. Преди 30-40 години, обаче много страни правят собствени проучвания, които доказват, че вредите са повече (върху живия фактор) отколкото ползите (печалбите на едрия промишлен капитал). Тъй-нареченто лятно време се премахва навсякъде освен в Европа и САЩ. Дори на тези места има щати (и държави в Европа), които с локален закон са забранили това по човешки рационално, но иначе глупаво вмешателство в работата на природата. Разбира се самозабравилия се в последните десетилетия корпоративен капитал и тук достигна до безумия и вместо овреме да ограничи употребата, от 1987 г. удължи с по още 1 месец неестественото време. Пък после хората вярвали в конспирации и говорели, че "господарите" искали на Земята да останат само един милярд човека (залтния милярд) !

Удължаването на до края на октомври става през 1997 г. Неволно съм сбъркал по-горе/

Те се грижат за демографията и затова през март догодина няма да преминават към лятно време... Иначе става следното: "Снова стрелки переводят, Суета на глобусе, Раньше хуй вставал в постели, А теперь в автобусе". хе-хе

Ако не се лъжа, това се наричаше "частушка" (кратко, забавно стихче :)

Смяната на часовниците има отражение върху биологичния ритъм,но несъществено.Аз мисля,че по-страшното е това,което може да дойде след зимата- монетарният хаос.Джеймс Рикардс казва - "няма добро решение,колапсът на долара е неизбежен,чакайте датата 08.04.2015!"

ли взехте тази дата?

Този свят кълко пъти рухва и изчезва - не е истина просто... как пък ви влече все към някакъв край, колапс и подобни, акъла не ми го побира.

Смяната на вретето трябва да се спре завинаги и навсякъде.Аргументите за,са икономически ,а контра-аргументите са физиологично недопустими и НЕСЪВМЕСТИМИ със природата.ТОЧКА.

През оная ми работа, в съседската къща....Кой го е еня кво правят тез диваци...!

Абсолютно.

я другои такои страну незнаю где так волно дишет человек,,но комент,,

Гледам по-долу някой писал:Медвед не спит защото гладен...Де да беше и той толкова "гладен" като Медведев!Моя позната рускиня живееща в Несебър брат и работник-металург във Воронеж и праща 1000 евро на месец!? "Как на не ми праща като месечната му заплата е 15000 български лева"!!!! АМА ГЛАДОРИЯ АААА!!

работник-металург взима 15000 лв( $10 000) ?!? Ти май и с г*за си лъжеш вече :)) Посмали манго! Една,две нули си сложил повече, дано да е без да искаш ..

Добре си разбрал - 15000 ЛЕВА НА МЕСЕЦ!!!Техните държавни предприятия от типа на металургичните печелят луди пари защото изнасят легирани стомани,мед,титан,алуминий които продават предимно в САЩ и Канада.Учудва ли те?Знаеш ли че 60% от титана в САЩ е произведен в Русия?Как ще знаеш при такава медийна мозъкопромивачка у нас!

Колко вземал месечно, я пак?! Ами ходи там да бачкаш 2-3 години и си готов - няма нужда да работиш повече... Съвсем се оляхте в пропагандата, ей!

Вариантите са 2: 1) Взема тия пари и е работник, но "лее" радиоактивни материали и все едно е обречен до няколко години. При такива ситуации се плаща "много", но за малко; 2) Работник е, но не точно металург, а работи примерно с пистолет - мокри поръчки. Тогава също може да взема сериозни пари. Сестра му или е глупава или здраво лъже.

Диви, диви степно-азиатски примати...

прерийните аборигени и кравари....

Да, абсолютно! Тъпата ти логика, че който е срещу Русия непременно харесва САЩ издиша като спукана плажна топка.

Това дали са диви или степно-азиатски си е тяхна работа. Но ако не бяха те, ти сега щеше да се казваш хасан или абдула с рязаната бургия.

5 века сме оцелели под турско,а под руско и 1 век и ни няма!

сверете си ЧАСОВНИКА и влезте в ЧАС !!!

Браво на Русия. Смяната на времето според мен трябва да се прекрати и в БГ.

Дир-а ви занимава с времето с Русия щото скоро ви присъединяваме към славната Руска федерация.Така и така не можете да си изберете правителство -значи Путин пожизнен президент ще ви реши проблема с изборите. После за фобите само зимно време без газ. За нашите хора само лятно време,черен хайвер и акции от Газпром.

световният гъзодостафчик "гъзпром" !!!

Сега ЕС като му даде още 3,1 млрд $ заради Украйна, вече направо ще банкрутира )))

трудно интелектуално упражнение два пъти годишно да си сверяваш часовниците .... мъкаааа .... и след тежък запой да ставаш рано да за да ползваш повече от светлата част на денонощието ... ако има конфликт между работата и пиенето спри работата, за да не пречи на пиенето ...

Дир-а, ще мине ли поне един ден, в който да не ни занимавате с какво е решила Русия, какво е направила Русия, другарят Капутин кого е набедил за агресивен, Медведев къде е ходил до тоалетна.. НАНИКОЙ НЕ МУ ПУКА ЗА ТЕЗИ, както и на ТЕЗИ- Капутин и Медведев хич не им пука за България и българите! Каква е Русия на България- област, окръг, район.. или какво...? Пишете за случващото се в Родината ми!

Работата е там, че в родината нищо не се случва. Факт.

С България никой не се занимава.Единствената държава в историята на човешката цивилизация, гласувала и приела ЗАКОН ЗА ЛИКВИДАЦИОННИ СЪВЕТИ. Лятно или зимно, пролетно или есенно времето няума значение, когато сам си се ликвидирал, благодарение на бъалгарските бандеровци. .

ми естествено, че ТКЗС-тата трябваше да се ликвидират, както и комунистическите престъпници заедно с тях. Как иначе трябваше да се върне заграбената земя на хората, умньо ? За старото ти е мъчно май..

Проклети москали сега искат и зимното време да ни вземат

Хохол означава-роб, работещ под слънцето/татарска дума/. Бандеровец идва от думата банда и/или бандит. Троллинг ,когато се подписваш, помисли.Това не е като долари без покритие, просто ставаш за смях. .

Трудно се общува с хора с ампутирано чувство за хумор

Много си тъп!! Бандеровец идва от Степан Бандера, украинския Левски!!!

И това нас какво ни интересува??? Абе ДИР мислете с това което ви е на раменете?? То не е за украса!! Сега ще ни осведомите ли какво ще прави Монголия с лятното време?? Или Зимбабве примерно??

Именно.... това попитах току- що и аз.. Много ме е грижа за Русия.. да не кажа, че изобщо не ме бОли какво щели и какво не щели... Ай сиктир...

Астрономическото време е пълна загуба на светлина. Човек отива на работа в 8 или 9, а то е светло още от 5:30. За да отиде на работа в 8, става в 7 и губи поне 2 часа светлина в сън. За капак, когато излезе от работа е вече тъмно навън и така човек живее 6 месеца в тунел от тъмнина - не вижда дневна светлина в над 60% от дните си, което резултира в спадане на тонуса, депресивни състояния, лоша производителност, сънливост, раздразнителност, посягане съм алкохол и т.н. За нашите ширини средновековното зимно часово време е пълен терор над човека.

Това, което е позволено на Меркурий, не е позволено на бика.Но Руската мечка не е бик и прави каквото си поиска,за разлика от Евро-васалите на САЩ.

А защо ще почваш работа в 8 или 9 часа? Започвай в 6 и нищо няма да губиш. Даже в 14-15 часа можеш да отидеш на втора работа, както правят любимите ти хамериканци...

...ами може би фирмата ми започва работа в толкова, неслучайно, щото работи със западни партньори, които като започнат в 8, при нас е 9 и ние си синхронизираме времето с тях, тъпчо. А повече от 8 часа работата която работя, изискваща концентрация и внимание не може. Работи ти като можеш, аз не съм робот, робовладелецо български.

за чии гуй от евро съюза наложиха енергоспестяващите крушки пък пак да сменяме времето а

само ти си знаеш, защо едното трябва да изключва другото

Няма проблем, след някоя и друга година, отделните новосъздадени руски княжества, царства и републики, ще си въведат каквото време си искат.

Не е чак толкова голям проблем-лятно или зимно.Проблема идва от смяната-два пъти в годината.Това си е тотален стрес за организма.Още един минус в борбата срещу стреса и отслабване на имунната система.Ама карай да върви,и без това сме много на тая земя-хъ хъ хъ.

А ние пък няма да се връщаме към руско време, руска газ, руски рекет и руски господари

вместо това ще засмучеш на големия отвъдокеански брат шланга!

от Русофобия! Лекувай се , или иди да живееш в страна, в която няма да имаш този проблем! Стига си тормозил Форумци с идиотизмите си!

Той е толкова болен от русофобия, колкото ти от русофилия- производно от некрофилия..

...за сметка на това си имаш нови господари, които както старите в началото ще хвалиш, а после - ще плюеш. Та така... задника ти отново ще е гол и удобно одупен, просто този път си го завъртял в малко по-друго направление. Иначе продължавай да работиш по психологическия си комфорт вменявайки си, че си променил нещо като си сменил господаря, а същевременно самият ти си останал същия.

В този ред на мисли... защо ядеш, като си гладен?- нали после пак ще огладнееш... На кого му пука за ШИБАНИТЕ руснаци? Те живеят още в крепостничеството...

Демократе когато се появи някоя друга държава с 11 часови пояса тогава говори за удобство за преминаване от лятно към зимно и обратно.И кой е изостанал. Целият ЕС е само 3 , а онези имат 11 . Така,че ако в ЕС е удобно там чвно не е.

По твоята логика ние сме най-дбре, защото имаме само 1 часови пояс, нали?

Смяна на зимно с лятно време и обратно - това се въведе главно с цел допълнителен тормоз на хората.

Никаква полза няма от лятното време. Правилно е да се придържаме към астрономическото време. Хиляди години хората са живяли по астрономическото време. Организмите им са свикнали с него. Смяната на времето носи само негативни последици за физическото и духовно здраве на човека. Най-сетне руските учени успяха да се преборят с бюрокрациата.

Нуждите на хората през последните 100 години се промениха. Преди са ствали рано, за да ходят на нивата или да пасат добитъка. Трявало им е всетлина сутрин. Сега масово се започва работа в 8 или дори в 9 часа. Преди са се прибирали в 4 следобед и при липас ана ектричество са лягали рано. Сега се работи до 6 вечерта и обикновено се ляга към 12. Та за съвременния човек е много по-удобно да има повече светлина 1 час вечер от 18 до 19 часа, околкото сутрин от 6 до 7. Аз лично с удоволствие бих си живял само на лятно часово време.

Ало, модераторче! Калининград е ексклав, а не анклав. Оправи го това най-накрая бе, докога ще те чакам?!

По-точно полуанклав или полуексклав, защото има излаз на море.

точно защото има излаз на море е ексклав, а не анклав

ексклав викаш ?в кой речник да го прочета ?

май само на мен лятното часово време ми се отразява добре - като се подместят стрелките, започвам да ставам по-рано и заспивам по-рано и така хващам цял час ползотворен сън в ранните часове на нощта. Лятното предпочитам.