Русия разположи зенитни ракети С-300 в Абхазия

Русия разположи батарея зенитни ракети С-300 в Абхазия, съобщи Франс прес, като се позова на командването на руските военновъздушни сили.

Обратно в новината

Коментари - Русия разположи зенитни ракети С-300 в Абхазия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А бе бие сте пълни идиоти.Защо не дойдете в Русия и да видите какво направиха те през последните години.А вие там само крадете и си чешете езиците

Ама ти не разбра ли, че колкото и да се пъчиха, в крайна сметка "победителите" пак се прибраха като попикани мушката. Уж щеше да има и международен съд и ала-бала... Тези с паричките имат откъде да си купуват суровини, може и по-скъпо, но Русия не е единствената. Руснаците обаче, не можеха да намерят някой с парички да им харесва игричките и да търгува с тях.

Американците ще нападнат Русия и ще се предпазят от ответен удар като защитават Европа? Ама и ти се изказа...

слушайте товарищи, не ми препоръчваите да се образовам на тази тема, защото аз се занимавам и съм компетентен по други неща, но това което ви казвам че путкин е заплаха за човечеството много сдкоро ще ви стане ясно на всички тъпи ченгета и специалисти дето плямпате глупости по форумите , а сигурно и в реалното си полусъществуване

Секретността е много удобен начин за скриване на технологичйната изостаналост. И руснаците много добре се възползваха от нея. Секретността създава ореол на нещо, което е непостижимо, което е толкова ценно, че е недостъпно за обикновения човек. Практиката показва, обаче че в повечето случаи някои от строго секретните неща се публикуваха в запопадната преса и се виждаше колко всъщност са технологично изостанали. Примери много - и съветската космическа програма и МИГ-25 и т.н. Когато всъщност се видя колко са гола вода са руснаците, американците си блъскаха главите в стената защо са били толкова уплашени от такива боклучарници. Има една интересна публикация. Нарича се "Советский космический блеф" от Леонид Владимиров. Авторът е бивш съветски журналист от спецназа, избягал в Англия. там той много добре описва механизма на заблужденията на руската (тогава съветска) пропаганда. Поучително е да се прочете. Те, русофилите много-много не знаят руски (пък книгата е на руски, не съм я срещал на български), ама все ще намерят някой да им я преведе. Е, във форума се подвизаваше една "рускиня", тя може да ви помогне. А що се отнася до колонизаторската политика на Русия, там никой не е в състояние да им помогне.

Прочети статията за спасеният под вр. Вихрен турист. В нея се казва, че човекът е свален до болницата в Разлог с правителствения Ми-8. Дано да има късмет човекът! Сполай и на спасителите и на пилотите! Ама има един прелюбопитен за теб абзац. "ТЕХНИЧЕСКИТЕ ПАРАМЕТРИ НА НИТО ЕДИН ОТ ДРУГИТЕ ХЕЛИКОПТЕРИ НЕ ПОЗВОЛЯВАХА ДА СЕ ИЗВЪРШИ ТАКАВА ОПЕРАЦИЯ" Айдеееее, каква стана тя. Че ние имаме свръхсъвременни Бел, Аугуста и Кугар. И как така Ми-8, руски , модел 1960 г ./ЗАМИСЛИ СЕ, ако можеш 1960!!!/ е в състояние да извърши тая операция пък кугарите и Беловете не могат. Е , на това му викам технологична изостналост. Ни повече, ни по-малко - 50 години!!!

Умен мъж е Айнщаин. Е, не е руснак, ама все пак е Нобелов лауреат. Та той е казал: "Две неща са безгранични. Вслената и хорската глупост. За първото не е съвсем сигурно" Що се отнася до глупостта на русофилите симпатизанти на БСП, обаче Айнщайн е невероятно прав. Абе "НикиБ", виждам че можеш да пишеш, най-вероятно можеш и да четеш. преди да пишеш глупости, моля те направи си труда да прочетеш за какво става дума. Един от първите реално действащи хеликоптери, както меожеш сам да се досетиш не са произведени в СССР а в Германия, в далечната 1939 г. Апаратът се нарича "Fa-223 Dragon" и има таван на полета 4800 м. Апропо със същата машина през 1940 г е постигнат световен рекорд за височина от 7000 м. След Втората Световна война всички ползват основно германска технология и документация да направят действащи машини, а не лабораторни модели. И след 3 -4 години упорит труд им се удава - и на руснаци, и на американци и на други. Та въпросният МИ-8 прави нещо, което гермаците правят преди 70 години. И то рутинно. Да не говорим че без братската помощ на чичо ви Хитлер руснаците нямаше да могат да направят такова чудо и за още 20 години. А ако ги слушаш тях - те всичко са измислили. Само дето никой никога нищо не е виждал. Пък и от прост мужик и полуграмотен инженер, работещ в лагер не може да се очаква повече.

САЩ и Русия отдавна не се врагове и имат много повече неща, които ги сближават, отколкото разделят. За съжаление това не се харесва на определени кръгове както вътре в самите тях, така и извън. За тях е нужно да създават и поддържат илюзията, че тези две велики страни са едва ли не на прага на войната. За съжаление има и много обикновени хора, които не виждат реалностите и живеят с щампите от времето на Студената война. За тях е трудно да видят света извън двуполюсният модел.

Яяяя, кой реагира като ощипана мома? Това беше ясно още на следващата минута след обявяването на независимостта на Косово. Това уродливо отроче, плод на греховното съвокупление на Клинтъновата администрация със Циничната Европа доведе до това - мътен порой от самообявили се държави и държавици, който започна с Осетия и хич не е свършил. Апропо за Грузия - ако в Аджария не беше надделял протурския над проруския елемент, тя също щеше да се отцепи /опасността не отминала/ И тогава от Грузия ще останае област, малко по-голяма от Граово. Да се върнем на С-300. Ако някой отвъд два океана и десет морета се страхува от непредсказуемостта на Иран, и за целта разполага войски в Германия, Италия, Косово, Полша, Ирак, Афганистан, България, Узбекистан, Румъния, Киргизия, Чехия, третира Черно море като свое вътрешно, странно ли е че Русия разполага ПВО - комплекс в дружеската си Абхазия?

Гладни сме като тахтаби, но сме горди...с какво? С Цар-пушка! На гол тумбак - чифте пищови...После големи пожари имало...Ще има! В Русия винаги всичко е най-голямо: най-голямата гръмнала АЕЦ, най-голямата потънала атомна подводница, най- големите президентси токчета...Хайде, че бързам да изпълня най-голямата си мечта в този живот - да отида на почивка в Болгария и да пия до припадък...

Освен че си напикан, каква ти е точно патологията?

...освен, че съм напикан, патологията ми е , че съм русский...

Ако имаш предвид Чернобил, той е в Украйна, не в Русия, ако изобщо правиш разлика.

Така, значи. Изплюха камъчето. Сега стана кристално ясно защо Русия насърчава сепаратистките тенденции в Абхазия и Южна Осетия. Защо води война срещу Грузия. За да защити собствените си военни бази, разположени на територията на Грузия. Аз не искам да коментирам качетсвата на С-300. Само ще напомня че въпреки всичките си модификации това е един остарял ЗРК. Както и да е, Русия може да инсталира и още по-стари зенитни комплекси - С-125, а може би и С-75, модел от края на 50-те години. След като на парада на Победата в Москва показаха с гордост витлов стратегически бомбардировач, горе-долу нещо подобно на тези с които са бомбардирани Хирошима и Нагасаки, от тях може да се очакват всякакви изпълнения. но какво да ги правиш - това имат това слагат. Е, може следващия път да ни предложат и персонален компютър с твърдо гориво или стратегическа подводница с шнорхели за гребците. Че Русия е технологично изостанала това се знае отдавна. и докато в края на 80-те години поне във военната област инмаше някакъв частичен паритет, сега нещата са направо жалки. Особено в областта на електрониката, комуникациите и компютърните технологии. И като нямат качество се стремят да компенсират нещата с количество. Да, ама това не ввинаги се получава. И не е далеч времето, когатто руснаците ще изпаднат в положението на индианците на Монтесума пред експедиционния отряд на Кортес. Там около 500 души на практика показват какво могат новите технологии - 500 човека, на чужда територия побеждават армия от 60 хил. Всъщност, в по-ново време подобно нещо направи Израел с арабите. По време на всичките арабско-израелски войни, 5 млн евреи напарвиха за смях 100 млн араби.

Мда, човече, така като теб си мислеха и тевтонските рицари, и Наполеон, и Хитлер... и накрая знаем как свършиха всички. Вземи се събуди малко. Руснаците поизостанаха, но на сегашния етап това не е фатално. Оръжейните им фирми минаха в частни ръце и по нищо вече не различават от американските. Всичко е оптимизирано с цел печалба. А доколко технологичния напредък е важен на сегашния етап.... доста може да се поспори. Всички виждаме как боксуват американците и съюзниците им в Афганистан срещу шайка голи и боси талибани, въоръжени с калашници.

Ти просто не знаеш колко си далеч от истината. Още през 1990 г. една приятелка, която работеше с руските военни в някакъв секретен отдел ми обясняваше, че имат 128-битови компютри, и че имат подводници от типа Стелт, както американските самолети. Сега, 20 г. по-късно не искам да си мисля докъде са стигнали. Естествено, руснаците страдат от манията всичко да е секретно и нищо да не се знае, затова и ще ти е трудно да се докопаш до такава информация.

Руснаците да разположат и Искендер и да нанесат изпреварващ удар. Сигурен съм, че българските фирми ще получат моногобройни поръчки за ушиване на вратовръзки, служещи за ядене.

А руснаците защо се притесняват от противоракетния щит в Европа? Сигурно и те имат някакви намерения...

Ти наистина ли вярваш, че противоракетният щит е за отбрана?

А защо да вярвам, на руснаците, а на американците - не? За мен и едните и другите са все един дол дренки!

Главком ВВС Александр Зелин заявил, что на территории Абхазии размещены комплексы ПВО С-300, которые прикрывают территорию республики и предотвращают нарушение ее государственных границ. Тбилиси выразили возмущение этим фактом. Между тем, GZT.RU выяснил, что С-300 были переброшены в Гудауту еще в ноябре 2008 года, и эксперты считают, что комплексы ПВО нужны в большей степени для противодействия силам США на случай, если американцы вновь решат посетить Черное море на боевых кораблях, чем грузинским самолетам, которых почти не осталось................Главком ВВС Александр Зелин развернул С-300 в Абхазии еще два года назад, но все это время молчал.

хането Путку да се изпърди по въпроса..те нали са боклуци и там нищо свясно не правят кво им пука на грузинците ща това...)))) май май парен каша духа и...а д ане забравя и дъвче вратовръзка...хи хи

ей скапани руски подлоги форумци. Веднага се впуснахте да ни обяснявате каква голяма нужда имаме от рускиге С-300. Истината е че с една такава ракета може да се унищожи 100 000 ден град Господ да убие путкин и да спаси света от трета световна война

Пич, изобщо не си в час - С-300 е зенитен ракетен комплекс, може да се използва само по въздушни цели (самолети, хеликоптери, евентуално крилати ракети)> Какви 100 000 човека, какъв град, какви пет лева...??? Айде почети малко, преди да плещиш глупости по форумите. Да мразиш Русия и руснаците (???) си е твой (макар и глупав) избор, но поне се образовай малко...

Това е комплекс от противовъздушни ракети от типа земя-въздух, бе ИДИОТ! Какво общо имат русофобите/русофилите с неграмотността и злобата у някои индивиди?

Само за 5 дена руснаците накараха армията на Грузия да побягне панически. Русия много добре показа кой е истинския господар там, дори САЩ не посмяха да влязат с тях в битка. Защото знаят, че русите ще ги опънат яката! Слава на братушките, Българското сърдце е с Вас!

А бе, хайде изтъкнете я тази Русия и с нещо по-конструктивно освен армията и военната техника.

Какво има да я изтъкваме. Факт е, че е една от Великите сили и всички се съобразяват с нея. Или ще оспориш?

Сега ще свалят някой граждански самолет по грешка. Хващам се на бас.

Полския Ту го свалихме... Да се готви президентът на Грузия..

И кво? Всяка държава има право да отбранява въздушното си пространство както намери за добре! Не виждам какво има да се притесняват съседните държава.. все пак това са ракети за отбрана, а не за нападение!