Коментари - Русия разселва украински бежанци в Сибир | dnes.dir.bg
назад

Русия разселва украински бежанци в Сибир

Руските власти ще предложат на украинските бежанци да се заселят в Сибир и Далечния изток.

Обратно в новината

Коментари - Русия разселва украински бежанци в Сибир | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Доброволно разселване"?!?!?! Знаем го това доброволното..... :-) В Сибир и куче не би стояло, камо ли човек!!!

abasador

ех, да вземат и тези, чакащите в Турция мигранти да тръгнат за Сибир, цена няма да имат украинците, а руснаците ще ни станат тройни братя по освобождение....! Лек ден.

Още преди 2-3 години един от сибирските губернатори проплака, че Сибир се е обезлюдил и искаше спешно да му изпратят 5 милиона !!! души. Китайците се настаняват постепенно в Сибир и миналата година се оценяваха на близо 2 милиона. Изобщо, там нещата не вървят добре за Русия. Май не може да се справи с това, което има, а ламти и за още ...

Браво на ПУТИН.Мигрантите да се изпращат по направление а не като бежанците във Гермаия " искат да са във големи градове и на топло" и незнам си още какви притенций.Щом е бежанец и на най намалкото което му предложат трябва да е доволен.Меркел да не се чуди а да изпраща мигрантите на Путин.

Баси! Няма такава съдба. Като не искаш в Европа, заминаваш в Сибир.

Хахах, който не иска цивилизована Европа, ще ходи в дивия Сибир :) Руснаците наистина нямат равни в настройването на хора срещу себе си... Някои хора май ще съжаляват горчиво и ще проклинат мига, в който са тръгнали към Русия...

СКОРО ВСИЧКИ ще си мечтаете да Ви заселят там, особено след бъдещите ядрените атаки по целият свят!

путин вярно се гаври с всички които го подкрепят ! тоя надмина нерон и калигула заедно !

от украина , в сибир ?!!! то това добре , но ще могат ли да избягат обратно в украина ? и украинците ще приемат ли отново руските братя ?

АКО ПРОЧЕТЕТЕ В ОРИГИНАЛ, КАКВО СА ИЗМИСЛИЛИ КОЛХОЗНИТЕ ГОВЕДА, ЩЕ СЕ ВЪРНЕТЕ ВЪВ ВРЕМЕНАТА НА ГУЛАГ! КРЕМЪЛСКОТО ЛАЙНО СЕ ИЗЖИВЯВА, КАТО ИМПЕРАТОР НА ПОЛОВИНАТА СВЯТ!

Путин защо не вземе всички мигранти? Сибир е голям.

болшие ташки получается.

В далечния изток се търсят всякакви специалисти. например лекар на Сахалин получава веднага чисто нова квартира, обзаведена, и голяма заплата. Там разходите за парно и т-н са мижави, а някъде е и безплатно по градове, дето се добива газ.

обзаведена е ! има зидана печка , и кенеф на границата на пасьолака и тайгата ! и обща руска баня има ! работи когато се разристи брезата !

путин=сталин

Ау, какви лоши хора били руснаците! Вместо да ги настанят в по-централните части на Русия, да им дадат по двайсетина български пенсии на месец за харчлък и правото да се забавляват както си искат с рускините (може и с невръстни момчета-русначета), те искат да ги пратят там където ги няма тези екстри и о ужас току виж им казали, че трябва да работят.

Освен дърт си и проЗ! Ако не си прочел статията, става въпрос за РУСНАЦИ. Прогонени от родните им места от войната, натрапена от Путин.

руснаците имат една приказка - По-далеко от Сибир не пращат, та Сибир е Гулаг все още

имам предложение към другарите и другарките путлеровци .Вие първи трябва да отидете с Сибир за да давате пример на комунистите .Там ще имате добро заплащане -рубли на килограм

"Петилетката - предсрочно!", "Да настигнем и надминем американците" Прекрасни лозунги - да живее СЕСЕРЕТО

Не мога да повярвам, че има толкова задръстени хора!!! Явно като чуете Сибир и си представяте само някакви бараки, огради с бодлива тел (накратко концентрационни лагери)!!! Имате гугъл, почетете малко, информирайте се че изглеждате смешно!!!! В Сибир има 3 града с над милион жители, 5 с по- малко от милион, 14 от 100 000 до 500 000 и т.н.!!! Може да попитате бащите или дядовците си какви заплати са вземали докато са бачкали там!!!

Ти също отиди из Гугъл и поогледай какво рпедставляват тези милионни човекарници. Тиня, когато вали и прах, когато не вали. Високи заплати получават малцина, които управляват градовете и компаниите там. Масата хора са на оцеляване в доста неприятни условия за живот. Бетонни човекарници, твърде скотски отношения между хората, простащина, сивота, безнадеждност. Приказвал съм си с руснаци от тези краища, и то с богатите от тях. Впечатлението е поразително! Една жена на богаташ от Омс гледаше евроепйски град и на всеи няколк остотин метра се удивляваше как може да има толкова различни на вид сгради. Умът й не можеше да приеме нещо различно от бетонен блок. Честно го правеше. Мъжът й е мултимилионер. Пикая им на милионните градове в Сибир! По-зло зомбита пък от българските путинофили не съм виждал лично. И по-сбъркани, и по-вредени за България.

Да, и шест от тези големи градове, включая всички милионни, отделят повече вредни емисии от 12-милионна Москва. Как ли се живее там?

Любовта към украинските братя и сестри е във ход.Има комуналки няма страшно ако се наложи ще се построят още.Живота е по евтин там все пак има гъби в гората и риба в реката колкото искаш.

Усещам голям сарказъм. Е, наистина там поне риба в реки има. Много съм те благодарна, че забравяйки за собственни пенсионери, което тази зима умирали като мухи от студ, убивани от цигани и лишени от мед.помощ - ти ,милият се загрижи за нас. Мисля ,че доста български пенсионери би предпочели комуналка от тези условия в които живеят в европейска България.

Ами ние не се рекламираме, пък руснаците ще се избиете за документ за престой, пък вие тръбите по цял свят за великите си успехи от сто години и никой не си и помисля да ви стане съгражданин. Не си ли даваш сметка, че ставате жалки с натралива реклама , на която никой не връзва.Това де викат наърапници, които гледат да се закачат за теб и да те оберат, както показва досегашната практика .

Абе драскачи колко от Вас са живели или живеят в Сибир. Знаете ли какво е Сибир или само по картички и американски филми сте го гледали. Колкото учени, професори, академици, артисти, художници живеят в Сибир, толкова хора не са останали в България. И най-важното колко от Вас знаят нивото на живот в Сибир.

И Солженицин е поживял там,че и нобелова награда е получил за това си "жителство"......зомбиран трол

Айде пак се почва темата комунизъм която преминава през еврейският въпрос, Рокфелер и Родшилд и завършва с Тамплиерите. Абе овча главо не знам кога къде каков е било но казвал 100% уверен защото съм го видял че ДНЕС Сибирският регион е 100 пъти по напред от родината ми България и 1 000 000 милион пъти по добре от развалената бивша прекрасна страна Украйна откъдето хорицата бягат!

Когато един малограмотен човек си изказва неподготвен става смешно и жалко. Солженицин бил в заключение в Новия Иерусалим - град до Москва, след което в Казахстане. НИКОГА той не е живял в Сибир. Ама ти си изходил неподготвен - глупостта тя е по хората ходи.

Ти колко и къде си живял в Сибир? Или само си бил на командировка?

Това , че руските учени, писатели и интелигенти прекарват съзнателните си години в сибир е стара руска практика. А за живота в Сибир не нужно да сме го видяли , да пази Господ, за да знаем, както не нужно да сме били през голодомора в Украйна, за да сме наясно.

Абе лапачо ти изкара Сибир с развита инфраструктора,пътища летища.Големи промишлени градове с много компании които проузвеждат и развиват бизнес?!А?За Китайската част на Сибир ли стаа ъпрос или за болшевишката?Мизерната?Изолирана и без средства и перспектива за по добър живот.Че ти знаеш ли,че в Донбас преди войната се мръщеха на 1500 долара(!)Не е лъжа! Но Путин и, ,бригадата'' му решиха да сложат ръка на богатия регион и го разрушиха!

Абе явно и ти не си се задържал там, стоиш си тук на топличко и си получаваш рублите за реклама на дестинации за търсачи на силни усещания и толкоз. А от тази сибирска дестинация задръстват нашето външно министерство с молби за престой у нас, без ни един пример за движение в обратната посока.Чели сме , чули сме и сме наясно със Сибир и такива балъци и главанаци дето да тръгнат на там няма дори в нашата неграмотна родина.Това рубладжийството е безнадежно , ама като има кой да плаща вземай.

Аз гледам Сибир само от руски филми. Те са много интересни и човек има какво да научи. Според мен човек трябва да е израсъл там или да е много суров, за да се справи и оцелее.

Елементарна статия с глкпави изводи и тънка манипулация на мнението. Нивото на автора е приближено към нулата. Материала или е платен, но на много ниска цена или просто това са първи стъпки в "журналистиката". 1. "От 2014 г. в Русия са пристигнали общо над 150 000 украинци." ГЛУПОСТ!!! Пристигнаи са по различн данни от 800 0000 до 1 500 000 украинци, но само около 150 000 са подали дкументи за бежанци. Дълго е да се обснява има си специфика този статус, но авторът не знае за това. 2. Защо идеята да се предоставят дом, работа, образование, лечение в Сибирският Регион е лоша идея. Авторъ също не знае че Сибир е мнооооого голям район. И че там има повече цивилизация отколкото в 80% от България. Е да не може на всеки украинец да се даде апартамент в Москва и работа Директор на Газпром. 3. За 3 години не прочетох никъде някоя европейска страна да е направила проглама за трудовите емгранти от Украйна. Русия прави такава програма отдела пари в криза и пак недоволни соросоидите. Абе в две думи статията е като съчинение на лапе което са му взели близалката и са му дали задача да раскаже какво вижда около себе си!

Сибир с повече цивилизация от 80% от България? Май нямаш представа какво е Сибир. И днес.

Клептоманът путин и бандата му прбраха всички долари от нефта и газа и природните богатства в западните си сметки и вили и сега за руските патриоти и почитатели , воювали с украйна и редовите руснаци остана да избират -рублите, банковите ипотеки, водката, наркотиците, войната и сибирските простори.

И те кво са очаквали. Да не са зетьове на Путин да им дава по 1 .75 милиарда долара от фонда за благоденствие. Русия е Сибир, мизерия, бруталност, беззаконие. Хубаво, че не ги е пратил в Дагестан да ги отстрелват местните като дивеч. Като искаш да си руснак , си носиш и кучешката съдба и прокобата да нямаш воля , да зависиш от престъпници и да мреш за бандитските им планове без право на апостроф и награда за усърдието.

Какъв мерзавец е само Путин?! Съсипа им градовете инфраструктората и сега ги разселва в Сибир.Сякаш тези хора са виновни,че украинските олигарси възстанаха срещу него и неговата, ,бригада''!И в Сирия хвърля бомби и избива цивилни. И избягва да воюва с ИД.Мисли си,че ще дестабилизира Европа глупака.Но за пореден път погребва Русия.

Друго си е хамериканоси. Само какъв цветущ рай е Афганистан и Ирак. Колко умиротворено в либия и Сирия. Колко спокойно е била на сърбите под демократични бомби. Ти наистина ли мислиш това което пишеш? Просто не мога да повярвам,че човек може да стигне на това ниво на зомбираност.

Афганистан, Ирак, Сирия ЛИБИЯ - все държави с близки до руснаците режими. И навсякъде плодовете на руския износ- тирания, разруха, войни . От Русия какво друго да получиш. Нищо позитивно в Русия , та да бъде изнесено и фа се посди другаде.

Каква зомбираност?Да разруши град като Донецк.С нови стадиони,летище и кой знае още колко придобивки да съсипе всичкп построено,да мобилизира мъжете и да остави жените и децата в разрушените жилищни блокове,а после да ги разселва в Сибир.Във фалиралите страдащи от безработица и липса на средства региони.Нали си рускиня четеш ли руски сайтове?Срещаш ли се с руснаци и украинци бягащи от войната на Путин в Донбас.Ами Крим?Къде са им, ,големите'' руски пенсии и заплати?

Да и ядеш пич...а на рускинята.

Абе тази меркантилната, вместо да дава 3 милярда европари на ердоганя, да въви да целува ръка на Путин и да моли за прошка. Рашката с лекота че засели 1-2 милиона цветни мигранти в сибир. А другите дето са се натопорчили да идват, кат чуят новинката на бегом че се върнат от дето са дошли......

Е, поне за тези рублофили матушка Россия ще се погрижи. Дали ще останат места и за болгарските рублофили.

Как нема да има бре, я каква тайга большая е ...

Екзарх Стефан, който ползвал евангелието на амвона да предава сведения на кгб, свършва под арест в Баня. Достатъчно е да подпишеш нещо като Тодор Александров и си изгорял. Безброй български червени загиват в лагери. Затова и родните рубладжии , които са посветени в порядките на своите, прибират тук парите и ги пращат с децата на запад, както и постъпват руските олигарси , генерали , депутати и министри.Руската среда и дух, израсли от местния вариант на православието, са най-смъртоносния и безчовечен вирус в човешката история.

Това е долнопробна лъжа,дезинформация. Дир.бг е един от основните дезинформатори проамериканска подлога,хранеща се с американски кухи долари без стойност,съществуващи единствено виртуално,и съсипващи икономики и режими.Ето това е хибридната война на американските копелета и тъпите български алчни журналистчета предатели

Ти може би знаеш цялата и пълна истина? Тогава вземи и я сподели с нас!

Кво да ти споделя , ти си с еbasi големото ниво!!! Познаваш видни московчани, който даже с кола не искат да минават през Украйна!!!

Едно време казвали закрепостяване, после изселване и въдворяване, а сега доброволно изселване и насочване. Както казва апологетът на крепостничеството съвременния режисьор , благородник и путински слуга Никита Михалков:крепстничеството е велик акт на руския дух , който удостоверява чрез крепостен акт великата , неприкосновена и неръзкасеаема връзка на мужика със земята. На печелившите честито.

прочиташ "Русия разселва...", после цялата статия и разбираш, че никого не рз=азселва, че програмата за 50 хиляди работни места в Сибир още не е приета и че това е само предложение. След това разбираш, че тези хора били украинци, а не руснаци, избягали от Украйна. Малко повече коректност от страна на "драскача" не е зле.

Интересно, ако им бяха казали на украинците къде ще ги разселват предварително, колко от тях щяха да приветстват руските освободители и колко щяха да си напуснат домовете ?

Много лесно е да се твърди колко чудесно било в Сибир, когато там е почти недостъпно за чужденци, а и по принцип си е недостъпно. Ако беше такъв рай, самите руснаци щяха масово да се заселват там, да благоденстват и да им е последна грижа дали да заграбват Крим и с кого да воюват. Моето мнение е следното - това е огромна територия с много сурови условия и големи природни богатства. Поради това да се живее там е трудно. И повече поради социалните отношения в страната, отколкото заради природата. Тези богатства се извличат, от което има добри приходи, които преимуществено се крадат от мафията и политиците или се харчат без полза, и за въоръжаване и водене на войни. От цялата работа има полза една много тънка прослойка от руското общество, които стават милиардери, купуват отбори от английската висша лига и харчат стотици милиони паунди за трансфери и заплати на футболисти. А милиони обикновени хора биват грабени, подтискани и се борят за оцеляване. За мен не е толкова лош нито студът, нито бедността, а страшния гнет, който си е традиция там от стотици години. Да живееш в дървена къща е хубаво, липсата на глезотии не е страшна.

питам вие последно кога сте били в сибирски град.Били ли сте в Томскт,Омск,Тюмен,Краснодарск,Новосибирск,Сургут,Ханти Мансийск и др.Всички те са горе долу колкото София или по големи или по малки като население и като територия ,но казвам го със съжаление са неимеворно по уредени градове почти всички с метро, асфалтирани булеварди които дори след разтопяването на леда си остават непокътнаи от дупки.Прекрасни училища университети, уредени квартали и с положителна раждаемост.Между другото там учат студенти от целия сват и от изток и от запада.Естествено стандарта особоне за някои позиции е несъизмеримо по висок от София поради огромните компании и банки които са съредоточени в тези градове. Просто климатичните условия са по различни от европейската част на Русия ,поради това и заплатите тук за едни и същи позици са по виксоки от тези вМосква например.

на правилното място. Тук си във форума на хейтърите.

Такааа... Значи Сибир има територия около 12,5 милиона кв.км. (около 100 пъти повече от България). В него живеят 39,13 млн. души (грубо 5 пъти и нещо повече от България). Има 18 града с население над 200 хиляди. Три града са над милион - Новосибирск (1 567 087), Омск (1 173 854) и Красноярск (1 052 218). Примерно 3 пъти повече милионни градове от България. Следващият по големина е Тюмен - 697 037. Може би колкото Варна или Бургас почти. Какво пише в руската уикипедия - "В Сибири расположено большинство самых экологически загрязнённых городов России, включая самый опасный Норильск. Шесть городов региона Новокузнецк, Ангарск, Омск, Красноярск, Братск и Новосибирск производят выбросов в атмосферу больше, чем 12-миллионная Москва." Това при положение, че в целия Сибир живеят 26,96% от населението на Русия. "Без учёта Урала, на территории Сибири и Дальнего Востока проживает 26,144 млн (без частей Свердловской области и части Челябинской области, которые частично находятся на территории Сибири), что составляет 18,3 % от общего населения РФ." Естествено, че чужденци ще стъпят на най-хубавите места от тази огромна територия. А лошите? А най-лошите? А за Потьомкински села чувал ли си?

И що идвате тук бе ваджии, българин виждал ли си да се задържи в Русия Пък руските молби за оставане са стотици хиляди. .Дори през турско отвлечените и подмамени българи да се заселят в руските земи , молели султана да си ги върне, той даже благородно дал пари по пратеници на руснаците да си върне нещастните българи поаднали в ръцете им. Ами пълнете Сибир не морето и столицата.

Пратете и нашите мурзилки там, те милеят много за Русия и Сибир.

да оставим настрана че в тоиса блог много хорас асоциират сибир със концлагер, което е смешно. но като гледам коментарите ми се ще да попитам -- къде искате да се сложат повече от 2 милиона? насред москва ли? и не е ли нормално да се изпращат там, където има работа и жилище. може би искате да ги изпратят на българия, за да ги прюти заедно със сирииците?

България се пише с главна буква, но знам че теб така са те научили.

Прав, си! В Сибир е по-зле от концлагер! -35, често и под -38 градуса в продължение на месеци, денят е 4-5 часа през зимата, а през лятото - пълно с комари, понякога големи колкото врабчета! И много елементарни неща липсват. На втория месец намираш спасение само във водката. Радвам се, че се махнах от там.

Ако ти си сибиряк, то аз съм Анджелина Джоли.

При предстоящото глобално затопляне Сибир сигурно ще стане едно от предпочитаните места за живеене не планетата!

Защо в Сибир? В Европейската част на Русия има предостатъчно място. В Кавказкия регион и Поволжието има огромни рядко населени райони с по-нормален климат. Защо Путин праща тези хора на майната си? Най-вероятно не мисли добро на собствения си народ!

Също като другаря Сталин.

Не разбрах за Украинци по народност ли става дума или за Руснаци с Укаринско гражданство или за двете?

Ха ха ха, разказаха им играта. Искаш Русия - заповядай в огромната страна., ще ти намерим местенце. От кандидат европейци стигнаха дотам, че този, на който вярваха ги изпраща в Сибир

Който каквото сам си направи, никой не може да му го направи. Да си бяха стояли кротко, щяха да са преполовили пътя към ЕС, но пусти руски шовинизъм...

Такава е тя руската православна любов. Произвеждат 5 пъти повече нефт и газ от Норвегия. Бездуховните западняци норвежци за заделили 850 милиарда във фонд за благоденствието на народа си, а руския дух от любов има във фонда за благоденствие 73 милиарда за руснаците. А би трябвало да са поне пет пъи повече -4250 милиарда. Православната любов към ближния обаче е оставила за приближемите на Путин 4177 милиарда , за руснаците-73 милиарда, а за воювалите в Украйна е цял Сибир.

Благоденстваща Норвегия е с население от 5 милиона и площ колкото две Българии. Благоденстваща Норвегия не се е възстановявала 20 години от християн-демократична германска любов. Лесно е да имаш 850 милиарда в пенсионния фонд, когато не трябва да покриваш цял континент с инфраструктура, а после да я възстановяваш от "перестройки". Благоденстваща Норвегия освен това "благоденства" като бившия СССР - от петрол и с 740 милиарда долара външен дълг...

Ами норвежците са 30 пъти по-малко, но имат за разходи 30 пъти по-големи заплати, имат пет пъти по-малко приходи от нефт и газ , да не говорим за други суровини и фондът им е пак 12 пъти по-голям . Путин и компания нямат спирачки в клептоманията .

eeeposta@

по-добре да бяха умряли на бойното поле защитавайки родината си Украйна, мисля, че сега доста ще съжаляват

eeeposta@

а билети за българските комунета има ли?

Не, само за български фашета има.

Точно така, който не е комунист ,значи е фашист!

eeeposta@

е да де, българските комунета са и фашисти в същото време. както и обратното.

"информатора" е византийски комунист....има още такива тук и само е чувал за Сибир някои неща а тук има "по-заслужили" другаре за там:))))

eeeposta@

супер, ето докъде го подкараха самоотвержените фенове на русия от украйна, а българските кога? или те предпочитат на топличко в МакДоналдс? Не може да се отрече, Русия има страхотно отношение към феновете си, но пък и какво друго може да им предложи сибирската сатрапия

Типична руска православна или комунистическа награда за своите. Първо те подмамват да станеш свои, после те ползват , а ако оцелееш ,те пращат в Сибир. В по-други времена спестяват парите за транспорт и индивидуален гроб. Дори и след смъртта ти ползват нещастието ти и нарушават покоя, ако се сетят ,че името ти може да се ползва за поредната си сатанинска кауза.

Това ,че не си учил икономическа география - ние сме разбрали . Това ,че нямаш идея, че градове в Сибир е много по-европейски от залята с фекали и каруци Съфия - също е ясно. Но иначе много ме харесва твоя искрена загриженост за руснаци. И такива новини "Братя пребиха до смърт майка си в Казанлък" - те са нали в Сибир стават. И ти от височина на собствено величие и просперитет даваш акъл?

рускините не отидат в Сибир? Предпочитат да проституират на запад и в Истанбул.

Няма смисъл да му обясняваш - той си знае Сибир, Москвич, комунизъм. Покажи му статистика, той като истински Ганьо Балкански ще махне с ръка и ще продължи: "Сибир, Москвич, комунизъм"... пускай газта и това е. :)

Моме, в сибир вие още си канибалствате. Имаше миналата година в руската преса писано за едно бабе как излапало известно количество хора. А и пак ще ти кажа - в сибир са градовете с най-голямо замърсяване - радиоактивно и конвенционално. Та ако беше толкова хубаво като го описваш нашето сиган щеше там да ходи да бере жилезу и да ви гледа на ръка. И пак- ти що щеш още в тая пропаднала София, заобиколена с гейропейци и други декаденщини. Я марш на чистото православие, па може и на Висарион - той нали беше там по сибир?

Ох, мъка. Българският антикомунист - още на ниво Виктор Суворов, с дихотомията "мерцедес/москвич" и "Сибир/Запад"...Вредно прости сте. Иначе дори нископлатените места в Сибир плащат поне 3 пъти повече, отколкото тези украинци са получавали досега. Да не говорим, че в Далечния изток получават поне две заплати премия на края на годината, и средната работна заплата е в пъти повече от други части на Русия (освен ако не развъждаш елени).

видиш ли комунист, два шамара и на поезда за Сибир.

Обикновено става обратното и антикомуниста отива на поезда...както си му е реда :)

ВСИЧКИ КОМУНИСТИ КЪМ СИБИР ТОГАВА!!!

Да бе и затова никой от текущите руснаци не напира на 3 пъти по големите заплати в Сибир...вие пък съвсем за канарчета ни взехте...

Явно си бил в Коми да "опазваш околната среда" от вредната дървесина но.....да си чувал за "минало бешело време?"В това време си живеете още и липсата на свежа "видима" информация се отразява доста зле

По това ще познаеш истинския комунист, няма да праща децата си на запад, а в Сибир, да облагородят безкрайната сибирска степ!

Останах с впечатлението, че на нашите комуноиди много им харесва в Сибир. Дали няма да имигрират ?

не лично Сталин и той като Хитлер не е убивал лично, но е посочвал кой да бъде ликвидиран, а и цели нации за по-мащабно. И кво ако лично не е вадил патлака, а само е заповядвал мислиш че не важи, че не е убиец?

снощи гледах един мисля френски стар филм по бтв-синема, в рубриката оскарите, за Сталин-убиеца. Как е измъчвал и убивал лекари, военни, учени. Живял е и умрял като скот от страх за живота си. Те това ви е примерът за подръжание, комунета.

Лично Сталин ли ги е измъчвал и убивал?

Безмозъчни, като теб, е лесно да бъдат зомбирани.

А някой френски филм за френска революция не си ли гледал. Как придворни дами на Мария-Антоанета е били одрани живи? А за кървища по време на тази революция нещо французи не са ли ти светнали. Що така бре