Барозу: Европа отказва политически приоритет на „Южен поток”

Европа не дава приоритет на „Южен поток”, както настоява Русия, защото проектът може да е различен, но доставчикът е същият - „Газпром”.

Обратно в новината

Коментари - Барозу: Европа отказва политически приоритет на „Южен поток” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Явно много от тук пишещите не знаят какво беше преди 1989г? За само една ваша мисъл,която сте писали тук щяхте да изгниете в затворите...Бях първи курс студент в математическия факултет на СУ,на студентския празник казах виц за Т.Живков на колега на ухо .../ бил доносник-мир на праха му/изключиха ме и 14г бял ден не видях/.Едва след 1990г успях да си завъша образованието...Никога няма да простя на комунистите и техните наследници за убитите ми мечти и живот...Пенсионер съм от 1 год.Заделил съм пари за един еднопосочен билет,но не за Москва,а на Запад ,където са децата ми.Който не го е газил руски ботуш нищо не знае...все още има живи,които разказват...

А пък агентите на Брюксел и Вашингтон са безброй в България. Това е новият Съветски Съюз - ЕС. Само ми е странно кога всички ще го проумеят.

Благодарение на родните си политици и членството си в ЕС и НАТО през последните години България стана водеща световна икономика, изпревари Китай, Япония, Германия и САЩ по БВП на глава от населението, стана страна на дълголетници с най-висок индекс на щастие, страна с колосална раждаемост Всичко това страната го постигна, вървейки с гол задник за "към Запада" Да, ама не! Ние, българите, имаме още съвсем малко време, преди окончателно да изчезнем като нация и култура от лицето на света.

Всички досегашни политици ще пръцкт и ще првят ГАЗЗЗ

Desislava

Това заплаха ли беше? Барозу май не е гледал анкетите в дир-а

Дреме му на шапката /да не кажа нещо по-така/ на тоя бивш маоист!

Ми тогава ще се снабдяваме с газ от г..за на Цвъцко!

ша питам. некой от вас да е чел, видел пиеса на юджин... некой да му пишем шест? нема ли, един поне в дир? от огняр да го направим на маймуна ? и как може ББ да чака нещо, без ....литература проста, като пиеси... не съм умен, вие сте шаблони. описани на руски дори. опитвам се човек да видя друг..но още не ми се полага такова право. не знам защо.

е такива идиоти и наглеци други няма, айде барозу е чужденец, ами тоя другия постоянно работи срещу България

Познайте! Кой е по-големият олигофрен от тези двамата?

Не така! Това е въпрос от "Стани богат" за 100000 лева, бе човек!

Набуко си беше пътник от самото начало, не на последно място защото азерите обещават всичко на всекиго, а ресурс ограничен. Въпреки че на 25% в двете находища играе и ВР (Бритиш Петролиум), уж френската ТОТАЛ (впрочем, специализирана в рискови инвестиции) и др. Така че и за Трансадриатическия газопровод (ТАП) нищо не се знае, както и какво ще им скимне в Брюксел дотогава. А за България очевидно ще разчитат на глупостта ни и на Шеврон, с т. нар. конкурентни цени на руските. Не мога да повярвам, че Председател на ЕК може да си позволи официално да говори за агенти на Русия или за влизането й в България и Румъния. Вярно е, че идат избори ама чак до там На някой май му плащат, ама кой? Впрочем някой спомня ли си, че преди за си замине предишната ЕК почти беше тръгнала за затвора за корупция и подкупи?

АНТИЕВРОПЕЙСКАТА ПОЛИТИКА НА АНТИЕВРОПЕЕЦЪТ, ЛИДЕР НА ЕВРОПЕЙСКИТЕ СОЦИАЛИСТИ- СЕРГЕЙ ДМИТРИЕВИЧ СТАЛИН 05 март 2014 Депутатите опитват да изключат "Южен поток" от правилата на ЕС С промени в Закона за енергетиката БСП пробва да спази споразумението с Москва и да заобиколи Брюксел. Докато българското правителство твърди, че е упълномощило Брюксел да води преговори с Москва за юридическия статут на "Южен поток", българският парламент се е заел да направи поправки в Закона за енергетиката, чиято цел по всичко изглежда е да изкара газопровода от обхвата на европейското законодателство. Това става въпреки изричното настояване и заплахи на Европейскaтa комисия, че България може да бъде изправена пред санкции. В сряда парламентарната комисия по енергетика прие на първо четене с 10 гласа "за" срещу 9 "въздържал се" поправките, внесени от депутатите от БСП Явор Куюмджиев и Таско Ерменков... двамата депутати предлагат текст, подготвен от Министерския съвет. 04 Април 2014 Поправката в енергийния закон, внесена от червените депутати Явор Куюмджиев и Таско Ерменков, мина на първо четене с гласовете на БСП, ДПС и "Атака". От ГЕРБ 64 депутати гласуваха "против", а четирима - "въздържал се". 05 Април 2014 Брюксел заплаши България с 2 нови наказателни процедури заради енергетиката С изключително остър тон Европейската комисия заплаши вчера България с откриването на нови наказателни процедури в областта на енергетиката. Източници от ЕС, цитирани от EurActiv, директно заявяват, че България "мами" с "Южен поток" и най-вероятно ще понесе тежка санкция

Напишете си "Джаба Хътянина". Чудех се този на кого ми прилича. Голям гнус, нали?

Премиерът Бойко Борисов защити проекта "Южен поток". В интервю за авторитетното издание Financial Times той заяви, че проектът има повече перспективи от подкрепяния от Брюксел конкурентен газопроект и ще донесе повече изгоди за Европа. Това става през ноември 2012-та

Г-н Главен прокурор, Нима е толкова невинно, че виждаме всеки ден подобни снимки. Сега Барозо и Цветанов (Сн.: ГЕРБ). Настоятелно искам да знам истината, цялата истина и само истината за Цветанов. Това би било достатъчен минимум за мое информирано участие на избори. Нима може да се допусне забавяне, което да ме вкара в действие, косвено подкрепящо нарушения и престъпления. Та какво толкова искам, освен да знам само истината, цялата истина и само истината за Цветанов. Защо не и за Борисов, който начело на многобройна пасмина, не по мъжки плътно се е прилепил с брат Цветан.

Стига с това слагачество пред Барозу и Брюксел бе, ти гербери са абсолютни продажници и мизерници

Алекс Джаксън, британски политически и енергиен анализатор и специалист по Каспийския регион, публикувана в link, пише за Южен поток: Става дума за хазартна игра, която обаче България няма как да загуби. Ако Набуко-Запад бъде построен, София ще стане основен играч в проекта Южен коридор ще печели от транзитни такси и няма да остане без газ, ако руските доставки станат проблемни. Ако бъде построен Транс-анадолският газопровод (азербайджански газ през Турция за Европа) България пак ще има достъп до газ, макар и лимитиран, чрез балканската инфраструктура на проекта. Ако пък никой от двата проекта не бъде осъществен, България пак ще има полза от здравословното намаление на цената на руския газ в позицията й на съществена брънка от руската енергийна стратегия в Европа.

Казват, че глупостта е заразна. Как можаха всички от ГЕРБ да се разболеят от простотия.

Абе, къде е Тиквоча? Бил в зоологическата, точно там му е мястото

Да бе и аз го видях водеше Станишев на каишка към клетката за червеногъзи примати

Странно... Да не би БЦвъто да не е разбрал за какво се товори там?

ГЕРБ подкрепя проекта "Южен поток",каза миналия месец, Бойко Борисов на еврокомисаря по енергетиката Гюнтер Йотингер.

комунисти..комуняги... престъпници... убиици... Купете си по един "Москвич" или "Уазка" и айде за Сибир! Там разправяйте колко е "хубав" "комунизъма"! Но преди това оставете Мерцедесите и БМВ-та в България :)

Към Боко Мутрата и Цвъко Ухото ли се обръщаш?

ни превземали, по добре сме живяли. са плашим от дърт путкин..айди де. и той да са не плаши, да идва тука и да пробва...ний от пръв път не ибем. нема страшно. ела тук путко.

val55

Тръбата трябва да се построи въпреки конюктурните неистови напъни на някои, тя да не я бъде. Южен поток е взаимоизгоден най много за Европа, и след това за Русия, азерите, иранците, киргизите, а в перспектива газ от, още по далече на Север... Няма напълно независими държави независимо от това дали притежават ресурси или научен потенциал. Всички сме обречени да живеем мирно и задружно, но някои упорито продължават да пречат на този процес със своите остарели виждания за устройството на цивилизацията ни като цяло. Европа сега се държи принудително недалновидно под натиска на американците. Докато ЕС не започне да води напълно самостоятелна политика, и няма единна съдебна система, и армия под европейско командване винаги, ще сме под угрозата да има такива ситуации, като сегашната. Това, което се случва в Украйна е последствие на геополитиката на САЩ във всяка една точка на земното кълбо преди и сега. Лошото в случая, а и преди, че НАТО и ЕС са машата на САЩ за изпълнение на неговите накърнени имперски амбиции, които имат разрушително влияние за стабилността в Европа и регионите около нея. ЕС, все по често се явяват неудобен търговски и политически конкурент на САЩ, и те правят необходимото геостратегически това да не стане и в бъдеще. А това, което има да става, то вече е станало, но за нас българите е по важно да вземем правилното решение независимо дали, ще се харесаме на тоя или оня. Последствията от тези решения много скоро, ще са видими за всички нас. Трябва да уважаваме мислещите, доказалите се, и вземащите правилни политически и икономически решения за страната. Много е вредно да се вторачваме, на коя политическа партия симпатизират, или членуват в момента. Крайно време е да спрем да се ровим в гардероба за скелети, а трябва най после да помислим за нашето и на следващите поколения бъдеще, но историята трябва да се помни. Вчера вече е история дано ме разбирате.... Крайно време е да избираме в парламента, и държавните структури наистина професионалисти, а не политически наложени фигуранти, които рушат държавността и сигурността на страната ни. Някои от тях служат на чужди интереси без да се крият. Дотам е стигнала тяхната арогантност, а ние все още си траем като овци...

ГЕРБеругите се скъсаха да ближат з...а на Брюксел

Предлагам докато не намерим някой представител който да може да ни представя достойно в европарламента да им забраним да се изказват. И Цветанов и Станишев не са лоши хора, но са прости колкото си искат.

Преди командите идваха от един съюз на изток - СССР, сега идват от друг съюз на запад - ЕС.

Е, от къде да е източникът на газ, бре?! Че, то цяла Европа внася от Русия и като ги гледам, не са се заразили, нито са заговорили на руски. Бедата не е в източника, ами в правителствата, които договарят условията. Така че, който и да бъде източникът, нас всеки ще ни цица, защото нямаме държава. Ако си мислят да вкарват Шеврон, за да диверсифицира с шистов газ, грешат. Първо да надупчат в Англия, Австрия и Франция, сетне ще помислим, дали си струва да тровим България.

Виждате ли продажника на снимката с Барозу? Виждате ли? Пак си ги изберете тези същите. След още едно управление на гробарите в БГ само циганите ще останат. И турците ще емигрират. Тогава ще се съдне и мечката на тиквата за циганин президент.

Май продажници са точно твоите другари. А и циганите са във вашите редици. За по-малко от една година ни осигурихте нови 5 милиарда дълг и на всяко семейство нови над 250 лв. лихви годишно. Срещу това не построихте нищо, а и няма да построите, защото ви бива само да крадете. Ако хората искат това нека пак гласуват за вас.

,Иване, ,отивай да си вземеш кебапчето и комата с хляб,че явно си закъснял, с тези свирки на ,герберугите

За нас той е важен, стратегически проект, ще създаде над 5000 работни места. Ще бъде реален стимул за икономическия растеж", каза още министър Драгомир Стойнев. :) ................. Като за малоумен , червен министър : 50 багера - по 30 метра на ден- канал - траншея =1.5 километра на ден .. ..Около 600 км - за година и половина строеж.. Около 100 камиона за тръбите - немски или италиански .. По 50 души за двете помпени станции .. И по 1-2 крана за полгане на тръбите в дупката ..Като прибавим и 50 партийни секретара = 25о РАБОТНИ места , и още 50 земемери, инженери и ..толкова - за "високотехнологичната "инвестиция " !!?? При това НЕ всички ще са български работници !!! 2-3 големи хотела по морето имат толкова работници и персонал ....))) КЪДЕ видя този - 5000 работни места !!??? Няма по- големи мошеници , лъжци , измамници от пелтечещи комуноиди и руски агенти !! Около 100 квадратни километра / санитарна зона около траншеята , 150 метра широка по 650 км дължина / - равнина- земя ,земеделска - без никакъв строеж , път или нещо друго - построено отгоре , върху тръбите!!! За да печелят милиарди руснаците и да НЕ получи НИЩО България - в идните 25-30 години !! ЕТО ТОВА са РУСКИТЕ АГЕНТИ !!!! И за десерт - РУСКА охрана по целия просек - през цяла България !!! Ето такива договори сключват руските агенти - за да си пълнят джобовете !!! BIG AL

тез в парламента, които продадоха земята ни на Русия...кога ша ги съдиме? поне мен да ме осъдят. да има неква правда в този и утрешен ден. тъ,?

таз земя не се граби, оти кофти са живее на нея. бах та идиота. путкин.

оси....вещаването на един 500 000 н град?Знаете ли ,че 5 или6 компресорни станции ще са на 10 км от центъра на Варна,знаете ли какъв шум и вибрации им и от тихичко пробутаната ни компресорничка, а 5 пъти повече?Знаете ли никъде по Земята няма комресорни ,с тази мощ наврени съзнателно от лакомия ,и простотия до домовете на реални човешки същества .И за кого е тази държава?Кажете червени и други глупаци ,след като защитавате това откровено безумие!

"политически" приоритет, а не икономически! защо не посъветва Меркел да се откаже от Северен поток,Путин може да я откаже!А Барозу бърза докато не му е изтекъл мандата да получи похвала,може и нобел за мир!Политически искат да ни свържат с Турция,Азербайджан,Катар,СА.....

Белене, Южен Поток, отнемане лицензите на ЕРП-тата... тези са полудели.

На Барозу не му ли е ясно че Цв.Цв го съдят та се снима с него! Червен масон е Жозето и тако и вако влашка престилка. Скоро ще го пратим на пенсия защо трябва да му вярваме !!!

Тва да те съди комунист не е същото като да те съдят....

БСП и ДПС вкарват България в студена война с евросъюза, обяви Реформаторският блок....!! .............. В ИНТЕРЕС на Путинска Русия !!! В защита интересите на една страна ИЗВЪН ЕС !! В ПРОТИВОРЕЧИЕ на националните интереси на България - без стотинка за НАС- 25 -30 години !!! В интерес на ОЛИГАРСИТЕ на ПУТИН !!! В интерес на Империята на ЗЛОТО !! Нормалните граждани го разбират !! Достатъчно е да видим ЦИФРИТЕ - за Газпром и ... за България - следващите 25 години !! Нула , нула , нула ЛЕВА за 25-30 години за България !!??? BIG AL

страшна работа е еврейския съюз ще ни казват какво да правим гадните лобисти от брюксел

Антибългарите от БКП,ДПС и атаката - отново ПРОДАВАТ интересите на България !! Освен ,че ТЕ самите я КРАДАТ- явно това е недостатъчно и ИСКАТ да позволят и на Газпром- да КРАДЕ или НИЩО да не плаща на бедна България !!! BIG AL

Червената про- руска МАФИЯ отново е отворила ненаситната си паст- отново за сметка на БЪЛГАРСКИЯ бюджет , естествено ... За тях е важен бюджета на газ.. , на путинска русия , на Империята - а НЕ - българския !!?? BIG AL

Руски слуги - ДАЙТЕ цифрите - цифрите - за бюджета български -- НУЛА , нула , нула , руски агентчта !!! Онзи лъжец - с 5000-те хиляди работни места !!?? 200-300 души ще КОПАТ един канал . през цяла България - за 1.5 година и ..това е ...И половината руснаци ... Рубладжиии, продажници , КРИМИНАЛНИ тип..та на власт !!! BIG AL

като за малоумни червени руски слуги и неандерталци - атакаджии с шизофренични погледи ..) ........................................ Брюксел и Америка ти дадоха ВЪЗМОЖНОСТ да ИЗБИРАШ -кой да те управлява - не като при Путин , да учиш и работиш свободно зад граница , подпомага бълг, бюджет с няколко милиарда годишно, купува стоките ти - не като Путин , не ти прави лагери за дисиденти , можеш да си купиш кола и апартамент - БЕЗ 15-20 години чакане , имаш ГРАЖДАНСКИ права- даже лумпена волен..) Даже лумпени , като волен - не вкарва НАСИЛА в лудницата ..) И руските АГЕНТИ пишат свободно по сайтовете ...И това ..) НАТО те пази - от Империята на ЗЛОТО , където ДВЕ джуджета се сменят десетилетия във властта..и мечтаят за световно господство ... .И на НИЩО не можем да се ПОУЧИМ от тази Империя - нито на Икономика, нито на Права , нито на Свобода , на НИЩО !!!!! Изостанала посткомунистическа империя- гнила и мухлясала... САМО Руската МАФИЯ е на световно ниво !!! И държавната на Путин и ЧАСТНАТА мафия :) BIG AL

да не си женско.

имаш две жени с минуси! браво. изкарай некой лев за трета и четвърта. то само с две, накъде..

НИКОГА Българският национален интерес НЕ Е съвпадал с Руския, с този на Империята на ЗЛОТО !!! Никога ... Рубладжии само ни внушават , че това , било така: Атакаджийската шайка , втренчета в златните рубли , бленува ...пак да си пие кафето в Париж , Брюксел и по света , с нашите пари и ....руските , разбира се ..0 BIG AL

не разбра ли че тук е територия мразена - раждаща хищници. нема гаранция за което и да е туристическо дупе. не обещавам лично. но пък викат после мерси.

Бе комунетата не се ли сещат, че ако построят газопровода на инат след това ЕС няма да купи и капчица газ от него. Той ще си остане празен а ние ще си останем със сметка за 3 милиарда ....

А, бе тов. Путин що не му врътнеш кранчето на португалския комунист-ренегат (понастоящем извънреден комисар на ЧеКа-то на ЕССР)??

Swebus

Има нещо рационално в това мнение. НАТО едва ли ще ни защити от Турция, както не пожела да защити и Кипър.

Тя Турция се е засилила, да знаеш!

Виж му слугинажа на португалският юдей и му мери приказките и "препоръките"! Цеко Ушето с 4 наказателни дела и с един крак в панделата и кривоустата еврейка Пръмица(бастуни лъска всякакви) ликвидира енергетиката ни с предшествалата я еврейка Надежда .......(фамилията не е последна). Отрепки, които в услуга на еврейската мафия продадоха и България, ще продадат и майките си ако са живи! Но народът ни е мъдър и за такива престъпници е казал: "КУЧЕТАТА СИ ЛАЯТ, КЕРВАНА СИ ВЪРВИ"!

ЕС не дава приоритет на Южен поток, защото приоритета е на Набуко, нали?! Абе, що скоро не се е чувало за него?

Ами защото трасето му е през Сирия и след фиаското на Брикета с поробването на тази държава, НАБУКО ще стане на КУКОВ ДЕН!

Набуко през Сирия ??!? ти виждал ли си карта на света някога ?

Тужарите искат тръбата

Ко прайми ся.Значи Белини нема .Южен Паток тоже.И кво ши стройм сига

Има хора в България , които в момента кръв пикаят заради южен поток. Същите тия заради , които България е на сегашния си хал. Държава със затихващи функции.

ИСКАТ ИЛИ НЕ ТРЪБАТА ЗА ЮЖЕН ПОТОК СКОРО ЩЕ СЕ ПОКАЖЕ НА БЪЛГАРСКИЯ БРЯГ !! НИТО ЗА МИГ НЕ Е СПРЯЛО ПОЛАГАНЕТО И ПО ДЪНОТО НА ЧЕРНО МОРЕ !! КОГАТО ТРЪБАТА ЦЪФНЕ НА БЪЛГАРСКА ЗЕМЯ ЩЕ МИ БЪДЕ СТРАШНО ВЕСЕЛО ДА ВИДЯ ЛИЦАТА НА ОПУЛЕНИТЕ ЕВРОПЕЙЦИ И БЪЛГАРСКИТЕ ИМ ВАСАЛИ, НЯМА НЕИСКАМ , НЯМА НЕДЕЙ !! ЮЖЕН ПОТОК ЩЕ ИМА ВЪПРЕКИ НЕЖЕЛАНИЕТО НА БАРОЗУ И БЪЛГАРСКИТЕ МУ ВАСАЛИ !!!!!!

Докога ще ни натрапвате Цветанов.......................

сануваш или са предаваш дира си тук и сега? мерак некакав, а... чи кво му хареса.. ни цици има, ни ханж, космат, плешив..малко меза на мен дори тоз грозник. но аз не се натрапвам....