Русия забранява цигарите за родените след 2014?

Министерство на здравеопазването на Русия обмисля пълна забрана на продажбата на цигари на родените след 2014 г.

Обратно в новината

Коментари - Русия забранява цигарите за родените след 2014? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Няма никакво значение дали някаква забрана е "правилна идеологически", икономически изгодна или по някаква друга причина привлича "елита". Зрелостта на една демокрация се проявява в това "елита" да не може да налага волята си над народа. Идеалното управление е липсата на управление - минимална власт, възпрепятстваща населението от насилие един над друг. В най-чист вид демокрацията изисква елиминиране на всякакви твърди властови структури. Т.е. вместо държавно управление имаме администрация по прилагане на референдумите. Всяка идея,която набере определен значителен брой привърженици се подлага на референдум и се прилага в практиката. Само така могат да се пресекат тоталитарните тенденции, които от доста години насам си проправят път.

Какъв референдум като 40% са пристрастени и зависими. Без тази забрана обричат и децата си да се борят с този порок. Ако си пушач ще знаеш за какво говоря. Много пъти съм си мислил колко по добре щеше да ми е ако бяха ги забранили тези пусти цигари.

И одеколона, и антифриза, и течността за чистачки да им забранят...по-здравословно и жизненоважно...

И тук има същите смъртни случаи, нашите алкохолици пият същите неща.

.. спокойният живот ще балансира ситуацията с тия 30%. наздаровя.

Когато Русия прави нещо превилно, няма как да се каже обретното! Това и още няколко добри неща само са направили! За съжаление!

Правилно !

а водка може...

по-добре да забрани лосиона за баня. СОС - прати шише ракия, спаси живот. Моля пратете.

Много си е добър лосионът! Просто не са чели етикета!! Първо се разкисва шундата на "Барышнята" във ваната и след това може да се пие водата! Тя вече е лековита , ама да не се прекалява!?

Е, от последното ще пуснат износ в Еврогейския..!

sawo

В момента в който се докаже, че разходите по лечение на пушачи надхвърлят приходите от акцизи, цигарите просто ще бъдат забранени. Това е в по-грубите демокрации, западната политика е да дигат акцизите, докато хората сами се откажат, това е най-демократичната забрана :)

Що пишеш щуротии? В САЩ цигарите са прибрани от рафтовете и основно се продават в бензиностанциите и специални магазини на лица над 18 г. с изрично показване над документ за самоличност. Със специален лииценз. Същото важи и за алкохола. Като годините са от 21 нагоре. Ако отвориш ресторант можеш да чакаш с години за лиценз за продажба на алкохол. Имаше една такава българска кръчма....носехме си пиенето. Което си беше откровенно криминално престъпление. До 1917г. в Русия е нямало проблеми нито с пиянство, нито с прекомерна употреба на тютюн.

Ще го забранят ли?...

Ех този Путин,сега пък подлива вода на Филип морис....

Със забрани не става ..

Алкохолът ще им го оставят за да ги държат в будна кома.

великият великан е забранил на родените след 2014г. граждани на федерацията, и на неродените още , да пушат!това навярно е добра идея, като всяка идея на бащицата, който и да е той! само че,тези деца, когато станат на възраст да пушат,путин и путиландия никой няма да ги помни!

Добре че има много джамии в Москва и че всеки 7ми е мюсюлманин, та барем ке си пушем наргилето на спокойствие с приятелите.

Руснаците са единствената надежда на нормалните хора. Не е случайно, че най- старите цивилизации - Египет, Италия, Гърция и Китай - СА С РУСИЯ.

та кои викаш са с русия??

64% от населението на Земята. кои ли? Само англосаксонските боклуци и колониите им не са с тях!

Самият израз: руската цивилизация вече е смешен. Руснаците са каша от кавказци, китайци, монголи, сибирски племена, фински племена мордва и мари. Самата държава Русия е провъзгласена чак през 1726 год и е връстник на САЩ. Създадени от викинги, управлявани от монголи, а от 18-ти век и от германци. Ах да има и няколко евреи, грузинец и сега бурят

...И единствената люлка на Християнското православие, а и езикът им , като изчезнем от Балканяка след 20-тина години!....

Това важи за Циганяшката Покрайна, а аз мога добавя и други етноси и циганя за там, към твоите!?!?

Ко?...

Само така тавариш. Всички умиращи цивилизации са с Русия... Само не намесвай Китай дето им би шута на БРИКС банката и финансира своята. Италия до колкото ми е известно е Европейския, а не Евразогейския съюз, както и Гърция. За Русия останаха братушките им Сирия и Турция от старите "цивилизации"... ако могат да се нарекат така вече.

Глупости. Колкото Горби ги отказа да пият, колкото Андропов ги отказа да излизат по магазините в работно време. Ще минат на свити ръчно цигари, черна борса или махорка. Путин ДГД.

Шило

Идеята е най-вероятно е ограничаване на тютюнопушенето. И това е една от мерките. Не виждам нищо лошо в това, държава да се грижи за здравето на своите граждани.

шило, но те тия след 2014 още са на мляко бе! дорде дойде време да минат на махорка, федерацията, заедно с недомислията на путин , ще е отишла при ссср!

Ами тогаз да забрани бояришника, политурата, одеколон Тройной, почистващите препарати и всякаквите други л-йна, с които се тровят гражданите и.

Пушачите трябва да плащат и двойна здравна осигуровка!

В Русия заради мизерия народът масово пуши всякакви л.... и пие течност за чистачки, лосиони, антифриз и каквото намерят. А в ДУМА-та им мислят как да забранят пушенето на набор 2014-та На боркинята срещу сексуалните извращения Мизулина синът и наскоро се омъжи. Защото в Русия хомосексуализмът уж бил забранен ХА ХА А на рускините от 10 години са им забранени да носят прашки, но това не пречи в днешна Русия да има над 1,2 милиона серопозитивни, и то само официалните

Това дойче зеле ли ти го каза или лойтерс? Щото ти НИКОГА НЕ СИ БИЛ В РУСИЯ. Ама НИКОГА.

Бай Ставри

Сигурен ли си? Не си много сигурен... Учил съм в Русия 5 години

noname323@abv.bg

Докато бог наш, Путин, не го каже - няма нито един болен от СПИН !!!!

а пиенето ... кога :) че тогава революция :)

Пълна тъпотия. За сега ще работи,те са бебета и не пушат,но след години никой няма да може да ги спре. Ще стане като с борбата с водката върви на етапи през резлични периоди неуспешно.

Шило

И затова обхващат такива групи, за в бъдеще да се ограничава броя на пушачите. Тъпотия ли е у нас това, че има същата забрана? Вярно, касае лицата до 18 години, но реално някой спрял ли е непълнолетните?

В Русия борбата с водката е постоянна. Унищожават я веднага като я видят :) От оня ден най-големият производител на водка в Русия и вторият в света фалира.... Е, ще наблягат на шампуаните... няма да се дадат я

Тютюневите монополи срещу държавна власт. Затова западняците искат слаби държави - за да печелят в мътна вода. Който се опита да въведе ред, бива обявен за диктатор. Ама я питайте президента на Филипините - ДАЛИ НАРКОМАНИТЕ НЕ НАМАЛЯХА?

Евала!

Отивам до клекшопа докато не са приели закона.

Тъй като всички знаем, че такава забрана е невъзможна за изпълнение, независимо за коя държава става дума, вероятно целта на статията е да се създаде дадено настроение срещу Русия, да се създаде негативно отношение към всичко що е руско и е било руско! Толкова са прозрачни писачите на тези драсканици в дир-а, толкова са неспособни да измислят нещо по-оригинално, за да втълпят на народа, че сега живее направо в рая в сравнение с преди, че се стига да подобри абсурдни твърдения. То всяка държава си има стратегия за борба с тютюнопушенето, както и великата империя на ББ, но статията за Русия направо е върха ...

Шило

Естествено е, че е така. Това са най-посещаваните теми.

всички ще пропушат :)))) в момента уж приятелят на путин тилърсън говори пред сената казва че обама е отговорил много слабо на нападението над украйна трябвало е да прати военна помощ ! а колко се радвахте....

Шило

Да изпратят. Кой ще ги храни, обаче?

казва че разкритията в доклада за хакванията са неопровержими лошо става за путлер тясно

Могат - хакват ... след като им е толкова калпава софтуерната защита на краварите, какво да си мислим за военната такава?

след преврата в Украйна, ассоциирането на Украйна и налагането на юросанкциите на Русия, стойността на рублата е намаляла два пъти, а на гривната- четири пъти. Изводът- помощта на европа е два пъти по-лоша от нейните санкции.

На тях сто пъти им се каза, че опитът отдавна говори - на нов началник и на малко прасе не бързай да се радваш, защото не се знае какво свиня ще стане. Ама те са тъпи.

Тия счупиха тъпомера. Всъщност това е поредната неизпълнима пропагандна пушилка.

Шило

В щатите кога настъпва пълнолетието? Поне за немалка щаст от щатите? И какво става, ако сбарат някой бакалин да продава алкохол на малолетно или непълнолетно? И там ли чупят тъпомера? Айде стига празни приказки.

празните приказки са твоите пич. Путкин забранява завинаги пушенето на всеки роден след 2014-та, не само докато навърши пълнолетие, както е в САЩ. Как откри някаква, каквато и да е прилика, само ти си знаеш...

ха ха ха , и който пуши в Сибир ли ще го пращат??? Смешен е таваришч Путлер с тия съветски похвати на забрани. А кога ще се забрани употребата на лусиона за вана???Или там има социален аспект - няколко милиона полухора -русианци ще останат без самагон.

Шило

На теб много ли ти е приятно като видиш 10-12 годишни с цигара в уста?

това е отговорност на родителите а не на др.Путьо,не мислиш ли? ...забравих,че ти си от комуноидите дето цял живот чакат бащицата/тато да им даде ,възпита или наяде..

е да се стимулира импортозамещението , боярышникът е удар върху соросоидните санкции.

Шило

не е лоша идеята. Макар и доста крайна.Може би малко трябва да се смекчи. А и има още нещо- само със забрави не става. Трябва и убеждаване, разясняване за вредата от тютюнопушенето.

Отдавна трябваше да се забрани тази наркомания. Проблема не е в пристрастяването, никотина или катрана, а в химическите съединения, в дима, които са карциногенни и токсични. Не може да се забранява хероин, кокаин и производни, а това да си е легален бизнес с държавни акцизи

другото решение е, пушачите да минат на собствени разходи за медицински услуги. пушиш ли - отпада ти здравната осигуровка. вадиш от джоба и плащаш.

Съгласен... ама в този случай да ми отпадне и акцизът върху цигарите...

Само не разбирам защо за родените след 2014? Все едно очакват 3 годишни деца вече да са привикнали да пушат. Иначе принципа е, тези които вече са зависими, да не ги закачат, но нови да не се присламчват към тях.

отвори си тубата и провери... има 2 годишни деца дето пушат по 40 цигари на ден

Да вкарват родителите в затвора. Едва ли само е отишло и купило цигари. Това не значи, че трябва да се позволява. Че ще изгърмят 2-3 случая не го променя.

За да се вдигне пушилка в момента, демек колко се грижим за здравето на подрастващите, а когато набор 2014 г. поотрасне дотогава да са се сменили 50 наредби...

време беше, в крайна сметка в русия не сме индианци!

Бах мааму, как можах да се рода на 01.01.2014 в 0.05 часа! Сега, заради некакви си 4-5 минути ма писаа роден 2014 и като пораснем, нема да моем да пушим, иба га! А Стьопа са роди у 23.57 на 31.12 и че си пуши, бляда му с бляд! Пу, я поне че лочим лосион за баня, иба га! Само да пораснем, че видат теа!

Дебили

в БГ ако забранят хляба... каква конрабанда ще стане....

"В Русия 65 процента от мъжете пушат, както и 30% от жените.Общо пушенето 44 милиона души, които представляват 30% от общото население"

Просто в Русия няма мъже... има някакви хърбави дето не се знае точно мъже ли са, жени и са...

Очаква скоро в Тубата филмчета от рускоговорящи, как да си направим в домашни условия цигари от изпражнения! Гледах преди няколко дни подобно на тема самогон. Жалко за хората населяващи тази страна.

Недей плака на чужд гроб! Виж първо на какъв хал е народа в България.

В сравнение с путлеристан България е Раят на Земята.

Ех... сега трябва да пуша качак.

Прати шише рикия -спаси живот

Никакви цигари да не се продават на бебета. Водка може. Това се казва хуманно отношение към бебетата в Русия. Девиз - без цигари здрави войници.

Бах мааму, таман се научих да пия антифриз, тройной и лосиона за баня, сега че ми забранат и да пушим. Па че си праим цигаре от сушени шишарки, иба га! Само да не ме подгонат катеричките, нихната верица соросоидна!

варди си хралупата щото ако та фанат катерицити ши я напълнят с осил

а вие у ес, пушете наргилето на аллах, то е хигиенично обрязано!

лелее..тва ако го беше приел ЕС, що плюене от мурзилажа щеше да отнесе :))) Ама Путкин е велик, даже и глупостите му също!

Ето тук има един педерунгел с ник Народен съд, дето плаши със физическа саморазправа всеки, който каже нещо против Късокракий!

Знамо го, ама той пикае клекнал а тръгнал да плаши да се прави на мъж. Ше му нашокат женското канче някъде, където ще се изтърве да плаши реални хора,а не виртуални и после ще спре да плаши.

Союз нерушимый республик свободных Сплотила навеки Великая Русь. Да здравствует созданный волей народов Единый, могучий Советский Союз!

Какво стана със СССР

подготвя се за втория съюз, съюза, който ще съхрани бялата раса!

...лъжа до лъжа в стихче... ето го химна на Империята на Злото, важното е да гърми грандомански... а нито съюза е нерушим и създаден от волята на народите, нито републиките свободни, нито "сплотяването" се оказа навеки... разпадна се от едно ембарго, е и абсолютно алогична и несъстоятелна икономика...

Фири

Моа само да предположа за ква контрабанда ще става дума и кви заместители ще пушат руснаците. Всъщност ако Путин иска след нема и една седмица да падне от власт а и да го линчуват като цар Николай 2 мое се проба да забрани алкохола.

Просто човешките радости в Магучая намаляват една след друга! Скоро може и секса да им забранят ....

Е, това чак не може! Трябват нови потомци за червената армия!

Че то там отдавна няма секс. Култова реплика на наперена съветска девойко при телемост с американски студенти, по времето на Горбачов, на въпрос за секса на студентите в СССР: А У НАС В СОВЕТСКОМ СОЮЗЕ СЕКСА НЕТ!

Честно казано само след 50-тина години никой няма да помни какво е това да се пуши тютюн. Просто ще излезе от мода. Но пък за сметка на това модата ще е пушенето на друсачка. Тя е полезна...медицинска и не знам си още какви глупости. Психясвайте щом ви е кеф мамицата ви наркоманска.

Поредна идиотщина на лилипуткин!!! Крайно време да се махне !!! Омръзна ни с неговите простотии!!!!!

а у останалата част на европа, благодарение на банана и баба му замъркъл на мода е наргилето, след 20 години само хора духещи се по 5 пъти на ден и пушещи наргилета ще са останали у еуропа...

След пушенето трябва да забранят и е.ането - това би било едиственото хубаво нещо в дългосрочен план.

Теб трябва да те наебт, че тровиш децата си и харчиш парите на семейството си.

Ще пушат конски фъшкии

Ако се приеме такава забрана, трябва ли всеки път да се показва личната карта, или каквото имат там руснаците, когато си купуват цигари? По-лесно е на родените през 2014 и следващите години, на челото им да се татуира рождената дата, или на ревера задължително да носят примерно син квадрат. Това ми напомня нещо от 30-те и 40-те години на 20-ти век, случвало се с едни различни хора в родината на една леля, която сега е канцлер. Тогава там е управлявал един благ чичко с мустаци, който обичал да се снима с добродушен поглед, гушнал дечица.

В Канада и Америка, когато купуваш алкохол ти искат личната карта( ако си млад). Защо да не стане и в Русия.

В Анадола като си търсил жена, OZZY първо си показваш годишните кръгове около сфинктера за да видят дали си е платил дължимото в армията

Кое му е общото между Анадола и пушенето в Русия, че не виждам връзката? А, забравих, Путин и Ердоган отново са първи приятели, те това е връзката.

аз се сещам само за двама чичковци дето гушкат деца на снимките - Берия и Путин, ама са кюсета. А на една снимка дори не можеш да разбереш кой кой е - вий руската википедия.