Русия изпрати за бой в Сирия най-новите си изтребители

Русия е изпратила в зоната на бойни действия в Сирия 4 от най-новите си изтребители МиГ-29СМТ, пише "Комерсант".

Обратно в новината

Коментари - Русия изпрати за бой в Сирия най-новите си изтребители | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Русия изпрати за бой с кой се бият след като противника няма авиация и ПВО - така е много педалско но за московския травестит е постижение

Колко ли,полеви кенефа,ще унищожат?!

САЩ изпратиха в сирия самолет контейнер да си приберат командирите на Исламска държава.Евакуират за последно щото руснаците ги бомбят за последно.А до преди 1 година само ни разказваха каа Асад е пътник Сирия е на Катар Израел и САЩ а то стана точно обратното от гореспоменатите всички се изнесохо изпосрани.

Х 29 не са крилати ракети бе глупаци

Руските изтребители не носят крилати ракети, само тежките бомбардировачи. Западните изтребители - да.

Поради възникналата тук полемика дали МиГ-29СМТ са стари или нови самолети ето кратка информация : По данни на руският аналитичен институт ЦАСТ през 2016 г руските въоръжени сили са получили 59 новопроизведени бойни самолета. Най-многобройни са доставените 17 броя многоцелеви изтребители Су-30СМ. Получени са също така и 16 изтребители-бомбардировачи Су-34. 12 са новопрострените изтребители МиГ-29СМТ. Те са част от договор за 16 машини сключен през 2014 г. Толкова са и получените изтребители Су-35С. През миналата година са доставени и два Су-30М2. Освен 59 бойни самолета, руските въоръжени сили са получили и десет учебно-тренировъчни самолета Як-130, един Ил-76МД-90А, един Ан-140-100, три Ан-148-100Е, а един Ил-96-400ВПУ.

"Аеропрес -бг": "Русия е изпратила неизвестно количество многоцелеви изтребители МиГ-29СМТ в контингента си базиран в Сирия. Това стана ясно от съобщение на руското МО днес, 13 септември 2017 г. Изтребителите от този тип са били забелязани по-рано днес по време на визита в авиобаза Хмеймим от страна на чуждестранни журналисти. По-късно руското МО пусна снимка на изтребител МиГ-29СМТ и така официално съобщи за присъствието на типа в Сирия. Самолетът с борден номер 23 е произведен през януари 2016 г. и е част от поръчката за 16 такива машини от 2014 г. Изтребителят, който е заснет с две свободно падащи бомби ФАБ-500, се числи към 116-ти център за бойна подготовка базиран в Астрахан-Приволжский. Не е известно колко броя МиГ-29СМТ са изпратени в Сирия. Използването на МиГ-29СМТ в сирийския конфликт не е изненадващо. За последните две години, в които Русия участва дейно, там са тествани практически всички нови образци бойна летателна техника руско производство, включително Су-30, Су-34, Су-35, Ка-52, Ми-28 и други."

МиГ-29СМТ (изделие 9-17) Модернизация на МиГ-29СМ. Вградени са нови течнокристални и монохромни екрани по таблото, по-големи резервоари, радар Жук-МЕ, и до 4500 кг. въоръжение, вкл. чуждестранно. Изтребителят е 4+ поколение (доближава се по възможности до самолетите пето поколение).

А ние с Асан Генов и Диво Инджев се изсрахме дружно насред Красная площадь ахахахахха Тъй като сме трансанално либерални го сторихме тихо и без да сваляме гащи, хем чистичко, хем топличко ахахаха Мрете кумунисти, да живее Украина, слава Бандера, само САЩ, само НАТО, ГЕРБ е номер едно, Бойко е велик, Радан е велик аахахах

оправи ми деня

А САЩ изпрати в Сирия контейнер с най-новия модел памперси.

На снимката е щурмови самолет Су 25. Не става само с ядене, трябва и акъл.

Не си изпирате лекидьосаните гащи,полягвате пред всеки лъжец и за някой лев дърдорите простотии!Русия била лоша,неграмотна и проста....а,бе много скоро ще поискате да гледате и руски филми, ама няма.Кой каквото си е постлал на него ще се търкаля.

Те са горе-долу две: 1. Някакво руско оръжие, Кузя, Т-34 или самолет, се е проявило и целият свят трепери. 2. След 15-20 години Русия ще постигне нещо ощи по-страшно, като град на Луната, и пак треперим. Междинен вариант - след 15-20 години Русия ще има друго страшно оръжие, за което Путин се е разпоредил. Малоумници, сега не е 1960 г. и светът не е някаква деревня, която слуша радиоточката и чете "Правда". Добре, че не е Сталин, да ви е изтрепал отдавна.

Глупав......Русия не възнамерява,а вече е разположила самолетите,не възнамерява,а вече е бомбардирала/тествала самолет в реални бойни действия !)

И какво от това?

Е ще ги пратят там да хвърлят бомби - врагът няма ни радари, ни ПВО, ни авиация. Може и от "Чесна" да хвърлят бомби от 1200 метра пак със същият успех. Само да не мине границата някой, да го гръмне някоя кадъна, че русофилистията пак ще трябва да плюе по Султана и руснаците няма да имат домати.

Москва започна ученията "Запад", удари главорезите в САР с Калибри от две подводници, използва и МиГ 29СМТ в САР, в същото време във Форт Браг (най-голямата военна база на САЩ) взрив рани най-малко 15 военни от американския спецназ, а пък шефът на обединените въоръжени сили на НАТО звънна на шефа на руския Генщаб.... Гледай ти какви работи се случват по едно и също време????

Ей това путлерастите сте освен всичко друго и големи безбожници! Хората казват "не дърпай дявола за опашката, че учението още не е свършило. Да не ровим много, ама само да споменем едно друго учение с "Курск", че тогава руският Генщаб бяха само статисти, а "лошите" им извадиха подводницата.

Докато МАЙОРА и morskiqgei73 чакат Русия да фалира, тя върви само напред, а на великите САЩ даже С.Корейското дудже им се подиграва

ЗАПАДНАЛИТЕ НАРКОМАНИ са снабдили джихадистските си другари с най-новият им памперс.

по скоро да облетят и тук с някой Drink and Drive

Ха ха ха ха, Военно-комичните сили с самолет нов само на 40 години!! ДИР пак се осира в опита си за руска пропаганда.

...и сложили снимка на СУ-25 който също е на около 40 г.! Абе журналисти = папагали. Чул недочул, айде нататък... Грам мозък, ама самочувствие.,..

Тава нито е най новия Миг, нито най новия боен руски самолет. Фалшива новина.

Ама не се възприемай като истина от последна инстанция.Притесняваш личния си лекар.

демагози в бг бол като гъбите все знаещи и все наи велики с рогатите !

Военните учения на територията на Сирия продължават. Въпреки доброто заплащане желаещите да станат джихадисти намаляват.

всичкото сорос на яве !!!само хамериканското на висота наи наи!!!!!!!!!наи маи са памперси от наи старото су

Ако наистина руснаците считат МИГ-29 SLC корен квадратен от BMW за най-новите си самолети тогава нещата наистина там са много зле. Да обявиш един модернизиран 40 годишен самолет за най-новото което имаш е колкото смешно толкова и жалко. Те ни показаха един "супермодерен" самолетоносач - "Кузя"-та, дето опуши цялото средиземно море и френско-британското крайбрежие. И изпрати на дъното половината палубна авиация на Русия. Жалка работа! Срещу въоръжени с леко оръжие бунтовници всякак става. И със самолети от ВСВ може да ги плашиш. Но я да те видя аз какво ще направиш срещу модерните самолети. Освен да свялиш гащите и услужливо да разтвориш бузките не виждам какво друго ще правиш. Жалка работа е Русия-та. И ако бяха малко по-умни поне да си мълчат. Засекретете всичко да си мислят западняците че имате нещо супермодерно. Ама не - показват си насрания маймунски задник. Така е то, не става само с пиене - трябва и акъл.

ми модерните самолети и кораби ги видяхме ...бая памперси се поръчаха като над тях прелетя суперстар самолет а със здраве и по-малко кока кола и холивудски бози

Това кога се е случило или пак руски фантазии?? От какво да се плашат от руската овехтяла техника, освен че са я снимали с камера за спомен.

Момче, ти още ли не разбра, че тая "новина" тръгна от руски хумористичен сайт и е художествена измислица? Това русофилистиците сте доста кухи парчета и сте удобни, щото повтаряте каквото ви кажат господарите.

Е кат са жалка работа Руснаците що виете кат гладни чакали??????????

А, драсни още малко ! Убеди ни.

ало кифлите със снимките откога Су 25 стана Миг 29 ве че и картечниците и те...

Освен авиацията в САР отлично се представя и военноморския флот, особенно подводници проект 636.8. Днес от такива е осъществен ракетен пуск по обекти на главорезите в САР.

Так ли тов. педерaz?

Гусин 3,14дал!

аааа...нали ИДИЛ беше унищожен от Руслямската федерация още ехееее...през 2015г...!!!????

НЕ БЕ ОТ КРАВАРСКАТА ЗАДРУГА БЕШЕ УНИЩОЖЕН ЧЕ И ТО НЯКОЛКО ПЪТИ

Дирници, това не са им най-новите изтребители. Това е модификация от 1998 година. Дори на летище Крумово преди години е сниман по-новия МиГ-29ОВТ с двигатели с отклоняем вектор на тягата.

Миг-29ОВТ е само демонстратор. В серия и на въоръжение, няма НИТО ЕДИН.

Малийй, какъв квич, какъв вой евро-атлантически...

???

МиГ-29СМТ - нов скелет от гардероба! А къде е суперновият (стар), безаналогов Миг-35?

Да стрелят? Нали Асад приключи борбъта. Ко шъ стрелят. То бива борбъ за мир но стрелба с ракети не бива.

При положение, че развиват МиГ 35, МиГ 41, МиГ 45, МиГ 50. Вероятно поне първият готов. Имат и стари МиГ 31.

Не записват ли да направим по едно кръгче с тези каруци ?

Записват. 40 минути за 20 000 евро.

Браво -- Удри по амеро-джихадистите от "Америка за Сирия"

И бият негрите.

наистина ги бият.

Путин към Тръмп: - Ако продължавате да помагате на ИД, ще ви поканя на парада на руската армия на 9-ти май. - В Москва? - Не, във Вашингтон.

Като се изходи, я погледни имаш ли жълто в гащите.

Кат гледам само си тестват оръжията без какъвто и да е замисъл да приключват конфликта или да унищожат ИДИЛ.

тая война май сами. Трепят ислямистите далече от границите на Русия. Иначе пак ще им дойдат в Кавказ, а това вече 2 пъти го преживяваха. Това и смисъла на цялата суматоха, не "тестването" на новата техника. Имат си достатъчно полигони за тестване. Има момент на реклама, но главната цел е да държат войнстващите джихадисти далече от дома.

Че тя Путинска Чечня е първообразът на Ислямска държава 25 милиона са ислямистите в Русия И армията на РФ никога не се е сражавала против а заедно с ИДИЛ

ами то освен да пишеш глупости, друго остана ли ти?

Само дето май в Лондон има повече ислямисти отколкото в Чечня. Като знаем и кой им стана кмет...

Пак ли изпълзя?

Хахаха, ебахти тъпанара

Руснаците правят самолети, говедата - летящи щайги.

А ти кво правиш?

правелчета.

Лъска бастони.

Браво! Молодец! Получаващ 42 копейки за остроумие, намалени с 31 копейки за използвани стари термини. Трябва да се използва новата реторика, одобрена от лично от товариш Путин!

нещо май те е яд? :))

"Молодец" е и име на старите им ядрените им ракети от влакове. Новите са "Баргузин".

Ние нямаме пари да отидеме на авиошоу,загрижили сме се за руската компания която ще продаде сигурно стотици такива самолети.

мусюлманско-джихадистката мърша,подкрепяна от "изключителната нация"и евро=педерасите. Мачкай и ела да освободиш и нас от този геноцит,наречен западна ДЕМОкрация. Амин.

да, дойдат - чакаме ги с хляб и сол, най-вече сол... Докле съм жив руснак няма да освободи България.

чукат ти се камъчета, а?

Пък той вова един мъъъъж....Педи Гри Пал-Джуджето Хайаско с комплекси за малоценност...

Русия и Северна Корея са водещи в областта на въоръжаването.Нека Светът да трепери,защото наближава денят на победата,когато от заплахи ще се премине към унищожение.

ти си болен, доиграй си нивото на пуцалката и беги при чичо доктор да те прегледа

Долен Боклук!

Явно досега нищо не са направили

AbuTalib

В СССР под олигофреничното ръководство на горби се уставони военна перестройка, вместо мирна перестройка.

Я пак.

Че афганските талиби са неуки и знаят само как да си служат с АК го знаем отдавна.... Явно ти си най -учения от тях....Но за съжаление не можеш да стигнеш дори нивото на третокласник ! Доказателство е "умния" ти коментар !

Блядовете се репчат само на някакви опърпани бедуини с пушки кремъклийки и топчета. Иначе голям го вадят и целия свят ще завладеят и унищожат за 3 дни. Но като гледам вече колко години не могат да се оправят с аборигените и нещо ме съмняват.

Шило

Също като янките. Нали?

Да бе, те затова краварсите си дигнаха дърмите от Сирия...

И бият негрите.

Блестящите рицари на демокрацията хвърлят бомби над региона от ъъъъъ колко, я да видим: 2017 - 2001 = 16 (шестнайсет или шестнадесет) години.

Казана дума-хвърлен камък! Поне не се изказвай,че веднага с аргумента другите отколко време бяха там и какво направиха те затапват на секундата!

Всекидневно се съобщава от сирийска и руска страна,че войната вече е на свършване,че са победили,пък тя се проточи вече 5 год. и не се вижда края.То май и със новите си въоръжения рашите не могат да се справят с"ИДИЛ".Май само пушилка правят да си рекламират самольотите,ракетите и топовете..

Шило

Питай янките, щом като те интересува петгодишен период. Руснаците са там само от две години. И нещата се обърнаха.

Само хвърля в пространството пълни глупости и лъжи и после мълчи като аргументирано му се отговори! Не знам откъде ги намират такива?!!?

Имаш право. Руснаците нямат желание да се освободят от възможността да си тестват техниката в "реална бойна обстановка". Така кампанията няма да излезе скъпа, а ще бъде реклама и като цяло ще донесе много пари. Трябва да се компенсират загубите от понижената цена на въглеводородите.... ;)

Единствената важна война в Русия се води между телевизора и хладиника. За съжаление на Путлер хладилника винаги печели.

ДИРА това на снимката е щурмовик Су-25 !! Какъв МиГ ,какъв изтребител...

карай да върви-пак руски тенекий и пак на вторични ще оди

Шило

Хахаха, кво стана с двете свръхнови корита на американците, след стрещата с товарните кораби? Нарязаха ли ги вече? А с онова, дето го прибраха с гребане от Панамския канал?

"Тенекий" дрънчат в нечия глава от трети клас насам. И няма изглед да престанат, свободно пространство - бол.

Важното е да има крила. Следващия път ще щракнат пуйка или розово фламинго.

На никоя от снимките няма МиГ-29! Отново нескопосано поднесени и объркващи пасквили.

Това си е МИГ-29, но е маскиран като СУ. Това е същото, като оня виц за съветския трактор, който мирно си орял и изведнъж Фръкнал нанякъде.

ако се съди по въздухозаборника и парашута, дето стърчи ..ама те е нормално за журналята, а и в това бързане да пуснат пРъви новината, кой ти гледа.

"Ще бъдат също тествани 30-милиметровите артилерийски оръдия" само в главите на смотаните драскачи от ДИРлБГ може да съществуват такива "оръдия" муахахахахахахахахахаххх

чакай де, ти още не си видял следващите - три-милиметровите :):):):):):)

има и са убийствени. Монтират се от 40 години.

а ти знаеш ли точно за какво говориш, смешнико? я ми кажи един самолет в света, на който има монтирано АРТИЛЕРИЙСКО оръдие! аман от клоуни тука

Добре, бе мадам, нали сте на власт, защо не ги купихте? И пак лъжеш като дърта протестърка - приготвената оферта е била за нови ф18 - 16 броя и употребявани ф5 - 12 броя. Забележи - втората ескадрила е ф5 "Freedom Fighter" разработка 1959г., да го ползваме зе трениране на курсанти и млади пилоти, евентуално. Махате МиГ-овете и готово, какви ремонти, какви 5 лева? Стига троли излишно, за 1 милиард долара две ескадрили нови самолети ще купиш, ако ескадрилите са с по 7-8 самолета, и то без оборудване и тренажори.

Ако Русия воюваше с ИГИЛ щеше да има атентати или...поне заплахи. Русия избива само цивилни. Да сте видели сириец да посреща с хляб и сол руските солдати..ха.ха (Около 2,5 хиляди руснаци и 7 хиляди граждани на други страни от Общността на независимите държави участват във въоръжени сблъсъци в Сирия на страната на терористичната организация "Ислямска държава" (ИД). Това заяви по руско радио Елена Сутормина, председателка на комисията за развитие на обществената дипломация и подкрепа на съотечествениците в чужбина на Обществената палата на Руската федерация)

Шило

Да, Щерев! Посрещат ги. С песни и танци. Щото хляб и сол нямат. Твоите идилци ги изядоха.

Щерев, от сутринта си кривиш душата. Самият зъл джуджак Путин обяви, че отиват в Сирия да избият джихадистите от бившите републики, за да не се налага да го правят на части у дома си. Друго си е накуп, нали така. А в Русия ги е страх, щото нали видя в театъра Дубровка и в Беслан какво им се случи - нито един не оттърва кожата. Та страх лозе пази, шЪ зна'ш.

Руснаците идиловци в Сирия са 2,5 милиона, а не 2,5 хиляди! Леко си объркал, ама нейсе.. Ти да не си русофил бе?

jingiby

Тези самолети са на въоръжение в Русия от 2000 година, като първите им изпитания започват преди 20 години. Едва ли могат да се нарекат "нови"...