Русия подарява на Сърбия МиГ-29, танкове и бронирани коли

Русия подарява на Сърбия шест МиГ-29, 30 танка и 30 бронирани коли, съобщи сръбският премиер Александър Вучич.

Обратно в новината

Коментари - Русия подарява на Сърбия МиГ-29, танкове и бронирани коли | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

какъв праз като сме в ес винаги се хващаме от неправилната страна.Пита ли ни някой искаме ли нато и ес.

И ЩЕ ПОТЪВАТ! АКО НЕКОЙ ИМА ПРОБЛЕМ С ТОВА, ДА ЗАПОВЯДА :)

Като сравним нещата излиза, че като член на НАТО бгармията е унищожена напълно. Само се опитват да ни пробутат амортизирани самолети на баснословни цени.

Очертава се и новите изстребители на България да са руски.

Сърбите пак показаха, че са по-умни и предвидливи от нас. Само с 200 млн.долара си обновиха въздушните сили и танковите войски. А Боко тегли заеми и нищо не е купил ...

Чудя ви се на злъчните коментари. Не съм политикан, но свалям шапка на добрите политици. Българите нямат нищо общо с политиката. Ние можем да завиждаме и оплакваме и най - вече да се ядосваме, защото винаги изтърваме момента. Какво пречеше на нашите малоумници да уважат парада на Великата отечествена. Знам отговора: Защото сме членове на НАТО и кандидат членове на ЕС, а те не дават. Чехия е на същия хал, дори са членове на ЕС, но те не се съобразиха с наложеното вето. Защо дявол да го вземе като сме такива големи послушници никой не ни подарява дори кремъклийка? За да не се гръмнем!

И сърбите може да ни охраняват небето. След Нечев и Плевнелиев всичко е възможно

Ти наистина ли се радваш че КЛИНТЪН подари парче от земята им на мисюлманите,ако това те радва ,ти неможеш да се наречеш християнин и Българин ,и най гнусното е че точно такива като теб оплакват Крим и даже не се сещат за северен Кипър.

Ми не говорех за Югославия по принцип, ама като си се настървил нещо не мога да ти помогна ... Не разбирам защо като бяха и тако и овако след като рухна ссср и те с него, а уж си купувахме западни неща от тях ... Само ги съжалявам нищо повече.

Упре ли да си бранят интереса ,5 пари не дават на никого,Ние Българрите можем само да им завиждаме ,и преди живяха по добре и сега живеят по добре от нас нито са в европа нито са в нато ,по мъдри са от нас.

Хората си въртят някакви пари, имат някакви сметки за уреждане, договарят се, стискат си ръцете и това е. Руснаците винаги са произвеждали качествено оръжие и сърбите са им клиент. Това е. Колкото до "подаръците". На всеки е ясно, че безплатен обяд няма никъде. Безплатно е само сиренцето в капана, но и това не е сигурно. Ще направя една аналогия - това е като с принтерите. Един лазерен струва 150 лева, но като му свърши първият стартов тонер си купуваш нов на цена 70% от принтера. Та това е същото. Подарили са на сърбите "принтери" но после и "тонеркасетите" ще се наложи да купуват от тях. Ако искат да купуват заместители ... ами видяхте как я втасахме като искахме да си поправяме двигателите на МиГ в Полша. Имам в предвид, че всеки самолет си иска поддръжка, има си определен нальот след който се сменят определени РУСКИ части, правят се инспекции от РУСКИ инженери и се използва РУСКО въоръжение. Същото е и с танковете. Та, руснаците са си направили сметката. А сърбите се ориентират добре в обстановката. Само ние лапаме мухите и ако ни пламне чергата се надяваме Турция да ни спасява!

НА КОЙ ВЛАК ДА СИ ЗАКАЧАТ ВАГОНА ,НИЕ ВИНАГИ ГО ЗАКАЧАМЕ НА ГРЕШНИЯ ВЛАК И НАКРАЯ НА ВОЙНИТЕ ИМ ПЛАЩАМЕ РЕПАРАЦИЙ

Еми добре ги повозиха на влакчето - от 200 и кусур хил кв км площ, империя на балканите, по размер колкото Великобритания кажи речи, ги сведоха до по-малки от нас, без излаз на море, че и ги бомбиха с радиоактивни снаряди мрът от левкемии сега и т.н. Но иначе, че са гадове, спор няма, исторически погледнато всичите ни беди идват от тях.

Ние пък купуваме боклуците на краварите щото сме солидарни с евроатлантическите ценности.

Американска танкова дивизия ще се разположи в Источна Европа включително и в България. Вече са тръгнали от Колорадо!

Нещастно човече, теб да не те е ухапал колорадски бръмбар ... ????

Предложили им и "самолетоносача" Кузя, на сърбите отказали по екологични причини

Тези винаги сме ги трепали и пак ще ги трепем ако искат! Ако трябва с камъни! Да си наврат руските тенекии отзад.

Ако не бяха просто курица в кокошарника на Путлер новината щеше да е че са се разбрали да направят завод за производство на някаква част от самолета като Сърбия ще поеме инфраструктурата а Русия ще заплати с обновени готови за експлоатация 6 самолета. Като ще включат специалисти от сърбия в новите разработки и т.н. .. ето за това сме в ЕС, а не в СССР.

Затова сме последната дупка на кавала, кенефа на Европа и място за експерименти на USA! А резултатите са такива като теб!

Курица не птица Сърбия не за граница! Хаха обърнаха се май нещата. От горди и независими дойдоха на нашето място да се молят за 6 самолета втова употреба за които трябва автоматично да броят четвърт милиард долара само за да могат да запалят. Да са им честити и със здраве да си ги ползват!

Честито! Да си приготвят парички за подръжка и експлоатация или евентуално по смели пилоти ако парите са кът! Иначе с тия самолети освен Албания да сплашат не виждам за какво са им.

нека нашия тулуп-премиер да глед и се учи как се прави политика!!!А не да гледа все към пропадналата ГЕЙропа.

Цъфнали и вързали сме та сме тръгнали да ставаме западни империалисти. Марш обратно в ТКЗС-тата!

Русия винаги - не знам защо - е била просръбски настроена. Отнася се за управлението както царското, така и комунистическото. Но руснаците ни обичат и кво от това?

След едно сериозно учение ще стават само за НАДИН

Това не е подарък, а просто Русия си запазва сфера на влияние. Турция, Гърция, България, Румъния, Хърватия, Албания - всички са членове на НАТО. Сърбите или се правят на интерсни или си ритат канчето.

не са като оня, дето запецна на парада на червения площад. хахахаха

Към по-долу коментиралия. Представяш ли си как щяха да са те, ако си имаха АЕЦ и рафинерия? Ако АЕЦ Козлодуй трябваше да се прави сега, и него нямахме да имаме. Относно Лукойл, Марици, златодобив и т.н. заробващи договори, концесии и приватизации, наистина ли мислиш, че са виновни Руснаците, а не тъпите продажници в България? Относно ремонта на самолетите.. В Полша не беше ремонт, а удължаване на ресурса и то само на двигателя, при това не с колкото би бил в МИГ, а за цената... Какво се оказа? Май не била по-висока предложената от Русия? Та? Глупави ли са Сърбите, че си гледат за държавата или ? Сърбите и македонците ( нерегистриран ) 22.12.2016 22:47 . си нямат реактори за Беленеееее. И без АЕЦ цената на тока при тях е по ниска от българската. Нямат си дупки в Белене за 2 Милиарда, Нямат си "братска" най-скъпа газ, нямат си Лукойл който да не плаща данъци, Нямат си руски самолети които да се ремонтират за 1 МИЛИОН в повече за всеки самолет....

Сърбия АЕЦ няма, обаче си няма и хамерикански централи и еврейски (разбирай чешки и немско-австрийски) инкасатори... Затова им е по-евтин тока. А иначе в Сърбия си имат 2 рафинерия - в Нови Сад и в Панчово - и двете са собственост на NIS - Нафтенска индустриja Србиje, която фирма е вече собственост на Газпром, като същата фирма е и собственик на бензиностанциите Газпром в България, ако не знаеш. И в Македония имат рафинерия - ОКТА - Скопие, която е собственост на гръцката Hellenic Petroleum (собственик на бензиностанциите ЕКО в България), но имат и огромна петролна база на Лукойл в Скопие... И пак са по-евтини горивата, защото нямат кожодерските български и европейски акцизи, пък и ДДС върху акциза...

Това е едната гледна точка. Другата е че сърбите с про-руската си политика още дълго време няма да влязат в Европа. Това с цената на тока е въпрос на монопол. Който се държи от БСП и бившата партийна номенклатура. Кой е виновен за закупуването ан оборудването за Белене? Без договр без нищо. БСП и компания. каква беше идеята за възобновяването на строежа на Белене? Имаше един реактор, чешко производство и оборудване за него. имаше площадка на някакъв етапзавършена. Идеята беше да се монтира този ректор на тази площадка. Но някои "умници" от НЕК с нашепвания от Москва казаха: "този реактор е стар ще инсталираме по-нови. Руснаците ще ни ги дадат. ще изкупят стария и ще ни дадат нов. Може и два. пък разликата ще доплатим. и какво с еоказа? Всичко, което е построено до този момент е непригодно за новите реактори. И с еоказа че и те не са чак толкова нови - това е модрнизация на реакторите от Козлодуй. Подарихме на руснаците чешкия реактор (защото да го продадеш за 60 млн си е чист подарък), те си го инсталираха и той си работи. Същевременно някои "умници" от НЕК без договор поръчаха 2 реактора на атомстройекспорт. И паралелно с това започнаха дейности по площадката в Белене. Резултатът? Похарчени над 4 млрд и нищо налице. Само да угодят на Москва - да има руски реактори в страна от ЕС.

за какво им е на Сърбите да влизат в разпадащ се съюз:)

И с тая помощ сръбската армия става 2 пъти по-силна от БА, която е в НАТО, пръв пудел на Хамерика, и какво ли още не...

Евала .. кога ще ни нападат да се приготвям ли?

нашите търгаши ще се избият какви бракми да поръчат от запада само и само да докопат комисионата

Е поправете ме ако греша, но сърбите си имаха доста от миг-29 и т-72, преди разпадането на югославия, но това изобщо не им помогна, нито срещу Словения, нито срещу Хърватска, а срещу НАТО пък съвсем, а разликата е че сега в НАТО и оръжейните системи са друга бира сравнение с преди повече от 20 год.

Хайде да те поправя... на първо време ми дефинирай "доста".... защото сърбите имаха числов и словом 14 МИГ-29 като от тях 2 бяха спарки. относно танкове, Югославия е имала на въоръжение оклоло 300 танка Т-72, в момнета в сърбската армия има на въоръжение около 270 такива танка а 20 танка са отишли в армиите на отцепили се републики , казано по друг начин са загубили единици... Та сега да се върнем на кое за какво е помогнало.... В първия ден на войната дежурен МИГ-29 се изправя срещу 24 Ф-16, я ми кажи как ще успееш да си помогнеш при числено превъзходство 24:1. До последния ден на войната НАТО се е старало да подържа числено превъзходство във въздуха минимум 16:1 и въпреки това носеха загуби, малки, но загуби, а знаеш ли защо нямаше сухопътна акция в Югославия... ами именно заради 300-те танка Т72, които както се оказа в пресечения терен с лекота сваляха американските Апачи (има загубени 12 апачита във войната в Югославия) стеляйки по тях със управляеми ракети от основното оръдие.... Така че "доста, доста", колко доста? И накрая само да дам справа с нашата армия... имаме 15 МИГ-29 (като 10 от тях летят и то с условности) и 160 Т-72.... ей това ни е дереджето....

НА КОЙ ВЛАК ДА СИ ЗАКАЧАТ ВАГОНА ,НИЕ ВИНАГИ ГО ЗАКАЧАМЕ НА ГРЕШНИЯ ВЛАК И НАКРАЯ НА ВОЙНИТЕ ИМ ПЛАЩАМЕ РЕПАРАЦИЙ

За това ядоха обеднен уран преди няколко години!

Репараций някакъв нов химичен елемент ли е?

"...ще струва на Белград между 180 и 230 милиона евро..."?! Странно! Други пишат друго: "...ще бъдат модернизирани и ревизирани от руската отбранителна индустрия в рамките на договор оценяван на 50 милиона долара...", пишат някои френски медии (Zone Militaire) под аналогично заглавие ("...seront modernisés et révisés par lindustrie russe de la Défense dans le cadre dun contrat estimé à environ 50 millions de dollars...", Posté dans Europe, Forces aériennes par Laurent Lagneau Le 19-11-2016) Интересно, в коя ли от двете публикации е грешката и дали са наистина 180 - 230 милиона евро за модернизиране, или само $50млн.?

Колко злобни коментарии от некачественият човешки материал останал в България за Сърбия? Сърбите си гледат националният интерес и не търсят някой да ги оправи.Затова след всяка война те получават териториални придобивки и репарации от България.За това и т.н. ВЕлики сили начело със САЩ ги подкрепяха при соца,а сега руснаците при капитализма(думокрацията).

американчетата хубаво ги подкрепиха та загухиха косово

Колко териториални придобивки и репарации придобиха от 1991 г. насам. Защото много си гледат интереса, затова от 256 000 кв. км., се свиха до 77 000 кв. км. площ. Знам, че е модерно да се пише против България, но трябва да признаем, че за последните години дори нашите политици се справиха далеч по-добре от сръбските.

Ние пък ще им подарим концентрат за почистване на вани. Да си поркат метилец.

Не бил само "подаръка". Русия е изплатила част от дълга си към Сърбия. С бъдещите ремонти на самолетите ще си вземе парите обратно. Цигански работи му казваме на това по нашия край.

Пропуснах да добавя: За пълнота на картината сравнете минималната пенсия в Сърбия, Македония и Албания с тази в България. Не ги пиша като числа, за да се потрудите сами.

си нямат реактори за Беленеееее. И без АЕЦ цената на тока при тях е по ниска от българската. Нямат си дупки в Белене за 2 Милиарда, Нямат си "братска" най-скъпа газ, нямат си Лукойл който да не плаща данъци, Нямат си руски самолети които да се ремонтират за 1 МИЛИОН в повече за всеки самолет....

На фона на унищожената българска армия и разбитата държава, всички подигравки по-долу по отношение на Сърбия и нейната държавност (тук включвам и сръбската армия, и съдебнатаи система на Сърбия, които работят, за разлика от българските) са просто неуместни.

АРМИЯ, ЩОМ ТАКИВА КАТО РАДЕВ ИЗЛЛИЗАТ ОТ ТАМ! УТРЕ АКО ЗЕЛЕНИ ЧОВЕЧЕТА СЕ ПОЯВЯТ ПО ЧЕРНОМОРИЕТО НИ, ТОЙ ЩЕ ХОДИ ДА ГИ ПОСРЕЩА С ХЛЯБ И СОЛ!

И аз се уповавам на работещата сръбска правосъдна система.

600 млн. стрували нови, 180-230 млн. ремонта на първи етап. А втория етап? Е, къде е тогава подаръка? Сръбско-шовинистки балони!

Вчера ми звъни един младеж. - Подаряваме ви тиган. Питам: - За какво ми е този тиган? Всичките тигани у дома са по - хубави и качествени от този. - Ами да правите реклама сред близките си. Та, и чебурашките - не съм чул за скорощна сделка за тяхно оръжие. Ни на Изток, ни на Запад. Никой не им иска боклука. Дори и прословутия БРИКС, каквото и да си представят под това. И започваме с " подарките", поне да зарибим някой. И, колко нормални икономики могат да си позволят такива подаръци? Ами, малко. Само еднолично управляваните, фашизирани общества.

Турция поика С-400.........

Турция каза, че се нуждае от нова ПВО система и ще разгледа предложения. Путиновската пропаганда го трансформира на "Турция поиска С400". Правиш разликата, нали? В момента Израел има най-добрата ПВО.

Сутеньорът прави подаръци на любимите си куртизанки, какво чудно? Шумадийските цигани винаги са били любимци на сибирските австралопитеци, затова последните им подариха Македония и Западните покрайнини. Само дето накрая сметката се плаща от Белград, както стана през 1999 г. Явно им беше малко, та сега искат допълнително мангалите...

Само не знам дали няма симптоми на алкохолизъм в това. Все пак на Турция какво ще подарите сега, нали сте големи приятели с тях? Нищо, че ви свалят самальотчики и посягат на дипломати... Доколкото разбирам важна е стойката, а не липсата на дългосрочна перспектива! Всъщност, това последното май много точно описва миналите ни така "близки" отношения с братушките с мото "Ти си мой човек, я веднага отиди до мазето!".

кога нашия нов американски "брат" ще ни подари самолетчета?

е на дежурство в Германия. При необходимост, той покрива и България

Литва, Латвия и Естония нямат собствени ВВС, ама не са го закършили.

Щом казваш че нямат значи са го закършили. ;-) Така Германците спокойно могат да се разходят по техните територий и после ще се молят пак на руснаците да ги защитават.

Ха, ха, ха... Все едно да подаря на съседа скапан телевизор Рубин (който знае що е то Рубин) и после да му кажа - дай сега 500 лева, за да ти го ремонтирам. Баси малоумието.

Един вид, на ви ги стари, па дайте пари да ви ги модернизираме. Няма прошка големият брат. Брежнев и Живков яли кюфтета от една чиния. Накрая останало само едно кюфте. - Да го разделим по братски! - наредил Брежнев. - Е, товарищ Брежнев - отвърнал Живков, - не може ли поне по равно?

не четеш, Шойгу е казал, че няма да се изпратят веднага, а след модернизацията им. Все пак Сърбия граничи с членката на НАТО, България в която освен друго има и 4 военни бази на САЩ. А НАТО нападна Сърбия и и отне Косово.

пропагандата е голяма работа а на дело само въздъх и нищо повече 10 год се квичи че рапторите са наи ама наи великите ама совтуера им куца като куцо магаре и колко са наи само кравите си знаят!!!!!!!!!!суто е на светлинни години напред пред краварският маркетинг да се копуват техните железа които са скрап за кремиковци!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

НА ЗДАРОВЕ С "Бояришник"!

как това че някой се е отровил е свързано с самолетите ? ти знаеш ли колко от нашите алкохолици умират по улиците ? демокретче

Първоначалната сделка беше 6 ще им подарят ако купят още 6. НОООО явно нещата са се развили както в този руски виц: Руснак продава жена си и пита-сколка сдайош? Отговарят му-Ничево. Руснакът се хвърля да се здрависва и вика; НУ ДАГАВАРИЛИС!

навриси глупостите отзад !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ни "Голям брат" не можеше ли да ни подари поне самолети ??? Неее, най добре е да "усвоим" по незнайно чии сметки милиони Евро !! Нещо да коментирате ???

от САЩ в Източна Европа включително България! Ф22 раптор са на бойно дежурство вече.

Nikolai Vasilev

здрасти а колко са надежни тези краварски изчадия маи са за вторични а не за стаж на мира

Да ама, ние пък се надяваме САЩ и НАТО да ни вардят, без да обучаваме пилоти и да строим летищна инфраструктура! Бай, бабо, да не ни погне някой, че едва ли САЩ, или НАТО ще ни помагнат. Колкото помогнаха на Кипър, преди време!

Идея си нямаш, какво се случи в Кипър, ама си лаеш.

ти сигурно си седял на натовец на оная работа, та си гледал отвисоко....

Сега, ако произведеш 2 туби качествена ракия, и понеже е качествена, блага и пивка ти предложа да купя едната, ще ми я продадеш или ще я подариш на съпартиец?

Ние пък ще си купим американски военен скраб на стойност 82%от БВП.

Сега очакваме като противовес САЩ да ни подари 12 самолета F35, 40 танка, 60 БМП, 15 безпилотника, памперси и тоалетна хартия...! Последните ще отидат за блюдо-гъзолизците - понеже предходните не могат да бъдат прихватизирани (откраднати) и използувани самолично.....! Е, тогава и ние ще се фукаме ! А сега мълчание му е майката...а то имаме самолетни двигатели да ремонтираме в, то ли в Полша, то ли в Русия !?

СЪРБИТЕ СА СИ ИЗБИРАЛИ МЪДРИ ПОЛИТИЦИ ,КОГАТО ТЕ ХОДЕХА ПО СВЕТА БЕЗ ВИЗИ ,НИЕ МЕЧТАЕХМЕ ЗА БАНАНИ ОТ КОРЕКОМА,СЕГА ПОЛУЧАВАТ БЕЗПЛАТНО ЗА АРМИЯТА СИ УРЪЖИЯ, ЗА СУМА ЗА КОЯТО НИЕ САМО МОЖЕМ ДА МЕЧТАЕМ,СЪРБИЯ ЩЕ ВЛЕЗЕ В ЕВРОПА ,БЕЗ ДА Е В НАТО,И ПРИ СЛУЧАЙ НА ВОЙНА ,НЯМА ДА ХАПНЕ РУСКИ УРАН,ДОРИ СЕГА ,КОГАТО Е ВЪН ОТ ЕВРОПА ,СТАНДАРТА И Е ПО ВИСОК ОТ НАШИЯ ,ПО МЕДРИ СА КОГАТО ГЛАСУВАТ....

сърбите достатъчно уран (обеднен) хапнаха по време на югославската криза.

хапнахме го и ние тъпако!

Комундетата винаги са си обичали работническо-селската класа. И затова неграмотността на такива екземпляри е нормалното им състояние. Наистина, а вкаварника или в коптора на лумпен-пролетариата трудничко може да с еполучи и възпитание и добро образование. Там само си мечтаят за "Уръжия" от Москва. Всеки, който е ходил до Сърбия лесно може да види резултатите от пагубната политика на прегръдки с Москва. До 1989 г. Югославия провеждаше независима политика. И беше една наистина европейска държава. Аз лично съм й се възхищавал. Но найстина там имаха мъдри държавници. не само тито. Много други се опълчиха на СССР и не позволиха да им се месят. За разлика от родните комуняги, дето искаха да ни направят 16-та република на СССР. Но.... след смъртта на Тито нещо стана. Твърдолинейните комундета взеха властта в Сърбия и започна падението. Сега Сърбия е една малка държавица със скромни възможности. Това, за което ние си мечтаехме през 1990 за България отдавна е факт, а Сърбия има да клечи пред вратата на ЕС не знам колко години. Всеки, който е ходил в Сърбия лесно може да види че стандарта им е по-нисък от нашия. Колите им са по-скапани, хората са по-зле облечени. Даже и в големите градове. Сърбия беше в Европа цели 45 г. докато ние бяхаме зад желязната завеса. И изведнаж загуби всичко. С един замах комундетата я върнаха 30, че и 40 години назад. Жалка работа! А сеха за някакви си 300 - 400 млн се продават на Русия като последната шафрантия.

ХАхаха това на гей-парада ли те "светнаха"?

Още един политически примат под име KGB изгрухтя от кочината на глухите и слепите манипулатори.

Я да помислим. Кой от вас иска да му подарят 6 стари Москвича? Че и да плати по още 5 хил лева за бройка да ги модернизират. Не е ли по-добре за по 8 хил да си купите по един "Голф". Или "Опел". Може като начяало да не купите 6 бр, а 4 и ще платите същите 30 хил като за модернизацията на Москвичите. Ако някой ще ми подарява нещо искам да е подарък, а не да си плащам. А ако ще ми дава боклучарници, за които да си плащам за да ги ползвам - не, мерси.

тия миг като ония миг дето паднаха от кузнята ли са, или по падащи??