Руско откритие обещава революция в медицината

Руски учени откриха природно явление, което досега не бе известно и дори не е предсказвано теоретически. Откритието вече е признато за сензационно и обещава да извърши истинска революция във фармакологията и медицината.

Обратно в новината

Коментари - Руско откритие обещава революция в медицината | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Що му не дам аз на този академик 1 кило ракия , да я разреди в една цистерна 10 тона и ако не го бият руснаците като почне да я продава тогава ще взема да повярвам.Аман от руски"революционни" открития.

Гледайте филма Тайната на водата, той също е руски. В него донякъде се обяснява на каква може да се дължи откритието.

откриха хомеопатията.Браво!

Това не е ли препратка към хомеопатичното лечение?!?

Преписват зверски - и не само от Ханеман, но и от Масару Емото.

Благодаря, учителю, че ми разясни как моя папагал разбира какво хомеопатично лекарство му давам, самовнушава си и така се излекува. Същото се отнася и за малките деца, които също така си самовнушават и разбира се, се излекуват именно от това.

Намирисва ми на революционни икономии и още по-грандиозни шашми на фарм. концерни. Между другото, ако има някой истински интелигентен помежду генно-модифицираните маймуни покриващи Земята, може да има представа какво е Алхимия (също и хомеопатия) и че тези свойства са сред основните във Вселената.

Тези учени са доказали научно как действа основния принцип на хомеопатията над 200 г. по-късно от началото на практикуването й.

когато преди време българин е открил лекарство за лечение на рак умните ни управляващи са го прогонили от родината ни а сега търсят помощ и чудо в съседните ни държави - от къде го знам ли :) преди време Карбовски излъчи предаване с интервю на същия този българин който и в момента лекува със своето откритие чужденци но отказва да помага на българи защото излиза че оставаме недооценени в собствената си държава

Въпросът с водката е решен! Колкото и вода да се сипва, само ще става повече и градуса и няма да пада...

kgb777kgb

Прочете малко повече едни "други" книги и ще разберете / ако можете / !!! Водата ИМА памет , ако не го разбирате няма смисъл да четете натам !!! Няма никакво значение какво е количеството на веществото , което вкарваш във водата , СТИГА ДА МОЖЕШ ДА НАКАРАШ водата да си " спомни" за него и да го приеме като "себе си " !!! Пример : с наночастица " ако можеш " може да накараш целия световен океан да бъде чай с вкус на бергамот - повтарям АКО МОЖЕШ !!! Тези които го могат са "необяснимите" хора на земята , сигурно и на други места го могат , но ние не знаем за тях !!! А може и само тук на земята да е възможно - знае ли човек - вселена все ще намери как да изненада материалното човечество !!! А дали сме човечество , при положение , че тотално сме изгубили човешкия си облик ???

Приемам че изказаното от теб твърдение е вярно обаче как става така че водата ще запомни само желаното свойство при условие че такива огромни количества вода просто няма как да бъдат пречистени до такава степен че в получената първоначална смес да бъдат само активните съставки на желаното иницииращо вещество и вода без никакви други примеси. Твърди се че водата се инициира чрез съставките в нея но тогава как се избягва или поне редуцира влиянието на нежеланите примеси след като при процесът на инцияция те също влизат в памета на водата.

10.Иновационен препарат, който за един месец може да излекува хепатит С, създадоха руски учени. Разработката на лекарството е започнала преди повече от 20 години. Сега то е патентовано, и през 2012 година може да бъде пуснато в продажба. 11.В Казан (Подволжието) е построен действащ модел на уникален лазерен ракетен двигател. Това е важна стъпка към създаването на евтини космически апарати от ново поколение, които не използват обикновената химическа пара гориво-окислител. Надявам се Българските медии да отразяват повече научните постизжения от Изток както го правят за Западните. Желая приятен ден на всички форумци.

Уважаеми човеколюбецо, в Русия има толкова мошеници в науката, колкото умът ти не може да побере. Това е голяма страна, с многочислен народ, предимно наивен, непознаващ демокрацията, сиреч много шарани на въдицата на тарикатите. Горното велико научно откритие, както мнозина преди мен са забелязали, е залегнало отдавна в хомеопатията...

Абе, "Мери"! Много голямо самомнение демонстрираш ма, душо. Гледаш се в собствените си очи и си викаш "Баси великата съм, даеее...! Я да обясня туй-онуй". Тоя маниер е много комичен отстрани, но такива като теб няма как да го разберат. Ако биха били в състояние, не биха заемали тез пародийни пози и, съответно - не биха били комични. Какво общо има това, дето "мнозина преди теб", че и даже самото твое великоумие, сте били забелязали как "горното велико научно откритие... е залегнало отдавна в хомеопатията". "Залегнало", ама никой още не го е доказал. И ако новината е, че руснаците са успели да го докажат (ако наистина са успели да го докажат), значи наистина са направили велико откритие. Защото досега такова не е направено. Хомеопатията не е призната от науката. Според основаната на научния метод медицина "хомеопатията" е "на практика отказ от лечение". Учените смятат принципите на хомеопатията за научно неиздържани, а теорията на хомеопатията за диаметрално противоположна на схващанията на съвременната фармация. Твърденията за ефикастността на хомеопатичното лечение (извън т.нар. плацебо ефект) не се подкрепят от общите резултати от научни и клинични изпитания. Тъй че, драга - ако става въпрос в новината за научно доказателство, оборващо основанията да се отрича досега хомеопатията, значи това е епохално наистина. Ако става въпрос за нещо друго, и наистина доказателството издържи, пак ще е епохално събитието. Айде сега, оправи таз накокошинената перушина и дишай дълбоко.

7.Руските учени създадоха революционен материал за лекуване на изгаряния, който три пъти съкращава срока на заздравяването на раната и не оставя шевове. 8.Изгражданата в Русия първа в света плаваща АЕЦ (ПАЕЦ) се нареди в списъка на 30-те най-важни иновации за 2010 година, съставен от авторитетния френски седмичник Люзин Нувель 9.В Русия за първи път в света бе пуснат в серийно производство препарат за отглеждане на нови кръвоносни съдове, които да заменят деформираните. Неговите създатели от Института за стволови клетки на човека (ИСКЧ) успешно са провели клинични изпитания, като са доказали, че лекарството е помогнало на болните в 94% от случаите.Единственото ефективно средство за борба с тези болест досега беше оперативната Следва продължение

2.Руски специалисти създават нов уникален инструмент, който ще помогне на инспекторите от Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) да откриват незаявени произведства на ядрено оръжие. Става дума за изработването на еталонен образец на крайно редкия изотоп на плутоний-244 3.Учените смятат, че Русия трябва да създава слънчеви космически електроцентрали. Прототипът на такава централа може да се появи към 2016 година. 4.Руските учени създадоха уникална технология за проучване на въглеводороди на морското дъно. Следва продължение

До KGB и другите подобни пропити с ОМРАЗА към всичко което не е западно. Без да омаловажавам приноса на западните учени за науката и технологиите ще ви предоставя научни открития специално от Русия които смятам за изключително полезни и революционни. 1.Руските учени създадоха уникален метод за диагностика на туберкулозата. За разлика от традиционната и слабо ефикасна проба на Манту, той позволява със 100-процентна точност да се открива болестта или рискът от нейното възникване. Този метод няма аналог в света и чуждестранните медици са заинтересувани от сътрудничество с Русия. Следва продължение

Супер интересно е да се разбере какъв е този метод, да не се окаже отново "преоткрит". Защото от десетина години вече се използват интерферон-базираните методи (авторите са австралийци и британци) в диагностиката на туберкулозата, които не се влияят от пробата на Манту ... Май май откриваме Америка?

Само някой да е посмял да ми разреди лекарството с вода!

След като в училище драги хомеопатки сте си разхождали дрехите, прочетете внимателно за какво става въпрос. Някой от многознайковците знае ли какво е разтвор с концентрация 10 на минус 20 степен и с какви средства се установява това и за какъв тип наноасоциации става въпрос и за техните свойства и т.н. А и многоуважаеми 'знаещи', знаете ли какво е откритие, как се признава и колко открития има България?

Ето с това съм съгласна - начина ни на живот, мисленето ни, безумното препускане през живота, допълнително и условията на работа и почивка у нас, ни кара да продаваме здравето си за пари, а после парите не ни стигат да си купим здраве.

На нас в БГ ни липсват първо перфектни диагностици, добре организирана профилактика на заболяванията и едва накрая - лекарства. Макар руснаци и американци все да искат да са сензации и всичко ново да се случва при тях, народната медицина отдавна лекува с разредени разтвори - чай. Когато знаеш точно причината за болестта и лекуваш нея, а не симптомите, които могат да бъдат понякога еднакви от различни заболявания или от едно заболяване различни според индивидуалността на болния - винаги ще се намери лек. Проблемът е - точна диагноза и навреме. А не търгашество със здравето и живота на болните.

Драги хомеопатки и хомеопатоци...

БРАВО ,най после топлата вода е факт. След водката, калашника, и МОСКВИЧА, ВСЕ ПАК ЩЕ СЕ БАНЯТ с топло. ТРАНСПЛАНТИРАХА бъбрек на 2ма приятели--БОГ ДА ГИ ПРОСТИ.

Ирония тук е неуместна. Руска научна мисъл е водеща в света, защото се базира на диалектика и материализма. Не разчитайте на световни жандарми от ЕС, НАТО и США, те само ограбват! Баба Ванга предсказала бъдеще е на Русия.

Хахаха! Рускиня, ти ли си се маскирала като Истина? Обаче пишеш неистини, с които само разсмиваш аудиторията, бързо сменяй ника.

Баба Ванга и диалектиката в науката! Това си е за дисертация...

Не се учудвам. Хомеопатичните лекарства действат на този принцип. Освен това биологичните процеси във всеки организъм - животински, растителен... са на микробиологично ниво, всяка биохимия действа на микрониво...

Веднага откривам грешка: "Хомеопатичните лекарства действат..."!!!

Аз откривам и друга! Кво е тва микробиологично ниво :-D

като гледам тук има доста хора за преглед при специализиран лекар - психо щото здраво ги хапе щъркела

евала братушки, ударихте целия свят в земята. да ни е честито lol

Това, че лекарствата могат да бъдат ефикасни в свръхниски дози е известно отдавана и това е принципът на хомеопатичните лекарства! Аман от дебилни статии и псевдо открития.

Аман от типове на свръхвисоки дози самочувствие, дето не могат даже да четат, но ръсят квалификации наляво и надясно. "Дебилно"! На всеки интересуващ се, с нормално мислене му е известно, че "принципът на действие на хомеопатичните лекарства" НЕ Е ДОКАЗАН НАУЧНО ОТ НИКОГО ВСЕ ОЩЕ. А в статията се говори за научно доказателство на нещо си. Дали става въпрос за "принципа на действие на хомеопатичните лекарства" или за нещо друго - работата е, че се твърди постигнато неговото НАУЧНО ДОКАЗАТЕЛСТВО. Ако е така, значи е става въпрос наистина за новина и то много голяма.

На това не му ли викаха хомеопатия? Какво е новото - добре познато старо?

Това е известно на хомеопатите от над 100 години, нищо ново не са открили руснаците. Просто са поднесли по нов начин вече известен от над сто години факт.

Откритията в медицината се публикуват в статии в научни списания, а не в доклади към заседания.

И от туй производителите щастливо потриват ръчички и виждат парички, както при хомеопатията. Освен това се спазва там една "заповед" на лечителите: Не Вреди! Наскоро един по тв излапа НЯКОЛКО СТОТИН хапчета хомеопатично лекарство и не умря, само се опасяваше, че е вдигнал захарта...

този тъп експеримент единствено доказа, че хомеопатията е безвредна, а не безполезна. Забележи, той е очаквал да умре, а не да се излекува. Ако е пил нещо, от което не е бил болен, как да има резултат!?

Мизантроп

Това не беше експеримент, а шоу. Обаче същият този Джеймс Ранди участва в поне два научни експеримента, с участието на учени, които доказват пълната безполезност на хомеопатията. Вторият от тях е с участието на учени, които преди това са "доказали" хомеопатичните ефекти, и които след това си признават, че са сгрешили и че старият им експеримент е бил погрешен.

Ако се вярва на хомеопатите ако болен човек поеме правилно определено според неговите характеристики хомеопатичен продукт то той ще оздравее, обаче ако е здрав или се направи грешка при определянето то той ще се разболее. Липсата на какъвто и да е резултат за здравето на експериментиращия също е резултат-)

Съгласен съм. Този тъп експеримент доказа, че хомеопатията е безвредна. Забележи: този тъп експеримент НЕ доказа, че хомеопатията не е безполезна (т. е., че е полезна)...

е водката, разреждана със сельодка. Но кой да ни каже.

Още една статия в подкрепа на теорията, че "Водата има памет." макар и написана завоалирано. Съвсем логично учените са руски. Двата филма "Великата тайна на водата" не бяха ли също руски?

Авторът на експериментите с водата е японец. Руснаците и тук "преоткриват" истините и правят филмчето за водата.

Както се споменава по-долу ХАНЕМАН ОТКРИВА ИЛИ ПРЕОТКРИВА ХОМЕОПАТИЧНОТО ЛЕЧЕНИЕ преди около 200 години някъде.В западна Европа се практикува легално и от хора, които нямат традиционно мед. образование, след сериозно обучение, разбира се. В България хомеопатията е разрешена само за лекари, за повечето от които е бизнес, а не сериозно лечение.Повечето медици не са запознати с принципите и ефекта на хомеопатията, но досега твърдяха, че е кьор фишек, "светена вода" и пр.

Хомеопатия, таратанци... При хомеопатията разреждането е до степен, при която в разтвора НЕ СЪЩЕСТВУВАТ частици от разтворимото. Я да сметнем: 10 на -20та мола = 10(-20)х6х10(23)=6000 частици на литър. Демек - около 6 частици на кубичен сантиметър. Тоест - много над хомеопатичните разтвори. Помните ли как миналата година в ЦЕРН откриха неутрина, по-бързи от светлината. Беше голяма сензация - Айнщайн бил сбъркал. Колко от вас научиха НЕСЕНЗАЦИОННОТО им откритие от това лято - незакрепен оптически кабел, който изкривявал резултатите. Като го закрепиха и познайте кво стана със скоростта на неутрината! А така, познахте. Познайте кво стана със жабарина, дето беше шеф на екипа и беше тръгнал да развенчава Айнщайн! Уволниха го:) Та... Айде пак да изчакаме резултатите, ама лошото е, че несензационните резултати не ги публикуват, за разлика от сензационните глупости. Така че бъдете спокойни - водата няма ни памет, ни чувства, торсионните полета енергия от нищото не носят, водата не гори, Кеше и Юл къфто там са или идиоти, или мошеници. Съвет: пишете Джеймс Ранди в тубата и се наслаждавайте! Човекът е дърт пeдepacт, ама е готин, та дрънка.

То ако при хомеопатията не остават частици в разтвора значи става въпрос за измама.Купувал ли си Бг хомеопатичен продукт за да видиш,че там частиците са в пъти повече от 6000 на литър?

Мизантроп

Не си купувам. Ако наистина са повече, значи не са хомеопатия, независимо дали действат или не. А хомеопатията наистина е измама.

Има едни големи пари дадени на едни хора,които трябва да се отчетат.Във връзка с развитието на нанотехнологиите.В Русия няма еврофондове.И нещата стават по този начин. И тъй като в последно време започнаха масови проверки за корупционни сделки ето го и резултата.Обаче е факт,че Путин се цементира прокламирайки борба с корупцията.Че се решават и политически задачи си е факт.Че прибират непослушковците и това е верно.Обаче нещо става.Ето днес прибраха представителя на Путин по строителството на олимпиадата в Сочи.Вчера наказаха няколко стотин корумпирани полицаи.Голяма част са уволнени.ПиАр ли е ? Да.Хората вярват ли ? Повечето да. Такива неща стават ли в БГ ? Не. Ако някой си отиде това е защото е настъпил някое лоби.И кервана продължава да си върви

Не четете "Мизантроп"! Човекът е дърт пeдepacт, ама е готин, та дрънка. ВЯРНОТО /Истината/, Е АНТИПОД НА НЕГОВИТЕ ВНУШЕНИЯ.

За това откритие руските учени ще получат Нобелова премия, помнете ми думата.

"Откритието вече е признато за сензационно".Голяма сензация няма що,хомеопатията е открита преди векове.Американски милиардер даваше 10 или 100млн.$ не мога да се сетя точната сума ако някой докаже научно,че подобни вещества лекуват,като оставим плацебо ефекта разбира се.Два екипа по различни методи се захванаха в рамките на месец да докажат и съответно спечелят наградата.Резултата беше отрицателен и милиардера си спести парите.Филмът беше направен и излъчен от Нешънъл джиографик.

А възможно ли е: И двата екипа да са на "милионера", който е инвестирал милиарди във фармацевтичната индустрия и не иска подобни разкрития да му засенчват планираните печалби за следващите 10, 20, 50 или кой знае колко години.

Дамян

Подобни малоумни твърдения за съжаление се раждат само в главите на българите,които са закърмени с теория на конспирацията.В белия свят никой никого не спира за нищо и съответно всеки който може произвежда и продава лекарства.Нали се сещаш,че милиардера ще спечели най-много от появата на действащи хомеопатични лекарства защото пръв ще започне масовото им производство.Трудно е за разбиране от българин защото тук няма свободна пазарна икономика,но в демокрациите можеш първо да започнеш бизнес включително прозводство на лекарства,а след това да си извадиш необходимите разрешителни.

Не съм сигурен дали става въпрос за същото, но човекът е Джеймс Ранди, не е милиардер, а илюзионист, а сумата е 1 милион. И не е само за хомеопатия, а за още много простотии - предсказания, телепатия, телекинеза и пр. кретенизми. Има много кандидати и резултатът винаги е един - човекът ги прави за смях. Е... лошо е да си правим смешно на гърба на ощетените от природата, ама пък като са толкоз агресивни, си го заслужават. Яд ме е, че научих за него твърде късно и не можах да му пратя едно писъмце за нашата си мошеница - Вангелия Гущерова, че да се посмеем и с нея.

Dobromir Dimitrow

Не съм запознат с предсказанията на Ванга. Но, Мизантропе, внимавай с траздиционната наука! Ще ти отговоря на горния въпрос. Още в началото се усъмних в резултатите на ЦЕРН. И следих новините и разбрах за повредата в системата. А ти надявам се помниш, или си чувал за двамата "учени", които обявиха, че са открили студеното сливане - оказа се търсене на сензация. Необяснимото съществува. И друг път сме спорили. Забелязах, че си силен по философия. Та има много непбясними явления, които съвременната няука не може да обясни. Предсказването и предчувствието са от тях, не ги игнорирай като лъжа и измислица!

Наноасоциатните разтвори нямат нищо общо с обикновените (идеалните) разтвори. Така че не бъркайте това откритие с хомеопатията, която е плацеботерапия, тоест лечение чрез внушение.

Напротив абсолютно става въпрос за едно и също.Хомепатичните продукти следва да се произвеждат по абсолютно същия метод,а не както в Бг да ти продават неразредени минерали,които да лекуват чрез внушение.

Благодаря, учителю, че ми разясни как моя папагал разбира какво хомеопатично лекарство му давам, самовнушава си и така се излекува. Същото се отнася и за малките деца, които също така си самовнушават и разбира се, се излекуват именно от това.

Руското откритие може да ни избави от икон. робство на съвременната скъпа фармакология... Разреден воден разтвор, активиран енергийно... Изчезват скъпи и прескъпи медикаменти с претенциозни названия и нулев лечебен ефект. Или дори вредни в повечето случаи. А тези лекарства, базирани на руското откритие, се очертават като съвършено безвредни и изключително ефективни. Основата е природно явление, което дори не е известно и изследвано теоретически. Руснаците правят революции във всички клонове на науката. Сега излизат наяве разработки още от времето на СССР.

Де да беше реалност ама не.Паметта на водата може да лекува моментни състояния чрез засилване на имунната система.Няма как да лекува хронични заболявания.Тоест дори да си болен от грип може и да ти помогне,но ако си болен от диабет или рак в никакъв случай.

Добре звучи. Ама познай кой в крайна сметка ще изкупи патентите и ще произвежда тези лекарства, а ще ги продава на по-високи цени. Здравните каси в отделните страни ще се откажат да ги сложат в списъците си (понеже имат отровна алтернатива), изобщо ще се направи всичко възможно статуквото (икономическото робство) да се запази. Целта трябва да се преследва... а тя не е да се улесни с нещо обикновеният гражданин на планетата. Или пък пази Боже да оздравее наистина.

Всичко е вярно с изключение на: НЕ МОЖЕ ДА СЕ ПАТЕНТОВАТ ПРИРОДНИ ЯВЛЕНИЯ!!!!!!!!!!!!!!! затова големите фармацефтични компании нямат изгода и ги ОТРИЧАТ, ЗАБРАНЯВАТ и т.н

Е, наред с хомеопатията братушките да вземат да прочетат и за ЛДН терапията например-известна 25 години, ако ще говорим за разреждане на фармацефтични продукти. Направо са големи откриватели няма що!!!

Ами ако успеят да докажат това, което отдавна се твърди като философия на хомеопатията, ще са най-големите. Ти да не би да си доказал нещо, или да знаеш научно доказателство за хомеопатията?

ама това е отлично сега ще си правя саламура без сол и ще превръщам водата в ракия /ще разреждам / просто тези руски учени цена нямат.

"Оказва се, че лекарствените вещества могат да бъдат ефективни и в свръхниски дози" ерно ли!? Ако това не е хомеопатия...

Някой сега да излезе и да каже, че хомеопатията не работи, защото не било научно доказано???? Е, сега има и научно доказателство...

Mixy

Руските академици са открили... хомеопатията :)

Е добре, че все някога се намират пари за изследвания, срещу които големите компании силно се съпротивляват!

Е, здрасти! Нали точно това е принципът на хомеопатията - създават се свръхразредени и енергийно активирани разтвори, в които няма вече дори атоми от активното вещество, но лечебният ефект остава и дори се засилва! И тези лекарства са изключително ефективни и безвредни, за разлика от алопатичните! Само че сега са им закачили модната частица "нано-" нам си кво си ... и станало епохално откритие ...

Да, откриха топлата вода... отново... след няколко хил. години :) Нищо, хубавото е, все пак, че са го потвърдили научно - сега поне няма да има основания за твърдения, че това са шарлатанства :)

Както Джеймс Ранди казва: вчера забравих да си изпия хомеопатичното лекарство и се излекувах на мига. Що? Ми хомеопатично - ИМЕННО щото не го изпих! Предполагам, че ще стане грешка, та - това е сарказъм. Човекът се гаври с хомеопатията и така трябва.

Руските учени откриват май често някои работи няколко века по-късно. Има един, Ханеман се казва, и тези работи преди няколко стотин годинки ги е открил...

М-да-аа , а съветските джуджета са най-високите в света ...:)))

Ако това откритие е вярно, то има връзка с торсионната теория. И Ернст Мулдашев лекува по подобен начин.

Що за връзка? Торсионната теория е под въпрос, докато хомеопатията е под въпрос само за тези, които не са я изучавали (най-често лекари). Каква е връзката с лечението на Ернст Мулдашев - също не виждам. Най-значимото при него е прилагането на алоплант от мъртъв донор (след обработка с воден разтвор на нещо, което не иска да каже какво е или как се прави).

И още един материал, който сте представили перфектно, г-н Nascimento. Браво ! ----------- Колкото до наноподхода - нека Си Признаем две Неща : 1.Не е от вчера 2.С оглед Необходимостите и Реално-Достигнатото Познание - Въпросите Са лавинни.

Е то това е принципът на хомеопатията. Ако са го доказали, това вече наистина е събитие. Иначе, като твърдение, въобще не е ново - то съществува има откак на бял свят излезе хомеопатичната практика.