Путин задължи министрите да се отчитат за лични покупки

Руският президент Владимир Путин подписа закон, който задължава членовете на правителството да отчитат разходите си при всяка крупна придобивка.

Обратно в новината

Коментари - Путин задължи министрите да се отчитат за лични покупки | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

заместника на Господ каза ,че трябва да декларират абсолютно всичко ,но той има 200 милиарда ,кога ще ги декларира ,като Ахмед Джолан.Пълен смях и позор! До кога!

Да, така действат "диктаторите", които мислят и за народа... умните хора винаги биха предпочели такава "диктатура" пред тази на "едрия капитал" който се интересува само от експлоатация- както е у нас

според теб, ако диктаторът прибере едрия капитал за себе си и своите си хора (както стана с Юкос) - мисли за народа? Ама едрият капитал не е дошъл от нищото. Ако е незаконен значи е престъпен, но ако е законен значи, че е креативен - произвежда стоки и услуги и създава работни места! Тази комунистическа глупост за експлоатацията отдавна е компрометирана - по-голям експлоататор от държавата и от корумпираните й чиновници и силовици просто няма как да има! Свободният пазар на работна ръка е най-справедлив: цената се определя от търсенето и предлагането; ако си неграмотен, мързелив и физически слаб - има да те "експлоатират"!...

Мооого пазаруват тия рашисти, бря %-P

Браво ! А може и още като цар Иван - Грозни , да реже уши и ръце , ако някой нему се хареса ! В Русия нищо и никой не е забравен ! Още са в 18 век !

американците в кой век са със затвора в гуантанамо? Всеки е в този век в който народа го харесва? Ето това е демокрация! Демокрация ли е назначен чиновник да нарича законно избран президент диктатор??

Добре е Русия да си взима примерот България - тук няма нищо против висшите служители да имат офшорки и недекларирани вили и имоти по чужбинско. Има приказка "когато човек идиот - това е задълго"

от прекрасната самооценка в последното изречение. Това и с офшорките, и въобще с мафиотското забогатяване и разграбване на България сме го "прихванали" от Русия. По-точно - така е било наредено на бившата партийна номенклатура и уж бившите тайни служби. Проблемът е, че това което прави Путин в момента е абсолютен популизъм от една страна, и основа за избирателно прилагане на закона, от друга. Правилата не трябва ли да са еднакви за всички, не само за министрите? И ако е така, мислите ли, че братята Ротенберг и Гената Тимченко биха пострадали ако не си декларират стойностните покупки? И защо чак сега? Защо не преди 15 години когато взе властта? За да могат неговите щерки да си поуредят живота ли? Или да си купи и той скъпоструващия имот в слънчева Испания? Който май и никога и не го е декларирал. След това може да го е продал, защото Песков заяви, че в момента не притежава такава собственост, но не каза, че никога не е притежавал!? Ако си направите труда да попресмятате как е натрупал любимият ви Путин състоянието си след като до назначаването му за директор на ФСБ е получавал средно по около сто долара месечно, а заплатите му като президент и премиер са обявявани периодично публично. Та, ако направите това и се опитате да помислите с разсъдъка си - видиотяването може и да не задълго...

лентяйството също са лоша работа. Спомнете си как се бореха с тях Андропов и Горбачов и колко плачевни бяха резултатите. Сега не е много по-различно.

ДАЛИ ДА НЕ ВЗЕМА ДА УМРА ОТ СМЯХ!!! ОТИВАШ СУТРИН И ДОКЛАДВАШ: ТОВАРИШ ПУТИН, Я ПОКУПИЛ ВОДКУ!!!! СКОЛЬКА? СПРАШВАЕТ ТОВАРИШ ПУТИН? ДВЕ БУТИЛОЧКИ!! ДУРАК, НЕМЕДЛЕННО В ГУЛАГ!!!

А как трябва да се държиш с българските "Калинки"? Нямаме ли нужда именно от това ? Некъдърници определят живота на милиони българи и няма нито един осъден, нито един наказан.

Трябва да има процент и за него, нали....

Борим курупцията ?С 16 млрд. заем!!!

Bravo putin, ti si velik politik,gordost za rusia.

Пазете Китай Сирия и Украйна от западните войски

'Путин задължи министрите да се отчитат за лични ПОДКУПИ". Ще бъдат опростени престъпленията, стига да си платят ДАНЪК ПОДКУП.

Руските кърджи днес не отбелязват нищо. Те нямат празник на буквите. Нали тяхните букви са руска азбука и им ги е създал Менделеев, в краен случай - Ленин

Така е, Русия фалира, потъва в блатото! Изплува, фалира, потъва в блатото!Изплува, фалира, пак потъва в блатото!Накрая може и да не изплува, дай боже!

Язе искам да ида у Русията и там да са прая на русняк щото тука вечи сички дето сме руски кавали на пуцуват

Кво секи ден ма занимавати с тая русия ве.Пиените патки с тех ли ши на занимавати .Арее у лево.

Според списание "Тайм", най-влиятелните хора на планетата с 8.9 процента са южнокорейската чалгаджийка Ли Че Рин и руския чалгаджия Пу Тин, следван от българският му колега Азис! Азис изостава само с 0.1 процент!

Тези камъни са в градината и на Боко-тиквата, ако му стиска нека да прокара и у нас този закон, айде Тиквоний, ти си на ход.....

Шоуто на Слави ,ряпа да яде пред шоуто на Путин ! :)))

Голяма работа е Путин, ама "Без Путина нет России!". Кът го тресне инфаркта или инсулта и край с "Империята на Злото"! Остават още най-много 5-10 години и светът ще може да диша спокойно!

Браво на Путин. Това е голям проблем за Русия и за БГ, но тук никога мафията няма да се санкционира сама. И в Китай върви яка борба с корупцията,но ние сме евроатлантици държавата трябва да бъде впрегната и грабена в полза на шепа хора и корпорациите.

Много "мъдър" президент. Пу-, пу-, пу- да ну му е уроки! Напред към сталинизма! И средновековието... Е, сега рейтингът му ще надхвърли 100-те!?

Настига другаря Гитлер! Дали ще наследи и съдбата му?

лека полека с бавна крачка и хладнокръвно лице към северна корея

Лазаре лазареее други са се устремили на там и на бегом!!!

,,Украйна са фашисти!" Ох, извинявам се, трябваше да го напиша в друг форум.

Някой ще ме светне ли какви са условията за емиграция в Русия? Предпочитам Мордовия и Карачаевско-черкезкия край! Предполагам 3-4 000 долара все ще ми платят?!?

То и в европа и в америка няма да ти ги платят.

първо колко водка пиеш на ден после ще говорим за другото

аз се бъзикам, вие се връзвате. Айде малко по-широко виждане и хумор!

Муньо ти май сам си задаваш въпроси и после си отговаряш а?!

Не е ли малко късно?

Не знаете ли?

А за "личните масажистки",ще се отчитат,ли?!

Пред кого...пред пресата или пред благоверните?

те са на примоция за ръководния сътав

Не случайно Руският Президент е най-популярният и влиятелен политик в света. Барак и Меркел му дишат прахоляка далеч след него. Идеите и действията на Владимир Путин са винаги изненадващи и нестандартни. Но винаги полезни и в интерес на Русия и руския народ ...

Много пУпОлярен,ама много!...

Аутизмът се характеризира с ограничени интереси и повтарящи се действия, включително коментари. На пръв поглед безсмислени, но за добрия психиатър са в основата на диагнозата. Ти си лесен за определяне....

прай по голямо шоу от леди гага и даже от мадонна

защото има най-голяма власт, практически 1 човек управлява 150 млн.

Напоследък популярността е мярка за популизъм и политическо мошеничество, не знаеше ли? Колкот опо-популярен, толкова по-голям палячо.

Има какво да се научи от великата руска държава и нейния Президент. Всъщност, мястото на България е с Русия. А Бойко и Офшорко ни будалкат с някакво си НАТО или ЕС

забравяш 1990, когато хората за Русия не искаха и да чуят! Те съюзите с тях все са ни излезли....знае се откъде!

Сега пак не искат да чуят но не за русия.

Нали затова имаме Волен, като тоалетна хартия на Путин!!!

Русия е бензиностанция,а не държава./ така много точно я определи един сенатор/

бензиностанция, с газостанция и магазин за водка.

Всеки има нужда от бензин и алкохол но не всеки има нужда от дроги и силикони!

Ами, правилно! Като са ненаситни! Ако имаше подобен закон у нас, нямаше да има апартаментите на ЦвЦв или "хонорарите" на Доган, или хасиендата на кмета. Ако от ЕС не спуснат такава директива за съгласуване на законодателството, значи от Брюксел насърчават, някои лица да правят разходи, много над месечните доходи на семейството, т.е. насърчават корупцията, злоупотребата с власт и присвояванията. Което е далече от демокрация.

закон в БГ има отдавна такъв, въпроса е кой и как го прилага! С корумпирана полиция и съдебна система няма да стане, и Русия са същите като нас, че и отгоре! Тях Петър Велики и Сталин не ги е променил, че Путин. Обречена работа!Все едно да им забраниш да пият!

Правилно! Путин не може да допусне, някой да краде повече от него.

ми е интересна сегашната медийна война, ти русофил ли си или русофоб? Считам я за абсолютно тенденциозна и изкуствена! Не се пита дали си франкофил или франкофоб!Нормалните хора не се самоопределят по отношението си към друга страна!!!

ко ши каеш за русофил - съветофоб

То ина мен ми допада идеята за демократично общество но не понасям извратената и австро чикагска форма!

Но се определят според начина си на мислене и приемането на определени идеи. Не виждам франсетата или българите да се самоопределят и обединяват около някаква своя идея ползват идеята на едната или другата империя според мирогледа си.

нито русофил, нито русофоб! Не ми е и нужно, не ми харесват империи и не ползвам идеите им! Нито съм влюбен в чужда държава, нито мразя друга. Обича се Родина, роден край , родители, деца,собствен народ!

А ПРИ ЧЕРВЪРТИЯ РАЙХ НА БОЦЕ , ГОЦЕ РАДАН И ДОГАН Е ТОЧНО ОБРАТНОТО : "ВСИЧКО ЩО НЕ Е НА СИК ПОДЛЕЖИ НА СЕЧ" .... ЕДНО ВРЕМЕ ЛИБИЙЦИТЕ ТАКА СЕ БЪЗИКАХА С КАДАФИТО - БИЛ КАЗАЛ "ВСИЧКО КОЕТО Е ПОД ЛИБИЙСКАТА ЗЕМЯ Е МОЕ , А НАД НЕЯ НА СИНОВЕТЕ МИ " :))))

тоя пак е избегал

Взеха ли вече откраднатото от "социалните" милионери!

... ти да не си бил в либия бе, цървул?

КАРАХ ЕДИН ТИР С ОРЪЖИЕ ОТ ДЪРЖАВНИЯ ДЕПАРТАМЕНТ ЗА "ЛИБИЙСКИТЕ РЕВОЛЮЦИОНЕРИ" ... :)

Може ли да спрете да ни занимавате с Русия?

Интересно в изследването, в което посочиха че 80% от българите са русофили/ без да се знае какво точно означава/, 40% сочат като държава за пример Германия и само 6%-Русия?

ами Германия ( ГДР ) е най-развитата соц. република

карай майтап да става

Че те и тук са длъжни и то не само министри, а и депутати, кметове, общински съветници,съдебна система! И кво, спря краденето ли?Краде се чрез заобикаляне на закона!Самия Путин има 70 млрд.долара, сигурно от заплата!?!

Лично отчитане на В.В.П за покупки,подаръци.А жените и любовниците да се отчитат лично на другарката Кабаева. А който крал досега-крал.Който получавал подарки и взятки досега-жив и здрав.(амнистия на капитала)Отсега нататък само нашите хора ще останат с полученото,а другите ще се отчитат там където повелява буквата на закона!!

казано на прост език - министрте са крумпирани. ни си го знаем. но поне да им легализираме подкупите, щот не се знае кога и наще придобивки могат да станат обект на разследване. а и така им се слага каишка - ха стъпи накриво - ха национализация..

В Русия така се прави. И има ефект. А в България подобен закон ще се обяви за недемократичен и антихуманен. Даже Цацаров ще се обяви против него. Но милиардите на голяма българска банка могат да бъдат ошушкани и бюджетът/т.е. данъкоплатецът/ да ги плати. И България да затъне с нов дълг от 27 млрд лв. Това вече е демократично и хуманно, по европейски ...

А в закона пише ли В.В.П на кой ще се отчита??А най-големият менежер сред гимнастичките Кабаева на кой ще се отчита??

И ти ли си тъп, прост и алчен селяндур?Чети Алеко Констатинов!Управниците са били и тогава такива, без болшевизъм.Очевидно нещо друго трябва да се измисли.И това ще снане, когато на власт дойдат способни и кадърни хора.Кога? Някога, но не сега - както се пее в песента!

Този указ не е закон, а по-скоро декрет! Ули казано иначе - опит за поправка на неработещ закон посфактум!!! Ленин е бил най-добрия със декретите, а сега и Путин е тръгнал по неговия път...

Путин няма нищо общо с неолиберализма.Неолиберална политика се упражнява в момента в България.А това, което е направил е много полезно да се приложи и за нашите корумпирани и крадливи политици.Ако съгреши - пандела!Да видим тогава дали масово ще се натискат да управляват.

бе ти от луната ли си паднал ква неолиберална политика и тука и там се вихри примитивен посткомунизъм дет края му съ не види

Със закони и декрети руснак не можеш да уплашиш! От 100г. в СССР и верните и сателите като България, законите, указите и декретите са врата в полето. Всичко е до себеусещане, но в нашите "братски" народи не е останала и капка морал. Болшевизма направи народните маси и управляващите тъпи, прост и алчни селяндури, търсещи само пътя по тънката лайсна!!!

ко бях на него щях да ги накарам да купуват само руско коли компютри маратонки ко няма руско няма да купуват и никви имоти из европа и хамерика икаш вила имаш я в сибир

или Крим звучи по добре

А ти, Мунчо, бил ли си в Сибир? Щото аз съм живял там... Знаеш ли, че в Сибир днес живеят хора с имоти и богатства, каквито не си и сънувал ти? Така че не се изхвърляй да употребяваш думата Сибир в съществуващия само в ограниченото ти съзнание презрителен контекст.

начи съм прав

А бил ли си на друго място освен в Сибир ?

ЗНАЧИ ЗА ИЗНЕСЕНИТЕ КАПИТАЛИ МОЖЕ ЗА МИНИСТРИТЕ НЕ МОЖЕ КЪДЕ Я ЧУКАШ КЪДЕ СЕ ПУКА ХА СЕГА?!

А от кога действа законът за чиято попрвка най-любезно ни съобщавате?

сигур е с отзадна дата за министрите

Путин е велик, трябва да вземаме пример от него

Както се казва " след дъжд-качулка"

И що да е късно ? Айде и ние да се сетим . а ?

И тук да се сетим да направим това -ще им " накривим шапката" . Олигарсите движат Политиците и ще намерят как да продължат да го правят. Самия Путин е Олигарх и Неолиберал, ако някой не го знае де...

Затова Путин е велик. Защото желязната му ръка е безпощадна към мафиотите, крадците, чуждите агенти (НПО-тата), чуждите шпиони, укриващи се в посолствата и чуждите фирми, корумпираните чиновници. Жалко, че у нас няма подобен овластен мъж.

такъви ли са му биле министрите мааалее чак ся ли ги е разбрал

Демек,има ама още не сме го избрале-сидераста! Аре у лево,бе фатмак!

Ти малоумен ли си бе? От колко години Путин е във властта ?