Заради Северен Поток-2 Европа готова да заобиколи санкциите

Схемата за финансиране на изграждането "Северен поток-2" трябва да бъде променена, заради новите санкции, призна един от европейските партньори на "Газпром".

Обратно в новината

Коментари - Заради Северен Поток-2 Европа готова да заобиколи санкциите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Шило

Как така ще изоставим презокеанския си партньор? Я, веднага БХ, Орешарски и Плевню да вземат властта в Германия!

Партньорите на Газпром:Shell, OMV, Engie, Uniper и Wintershall. Ще си строят Северен поток 2. А ние що ручахме жабетата и не построихме Южен поток?

симо

Бе какво общо има америчка, че трябва да я МАМИМ/което си е похвално/......

Значи за кучета и котки - може, а за прасета не може! Тя нашата работа с южен поток ни прави по-големи католици от папата! Ако в Европата пръднат, ние веднага задължително се нас....ме! Ами като ни управляват довчерашните най-заклети пазители на комунизма и днешни най-големи евролиберали - тва Боко, тва Цецка, Цецко и други знайни и незнайни слагачи!

симо

евролибералите са по страшни от педалите.

са дребосъците, а и Путин и Медведев са джуджета.

Май няма по-гордо наведена нация от нас.

симо

стар виц....МВФ хваща Гърция за косата и и крещи---,,и свирки ще правиш,като ти кажа,,.... -добре!!!НО се качи на масата,защото НЯМА ДА ПАДНА НА КОЛЕНЕ пред теб......

не е важно дали европа ще има северен поток 2 ! важно е е че ние устояхме на заплахите на русия и се отказахме гордо от южен поток . така защитихме нашите и интересите на така обичаните от нас братя евроатлантици !!! нека турците страдат вместо нас с турски поток !!!

Айде малко се поинформирайте - ГАЗПРОМ е компания с държавно участие, останалите фирми са частни. И тъй като в Европа сме свободни е напълно нормално политик да иска едно, а бизнесмен друго. Ама откъде толкова акъл у вас. Вие все още в комунизва живеете - за вас всяка фирма е държавна.

Виждам че братята европейци ни подкрепят и затова като компенсация за южен поток ще ни доставя евтини газ за хъба от Германия за да го разпределение за европа.

я пак- ти в европа си свободен??!! от какво си свободен???.От смешки и вицове за демокрация

тъй грозно!

Всяка една такава спънка е и шанс за България. Първо руснаците вдигнаха двойно цената на БеляНЕ. Сега пък и Южен поток. Тамън ще няма нужда да купуваме и газ, и тръбички, и хъбчета. Енергията е под нас господа-другари на около 800 МЕТРА и се нарича ГЕОТЕРМАЛНА. Всички вече се насочват към нея, защото е почти безплатна и екологично чиста. Требе само некой малко по-непродажен политик да се напне, а не да свири по свирката на този и онзи производител... За да се размърда некой за метрото - чекахме 150 години. За геотермалната енергетика е га е по-малко нужно време, че да уври мозъка на некой политик.

Хайде вземи малко да се информираш за капацитета на подобни енергихни установки и цената на подобни сондажи до 1км :-) Да не говорим за доста други проблеми с изпълнението. То ако бе толкова перспективно да е навсякъде до сега.

Кафявият бачка за Турция.

dobrin

е и парите имат значение...

Хахахахаха, леле колко са принципни тия европейци бе!?! Хахахаха

Ало ДИР аджийски ибрици, какво значи фразата "Европа ще измами". Не можеш да мамиш някого , който не участва в дадена сделка. В сделката страни са европейски и руски фирми..Американците по своя инициатива и изцяло в свой икономически и и геополитически интерес налагат измислени санкции на трети страни. Къде е измамата? Или пишем колкото да не заспим?

Бачо, не хаби енергия да обвиняваш напразно ДИР-а. Това е преводна статия и преводачът е превел дословно оригиналния текст. Линкът към оригинала ти е даден накрая на статията.

Значи не трябва да публикуваш и сляпо превеждаш, (освен ако не ти нареждат и плащат де) статии с откровенно подвеждащи и инсинуативни послания-част от кампанията, очерняща Русия на всяка цена и с всякакви методи...

ФЪФ Бг, КАКВОТО НИ ЗАПОВЯДАТ ОТ САЩ , нали сме колония на САЩ ?

E ,а ние си обявихме Русия за враг ...значи за Северен поток може ,а за Южен ...не майната ви ...

Сега фондация Америка за Германия няма ли да активира "умните" и "красивите", да правят всяка вечер протести в Берлин? Докато правителството на Меркел не падне? И да привикат М. Шулц във Вашингтон, откъдето той да каже, че една или две големи немски банки ще фалират? Или такива сценарии могат да се разиграват само в малки държави, като България?

Интересния въпрос е защо Европа изобщо трябва да се съобразява с някакви малоумни американски санкции, които определено са в нейна вреда?

преди 8 год.се кълняха че няма да има северен поток1 ,днес го има и по него тече на 110 % износ ,така ще има северн 2,да му мислят мишките от Украйна и от Банкя, да се подготвят за америк.шистак дето го няма и който най вероятно ЩЕ дойде след 2,5 млрд.години със скоростта на светлината

На това в България му се казва -ХЕМ СЪРБИ ХЕМ БОЛИ

Бабо Меркел, где така? Тичам Ганьо за тръба. А ти къде със тоз ибрик и оплезил тъй език? Юнкер, бабо, ме покани, да му правя аз метани. А когато сняг забръска, що ще правиш ти зимъска? Ще поискам срам не срам, газ от теб, от Ердоган. Аз пък няма да ти дам, гиди мазни мързелан! - Явно май ще слагам феса. На Реджеп ще му хареса..

Гладен рашист - измама сънува. :D

Така, така.

Quod licet Jovi, non licet bovi. - Което е позволено за Юпитер, не е позволено на бика. В случая на тиквата.

За западно европейците те ще има Северен поток- 2 , а за -Щерев, Бегеец, той, аа, Woolfa, niksan46, созе, >>>, Филип Марлоу, info, Дървосекачът, Дада, Брат Пит, Стоил, Мурзилките в кома, Кюстендилеца, Мой Аркадаш Вовка, 1, Spiritus malus, Хан Тукту, morskivalk73, Един Демократ, The Canadian, уилу, 7/8, моше, оззи , и т.п. ще има- турски пАток и гаранция за енергиина безопастност и втечнена гАз от резаната тръба на еРдоганя!хахаха

,,хъб,, без ,,резба,, не става...!!!

Изучил си всички никове на врага от съветское пасолства.

Обратна резба, два цола и кусур - маде ин Анадола

Заради Северен поток, може. А заради Южен поток не може. И това не е Европа на две скорости, според корумпето юнкер.

Просто северозападните политици дават урок на югозападните си колеги, как се отстоява национален интерес!

европеиците вземат ,,газта,, а ,,нашите,, надигат ,,г.за,,...!!! ,,политическа сервилност,,...или ,,батлери,, на ,,политиката,,...!!!

Има известна разлика между газа и газта, ама полуграмотните откъде да знаят?

за второто поне не е ,,грешка,,...!!! тука имаме ,,г.зове,, но не са ,,газифицирани,, ,чакат друг да ги ,,зареди,,...!!!

Един Пеевски ви трябва на вас, уважаеми! Такива схеми ще направи, че най-накрая САЩ ще ви дължат пари за газопровода ;)) Ако нюх нямате, бе, никакъв!

Внушава ни се, че Европа е готова да заобиколи санкциите. Това не е истина. Цитира се един от участниците в проекта без той да представлява и останалите, пък камо ли Европа. Освен това никъде в казаното от него не се говори за - заобикаляне на санкциите. каква цел искат да постигнат съчинителите на тази новина, че манипулират така примитивно?

Няма нужда от внушение. Подписали са документи, въпреки че сащ са против. Скъп втечнен /лееко непостоянен/ газ от сащ или по-евтин постоянен поток газ от Русия,при това под условия на ес..

Не хаби енергия да питаш риторични въпроси и да търсиш внушения, а виж реалността в щастливо и съдружно ухилените на снимката европейци начело с Меркел и...МЕДВЕДЕВ. Повтарям, ако не си вдянал - Меркел и Медведев...

Мдааа, сега краварския газовоз ще си седи на док до пълно раъждаясване на коритото, и ще се чудят къде да си пробутат шистовата газ, ама найс. И Европа вече неще да им плаща дан. Краварника заминава в небитието.

Тарикати са европейците не са прости като тиквоний да изпълняват всичко каквото им се нареди,

А, тарикати. Предимно толерасти и гейове.

Всеки в Европа си прави бизнес с Русия, само по-бедните държави са оставени да се ежат. Нещо като помяр с чест.

За кучета и котки може, а за прасета не може...а?

Тази статия е руска и доколко е истина не се знае. Но е истина, че ако ЕС и сащ искаха наистина да наложат реални санкции на Русия, щяха да престанат да купуват горива и руди от Русия, нямаше да летят с руски ракети в Космоса и др. !!! "Интереса клати феса" е казал нашият народ и си е напълно прав!!! При -20С "борбата" за демокрация и човешки права в Русия някак си замръзва и ЕС са готови на всичко, за да получат евтинко гориво!!!

Виж щастливо и дружно ухилените на снимката европейци начело с Меркел и...МЕДВЕДЕВ и не се чуди дали руската статия е истина или не....

начи те могат да строят Северен поток2, а ние не за Южен поток...кучета и котки може, а прасета не може!

Ганю пази граница, Дойчо лапа баница. ПСВ

Статията естествено е то руски сайт! Толкова надежда струй от нея! Седят руските мужици и преглъщат на сухо кат циганче пред сергия! Тия "смешни" санкции беее! И таз лоша Европа бееее! Пак до нейните пари опряха "великите" руснаци!

ще търсят пари от руски или азиятски банки - това е някакав анекдот

"....надежда струй"??????????????? Колко класа завършени имаш??????Милото, мамино

В тая връзка хойку ".....надежда струй мой твой не понимай майора-юбавецо грамота не знай"

Много излишни проблемчета биха отпаднали автоматично, ако имаше кой да прояви малко разум. Например-светкавично влизане на Русия в ЕС. Без тъпанарски формалности като предприсъединителни мехонизми. Без тъпанарски правила, криви краставици и хармонизиране на баба ти фърчилото. Без опит за политически диктат и шантаж както над нас се практикува например. Прагматично, чисто икономически Украина и Русия в ЕС. Укрите взимат едни 100 млрд и млъкват завинаги по темата Крим/Донбас. Руснаците биват културно замолени да престанат най-накрая с тия танкове. И всеки си гледа работата. Цялата менделеева таблица потича към технологична Европа. Към необятна Русия потичат зверски инвестиции. 500 млн европейски пазар става 700 млн. Ще има и къде орки да се устройват. И те така. НАТО отива в музея. Тук спираме с глупостите за фили и фоби. Толкова ли е трудно да е нормален света?

Та нали затова САЩ мачкат ЕС и налагат продажните си марионетки на власт?

Това и аз си го мечтаех вече 30 години, ама пустата западна лакомия!

САЩ се въздигнаха на руините на Европа след ПСВ и ВСВ. За кораб пшеница са взели златния резерв на ЦБ през 1919 г.Така правят плановете си и днес. Хубавото е, че баламите в Европа поизмряха - бай Сталин с голямата сопа има огромна заслуга в тази област.

А защо само Русия? Да влезе и Беларус, Грузия, Армения, Азербайджан, Казахстан-все спокойни, нормални, що годе работещи страни с читави хора. С едни мостове през Сахалин се получава сухопътна връзка с Япония, ж.п. си има дотам. Връзка и с Китай получаваме директно. Турция също влиза моментално, без да бъде дразнена и унижавана за няма нищо. И така ще стане един ден. В крайна сметка. Защо този ден да е след 70 години? Може да е днес. Щерев ще се успокои най-сетне и ще почне да си гледа доматите. Майора ще храни кокошки, Могерини ще почиства в някоя сладкарница, Столтенберг също ще помага с каквото може. Сорос получава един хубав паметник и така.

Нас вече ни измамиха и набутаха далаверата на турците с южния поток, та сега ако така измамят и щатите... май китайците ще облажат

САЩ е терористична "държава",всичките и деца без изключение са терористи/талибани,контри,Пиночет,ИДИЛ.../и ЕС трябва да обяви терористите за такива без да си прави илюзии.А и най-големият терорист,пират и крадец в миналото "Велико"британия вече вън от Европа и европейците бързо трябва да защитят интересите си от рекета на англосаксонските терористи.

Стига сте плюли боко.Той не е казъл нищо вчера.Той има важни дела за решаване.Как да угоди на мутрите и бандитите от МВР.У дома си ги кани ,там е най сигурно..Зад меркел клекнал долу е боко,затова не се вижда на снимката.

Извинете, но да те потупат Началниците си е голЕма чест. За такава и аз клякам, даже лягам.

при 50 % печлби капиталът се активизира. при 100% става напорист, при 300% няма престъпление на което да не се реши ....та нищо ново под слънцето драги ми пролетарии

Шило

Айдеее, янките пак увиснаха.

Според някакъв руснак.... Ха-ха-ха-ха

Те затова народа внезапно все да харесва криптовалутите. А, да пробват да забранят превод на биткойн, или да проследят превода.

Това е добре, щото ще има Руско-американска конкуренция на газовия пазар!

Как точно ще се конкурират една и съща стока, като руската е 5 пъти по-евтина?

Значи няма да се конкурират-едните отпадат и цените са пет пъти ...!

Боко, удряй яко и давай напред с хъба, разбивай борсите!

Привет, тъмнозелени :)

Както е рекъл народът: "Хем онуй до края, хем душата в рая - не става!"... Крайно време е Европа да се самоопредели и да започне да действа по принципа на краварите, а именно да си гледа собствения интерес, като не се съобразява с никой!

Боко, стрина Меркел яко ти заби кама в гъ..за или гърба?

OMW стои накрая и на ЮП, и на СП-2. Австрийците ще ни продават това, което ние можехме да им продаваме. Със слугинския си манталитет останахме отново в пета глуха и надали пак някога ще имаме шанс да се измъкнем оттам. А що възторг вчера, че Юнкер ни бил споменал някъде! Няма да пораснем, няма да имаме кураж, няма да заобичаме себе си НИКОГА!

.... Тези нови санкции са си на американците, а не на ЕС, или ООН. Санкциите са фактор само ако финансирането е от американски банки, ама доколкото разбирам, това не е така.

Ау,какъв евроцинизъм! Нуждаем се от газ. А газът идва от най-лошата страна на Земята-Русия на Путин...... Да,ама накъде без газ!? Лош Путин,лоша Ръша,ама газът ни трябва!А санкциите пречат....ужас!