Мощна хакерска атака срещу сайта на руския президент

Мощна хакерска атака беше извършена срещу сайта на руския президент в неделя, съобщи прессекретарят на Владимир Путин, Дмитрий Песков.

Обратно в новината

Коментари - Мощна хакерска атака срещу сайта на руския президент | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

хора пишете за руският бандитизъм .агресия и терор .Това ще отнема все повече средства за репресивният апарат ,натиска на ЕС и САЩ ,Спада на цената на петрол и газ ,девалвацията на рублата и в последствие недоволството на хората ще изметът тази болшевишка паплач

Рано или късно и това ще се случи. В Русия има умни хора макар, че и пасмина дал Господ там. Лошото е, че голяма част от пасмината е с робско самосъзнание, но... Все-пак свалянето на Путлер би било едно добро начало. Дано не го сменят с другият дребосък. Инак руснаците не са лоши хора. Но не случиха на началник. А имаха исторически шанс. Сега ще им трябват поне още 50 години да се отърсят от путинизма.

Голям страх ги гони всички, затова опитват всички възможни варианти!

един героЙ - ед. ч. много героИ - мн. ч един ратаЙ- много ратаИ, един трамваЙ- много трам една воЙна, мн. воЙни- винаги с Й един воИн, много воИни - винаги с И НАУЧЕТЕ СЕ НАЙ-ПОСЛЕ!

радвам се за тези герой...а ние само боядисваме паметници

Ами за вас соросоидите знаем,че сте пълни нещастници,кифли,гейове и некадърници папкащи на ясла по американските и еврогейските НПО-та....а сега вече сте на ясла и на Саудитските и Катарските НПО-та!

Не е един герой а цяла Служба на чуждо радузнаване. Познай кое? Защото ако беше един аматьор на територията на Русия, щяха да го арестуват на секундата. За да се правят подобни кибер атаки са нужни скъпи ресурси и специалисти. За разлика от сайта на Барашка, руснаците са били на мястото си и са блокирали успешно атаките. Това е част от така наречената хибридна война. Но ти пиши да ни забавляваш....в днешно време Дон Кихотовците са ценна рядкост. :)))

От атаката ефект нямало. Ама поне нахрани местния про-американски тролетариат. Пишат здраво, после като им платят ще имат за по една пица от еФтинките.

Соросоидите предпочитали чийзбургер,или Биг Мак -някак си по-американско било. Но имали и колебания и то големи- сандвич,или нова батерия за вибратора-кое било по"ценностно":)

Защо не ги оставите на мира тия руснаци да си избират който си искат. Я ни вижте нас, що за стока сме, щом си избираме едни и същи 25 години... Пък сме тръгнали да коментираме чуждите нации. За САЩ, Русия и големите от ЕС сме само интереси, пазар и роби.

за разлика от повечето компетентни във форума съм разговарял с руснаци и съм питал за настроенията вътре при тях. стандарта им е като нашия. но поне идва от реална икономика, а не кредитна, като нашата не са богати и уредени, но са обединени пред заплахата от САЩ и НАТО. извода е, че ако няма заплаха нещата ще си дойдат на мястото.

Каква реална икономика те гони пък тебе! - Русия е просто една гигантска бензиностанция - 85% от приходите са от въглеводороди - а още 10% - от акциза за водка. У нас, колкото и да се тръшкаме че сме зле има много по-голяма диверсификация на производството!

Виждам, че усещаш какъв е цирка - НЯМА външна заплаха, и затова си я измислят - това е стара тактика - още от сталиново време. През 1937 милиони са вкарани в ГУЛАГ, една немалка част от тях са обявени за немски шпиони. През 1945 СМЕРШ докопва архива на немските разведки и какво се оказва? - до 1 септември 1939 немците не са имали НИТО ЕДИН шпионин в СССР!

"опозицията беше допусната да участва само в един регион"

Ако редовно четеш ДИР и про-американската (про-робовладелска) преса ще научи също че в останалите региони опозицията е била изклана...

Орлин Данев

....а децата на опозицията-изядени!:)....

Чудя се нормално ли е това? Излиза, че всички са доволни там, РАЙ, не ми се вярва, ама хич. Всички имат работа, добре платена, здравеопазване на ниво, престъпност няма, малцинства няма, муслита няма, пътни произшествия няма, всички живеят на хубаво, чисто, топло. Няма логика, няма утопии по света. Най-малкото от миналата година са обеднели двойно. Не може рублата да е наполовина, а да внасяш коли, техника, храни и т.н. от вън, как става тая работа, и износа на петрол е спаднал, дайте обяснение? Би трябвало да има сумарно едни поне 40% опозиция. Най-малкото е съмнително един човек да ръководи с абсолютна власт, уж нормална държава 15 години. Все някои ще иска промяна. Съвсем логично погледнато и без никакви пристрастия изглежда нереално. Но, когато някой си повярва, че без него страната е загубена, че лошите западняци ще я завладеят и АЗ съм последната надежда и спасение е точно една маалка стъпчица преди дикатура, репресии и натам си го знаем. От това следва масата хора да спират да мислят и изостават с десетилетия в главите, после следва нова революция и така докато има население по тия места. Сега гласували еди си колко млн, половин пакистан, една 30та от Индия и Китай, все близки съседи. Една трета САЩ и една пета Европа, по-малко са от Япония, скоро и Германия ще ги мине както е тръгнало там. А от тия сто и колко милиона колко муслита и евреи има не се знае, но са милиони. Верно, че не им дават джамии да строят и сега засега ги държат да не правят бели, ама докога ли?

айде бе, червените тролове, къде сте бе, спите ли, айде почвайте да цъкате минусите тука, че току-виж някой вземе да хареса поста, и край, отиде ви надницата, мая и гей ще ви резнат заплатките на позитано...

Путин е левент. Той, като един Илья Муромец, прави хакерските атаки на пух и прах. Защото е милиционер.

и лови тигри с голи ръце, и амфори намира под водата! само да му я сложиш долу, и един от спецназ да клечи долу с шнорхела и да му указва къде е сложил скрити амфори, и нашият герой веднага геройски ги открива.

мощна атака на хакери на калкулатора на пути.

ха-ха-ха това беше супер.

евала, пич, оправи ми деня! :))))))))))))))))

враг трябва да има, товаришчи, враг! че без враг няма интрига, и мужиците почват да си мислят глупости. така че създаваме специален отдел в КГБ, който да измисля хакерски атаки, атентат срещу путин скоро ще организираме, после пък той ще удуши две мечки и три тигъра с голи ръце, нали (упоени де и предварително удушени де, всичко по план и организирано), абе циркът трябва да върви, че иначе лошо

"резултатите показват силното влияние на правителството върху политиката в Русия" Големи резултати, с какви зашеметяващи изводи! А дали някой би правил наблюдения и изследвания за да стигне до напълно неочакваните и шокиращи изводи, че например "резултатите показват силното влияние на Белият дом върху политиката на САЩ?

Путин атакува ИД, пък някой му атакува сайта. Кой от кой отбор играе - не е ясно.

не е важно кой как гласува, а кой брои. за това не са допускани хора на опозицията до бюлетините. има ли още тъпанари да вярват, че рейтинга на Пу е 100% и не си го е написал сам?

И срещу сайта на пеевския Стандартнюз също!

Ха-ха, хакнали сайта на Путин. Путкинска работа ...

Смешници, е уверихте ли се ,че тази работа не е за вас. Така не се печелят девиденти.

ЕС "създаде" в Брюксел/финансиран от САЩ/ пропоганден отдел за активна АНТИ руска пропаганда!!!! След това уточнение НИЩО не ме очудва!!!!САЩ си ПЛАЩАТ и искат слугуване!!!!

и мен не ме Очудва, че си толкова тъп, като гледам как се Очудваш, неграмотен тъпако позитански

Глупости на търкалета. Мощно промиване на мозъци с мощни измислени фантазии за мощно пияни мужици, това се е "случило", под мощния контрол на КГБ.

Дали не е направена по заповед на Путин? никой не се интересуваше от него и Песков го извади от затъмнението.

A, от теб,.. дали някои се интерисува??!;) Hещастник!;)

Русия е феодална държава,какво коментирате изобщо...

Чешем си клавиатурите, майтап да става :)

За успокоение на тези с минусите,уточнявам-Русия е голяма,силна,но феодална държава.

Така е, а руснаците са големи и силно, но крастави и глупави пияници!

Още една такава статия в полза на Русия, и още 10 000 украинци ще напуснат украинската армия и ще се присъединят към опълченците в Донбасс!

Атаката е проведена вчера и е била с интензивност 50000 заявки в минута. Идва от "фирма" базирана в Сан Франциско.

пич да приемем че не си запознат с тези технологии

гого

Аз съм запознат. Аз съм Гюнеш на Максуда Гъзара. Държа третото сергия на пазара.

Ех, ами разбирателите да кажат DDoS атака с 50000/минута малко ли е? И като е distributed ще ли е невъзможно да се разбере от къде идва?

Това е атаката над сайта за изборите.

Винаги ми става смешно като кажат - независими наблюдатели , независима преса и т. н. Та има ли наистина независими хора на тая земя, които са на редовна заплата?

FuckTheEU

Всички плюещи Русия за независими според държавния департамент. А всички страни прако или косвено от сащ са суверенни и демократични. Дори Ирак.

Според руските служби сайта е хакнат лично от Джордж Сорос.

Според руските служби в Украйна вече беше яко нахакан Джордж Сорос.

калифорния е пустиня население 35 милиона въпреки това е по-голяма икономика от русия :))))))))) великата!!! технологично русия пред сащ са като лемури пред ядрен физик :))))

Ти само порно филмите да им видиш на Холивуд, пак се вижда колко по напред са USA, кви са свирки кви са оргии, велика са ей.

животът е многолик който квото го интересува :)

Ти само това ли гледаш!!!

Холивуд е в Калифорния. Там се снимат най-бюджетните филми в света. Това е причината. Фабрика за илюзии!

е удобно забравяш силициевата долина :))))

информираш с данни от минали векове.За справка-по данни от Фед.статистика-Калифорния от 2007г. циркулира на ръба на фалита и се спасява с печатане на облигаци.Между другото имат си и режим на водата.

Всички следи водят до придворните хакери на Обонго, като са ползвали 2 black hat сървъра в Индонезия и Украйна :)

Важното е,че джуджето с униформата от снимката,спечели с 1000 на 100 !

Вие сайта на полковника не можете да блокирате,тръгнали сте за Майдан в Кремъл да мечтаете. Дори в пропагандната война ви смачкаха,а вие това умеете най-добре- да крякате от блатото. Да видим скоро в истинската война как сте. Дотук 2:0 за Касперски,след като миналия месец същите идиоти от САЩ,с целия си ресурс, пробваха да взломят "лабараторията".

а в какво са по-добри руснаците :))) те са по-малка икономика от калифорния :)))) великата русия :))) ако искат от силициевата долина русия няма да има интернет до второ пришествие :))) плямпала

Само в едно ги бият САЩ-печатането на необезпечени с нищо зелени банкноти и оттам износът на американска инфлация по целия свят.

Хехе... Анонимните(или които и да са) сигурно са нещастни в момента. То това май е първия провал за хакване на политически сайт. А иначе за изборите много ме радва как е написано че опозицията не е допусната, при условие че просто са ги били по вот. А избирателната активност в България е по-малка ама изборите винаги са демократични, тъй че не знам къде проблем има.

ясно е че винаги говорите глупости щото сте тъпи а и щото истината не е във ваша полза ама чак толкова глупости не бива :)))) ако атаката беше от сащ един сайт нямаше да остане в .ру :))))))

е тоя карикатурен диктатор направи и референдума в крим :)))))) с автоматчик до всяка урна :)))))))))))

Ясно че американската атака не е пробила, ама поне нахраниха тролчетата. Гледам цялата сган се изходила над въпроса по няколко пъти. Някой знае ли на кви тарифи пишат въпросните асангановци?

Затваряй си устата, че се напълни

Кириаците заработиха колкото да си купят по едно дълго въже,колега.

И кво пръднаха му на Путин на пищова и той си го премести в другия крачол!!!!!!!!!!!!!!

А има ли,какво? Или си го проверявал,а?!

Щом квичите неистово сигурно има!!!!!!!!!!!!!!!!!

явно не съм запознат с много неща в русия :))) какви избори без опозиция :))) путлер е КАРИКАТУРА!!! жалка държава

По принцип с нищо не си запознат.

нямам мотивация да се запознавам с организацията в средновековни феодални общества

Руснаците определено са намерили добър начин за смачкване на соросоидните боклуци. Воят им тук е доста приятен. Надявам се един ден и у нас.

Сайта на Путин е putin . kremlin . ru (без интервали), за който иска да го огрее азиатското слънце ;-) И моля, моля, моля не го хаквайте :-D :-D

дали залпът на аврора не е ппреместен сега в интернет

ТОВА Е ДЕМОКРАЦИЯ ПО ПУТИТАНСКИ: в един регион си допуска до участие в изборите опозицията и в този факт е заложен успех с над 80%. По-упоритите пък ги затварят или разстрелват.

Как да разбираме тази дума опозиция?Кой определя кое е опозиция и кое не е?Значи ли това , че на повечето места изборите са били само с един кандидат? И само на едно място - двама кандидата?Я, да уточним първо това.

Най-голямата хакерска армия има китай. Дали Дракона не се обръща срещу по-малкия си съюзник вече.....

Много сме, и всеки натиска по 1 копче на клавиатурата като хакваме :)

я бягай на училище,много рано си се прибрал,и дали пък супер мен все още е приятел на железния човек или не ,гледайте следващия епизод

В Русия още са на мода комунистическите,колхозни правила!Няма цевилизация,няма свобода-управлява КГБ ПО УСТАВА НА аВРОРА!

"Песков свърза атаката със състоялите се в неделя в Русия регионални избори, на които опозицията беше допусната да участва само в един регион" -------------- я някой запознат да обсяни какво означава това?? опозицията не е била допусната до изборите ли??? ако е така хакерските атаки ще са най-малкото

Хайде тогава да ми обясниш как тогава опозицията е спечелила в 10 райони парламента?!?!

И путлеристите греша. Участието на опозицията в предишните регионални избори е отчетено като грешка и повече няма да се повтори!

В Русия ,доколкото знам,за да участва една партия в изборите,трябва предварително да събере подписка с определен брой/%/ подписали се,един вид се проверява съгласието/одобрението на гражданите партията да участва в изборите.Това има и своята добра страна -не може Сульо и Пульо да се регистрират,да получават съотв.държавни пари/както при нас/и после-събрали 0,25% от гласовете.На тези местни избори опозицията е успяла да направи/да събере/ подписка само в Кострома-навсякъде другаде руснаците са ги отрязали!Така че,обяснението -опозицията не е допусната- е малко манипулирано,да не кажа невярно!

Спечелил той путин.Таратанци.Спечелиха хората от неговата шайка.Да смучат още известно време от ресурсите на Русия.Ама чичо Сам им е блокирал сметките.Да видим без пари и технологии колко още ще се прави на велик П.....ьо?!Крим, Украйна и сега Сирия му затягат възела на вратовръзката.Там май пИчели най многУ.

Никой няма да бара таварища Путина, хаймани с хаймани такива! На него всички разчитаме, че да громи там социализЪма, комунизЪма, абе квото има :)

Руснаците отдавана са доказали в исторически план, че за съжаление, освен в условия на диктатура не могат да битуват и да се развиват нормално... До колко Путин е успешен или не е успешен за Русия (а и за Света), ще покаже историята. За момента не е ясно, кое е за добро и кое е за лошо... Монетата има ВИНАГИ две страни!

Диктатурата не знам дали е лошо или хубаво... но при сички положения е много по-добре от вашта демокрация!

Зависи кой прави диктатурата. Ако са тези,които правят демокрацията Не,благодаря. по-добре хаоса.

Причината е, че имат много по-голяма територия спрямо населението. Глупаците цвърчат как руснаците само оръжие правели и не можели да правят телефони. Ами представи си, че си цар на тая огромна територия пълна със злато, диаманти и нефт. А населението е около 10 пъти по-малко от необходимото. Вариантите са 2: 1) наблягаш на войската и въоръжението за да си опазиш територията; 2) купуваш си оръжие, защото е "по-изгодно". Свиваш войската до 100 хиляди, защото "нищо не прави и струва скъпо". Свободните хора започват да разработват и произвеждат телефони. И след 30-40 години държавата я няма, но затова пък имат телефони сред водещите 3 в света и дебели учебници по история с текст "Преди време сме имали 10 пъти повече територия и то с доста природни ресурси". Кой вариант е по-умния? Естествено, че по-важни са телефоните, нали.

абе авсралия и канада имат същите параметри като гъстота на населението ама съществуват някак си

Товарищ Путина не уплашится от некви хакеръйми, он сам преборит всех елси на живо появится! Ну погоди Хакер!

Опозицията е допусната да участва в изборите само в един район,право на глас имат само 59 млн души от 143 млн население на Русия,партията на Путин печели с 99,99%,избирателната активност е под 50%. Това се нарича тоталитаризъм - грозен и озъбен,подобен на хитлеровия и сталиновия.

мнение по г ! Скрий се бе нещастник твойта шибана западна демокрация не ми трябва!

сматаш,че твоята васалщина е нужна някому?

ПИПО

Както каза "Независим орган, наблюдаващ изборите" :))) И кой е този "орган" и от къде черпиш информация?

Пълни лъжи сте написали. Не знам откъде се осведомявате.И правите генералния извод- че това е тоталитаризъм.Ами помислете при нас какво е?

Почти бях хакнал сайтът когато телефонът ми звънна. Вдигам и отсреща ми казват, че една от ядрените глави, които защитават сайта е насочена към мен. Много силна защита имат...