Рекорд в Москва - натрупа 63 см сняг

Снежната покривка в Москва стигна тази сутрин рекордните за руската столица 63 сантиметра, предаде ИТАР-ТАСС.

Обратно в новината

Коментари - Рекорд в Москва - натрупа 63 см сняг | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А пък преди 8 години, рушняците не станаха световни шампиони, защото ние дребни пидерчета на финала им счупихме тиквите хахахахахаха

ама няма да видите и полуфинал на олимпиадата. щото сте дребни пидерчета.

Ама па един ден преди това ние им счупихме тиквите на Рушнаците

А беее, плювачи, при една среща с Лужков в Москва с българи, му беше зададен въпроса за чистотата на града и как точно се справя, той отговори: С ПАРИ, СЪС СТРАШНО МНОГО ПАРИ. Едва ли имате представа за колко пари иде реч. Така, че не сравнявайте София, пък и България с Москва. Там като падне температурата под нулата, та кара няколко месеца. Нищо не може да ги спаси от снега, освен извозване.

Ние Тукту, хан на българите казахми, че НикиБ каза!

Пропаднал германец на Източният фронт Информацията е напълно коректна и меродавна с климатичните справочници, които дори в този момент разгръщам. Не е зле и ти да го направиш вместо да тъпчеш на едно място в крехката си обща култура. Като е Москва трябва да вали до покрива на блока, щото е много струдено. А нешата не са чак толкова прости, колкото е да отидеш да си платиш сметката за тока.

прав си, много си прав. Бих добавил и вятъра като проблем там, защото ниска температура+вятър е страшно нещо. Канадците имат същите проблеми. Москва не е защитена от планини и арктическите сухи и студени маси спокойно стигат дотам. Че те дотука стигат, когато свие студ обикновено се дължи на арктически пренос.

Ха! В Москва толкова сняг може да е рекорд за период от 2 месеца да речем...останалото са приказки за наивници!

колко сняг е паднал в Москва. Аз искам вече слънце. Писна ми тоя студ.

Москва това е рекорд, а тези 63см са далеч от рекордите по нашите ширини. Само тази година в Свищов бяха измерени 68см, в Русе 60 и тнт. А рекордите са далеч по-големи, сътветно Шумен 150см, Русе 170см и тнт. 2008г. също пандаха големи снегове у нас-СВИЩОВ 104СМ, РУСЕ 60, ПЛЕВЕН 70.Причината в Московска област да не падат дебели снегове е липсата на влажни циклони, каквито преминават през Балканския полуостров, формиращи се над водите на Средиземно море с много влага. В тези северни ширини вали често , но снегът е сух и слабовлаголюбив и не трупа интензивно. Така, че митове за жестоката руска зима касят най-вече студа, а не снега. А проблемите, с които се бслъскват руснаците са далеч по-приемливи от нашите в случаи на интензивни снеговалежи, които за отрицателно време парализират тази година сериозно СИБ и все пак това не оправдава немърливите им действия, но поне доста от екцесиите можеха д абъдат ограничени при една по-добра организация и повече пари,

В Свищов преди две години имаше 1м сняг, а само преди 2 седмици - над 70 см. Аз не вярвам това да е рекорд за Москва,

Губите форма, ребятаааа, губите... Такава благодатна тема и вие да се ограничите само с тъпият лаф за съветския слон. Вместо да разбиете на пух и прах кремълската клика, докарала такива снеговалежи, вместо да вържете тоя сняг с новата газова криза, която Путин готви на изтормозените софянци, вместо да развиете любимият си трактат за московските пиандурници, които не могат 63 см. сняг да разринат. Можехте и да ги сравните с юначните вашингтонски герои, които има няма за три седмици разчистиха гигантски седем - сантиметрови снежни преспи и метрото им не работи само пет дни...губите форма, губите...

Кое не е най-голямо в Русия.Май само по онази работа ги превъзхождаме.

пък и вчера опънаха на хокей чешляците... Ще празнуват сега, хем няма как да идат на работа.

Впрочем, да сте чули нещо за големи снеговалежи и задръствания в Китай? Или там има много китайчета с лопатки, камиончета (детски) и си играят на снега и си правят снежни ъъъ китайчета и панди и така минава незабелязано? Я да пратят нашите тука отговарящи по снега да се поучат.

тука ако падне толкова сняг и край, даже НАТО не може да ни спаси. Напролет ще вадят умрелите от София и ще ги погребват по родните им места.

ДА БЕ, ЩЕ ИЗВОЗВАМЕ СНЯГ ... ТОЙ САМ ЩЕ СЕ СТОПИ :)

хе-хе, ми то и Москва е повече население от България, нормално е да има повече техника.

не, Ого, точно днес е ненормален, забравил е да плювне. Сериозно е боя за душевното му равновесие.

седерасткият тъпак - най-тъпия тъпак!

аха - 15000 единици техника за града....пък Озита, Ханета и други педита нека си дрънкат...те друго и не могат...

ми нас пък ако питаш оди се гръмни...най-добре ще е ))))

пък нашто OZZY си е най-голямото педи ))))

не бе той ходи до Лондон ама там педитаа рижави като падна 5 см и не можаха да излязат )))))

Интересно,какво ще кажат учените за глобалното затопляне когато в покрайнините на Москва се появят бели мечки???????

Абе ти от коя планета падаш ? Всяка година едно и също се изненадани единственото което чисти улиците по софия са колите а тротоарите се отъпкват от пешеходците докато някой прибира милиони . Къде месиш западна европа проблема е че парите се прибират а работа не се върши .

Верно бе! Грешката е моя.

Хането днес е нормален и симпатичен. Рядко явление.

Кофти място са си избрали.

Всъщност ще е интересно да се види колко плаща Москва на година за почистване. Ще е интерсно да се направи сравнение.

А на мухобойко и фандъчката ние ли сме им виновни,че вали сняг?

Прав е Ого, че живееш в миналия век! Още ли не си забелязал, че от 20 години насам най-големия сняг е руския сняг!?

Снегът се извозва а не се бута на и покрай тротоарите като у нас.

И още нещо: сигурно дето ви е студено,пак бойко и фандъкова ви са виновни!

Не мога да ги разбера тия професионални мърморковци,нима искате заради 2 педи сняг,общината да дава милиарди само за почистване! Мен ако питате по ни е изгодно въопще да няма техника за почистване,само за 2-3 пъти паднал малко сняг?Ако ви вдигнат данъците-пак ще мърморите!

пий си хаповете...с твоите болни политически намеци...хората за кво пишат...той си знае неговата тема

Руска столица - най-изчистена столица :)

Мухобойко и Фандъчката - в Москва и с лопатите д аринат да видят как се действа...тук ако има 5 см се насират и след това се изпразват как било до черно почистено ...пък то с МТЛБ не се минава...))0

Така е, но в Москва извозват снега от 100 и кусур години, а в София я падне я не. Хубаво е да се мърмори но в цялото БГ няма толкова техника колкото в Москва. Мащаб!!! Там всичко е бол-сняг, техника, водка и т.д.

Съветският сняг е най-големия сняг!

Разликата между тук (София) и там (Москва) е в две много важни неща -- там вали много всяка година и са свикнали -няма драми, и ... имат достатъчно пари. Тази година валя много сняг и в страните около европейския край на Гълфстрийм. Сериозни затруднения имаше дори и с 2 см. сняг, макар че и те имат достатъчно пари. Просто не виждат сняг всяка година. А и тука голяма част от затрудненията идват от хора, които карат с неподходящи (и като вид, и като износване) гуми.

Преди 20 години в Габрово беше навалял 101 см. точно за 8 март. Беше великолепна гладка.

predi vreme te sami priznaha 4e mogat da sprat valejite a mogat i da gi predizvikat.neka ostavim te da si re6avat.ok.

Нали Лужков щеше да маха облаците над Москва?

А стига глупости. Да не би да са били 620 см? В Москва не може да има толкова малко сняг.

представяте ли си ако в софия се изсипе толкова сняг, ще си погинеме. тук 10 см ни блокират а какво остава за 60

И Фандъкова, и Мухобойко да умрат веднага от срам!

Трябват май малко повече въглеродни емисии ;-)

Ha-ha, NikiB, ti pak se izsra nepodgotven rusofilen tupako! Nikoi, nikude ne chisti snijag po-burzo, po-dobre i po-organizirano otkolkoto v America, puk daje i vuv Washington DC, kudeto naistina sa poveche cherni i sa dosta golemi murlijachi (v sravnenie s drugite gradove i shtati) ... A snijag tuk moga da ti kaja che imashe poveche otkolkoto v ljubimata ti Moskva, sigurno i Putin ne e vijdal tolkova prez jivota si! Tochno puk ruskite mujitzi nai-malko mogat da se sravnijavat s amerikanskata organizatzijata, zamah i red! Vij, ako e za smukane na vodka, tova veche e druga istorija ...