Руши се историческият паметник "Изворът на Белоногата" край Харманли (снимки)

Очаква се Министерството на културата да даде отговор за опазването на старината

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Има правителство,да плаща ремонта.

Няма проблеми, бе. Киро-Язовиро още утре ще я оправи. До обяд ще е готова.

Миналата година бях там със семейството ни. Мястото е много занемарено, а достъпът до него - почти криминален. Паметникът на Гергана е в окаяно състояние, а паркът е като в "Спящата красавица" в края на стотната година :). Табелите за стигането до там могат да те объркат допълнително, така че с малко интуция разбрахме кой завой да поемем. Личи си, че на времето паркът е бил направен с много вкус, а и връзката с хотелският комплекс (който между другото също е бил много интересен, когато е работил) е много приятна. Дано да го възстановят в първоначалния вид и материали, а не с керамични плочи.

Оня що три години не го е ремонтирал ?

Който е ед. Число. КоИто - мн. Число

а не трябва ли да го поддържа община Харманли, там сигурно си имат отговарящи за културната дейност и си получават съответното заплащане.

Gotovsam da uchastvam .

и кое е историческото на този исторически паметник?? вероятно този творец ще иска и задължително да го посещават харманлийци и гости на харманли щото явно няма никакъв интерес към това "историческо" място!

що пишеш на тая шльоковица бе??

Има ли паметник да не се руши в БГ?

Ти турчин ли си?

ми несъм! а ти вместо да задаваш глупашки въпроси що не ми напишеш какво му е историческото на този "паметник" щото иначе приличаш на северномакедонец който си измисля историята и паметниците и!

В БГ всичко се руши но затова не е вшновна само държавата а вандалдкото поколение