17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Усвоили едни пари, вече не е новина , важното е, че нивото им падна до посредствено! Жалко, преди беше добро училище.

Това училище е бившата Руска Гимназия . Сега са се пребоядисали на Европейски езици..... Като чета информацията, най-вероятно става дума за ремонт на стаите и за да усвоят парите са купили 2,3телевизора и лаптопи..... Страшна дигитализация и иновация!?

и така обучаваните деца ще са с крачка по-близо до бъдещето! Защо ли?! Защото хората, учителите и тези които са им съдействали, са се отърсили от наложилият се в живото на поколения наред и практикуван с десетилетия метод на обучение с използването на тебешира и молива (писалката , химикалката) и черната дъска, и книжните учебници и тетрадки и са приложили в учебният процес това, което е реалност в живота ни и към което младите, особено учащите се, имат подчертан интерес и силен афинитет!!! Та дори възрастните хора и децата в детските градини вече започнаха свободно да боравят с компютри, телевизори, телефони и други произведения на високите технологии и предпочитат да ги използват дори тогава, когато им е необходимо да си направят някаква справка или да прочетат 5 научат нещо, както и да си убият времето с някоя игра или филм!

"Америка за България" това всъщност е чичко Сорос, който беше изгонен с гръм и трясък от Унгария, защото се опитва да дестабилизира Унгария и се меси във вътрешните и работи, нарушавайки законите. В Русе са дали едни 150 000 лева. Какво ли ще искат насреща? Нали знаете,че безплатен обяд няма. Ще има промиване на мозъците на малките, докато забравят кои са. А иначе, коментарът е доста тъп. Използването на тебешир било средновековен метод. Сигурно! Но има значение и какво се поднася на подрастващите, а не само как. Голяма работа, че ще използвате съвременни технологии, когато напълните главите на децата с лъжи! А точно това ще стане, защото тези 150 000 лева са дадени за това! Наивници не трябва да има. Идеологическата обработка върви в точно определена посока и затова се дават пари! Под благовидният предлог, че се осъвременява обучението!

за това от кого и защо са дадени парите, какво е било преди време това училище и какво е сега и още куп "малки" неща които в същност са достатъчно сериозни и които никой няма да ти оспори ако са истина, но... Но в написаното от мен, което репликираш, става въпрос за въвеждане в системата на обучението на децата, в това число и като студенти, чрез използване възможностите на високите технологии, които дават възможността на всеки обучаем да ползва практически неограничен обем от научни и други обществено необходими и полезни или например практико-приложни знания, за чието добиване и усвояване чрез традиционният, класически начин с изучаване от хартиен носител, поради изключително големият им обем са необходими не часове, а дни и по някога дори не седмици а години и много томове или камари от учебници. За това иде реч, а не за това че Сорос е платил нещо, което ако е вярно, е достатъчно основание за негодуванието ти, а и не само твоето. Искаме или не, рано или късно до сегашните методи на обучение и изпитване, чрез сравняване знанията на обучаемия с тези на обучаващия, ще отпаднат от само себе си така, както непосилният къртовски труд на хората на полето, колата и каруцата с животинската тяга, мотиката, ралото, сърпът и останалите оръдия на труда отстъпиха мястото си на машините, които от ден на ден все повече се насищат и управляват именно чрез тези високи технологии! Това е бъдещето в живота и в обучението и друг начин няма да има!

Това не е съвсем вярно. Няма да споря за необходимостта от изучаване на последните постижения на технологиите въобще, а не само на цифровите технологии. Но... ученето и изпитването не трябва да са пригодени само към материала, който се преподава и чието усвояване се проверява. Трябва да са пригодени към човека, а човешкият мозък си е все същия, като преди 100 000 години. Да - информационни технологии, или както там се нарича, трябва да се изучават с компютър пред тебе. Но не повече, отколкото трудово обучение се изучава с чук или физическо - със спортен екип и топка. Пример - информационите и цифровите технологии се основават изцяло върху математиката, но математиката задължително трябва да се изучава само с лист и молив. Е... може и таблет, ако измислите как хлапето да не мами.

Сега, деца... Слушайте... Ето това е един компютър. Това тука - още един. Един компютър и един компютър, стават два компютъра. Ако добавим още един, стават три. На това му викат компютърно обучение. Едно време беше същото, само че с ябълки и круши.