Русенският университет патентова маска срещу вируси - в нея има сребро и титан

Между двата метала се създава електрически потенциал, който унищожава патогените, споделят учените

Обратно в новината

Коментари - Русенският университет патентова маска срещу вируси - в нея има сребро и титан | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това добре но и трябва е вътрешен нанослой от чеснова есЕнция. Сега сериозно-Това нещо е абсолютна тъпотия. Значи токът ще е достатъчно силен да убива вируси и бактерии и на човек ще му е кеф. Да не говорим че генерираните електричество ще е различно във всеки момент и абсолютно непфеддказуем, или, че ако работи маската ще изкара час ама трябва да я плюнчиш непрекъснато и по малко и да дишаш внимателно щото като вдишаш наночастиците дробчето ти може и да не им се зарадва. Напън да се усвоят едни пари. Какво стана с гениалната ваксина на антиваксъра Чорбанов. Само тук са възможни такива нелепици

Страхотно! Но много бавно става патентоването!

В бившия Селскостопански институт ли, който е пред закриване заради яко оределите студенти?

Висш Институт по Машиностроене, Механизация и Електрификация на Селското Стопанство - ВИММЕСС.

От поне 21 години е прекръстен на Русенски университет.

Спомняте ли си уникалния плат с който се хвалеше Бойко миналия април, от който щяхме да правим уникални маски и защитни костюми за цяла Европа? При първата доставка в Германия се провали на тестовете!!! Това е подобна тъпотия!! Нанопокритието от сребро и титан върху текстил издържа 10-15 пранета на 40 градуса. Маска трябва да се пере на 90!!!! След 3 пранета това ще е обикновен парцал!!! Ама цената му ще е 20лв. Ползвайте си FFP 2 маските, печете ги през ден на 90 градуса за 30 мин във фурната - хем евтино, хем ефективно!!!

Как можеш изобщо да си помислиш да сравняваш "пожарникаря" с учени от три от най - престижните технически университети на страната?????

Аз измислих още по ефективна - с уран. Сещате се как действа, мн е ефективна

I s cezii

Нещо ме съмнява, ама на който му е нужно

Още в началото на пандемията един пенсионер обяви, че си е направил такава маска. Имаше го в новините.

Браво! Стига сме пълнили джоба на Китай.

Само, че вирусът може да влезе и през окото, окото също е лигавица. Не е задължително да се заразите през носът или устата. Но за балъци става няма проблем.

COVID-19 е въздушно-капков!

Вирусът като види балък с маска го заобикаля. Щото балъкът си е балък, от него полза никаква, но като види умник като теб веднага го атакува през всички отвори с лигавица, с косми, без л и к и го удря най вече в главата.

А ако гърми?

Значи НЕ е патентована, а ОЧАКВА другата година!!

И като се създава електричество няма ли да боцка по лицето? И като я надишаш и наплюеш тази маска колко време ще я ползваш? И като я хвърлиш, колко време ще се разгражда? И най накрая, колко ще струва?

има сребро. ще пази от караконджули и вампири

Ама чакай чакай, какво вируси. Няма други вируси, има само КОВИД!!!

а може ли докато си нося маската да си зареждам телефона от електрическия заряд протичаш между двата слоя или не може?За еден преател питам.И Карлсон дето живее на покрива се интересува

Глупак

Действително ако е ефикасно , да се започне производството на тези медецински маски и техната реализация в Аптеки и други Медецински Учереждения ! Министерството на Здравето да разреши или да Лицензира тези медицински Маски !

ти си го казал ясно АКО Е ЕФЕКТИВНО То си има начини за мерене на ефективността, май е нщо скъпо, скъпо, дълго и трудно за доказване и малко са местата ауторизирани за такива дела. После ще кажат, че световният заговор ги е смачкал а реалността е, че пак се прави нещо елементарно и без съответните сертификати

Щом има сребро значи помага и срещу вампири. С един куршум - 2 заека.

силно ме съмнява подобно нещо да не е патентовано вече , под една или друга форма