17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Добре тогава , да заминем в Германия там да създаваме семейство и да раждаме щом законодателство ще ни защити ДЕЦАТА.

Добре тогава , да заминем в Германия там да създаваме семейство и да раждаме щом законодателство ще ни защити.

А има ли пречка автоматично присъдата да е оправдателна и при съкратена съдебна процедура?1

Никакво съкратено за изр....ди. Един такъв индивид няма да се промени в затвора, ще излезе след да речем 20 години и пак ще бъде опасен гнусник. Променете закона най-сетне, за да отпадне съкратеното за убийци.

Да Румянче, права си, но с тези корумпирани прокурори какво правим? Видяхме Гешев, какво направи с Иванчева! Без вина, жената получи ефективна присъда, а виновни,получават условни присъди!

Гешефт ли ще има думата?

Поднесено като за неспециалисти-читатели , звучи интересно.Всъщност направеното самопризнание не води автоматично до съкратено съдебно следствие.Нужно е провеждане на предвартелно изслушване по решение на съда/служебно или по искане на подсъдимия чрез защитника/.Арнаудова иска такова право да има и прокурора.Всъщност прокурорът няма как за съблюдава интереса на подсъдимия по-добре от защитника му, макар да има известна логика дадено право на защитника да го притежава и прокурора в съдебната фаза на процеса.Затова не виждам смисъла на нейното искане.А иначе самото самопризнание само по собе си не води до по-леко наказание по дефиниция.Нужни са определени процедури по Глава 27 от НПК,за да е длъжен съдът да намали с една трета наложеното наказание, което преди това сам той е определил.Ако няма такива произнасяния на съда , то самопризнанието като такова е със стойност на едно обикновено смекчаващо обстоятелство ,при това само ако е поддържано през цялото наказателно производство/ако трябва да се спазва практиката на ВКС,питайте Румен Ненков за това решение на ВКС/.

Осъзнайте се бе хора, тези истории с олекотяващи вината обстоятелства са тук за да служат на някого. Някой е седнал и е направил така закона, за да е в нечия полза. В чия полза се питате ? Ами в полза на хората с власт и пари, които си разчистват сметките с наемни убийци, или са поръчители на друг вид престъпления. И тази работа трябва да се свърши от някого, нали ? Е като направим закона, ако те хванат при пълни самопризнания да ти падне 1/3 от присъдата и опцията за доживотна да не е на масата, много по - лесно ще се намери някой да свърши работата. Supply and demand, търсенето си остава същото, но правим нещата по - привлекателни за изпълнителите на тези престъпления => предлагането нараства и пада цената. Отделно да не си мислите че всеки ден се раждат хора, готови да престъпят тези морални граници в обществото ни(извършване на брутални престъпления) ? Не, всичките тези престъпления се извършват от една и съща група хора - контингента. Колкото по - леки присъди им даваме, толкова по - бързо излизат от затвора и са в готовност да "служат", на тези с парите и влиянието. Бай Тошо много хубаво го е казал "Решава този, който има пари", не го забравяйте това, тези с парите и властта взимат решенията.

Съкратеното производство се въведе, за да не се затлачват съдебни процеси във времето. Т.е. чрез това намаляне на наказанието се предлага на подсъдимия на приеме тезата на прокуратурата за неговата вина. Така отпада наистина необходимостта от влачене по съдилищата на свидетели, пък те се разболяват, дела се пренасрочват, с една дума "приказка без край". А като си признае престъпникът всичко, влиза си в затвора, и всички доволни - той, защото присъдата е по-малка, обществото, защото така или иначе келешът е в затвора, и съдиите, защото имат едно дело по-малко на главата. Това за кражби, измами и убийства може даже, но за доказването на които няма достатъчно доказателства. Дето се казва, по-добре с намалена присъда, отколкото с никакво. НО когато има толкова тежко престъпление, и на всичкото отгоре всичко е от ясно по-ясно /ДНК пробите/, то защо ни е необходимо пълното самопризнание на убиеца? Няма нужда просто, излишно е. В такива случаи прокурорът трябва да може да кажа "Благодаря, но няма нужда от самопризнанията ти, имаме достатъчно улики и доказателства, за да се справим и без тях". В такъв случай процесът протича нормално, извергите си получават доживотното пршсъда, и готово. А то сега - признал си вината. И какво от това, то и без това признание всичко е ясно и доказано!

Освен това признаване на вина означава след извършване на престъплението да отидеш в районното и да кажеш: Аз убих еди си кой, оръжието и трупа са еди къде си, а не да се криеш в дън гори тилилейски да те търсят полицаите на цяла България и чак след като те хваната и те закарат пред съдията да кажеш еми добре признавам си.

Защо всичко в тази държава се усложнява? Просто за тежки престъпления не трябва да има процедура по бързо производство!

Румяна Арнаудова не беше ли говорител на прокуратурата, от какъв зор прави предложения за промени в НК. И колко ще струва предложението на прокурора за съкратено производство, ще има ли утвърдена тарифа или кой както се спазари?

Свежа идея. Колегите защо се противят. Да тръгват с клиентите по общия ред, на всяко заседание хонорари, а накрая, след две, три, четири години я камилата, я камиларя. Бравос.

В цялата демагогия на триъгълника законодател/обвинител/адвокат не разбрах къде се търси мнението на пряко засегнатите роднини? Друго. Нека да има съкратен процес, но в закона да завишат сроковете за наказание и да може да се събират сроковете по всяко от извършените престъпления / в случая с детето от Сотиря са пребиване довело до смърт +изнасилване+утежняване заради възрастта на жертвата/ , и ако за всяко се дигне размера на присъдата на 40 години, то ще се съберат години като за цял живот. А най-добре си е да има и смъртна присъда. Ама никой от партии или други структури не им пука да направят за това референдум.

Защо нашите "законотворци" не коригираха закона след толкова жестоки убийства? В България се живее като в брутален сървайвър.

В името на народа . Никъде не пише за прокуратурата.

Аз предлагам прокурорите да произнасят и присъдите. Пази Боже...

С това предложение прокуратурата отваря нова пазарна ниша ли ? Май вече не им стигат взиманите до момента средства и те бедните мислят за нови вариянти и те са криза в тази пазарната икономика в Р. България.

Точно това прави - те и без това им викат "посредниците", та сега поне да си го легализират!;)