Румен Радев: Първата жертва на всяка диктатура е истината на върха на перото

Президентът връчи почетен плакет на СБЖ послучай 125 години от създаването на организирано журналистическо движение в България

Обратно в новината

Коментари - Румен Радев: Първата жертва на всяка диктатура е истината на върха на перото | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Истината е, че няма по-голяма свобода на медиите в България, тъй като си позволяват всекидневно да ни облъчват с лъжливи новини и никой не им търси сметка.

Защо навсякъде се говори, че няма свобода на словота, а същевременно всеки ден по радио и телевизия се сигнализира за корупция. Нещо не мога да разбера логиката? Апартаментгейт дойде от медиите, къщите за гости и т.н. Ние като народ сами си се очерняме. Чакам да излезе някой журналист и да каже, че е бил ограничен и да покаже факти. Всичко друго са празни приказки според мен.

Ма тоя ли твърди това? Дръжте ме, че ще падна!

фатмака учи журналистите на журналистика! може би има право, като ги знам какви са журналисти! пък и на тях им личи, че се радват да ги поучава!

Да ве я и у кухите тикви.Не можете да се откажете от сикадоииските номера.

Е, баш ти ли говориш за истина, артелчик и гьонсурат!

Кой скри истината за катастрофата на баща ми.

Минчо

„Снежанка Тодорова – Федотова е известна с агентурното си име от Шесто на ДС „Виолета“. /факсимиле/ Колежката е била вербувана от о.р. Ангел Димитров и е осъществявала дейност по линия на зловещата политическа полиция – Шесто управление на ДС, Първи отдел, който следи художествено-творческата, научната интелигенция и средствата за масова информация. Особено показателно е, че веднага след 10-ти ноември 1989 г. е била издадена заповед за пълно унищожение на агентурното работно и лично досие на аг. Виолета, както и всички данни за дейността от всички картотеки на МВР. Това е симптоматично за най-ценните за ДС кадри и тяхното бъдещо интегриране при новите условия. Почти всички агенти от този калибър заеха ключови позиции в българските медии и обществено-политически живот през последните 25 г. до днес.„

забравил е да спомене за диктатурата на пролетариата осъществявана в продължение на половин век от неговата партия любима! и вестниците и кооперативно село, работническо дело, труд, отечествен фронт , отечествен глас народна правда и тнт!

БСП е домашна партия на четири семейства - Йончеви, Нинови, Радеви и Станишеви "Маркет линкс": Дни преди евроизборите, ГЕРБ води с 29,6% пред БСП - 27,5%

Той премиерът твърди ,че се развиваме добре икономически, та ще очакваме някаква анонимна негова фенка да се държи по-отговорно?! Невъзможно, но да не забравяме, че и Той и цялата Му партия (еднофамилна за целите на твърденията Ви) бяха осъдени на две инстанции за клевета. НЕ ВИ ВЕРВАМ!

Еленке, и преди президентските избори домашната партия на Бойко водеше. Резултат - ЦЯЛАТА карта на РБ ПОЧЕРВЕНЯ. Намери картата в нета!

Успяхте да ги фалшифицирате тия президенстки избори и това си е , казваш ?

"Президентската институция е единствената в България, която проявява разбиране и говори открито за проблемите на българската журналистика". Това е истината. Браво на президента Радев!

И като говори нещо прави ли по въпроса или само си говори ?

Бръкна в здравето на Шайкаджията :)

Ами по-скоро не :-)

Очевидно прави каквото може. Вие четете материала и задавате подобен въпрос??? Колко е безумен въпросът ви от 1 до 10? ;)

И понеже става дума за празник и журналистика .. взех да проверя нивото (в контекста на Хербст и Алексиев така да се каже ).. гугъл "Еми Марианска" (авторката на статията). 1. Топ журналистка осъди Гала за Обида! 2. Бой във вестник "Шоу" заради уволнение! Хаха ... пробвам до колко ми е свободата на словото в деня на свободата на словото.

Пробвай да спреш митническа проверка като се обадиш по телефона на шефа на митниците или да си купиш апартамент за 600 евро на кв м в кв Изгрев със собствен асансьор. Живота е много несправедлив.

Това как става , как като да си купиш Техноимпекс без да дадеш и една стотинка за това или като да изпереш едни пари през пералнята ? Верно е несправедлив !

Пак напомням, че цялата ви партия воглаве с лидера й борисов беше осъдена на 2 инстанции от Софийски градски съд за набедяване и лъжи от г-жа Елена Йончева. Вие рецидивисти ли сте или просто не ви е грижа нито за законите, нито за справедливостта. За лъжите относно Техноимпекс може да попитате главния прокурор, който точно приключва 7 годишен мандат. Опасявам се обаче,че знаете какъв ще е отговора, а той не ви се връзва никак с предизборните лъжи и клевети.

Кефи ме как Снежето намеква на Руци, че рептила бълващ поизън елена, няма нищо общо с журналистиката :-)

Интересно защо иначе непрекъснато триещите коментари цензури на агент сава сега не реагират на злобните и безмислени обиди към държавния глава? Едва ли вече някой се съмнява, че сегашното правителсто се крепи на кворума осигуряван от "собственика" на фонд "Земеделие" агент Сава и от медийната подкрепа на неговия депутат Делян Пеевски. Бате бойко е само мюрето и шофьор на луксозните джипове на горското, които му купи министър Танева.

И къде болният ти мозък видя обида към която и да е държавна глава ? Я виж савето как гласува на вотовете на недоверие и по принцип па тогава приказвай !

Всъщност сте прав, вие самия сте обида не само към държавния глава, който иринично и злобно наричате Руци, но и към всеки нормален човек. Не знам дали може да схванете смисъла в мозъка, който никак не разбирате, но с една дума вие сте обида не само към държавния глава, но и към вида хомо сапиенс по принцип. ;)

Е ти нали едно не си нормален , второ нямаш мозък та какво ти дреме ?

РР : "Първата жертва на всяка диктатура е истината на върха на перото" :) Най-добрият стрелец сред пилотите и най-добрият пилот сред стрелците :)))

Идолът на председателя на СБЖ е другарят Стефан Продев - народен представител от БСП в 7 ВНС, 36 и 37 НС (1990 – 1997), както и дългогодишен главен редактор на вестник „Дума“ (1990 – 1999), а преди това редактор и на предшественика му „Работническо дело“ (1989), като уж е играл и ролята на "дисидент" по време на комунизма, но все е бил главен редактор на всички списания, за които можеш да се сетиш от онова време, сиреч несъвместимо с дисидентството... Та, събраха се и умозаключават, като си раздават и плакети… - жалка картинка е както политическият ни елит, така и "елитът" на журналистиката, но не само, разбира се...

Опа. Още точки за отбора на ДС

С в „Работническо дело“ си бърсахме задниците през социализма щото нямаше тоалетна хартия

Ало Кремъл, Следващия път като ни избирате президент може ли по като тоя на снимката на стената да е?

Гледам Райко Алексиев споменава Гаргамел и си казах ... Бре как пък са го допуснали това (изключвам Румбата да знае кой е той)! Обаче пак са си събрали само платените клакьори в това съюзче (в гугъл "Снежана Тодорова наступление бандеровцев"). Толкова за обективната журналистика. И пак някой като ми каже че тоя и свитата му не са мрионетки падам да се смея.

Каква истина и какво перо пък точно в устата Радев? Тотално разминаване...

Още повече от Снежанка.

казва Радев ,че мошениците мразят истината и са готови дори на убийства !

е кръговото в Харманли, където стана една случка, която беше крита от българите 10 дни. Третата жертва е шофирането в насрещното в посока един бутик. Четвъртата жертва е лобирането за определена марка изтребител за българските ВВС.

къде скри труповете на съседите си ?

а с шербет почерпи ли?!

Коментирам БЕЗ да съм прочел , КАКВОТО И ДА Е БИЛО ОТ КОМЕНТАРИТЕ!СЛУЖА В С/МАТА НА ба ОТ 1980 ГОД-ТАКИАВА ПОШЛОСТИ "КУРВАЧКИ", КАТО ТЕЗИ В МОМЕНТА не СЪМ ПРЕЖИВЯВАЛ-ЖАЛКО ЧЕ МЛАДОСТА МИ ПРЕМИНА В ПРОСТОТИИ!?!? иМАМ "БЪЛГАРСКА" И р у с к а " ВОЕННА АКАДЕМИЯ- НО ПАК НИ "УПРАВЛЯВАТ" СЕЛЯНЧЕТА ОТ И АЗ НЕ ЗНАМ ОТ КОЯ ПАЛАНКА! жАЛКО!!!

ГЕРБ трябва да са доволни, че Румен Радев отиде в Асеновград и застана до Нинова. Така той отвори пътя на Бойко Борисов да обикаля страната без да бъде упрекван от опозицията. Народа е казал - акъл море, глава кофа. Толкова му е акъла на фатмака. Нинова да сърба попарата му.

Пеевски за евродепутат - да живее свободата на словото!

излезе радка малка пиратка и се провикна на микрофона-оп са

и започна ,за пера да говори...

Радев е българския Президент! Свиквайте, соросоиди. Че и втори мандат ще изкара!

И ти какво видя от тоя му мандат че искаш втори?

ръпеливия

генерал Радев е ГЕНЕРАЛ, а генерал Борисов е пожарникар

Както Румен Гривна,така и Боко Тиквата са заклети комунисти и руски слуги. Демонстрират че уж имат някакви противоречия помежду си само за да хвърлят прах в очите на невежите и наивни избиратели като тебе.

Не Румен Гривна,а Румен Грипена,корумпираният и продажен лобист на СААБ. Политологът Антон Тодоров го доказа с документи.

ставаш съвсем за смях,бе!

простите и невежи тъпанари,гласували за Радев,клонингът на бай Тошо.Срамуват се от собствената си глупост,но не смеят открито да го признаят.

А грамотните гласуват за мутра! Така ли?

Да беше споменал поне Политковская, от кумова срама.

Как ще спомена Политковская бе? Още малко и ще ми наредиш да говоря и за Немцов ли?! Нали след това пак ще пратят някой като полковник Гундяев(така нареченият "патриарх на цяла Русия) да ми набива канчето.

Неграмотната соросоидня нададе вой! Браво, Генерале! Ти си българския Президент!

този продажник,бе?!

Продажникът го уволни българския народ и назначи българина Румен Радев!

да не изпадаме в подробности,все пак...

вижте ги , вее! Охранени, вее, с двойни гуши, коремести, бузести, кебапчетаджии, ве! Нищо общо с истината, това не може да са истински журналя, вижте как изглежда Христо Гешов, не мазна усмивка раболепна, а бунтарски поглед, поглед на разследващ разбойници, ... амаха, мекерета, ха!

ама тия двамата с Деса-минаха всякакви граници...

Истината я знаех още преди да те назначат другарю прецедент. Ти както и всички останали сте една голяма лъжа. Комфортно окопали се във власта.

Преди избори са дадени вного пари за тролове ! Човек не може да прочете нещо смислено !!!

хихихих, жълтопаважниците беснеят! Най-после България има читав Президент!

Е руско мекере!Никакъв президент не може да е!

Шило

За справка- за Радев гласуваха 2300 000 българи. За плевнелиев- 1 700 000. Това е само за сведение. Сам си отговори на въпроса, кого българския избирател е оценил повече.

справката си я сложи отзад...в задния джоб,исках да кажа...

Шило

Защо? Това са данните на ЦИК!

пак се появи от небитието,т.е.от Позитано,исках да кажа...

аве политик, свестен има ли, веее! Що сте толкова наивни! Ако беше свестен щеше ли да се развежда с жената родила му две деца! И да хукне след тая миризлива фуста! Срам няма , да беше поне поканил един път жената с децата му.

Какво му е читавото на шапкара, чете написани му речи, разхожда роклите на деса, храним го ,поим го, и какво ти каза че имало корупция. Ха ти си много малоумен щом чакаш от шапкар да ти казва . Та какво му е читавото, кажи мурзилко

и революции му се въртят в главата на този нищоправец...

евала ти нали си гоуем нещоправец уважих та

Румен Грипена е прост като гъдулка. И прилича на бай Тошо от 60-те и 70-те години на миналия век.Или казано накратко: ПРАЗНА ОПАКОВКА.

Ама избрана от 2,5 милиона българи! А хайде тичай на митинг да се друскаш!

някъде ,на екскурзия,че да не разваля празника,бе...

пРезидент Хвърчилков отива там,където го пратят др.Нинова и ген.Решетников. Говори бавно,защото мисли бавно и срича написаните му от тях речи.

да обясниш тогава защо и други управляващи говорат бавно ко ша каеш а?

червения Съюз на българските журналисти/СБЖ/ както по Татово време.Нищо ново не е научено,нищо старо не е забравено.

"Истината, истината и само истината!". Журналистът е призван да работи в интерес на обществото, а не за личния интерес на силните на деня. Честност, почтеност и смелост, са задължителни качества за истинския журналист!

този глупендер,бе?!

ми писна да го гледам...

познато,нали другарю Радев?!

е обвит в облаци,пъпчивецо!

Хмм не може ли следващия път по интелигентен да го изберете. Или поне на вид.

сънува революции...

Истина е само това дето пише в листчетата които решетников и нинова подават на пРезидента :D:D:D

Точно пък този и гнусната му партия най-малко имат право да ми говорят за свобода на словото. Сякаш че през комунизма е имало свободна журналистика и всеки си е изразявал свободно мнението. Пък и нали сега си има партийна телевизия. Или и там ББ им казва какво да говорят на журналистите???

карай, да не ти пука, свиркай си ....

Истината отдавна е станала жертва на руските тролове като радев