Румен Радев: На 24 май всички сме само българи

Родната реч е онази нишка, по която нашите сънародници по кръв винаги могат да открият пътя до дома, казва държавният глава в приветствието си за празника

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Каква е българската ни реч, когато българският език непрекъснато се "облагородява" със селяния, чалгария и чуждици?!?

браво румба , 1 ден в годината не си руснак........

А влез в някоя циганска махала, и им кажи, че са българи, ще те изядат жив.

Така е, през останалото сте повече руснаци от руснаците.

Ти не си българин бе, ти си продажен фатмак дето прави шпакли на мустафата и докара киро простото изсрано от ДС лайно да ни подари историята на скопските цигани. Смърт за тебе боклук.

браво на Президента!

Kадир и Мустафа от ИРБИЛ Северен Ирак братовчеди на вещицата ХЕРО МУСТАФА са измислили славянската писменост наль тьй ве МУНЧУ

русофилистичните дебили не са българи. според тях кирилицата идва от реп. северна македония

Както се пее в една детска песничка "...буквите от А до Я носят вечна светлина... Вслушайте се в съвременния български език - прилича на цигански, само че вместо смесица от индийски и български думи е съставен български и английски. Всеки който използва чуждици убива езикът ни и ни унищожава като народ, защото езикът е единият от стълбовете на самосъзнанието наред с религията.

Абе хора, дали има някъде из Интернет клипчета с нови порно изяви на Мунеца как лиже млади ромки? Ако някой знае, да казва!

Новото порно клипче е как Муньо свири на дудук

Мунча, не! Комунистите нямате родина, тъпо продажно копеле

Къв българин си ти бе, Мунчо?! Що приказваш смешни работи? Ти си една най-обикновена американска подлога, скрита на топло и на завет под роклята на Херо Мустафа!

Много странно изказване на президента русофил. Дали е искрен?

НЕ Е ИСКРЕН

Браво. Достойна и дълбокосмислена реч. Достоен президент. Честит празник!

Кое е достойнството на славяновския каун бе селтак напоркан

Депутат, софра, запой. Преход, пасмина, застой. Болни, доктори, рушвет. Кмет, корупция, разцвет. Безпорядък, рев, искри. Алкохол, жени, псувни. Цици, интернет, Айфони. Бизнес, спонсор, милиони. Обир, банка, далавера. Ред, полиция, химера. Път, поръчка, магистрала. Катастрофа, вой, раздяла. Улици, ремонт, павета. Кражби, сеч, екодървета. Фирми, призраци, офшорки. Евро, сметки, уговорки. Избори, елит, управа. Шок, пародия, държава. Изход, бягство, терминал. Народ, история, финал...

Искам да благодаря искрено на македноците за славянската азбука, която ни подариха!!!

Румка, ти винаги ще си останеш Чебурашка.

Taka е на националният ни празник, трябва да се говори, само за България. Ето защо 24 май трябва да стане не само Официален празник, но и Национален такъв, сиреч да бъде най-отгоре по важност и почит. Сега какво е, дойде ли 3март се започва дуел между руската и антируската пропаганда. Това не ни е нужно. Просвещението винаги е било над политиката, защото политиката се мени а просвещението остава и то ни дърпа напред.

Не, комунист

Ти ще ми кажеш аз какъв съм...... Точно ти южнобългарско говедо ще ми кажеш..... Ми аз се считам пък за циганин.... Да имаш нещо против? Американски ибрик

Писмеността е инструмент за изразяване на човешката мисъл. В днешната глобализация латиницата се наложи като първа писменост, която се исползува от почти цялото човечество, докато кирилицата е писменост само на 200 милиона. У нас кирилицата изпълни своята задача и в глобализацията е пречка за общуване с останалия свят. Поклон пред делото на Св. Кирил и Св. Методий, но кирилицата е вече остарял инструмент за общуването ни с останалия свят и трябва да бъде заменен с латиница. Всяко нещо с времето си…

Глобалисте, скрий се. А това какво е наложено днес, не означава, че ще бъде валидно и след 100 или 200 години. Ние сме единствените с гърците които имат своя писменост в ЕС.

И ти ли бе, руска подлого?

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ БЪЛГАРИ! ЧЕСТИТ Е ТОЗИ НАРОД, КОЙТО ИМА ТАКЪВ ПРАЗНИК!

Благодари на гърците.

Защо на гърците? Как ще поръчат гърците друга азбука, различна от гръцката???? Гръцката е наложена. Това е решение на Кирил и Методий ЧЕХИТЕ. Защото са родени в МОРАВИЯ. Виж къде е Моравия. Чехия.

До пишещите по- надолу. Намерете държави с имена Гърция и Чехия по това време ? Покажете гръцките или чешките родословни корени на Кирил и Методий. И най- важното нещо, глаголицата е написана на български език. Без български език нямаше да има глаголица.

Грешка! По- горе, не по- надолу.

Моравия, Словения, Бохемия не България!!!!

най-големият българин, мани... помияр скапан. Еле пък твоят канадец и той, и той голям българин излезе...

Не ми ясно, защо отричате ТЮРКСКИЯТ си произход. Такова племе, като „ПРАБЪЛГАРСКО“ няма. Племената, които мигрират от Алтайските планини, Хиндокуш и изобщо от Азия, към Балканите и Европа са Тюркски племена. По-късно, след като са се смесили с пруги по пътя на миграцията са се нарекли българи. Ако погледнете етимологията на думата „БУЛГАР“, на турски се пише „bulgar“, а в централна Азия „bulghar“ ще видите, че това на тюркски език означава смесваме. Такъв е коренът и на думата „булашък“, която се използва и в България, като диалектна от българите, в някои райони, като Североизточна България и означава смесена стара храна, с която предимно се хранят свинете. А турците в България използват същата дума за мръсни чинии.

Какво да ти кажа,генетиката го отрича.Потърси информация и после разсъждавай!Иначе напъна за мисловен процес е похвален!

Ей, такива като теб са ми любими. Има един надписи останали от древните българи- защо не се захванеш и да ги разчетеш с помощта на който и да е тюркски или монголски език? 150г. вече едни хора го опитват това упражнение, но не става. Грешка. Името българи се появява за първи път след разпадането на Кушанската империя.

Религия и азбука сте взели от Гърция. 24 букви са гръцки. Всичките ви светци са с гръцки имена. Щото братята Кирил и Методий са мои синове.

А пък гърците религията от евреите, имам предвид апостолите и пр.

Честит празник! Но господа политици, стига сте жумяли, стига сте папкали, слушкали, папагалии и сервирали България и българското на поднос на всеки, от така наречените "партньори". Рускоговорящата "Украйна", с не особенно голямия процент баш-украинци, ако изобщо има такива, вече я разградиха от към Полша - и поляци ще въвежда ред там. Нас, височайшите ни "партньори", чиито интереси са мисия на правителството, на кого ще ни дават? На Македонците - вероятно и почти сигурно от напъна, на който са ни подложили ?

Абе соросоидни зомбита, днес е един от най светлите празници на България и на Източните славяни, а вие тука ръсите соросоидни простотии! Радвайте се и празнувайте маймуни! Че ако не беше Кирилицата сега на Турски щяхте да пишете малоумници! Много изпростяла нация стана България!

Кажи на Путин да спре да употребява буквата "З", след като "Z" му харесва повече!

Въздушна ,,атака,, на Ф 35 над главите ни мисля, че от г-н Радев не зависи нищо , даже въображение сили са му взели..

ей голема реклама на папата и на папството! даже атентат му спретнаха! да не слиза от първите страници на меридийте!

Ти винаги ще си останеш долен антибългарин.

Виж как да изкараш пари от TIK TOK https://bit.ly/3NuA4Zr

Българчетата в чужбина не знаят как да пишат и да четат на български.

Такива са майките им и бащите им български цървули и боклуци.

Бат Раденко, Покажи че все още има българско в теб. Инак че се сръдим.

Викай ги бе, радевски мръснико, докато не нахлуят в президентството и министерски съвет и не ви отрежат главите с курУ путков , за да поемат управлението те на България ..

Те всичките вкупом служат и лижат по добре и от най некъдърния американски кравар.!

Ако днес наречеш някой от своите приятели приятел, можеш да се окажеш в групата на отчайващо олд скул хората. Приятелите сега са френдове. С френдовете се ходи на парти, където се слушат сетове на диджеи, организира се уикендът, шерват се някакви емоции или муудс. Ако има някакъв спешъл окейжън, те са тези, които те държат онлайн или те кийп ин тъч. Благодарение на тях разтоварваш преемоционирането си от деня или се инспирираш за някакви нови фийлинги. Когато си аут от себе си, правиш си дейт с някой от най-близките и заедно отивате на ресторант, където изучавате уайн листата и дей менюто. Можете да седнете в нон смоукър ериата или пък в смоук зоната. Телефоните на френдовете пазиш във фоун бука, или контакт листата си. Колваш им бек, когато си бил дисконектнат или телефонът ти е бил аут оф ордър. Ърбън или вилидж, от ийст или уест културата, съвременните хора започват да изграждат някакъв нов универсален език, който възприемат като по-специален. Българските думи им звучат все по-старомодно и неточно. За съжаление всичко започна от научната терминология, която все не харесваше сериозността на родните слова и предпочете да ги замени с наукообразни термини. Така като дипломиран филолог българист съм се наситила на изследователски литературоведски текстове, в които става дума за контемпорална среда, компактност на структурата и експресивна конкретика на нестандартната визуализация на Аз-а... В света на глобализацията е ясно, че няма да започнем да наричаме паспортите си минибродници, нито пък кюфтета си - клъцки. Даже напротив - заменяме и без това чуждиците с нови - айдентити карт и мийт болс. И за да сме супер, го правим нонстоп. Може пък да не е далече мигът, в който, за да си он дъ топ, ще трябва да се изразяваш на забравен книжовен език. Но до мига, в който "до скоро ви виждане" ще стане модерно, не ни остава нищо друго, освен да се разделяме с "бай бай" и "сий ю".

И дори с религията сме изтеглили късата клечка! Някакъв идиот и некадърник, Борис първи, дето не е спечелил не война, Ами битка, дори една единствена, бит като брашнен чувал, избива елита на нацията, 52 рода до девето коляно, за да приеме робска религия. Вечно виновни и грешни. Обърни си другата буза, дай си ризата. По цял ден ти се внушава и после върви се бий срещу врага.

Решението е спорно но старата прабългарска вяра не е била политически пригодна.

Ама видно от писаното ти - ти си 100% идиот иш некадърник.. За безродие и майцепредателство при теб дори не може и да се говори..

Някои са американци пък други канадци или гърци и турци.Българите сме кът вече.

Пред нас по грамотност са Казахстан,Узбекистан,Русия,Унгария ,Украйна и така 49 държави ,ние официално сме на 50-то място , но без да съм компетентен сме на към 100-то място.Зависи какво се разбира грамотност.Дали е само да може да прочете сричайки заглавието на някаква книга и да се подпише с някаква драскулка или има базови ,но коректни познания по алгебра, физика, химия ,биология, география,история ,биология.Това са два различни критерия. Винаги съм се изненадвал от израза Учениците четат ,но не го разбират".Как така не го разбират след като го е прочел-загадка

НАТО Ни поздравява над главите с лупинги на Ф 35...

Всички сме българи? Викторчо и Захариту - нов класик на плагиатокнигието, по ЦРУ ТВ-то.. Плюха, плюха, но и ДУМА НЕ ОТРОНИХА за Декларация на Народното събрание на България от 20 май 2020 г. срещу ликвидирането на българщината в Украйна, срещу „Закона за коренните народи“ приет там на 1 юли 2021 г., но българите не са сред тях.. Дума не отрониха за българинът инж. Иван Милев – жив изгорен в Одеса на 2 май 2014 деец на българската общност, - за българинът Александър Николов – мирен протестиращ разстрелян в Одеса на 2 май 2014, - за опожареният Български културен дом в Одеса на 2 май 2014, - за разкъсаните 15 български знамена в Киев на 7 юли 2015 пред посещението на Българския Президент, - за оскверненият пред 3 март Паметник на българските опълченци 1877-1878 в Болград – поруганите им имена омазани с украинска жълта и синя боя на 29 февруари 2017 и написаната на него закана към местните българи „чемодан – вокзал – София“, - за българинът Василий Кащи – публично жестоко пребит при залата на общинския съвет и зялят в очите с антисептична течност в Белгород на 30 май 2017, - за първият акт на преварата в 2014г. – отмяната на законите гарантиращи права на българския език и българско население. Ама се правеха на украински българи през цялото си ПЕТминутно самославие..

Съветска измислица? И неграмотни и неук юроде, за първи път славянството се споменава от , не си спомням добре , италианец или хърватин! Българска била азбуката! Трънки и глогинки! Пфуу, няма с какво да се похвалим и се хвалим с крадена азбука от финикийците и гърците. Крадци сме и крадци ще си останем! Поне да бяхме я кръстили на славяните, пък то някакво местно значение за 5 милиона човека

Измислица деди, ама някой друг път! Има декларация на българския парламент от 2020 година срещу законови решения на Украйна.

Кирил и Методий са византийски аферисти, натоварени от императора със задачата да създадат писменост, близка до гръцката и много различна от латинската, която да служи като инструмент за влияние първо във Великоморавия, а след това в България. Схващането, че българите самостоятелно са решили да имат своя писменост е погрешно. Напротив - кирилицата е факт благодарение на тежка византийска манипулация.

Ти на китайски ли искаш да пишеш

Не е конспирация, а теза изградена върху 1000% исторически факти.

Честит празник,БЪЛГАРИ!Да почетем великото дело на българските братя Св.Св.Църхо и Страхота,дали писменост на над 300 млн.души по света!

А юмрука???

Всичко е планирано с кризата от 2008, след това се играе по сценарии. 500 млн. жители на света, е доста явно требе да изчезнат. Как ли? Храна ли? Здраве ли? Война ли? Природно бедствие ли? Чудим се, още?!

Муньо - ти и Киро продадохте България и Българската култура за жълтици!!! Вместо да си вземем Македония, така както Русия си взима нейното, вие политиците ближите задниците на западните ви господари!

Празник на славянската писменост не може да има. Има празник на българската писменост, защото е създадена от българи в България. Това за славянската култура са измислици от съветско време. Славянска култура няма - има българска култура, сръбска култура, руска култура.

а има ли поне един валиден документ от 9-ти век? а има ли поне един запазен гроб от 9-ти век? а има ли в старите гробове, документи на погребаните? .....

Има толкова колкото има документи че Цезар и Рим са съществували...