Румънци масово анулират резервации по Северното Черноморие

От бранша искат спешни мерки за спасяване на туристическия сезон, една от които е отпадане на PCR-теста за чужденците или замяната му с антигенен

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не е лошо да се "компенсира" ниската заетост с още по-малки заплати на персонала (ако може и да му се обещава за "края на сезона накуп"), а после да ги търси от министерство на туризма като държавна субсидия....

Както вече ни обясниха умните лелички от министерството, фалита е съвсем нормален процес в пазарната икономика. Фалираш си като пич и се преквалифицираш. Бариери ли ще вдигаш някъде като пазач, овчар ли ще станеш, както предложи премиера, или пък програмист с Java, твоя воля...

Ами прави са няма заради тия хотелиери да се заразяват хората от влезли без пср чужденци!

В България туризма е оставен на произвола на ковида.Това е резултата на мутренското управление.

Министърката ви е специалист по кибер сигурност,трудоно ще и бъде да обясни ситуацията у нас).

Рано е още за мореф, какво квичат тия ...

А сега ще чакаме пък заетите в туризма да се наканят да се ваксинират. Ай сиктир! Никой нищо не спазва, а после се вайкат и искат помощи! Глупаци! Дайте ги всички сополанци по българското черноморие да разнасят вирус пък, който хвърли топ, хвърли, голям праз, че умират хора! Загубена държава, с още по-загубен народ!

Тази година ще е година на масовите фалити.

Да разпродават на дребно, както в Банско. Това в бъдещето.

спасяване на туристическия сезон? питйте коце педе* той е по пандемиите :)))))

Много ще бъде хубаво без мизерни румънци.

По-полека, чакай първо Слави да ви избере министъра и тогава, как "вехтия" сегашен министър ще натрапва на наследника си отговорности за целия сезон?!

На северното черноморие, сезонът запопва м.Юли, и прик0ва в началото на м.Септември. Не е ясно, какви въибще резервации са се очаквали в началото на м.Април?!? Румънците и без това идват само за уикендите, така че няма основание за опшаквания!!

Над 14000 починали от вируса и без туризъм, колко ще станат с туризъм?

Не, туризма от години е оставен на тъпите мутри. Сега да се спасяват, и да си търсят други перални за тъмните си доходи!!

Фалирайте изроди..

Дано да имат туристи, че със сигурност им е трудно,но...свалете малко цените.Не може да искате по 2000 лв за 4 членно семейство.Колко храна ще консумират 2 деца...Искате туристи, а цените надути, е няма как...

Не че у Румъния ситуацията е по-розова от при нас, ама при толкова заразени и починали при нас, чудно как не са се юрнали насам. Заради това, че радикално изпуснахме нещата, гответе се целия сезон да няма гости, пардон самоубийци, които да искат да се прекарат лятото тук. Нещата май си идват на мястото - измисленият български туризъм да си потърси друго препитание.

Ами по принцип когато няма пазар за услугите, които искаш да предлагаш, се преквалифицираш, да. Например в селското стопанство винаги има недостиг на работна ръка и се търсят хора.

Какво да правят тук, цените са по-високи от Турция и Гърция, а у нас ако не умрат от ковид, ще умрад.т от салмонелоза или някакви коки бактерии - лоша храна, мръсни хотели, мърсни басейни, мръсно море.

Да фалират. Аз съм инвестирал в три панелки в София и сега си прибирам наемите. Вече съм господин а не бакшиш.

Еми то си е гадно, мутрите, тиквите, Милен-Велчовците, Герговците, Христо-Бисеровците, ТИМ и Станишевците и други подобни екземпляри са го осрали тотално.

Дай Боже, час по скоро фалити, ама не вярвам. Реват само, че не се върти машината за пари.

Напълно сте прав г-н Димитров, българската министърка (тази високо интелигентна ИТ личност) трябва гръмко да заяви в Румъния, че сте отворени и работите. Това сигурно ви е дошло като идея от визитите на гръцкия минитър, който всяка година казва, че пак са сложили безплатните чадъри на плажовете им и особенно последните две години, че са намалили цените, на центъра на София. Ходи си и си вика човека. Ама иначе ревете си, то вие не правите бизнес, вие се държите като бебета от сумати години, то не ви стига персонал, то цените ви са по-високи от всички страни наоколо за услуга дето няма нищо общо но проблема е на министърката, па ако ще и да е спечелила Нобелова награда. Като са ви проблем PCR-ите ми предложете в цената да влиза и това, и си го избиите от висок оборот с много добра услуга и съответно пълни хотели. Корона вирус има за всички не само за вас.

Пак ли ще спасяваме туризма ....Стига вече с тия хотели и ресторанти има и други бизнеси , които едвам кретат за оцеляването си още преди пандемията и нищо не се прави за тях . А тия хотели и ресторанти достатъчно са спечелили през годините , че да могат да си позволят 2, 3 по -лоши сезона .....

Няма план за спасяване на туризма. Дори българите няма да отидат на море защото нямат пари.

Повече от чудесно ще е 90% от хотелите по морето да фалират. Току-виж бих започнал пак да почивам по черноморието.

Ето до това води некадрното управление на държавата, турзима е една малка част от него , такъв туризъм имахме , за 11 години му ебаха майката. Заслужаваме си съдбата.

Румънците знаят за лайняната тръба във Варна.

И ти ще фалираш, да те изхвърлят на улицата дано

какъв туризъм по Черноморието - че то наоколо за военни действия се готвят

Кой фалира -фалира. На дребния бизнес никой не цепи басма - идват частните съдия-изпълнители. Аре и за вас. Закона е еднакъв за всички. Фалирате и толкова. Ибаааги в наглите!

Фалирайте, мутри!!! Кефф! Но тиквоча ще спасява всички свои "читави" хора!

В Египет при задължителен ПСР тест на влизане, хотелите в Хургада се пукат по шевовете от румънци, руснаци, украинци, поляци и нашенци. Но и там туризмът е измислен и въведен от германци, като персонала се скъсва от бачкане. Какво да предпочетат комшиите - 650 лв. за седмица ол-инклузив в 5 звезди барабар с полета на Червено море или същите пари за уикенд по Великден на нашето Черноморие?

От кой курорт е снимката? Вижте, вижте в какво са превърнали бреговата ивица! Кой е дал разрешение да се строят тия бетонени мастодонти? Ми то плажът няма капацитет да поеме всички настанени в тях туристи! А има места, на които е дори още по-застроено. Бонус въпрос за домашно: къде отиват отпадните води от бетонените мастодонти, при положение че не се изграждат пречиствателни станции успоредно с прекомерното застрояване. Съсипаха прекрасната ни брегова ивица. Мутри скапани! Да ви приседне дано! Също и на онези, които са дали разрешение за строежите. Ревете сега! Мед ми капе на душата! Като строихте що не ревахте? Тогава такива като мен реваха - за унищожената природа.

Много правилно! Ганчо и миналата година лятото се биеше в гърдите, колко е ербап и как нЕмалО вирОс, ама август Германия, като ни обяви за червена зона и "Албена" затвори веднага. Тая година пА същото - тарикати го играеме, свободата ни отнели, като на бацаше Жъмбо за 5 дни, но като дойде време за летния сезон, па уревахме света, неМало вирОс тука, те немците па грешна информация имали. Ганьо, да те светна, в Германия болните са 127 на 100 хил., тук са 800 на 100 хил. - не червена зона, а кафява ще ни пишат.

Да налапаш варненската феко-тръба дано!

В цяла Европа се пътува само с PCR. Обаче нашите мутробизнесмени искат той да отпадне

Каква е причината за този масов отлив "Причината са точно неясните правила.". Кой определя правилата в България до момента? Тази причина важи и за инвестициите и много други неща в България. Притеснявам се, че голяма част от Българите вече го приемаме, като нещо нормално и трудно ще се променим. Ако искате гледайте филма "Лятно часово време" и със сигурност, ще ви накара да се замислите.

Ами и аз да съм в чужда държава и аз ще си отменя резервацията за България - за днес само починалите са 200 души . Без пари да ме канят няма да дойда в тази туземска държава -Занзибар на Европа

Свърши вече туристическия бизнес, фантастическите филми станаха реалност със тези спорове за величие унищожиха земята а Америка се стреми към нова война гответе се скоро и скафандри да облрчете като ходите на морето

Няма лайняна тръба бе, Бойко каза! Отиде, видя, показа и пи от водата, пробва я! Пи от тръбата направо вика всичко е чук, красота е вика, гледай! Планктона било, сезонна работа. Само некви рибки умрели там и некъв журналист се удави докато снима у плитката вода дето му е до колене и това е.

Спокойно ..... ще дойдат украинците да ни спасят сезона ....

С откраднатите пари бетонираха Черноморието, а сега плачат. Чакам времето, когато ще започнат да разчистват хотелите, които са паметници на простотията.

Защо анулират! Нали слушахме хвалебствия колко успешен бил сезон 2020 въпреки пандимията!? Пък за зимните курорти не коментирам! Това австрийци, германци .... всички дошли да карат ски на нашите писти..... Имаме туризам.... оле мале.......

Бърз фалит на бетоненото гето а.к.а перачница на мръсни пари БГ Мутроморие ООД.

да си види как са му оценени хотелите и тогава да реве, че Ковид е причината. Вече всеки гледа къде какво получава. Аман от т.нар. бизнесменчета.

Да направим ковид хотели, разни болни от цял свят да идват да почиват у нас, че сакън хотелиерите да не изпосталеят или недай си боже да фалират. Това ще е трета национална катастрофа :-))

Мани го теста и правилата. Ха сега настанете бежанците в хотелите на големците или ги разрушете и разтоварете крайбрежието. Хак да ви. На мен ми харесва, че няма да ходи никой при тия крадци.

Значи византийците миналата година поемаха между 50% и 100% от цената на PCR теста само и само за да спасят сезона си. Ама наш'те мутри хем са обявили цени като на Малдивите, хем чакат някой да им даде пари и да им свърши работата по рекламата. Не плащат данъци, крият приходи и очакват държавата да им прави безплатна реклама.