От Букурещ: България е галена нежно по главата, а Румъния е изправена до стената?

"Страна, в която няма нито една осъдителна присъда по голям случай на корупция, не е осъден нито един министър, нито един народен представител"

Обратно в новината

Коментари - От Букурещ: България е галена нежно по главата, а Румъния е изправена до стената? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Става доста ясно че когато влизахме в ЕС беше грешка да приемаме неразделянето с Румъния, бе з дори да го изтъргуаме за нещо, която тогава беше по назад и трепереше дано и мине номера . Няма добро не наказано. А номерата на мамалигите са винаги "дим и огледала". Точно затова не приемам ентусиазма на Бойко да се приемат сърби и македонци в ЕС. Франция и Германия може да партньори в Европа , но България и Сирбия са мнго далеч от партньори , дори се вижда че и добросъседството с Румъния е илюзия. Само строго и студено с мамалиги , сърви и мънкидонци

Изглежда номера на мамалигине не минава вече. Крайно време беше да ги усетят каква игра и граят в Европа. В Румъния съдят само паднали политици и играта е по скоро политическа вендета отколкото борба с корупцията както се представя. Най-лошото качество което имат мамалигарските мангали е че винаги се смятат априори за нещо повече от България. Напротив на България самомаскаренето и пречи много отколкто нещата да са трагични с престъпност , корупция и съдебна власт ама явно в ЕВропа зацепиха кой какъв е в обоза ...

Между другото гроба на Фружин Шишман е в Брашов,там е погребан.Дали още е запазен нямам данни,но от рода Шишмановци ,последните български царе ,голяма част остават в Унгария ,Трансилвания и все още се срещат техни потомци запазили фамилията.Официално не се е чуло да се правят постъпки да се издирят.Докато румънците въпреки ,че са от 100 години държава са направили така ,техните последни крале са в специални некрополи и изглежда така ,като че ли Румъния е държава от хилядолетия с големи традиции и пищност.

В Румъния корупцията е висока.При тях делата срещу високопоставени лица бяха на килограм, но не точно за корупция,а за дребни неща и основно срещу опоненти.След това голяма част бяха оправдани.В техните присъди имаше изключителни парадокси ,само и само да се покажат ,че правят нещо.В момента в България се водят дела срещу олигарси и то за грабежи в милиони,а единия забегнал с милиардите си почива в Сърбия като прави метежи с поставени лица. Некомпетентно е изказването за Пламен Георгиев който изгоря за един навес на тераса правена от предишен строител.И цялата еуфория около него затова ,че настъпа недосегаемите. Вижда се ,че чуденето е да отбие номера,защото не е започнат със ситуацията в БГ обективно. Също е много странно и неприятно да се види в картите на Румъния (Влахия )от средновековието изложена в техни музеи, когато БГ е призната за държава при тях за гранична държава е написано Илирия,без някога в Северна България да са живели илири,нито са имали държава.Живели са в Западни Балкани,местата на днешна Албания,Босна ,но не и тук.Да не говорим как умишлено са заличили българското присъствие и държава стигащо до днешна Трансилвания,пак заграбена от Румъния.

Ами на Румънеца мога да му кажа, че всички българи искат министрите в пандиза. Ама едно неможем да им отречем, добре играят всички карти в ЕС. И някак ходят между ЕС и Русия, което румънските политици не можаха да направят

ГЕРБ разградиха България до положение Румъния с пълно право да ни сочи за явен пример на Тежко Корумпирана държава.

Очертава се двойно увеличение на такса смет от 2020 г. "Очертава се почти двойно нарастване на задължителните по закона за управление на отпадъците отчисления. От 57 лева на тон в момента таксата ще се увеличи до 95 лева от следващата година"

Най-гадно то е че всичко е вярно. Зле сме, но Боко е подлизурко и послушко. Нали за това е останал жив като мутра.

Румънското БСП и румънското ДПС искат да почиват на стари лаври от времената на Кьовеши, в които осъждаха политици.

Напълно безмислени доклади отговарящи на степента слугинаж към ЕНП. Румънските управляващи просто по-малко ЕНП задници са целували. В това отношение "бат" ви Бойко е N 1!

"Ако всяка държава си има мафия, в България мафията си има държава". Вярно е, но си имаме "Мутра, облечена в Армани", бутана в правилната посока и с "Факла на свободата". А при румънците при 1 000 обвинени 900 влизат в затвора за корупция. ГОДИШНО!

Не знам кой е прав в случаят , но като някой път разговарям с румънци и молдовци в Испания все казват, че сме дръпнали по напред от тях.Не съм посещавал Румъния от 1994г. какво правят,как живеят.....? В Мадрид съм от 2000г.

Няма място за притеснение. Има и българи, които обясняват на румънците и молдовците, че в Молдова и Румъния са дръпнали. И аз не знам кой е прав.

Щото ние не просто ближем. На нас ни е кеф и ни личи!

Деде, дърт си за тролене пред компа.. А и си прост..

При комунизма бяхме най- лоялни и сега сме най- лоялни... Какво се чуди румънеца? Чаушеску също се правеше на интересен при комунизма и накрая ги докара румънците до глад и мизерия, че го и убиха... Тук не са убивали никой... Има разлики и ние сме по- цивилизованата държава в случая. в България няма да се намери някой да говори толкова много глупости- ето още една разлика.

Все едно ние не бяхме гладни, голи и боси гаврошчета 89 година

В Румъния имаше глад и телевизия по 2 часа на ден

3евзек

Определено не си чувал вицовете за Румъния от 89-а. Знаеш ли защо тогава у нас имаше дефицит на бира? Защото изнасяхме капачките към Румъния като форми за пица. Има и други.

Калин Попеску Таричану не разбира защо "България е галена нежно по главата, а Румъния е изправена до стената". Толкова е просто - защото Ишиаса Му беше обещал;)) А защо му го обеща е друга бира, но няколкото възможни отговора са: - защото са от същото и най-голямо в ЕК "политическо семейство"( ЕНП); - защото който слушка, папка; - защото е "кучи син, но наш кучи син"; - защото.... Но нито един от възможните отговори не ни решава действителния проблем с корупцията по върховете в България за съжаление...

колко са ни завистливи съседите . и сърбите правят сечено като ползват макрон ..и Румънците се .... засегнаха ....

Много е просто - имаме си Боце, който е любимец на цял свят. Е българите го мразят, но те мразят всички, вкл. и роднините си.

Румъния ударно приема закони, които правят осъждането на корумпирани политици много трудно. При това го правят толкова явно, че румънците масово протестират по улиците. От няколко години при тях законодателството видимо деградира и това се забелязва отвън. При нас поне нещата се развиват донякъде в положителна посока (макар и бавно). Иначе в Румъния живеят по-добре от нас.

Комунисти, сър. Говоря за управляващите, естествено.

Проста нашта мафия е по послушна от румънската

Ами продължавайте да си избирате нексдърните социалисти и престанете да се сравняват с нас и да цвилите, а писачите по- долу и по - горе да хулят страната си. Престанете да се самообиждате. Като не Ви харесва тук свят широк. Дано намерите покой някъде.

Кой си че да ни гониш? А знаеш ли, че няма от кого да крадеш, ако ти се реализира глупостта?

Даже 3 Папи са ни галили - все по главата и все нежно. А от днес и Факла ни дариха!

Брюксел е объркал двете държави? Те там какво са ? Може да са объркали държавата, само ако са гледали средновековна карта- На тази карта няма Румъния, а тази територия е българска.

Този румънец, не знае ли, че ТРИ... Папи.... са галели Боцето по главата ??? Защо и от ЕС да не го Погалят ?? Да не нервничи толкова , да не бърза... все пак,... румънката Лаура Кьовеши назначиха за ГЛАВЕН ПРОКУРОР на ЕС ,....Вероятно ТЯ , ще ги ПОГАЛИ с бухалката и него и Цецу и другите ЮНАЦИ !!!;))

Тайната е да казваш ДА на всичко което ви спуснат началниците от Брюксел,да си против Орбан,да си против полското правителство и да нямаш нищо общо с вишеградската група и най важното -ДА СЛУШАШ И ГЛЕДАШ СОРОС В ОЧИТЕ,БЕЗ ДА МИГАШ

Що се правят на ощипани мамалигарите? Ясно е, че решението е политическа, както за тяхната примадона Кьовеши. Изглежда доста отдавна всичко в ЕС е един политически цирк с икономическа подплата. Така че ще изтърпят и те малко двоен стандарт.

Не вжидам защо се оплакват комшиите. Нас и са ни изправили до стената (с лице) и ни галят нежно по главата :)

Хаха , страна , която освободи всички осъдени за доказана корупция !

ако имахте железни комунисти като нашите не биха си позволили да ви изправят до стената ,а щяха да ви галят нежно докато ви изпразват джобовете по български . явно не снасяте златни яйца като нас ,а ес това очаква от новите членки !

и още нещо от това галене по главата страната ни оплешивя тотално във всяко едно отношение и навсякъде и като човешки и като природен ресурт-

Искам да кажа и нещо друг- Имам познати румънци и ги попитах за прословутите високи пенсии-Схемата е проста Румъния е взела заеми за да може да плаща високите пенсии и да се задържат на власт, докато докарат и тази страна до нашето положение-Това, че те осъдиха един двама за корупция не прави страната некорумпирана- Това е просто проформа за пред света, ми казаха моите познати румънци-Иначе там е същата история като при нас просто страната има повече човешки и повече природни ресурси от нас-

Викаш да сме спокойни, че те взимат заеми за заплати и пенсии, а нашите за изтребители и гЪзохъбове? Преди 10 години Боко викаше - да не стане като в Гърция? Е, Гърция мина кризата и вече връща заеми предсрочно. А Бокото от години спря да я ползва за пример.

Не казвам да сме спокойни, просто истината е малко по друга от това което той е казал- И ние не бива да си мълчим когато се говори по този начин за нашата страна- И то от румънеца КАЛИН, те са българи просто имат и чисто български думи в езика си-

Доколкото ми е известно, на врата на гърчолята им висят гриста милиарда борчове.

Тава той го казва като румънец със звънкото типично прабългарско име КАЛИН ????? !!!!! Само папата го гали нашия премиер по главата друг не го е галил-

"страна, в която няма нито една осъдителна присъда по голям случай на корупция, не е осъден нито един министър, нито един народен представител, докато при нас броят им е от порядъка на десетки. За да бъде пълен наборът, антикорупционният шеф в България неотдавна подаде оставка заради корупция. Де факто нашите съседи дори не благоволиха да направят Национална дирекция за борба с корупцията, а имат множество по-малки органи и при тях циркулира една шега, според която "ако всяка държава си има мафия, в България мафията си има държава". " На това се казва просперитет и видими резултати. Европа ни чува!

при нас няма как, кого да осъдиш като всички са честни, най-честните

Е, къ да не, Баце ви три папи са го галИлИ по главата!

ближе задници ,целува и прегръща.Нищо че му се подиграват и смеят зад гърба.А вие сте тръгнали да търсите справедливост от ЕС.Пълни наивници сте.

Ако и вашите управляващи си сложат наколенки и изучат чупката в кръста и тях ще ги галят

Мамалигарите явно са забравили, че победителите не ги съдят. Така, както и тях никой не можа да осъди, когато, въпреки тоталния си разгром и капитулация в Първата световна война, успяха накрая да се наредят сред победителите и заграбиха огромни територии от България и Унгария. Толкова огромни, че и до сега не могат да ги "усвоят"! Е, сега пък и България е успяла в нещо, та макар и толкова дребно! Да, корупция има и при нас, както и при тях, но за нас механизмът отпада, а за тях остава. Несправедливо? Може би да, но такъв е животът.

Което си е истина, си е истина...

Браво!