17-11-2017 20-11-2018

Коментари

си купих индукционен плот за готвене. И се оказа, че ЕС предлага да се заменят индукционите с нещо по-икономично. Слушам и изъплнявам. Хвърлям на боклука 2500 лв за да угодя на ЕС. И крушките е хвърля. Дори по-добре да изолирам жиците към бушона и да спра да позлвам ток изобщо. Ей толкова много ме е еня за зелените ви идиотии! А да, и стириопора от опаковката довечера ще я изпозлвам в пиле с ориз, вместо ориза. За да рециклираме всичко!

Четете я тази физика ве, индукционен или резистивен е все едно от гледна точка на фукционалност , даже резистивния е по-напред W=IIR, толкова. Керамиката вече дава по-добър дизайн и ако жена ти вече е успяла да ти се наложи там ... Друг е въпросът, че от осветление не се пести изобщо две крушки от 75 вата по 10 часа на ден зимните месеци са киловатчас и половина на ден на домакинство. Замяната им с ЛЕД дава киловатчас на ден на домакинство само за зимните месеци. Икономия от 25 стотинки на ден ....

Хем от 2018 г. наложили ограничения в използването на крушките с нажежаеми жички и отделно като цяло производството и продажбата им, хем сега 4 години по-късно все още не може да се премине изцяло на LED крушки!? А се твърдеше как именно с ограниченията и спирането им от произвеждане за нура време ще се премине на новото. хахах "Журналистът Чиприан Керчу, специалист по темата "зелена" енергия, коментира, че с отпуснатите за крушки средства могат да се инсталират фотоволтаични системи, които за една година да произвеждат достатъчно енергия, за да осветят половин милион домове" И чрез работата си на журналисти ли станал "Специалист" по зелената енергия? Също така думите му не звучат въобще хубаво! Защо? Защото казва че системите ще стигнат само и единствено за Осветлението на тези половин милион домове!!! А защо като специалст не беше заявил колко щеше да е необходимо за всичките ел. нужди на домакинствата? Или не е искал да плаши хората със сумите над милиард евро?! хахах

Заменяш стъкло и метал с много пластмаса и метал. Гениално.

Целият пост е ирония! Толкова пък да не можете да схванете елементарно осмиване!

По всичко ни бие.Много сме далеч от истината заради комунизма и путинокретените

1 киловат от 2 крушки за ден. Нищо работа нали? В един панелен блок с 3 входа има около 100 апартамента. Станаха около 100 киловата май? На ден. В София в Младост примерно са около 800 блока. Айде смятай. На ден!

Това е някакъв майтап или е тотална глупост. Хората са си сменили вече крушките. Ако има все още някой да ползва ЛНЖ то това са вероятно под 5 % от потребителите. За какво е нужно да се правят тези програми при това положение?

Даскале, даскалеее, дано не си даскал наистина, че язък за децата. Глупостите за плота ги пропускам, ама елементарната сметка за лампите нр мога. 75Вт лампа се заменя с 8Вт светодиодна. Кажи 10 със загубите, да е по-бакалска сметката. За 10 часа, разликата на лампа е 750Втч срещу 100 Втч. На лампа. Отделно имаш доста повече от 2 лампи. Аз примерно имам 10х12Вт светодиодни, без да броя спотовете.

Заменяш 60 вата крушка с нажежаема жичка и 1000 часа работа с 9 вата светодиодна крушка с 10000 часа работа.светлинния поток е същия. Сяната на 10 крушки ти спестява мощността на един включен котлон.

я всички на по една лоена свещ на седмица - по-еко е. всичко изгаря и никъв отпаден продукт. кво ше ми светите нощем - кат се стъмни легате (опъвате жената или мъжа кой по квот си пада за 3 мин.) и кат се съмне ставате за плантацията.

Спектърът на светлината от такива крушки е убийствен за зрението! ....далеч от дневната светлина....

Примати-бол!

Ама се правим на ,,зелени,,.

Гений!

Глупости на търкалета. Нищо нямада им стане на очите. Да не говорим, че спектърът на крушките с нажежаема жичка също няма нищо, ама нищо общо със спектъра на дневната светлина

Гледай си светодиодите тогава.

трябва да се сменят по-често от тия с нажежаемата жичка (истинските) , Ама и цветовото предаване флустрацията на тия крушки съсипаха очите на цяло поколение !

Две лампи по 75 вата, един компютър 300 вата, климатик от киловат, е постоянната консумация, оставяме даже настрани че месеците са зимни и работи и допълнително отопление. Печка за готвене по час на ден от киловат. И какво стана? Лампите киловатчас, 300+800 киловат, което прави 24 киловатчаса плюс още един от печката. 25 киловатчаса на ден срещу един, 4 процента икономия

Топло бялата светлина, {2700 - 3000 К (градуса Келвин)} е почти точно копие на светлината на крушките с нажежаема жичка. Лично съм го установил още с появата на достъпни цени на диодни крушки. Много хора се заблуждават, че бяла или студено бяла са по подходящи, но всъщност все повече отиват към синия спектър, спрямо обикновените крушки. Освен това диодните консумират от 5 до 10 пъти по малко ток и разликата в цената се изплаща само за месец - два, ако се ползва всеки ден по няколко часа. Освен това имат гаранция 2 години, ако си спазил условията за съхранение на опаковка и касов бон. Лично съм правил многократно рекламации и не са ми отказвали нито веднъж.

Аз отдавна смених старите крушки с нови и казвам, че са значително по-добри. Но за икономии не мога да говоря, защото тъкмо ги смених, дигнаха тока, после пак, и не мога да се осъзная какъв ми е кяра.

Зависи колко лампи имаш и по колко време ги ползваш, но примерно 60вата по 8 часа на ден са 3.6лв на месец, ако си лягаш преди 23:00. Ако си лягаш след това са малко по-малко да кажем 3лв на месец. На година 36лв. За една година ЛЕД крушка със сходна сила на светлината и светеща за същото време, ще ти изхарчи 5лв. Ако имаш абажур с 4 крушки - смятай :-) Ако забравяш да изгасиш в тоалетната, някой германец ще те посочи с пръст.

Тези крушки може и да са енергоспестяващи, но в никакъв случай не са иконоимични. Животът им е доста по-кратък от рекламирания, а цената ...всички я знаем Т.е. - някой може и да спестява , но това не сме ние

Курец трябва, байно. Имам шест диодни крушки, от 3 години съм сменил само една, и то защото я изкъртих от цокъла без да искам. Пък светлината като ти вади очите, подбирай тези с по-ниско келвиново число. То си пише, ама ганя обича да плюе, вместо да се пообразова.