Румъния конфискува руски танкове и БТР-и на път за Сърбия

Лицензът за транспорт за превоз на военни материали може да бъде издаден само на румънски оператор

Обратно в новината

Коментари - Румъния конфискува руски танкове и БТР-и на път за Сърбия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Русия си въобразява , че както по времето на СССР може да минава когато си пожелае през чужди територии …. Да, ама не ! Браво на Румъния - истински Европейци !

аве Дир, още ли го държите тоя фейк?

Щото са дирници.

Фекален Нюз пардон Фейк Нюз.

браво на румънците , империята на злото ще се пукне от яд

Няма такава империя освен в промитите мозъци

Я. Ква стана тя?

Няма ли контрол във вашата медия, за подобни фалшиви новини се наказва дисциплинарно лицето написало статията и редактора. Изобщо имате ли контрол над служителите си или вие ги подстрекавате? Очакваме новини какво е предприело ръководството на тази интернет медия във връзка със случая на публикуване на недостоверни новини.

Няма такова нещо.

По времето на Югославската гражданска война, когато Югославия се разпадна, правителството на Костов не пусна руски самолети през наша територия...Останахме извън конфликта, въпреки изнудвача Доган, който бил уж гарант за етническия мир. Ако неговите шефове от Лубянка му заповядат , ще им играе по свирката....но за сега се занимават само с обръчи от фирми и грабежи откъдето им падне, защото са безнаказани!

останахме само с обеднения уран.

Статията е неточна. Руския кораб е отбит защото не са имали разрешително за превоз на скрап желязо. Румънските граничари са видели товара и са искали лиценз са буклуци и вторични суровини.

Власята отвъд Дунава от край време лъжат и се фукат. Конфискували- дрън-дрън, нямат такъв регламент и действия по никои разпоредби и правила в международните закони. Сега имат нов господар- преди Германия, СССР,Китай, сега юесей. Големи заглавия и след 2-3 дни ще утихне без последствия. Впрочем р.Дунав не е румънска река а международен воден път и могат да ги "конфискуват" ако руснаците ги стоварят на румънският бряг ама тогава румънската маса ще стане веднага русофилска.

Айде сега, румънците са ти виновни …. А джуджака - чист като сълза ….

Фейк, иска им се да са, ама не са, а защо лъжат

Добре, че са румънците, щото наште от страх щяха да ги пуснат.

Да се готви Гюргево за руско пристанище

Ха ха ха. Руснаците станаха за смях. Позор, позор, позор ся всичкото рубладжия ще почне да вие ... Ама на мен ми е кеф...

прочети я и продължавай да трепеш гарги.

Поредната на прицел си...

Колкото повече тъпи русофили има в една страна, толкова стандарта и на живот е по - нисък. Изцеденото кисело мляко, което гоце, курнина и другите мутанти червени фашисти от бкп са ви шприцовали в кухите кратуни! Хубаво е когато руските тролове разкривате безпределната ти простотия. Да си русофил значи да подкрепяш КРАДЦИТЕ, УБИЙЦИТЕ, отровителите, Асад, да мразиш САЩ и Европа, да славиш Ленин, Сталин, комунизма и православието, КГБ, ЧК, ГРУ и Рамзан Кадиров. Пълна шизофрения.

Колкото повече говна ядеш ,по умен ще станеш!

Ваксинирам русофили срещу бяс и свинска чума. За пенсионери безплатно!

Тебе джендърите са те ваксинирали анално

Хахаха, много ми хареса!!! Наистина, има нужда, те сега русофилистиците наистина са с пяна на уста от бяс!!! Пък и свинска чума, и луда крава имат сигурно!!! :-))))))

Пак наритаха червените азиатски цигани като кучета... Стана традиция на когото им паднат мурзилките да ги такова отзад... ха-ха. БИЙ РУСКИ ТРОЛ, СПАСИ БЪЛГАРИЯ!

Азиатски помияр си ти, прабългарино. :))) 500 години други азиатци са оплождали жените ви, а вас са ви пристягали отзад, "големите мъже". :)))

А вас рушки помияри монголи и татари са оплождали жените ви 300 години и затова днес всички ги знаят като най-големите курви на света! А вас, пияндурници, са ви разхлабвали именно отзад и затова сега все това ви е в главата! Така че 300 години монголско робство са ви направили изроди, докато за 500 години османско иго ние си запазихме човешкия облик! И досега си оставате татарска империя на Злото с азиатски деспотизъм!

си глупав, това е за дълго. Румънците, в значителната си час чисти българи, показаха колко много могат да са прости. Даже Боце не може толкова. Сега, също като украинците, ще чакат какво ще стане. Ами ще стане освобождаване не конфискуваната техника и американските бази с нищо не могат да помогнат.

Айде и този едни мисли празни изказа. И как по точно ще се случи. Май розовите топченца ти са слабички.

Румънците се превъоражават със нови и втора употреба F-ки!И освен американско румънската база в Девеселу със с-ми ,,Ижис”са си попъчали а още американски ракети. На евентуалните ,,освободители” ще им изтече кръвчицата докато ги ,,освободят”

Система "ижис" викаш? Така ли викате на Aegis в циганската маала? И били румънско-американски, а? Ха-ха-ха! Може, може - на румънците даже им позволяват да пазят най-външня периметър - на около 2 км от базата. А иначе - простотия. Елементите на ПРО на САЩ в Европа са срещу МБР изстреляни срещу територията на САЩ. Те не пазят Европа, а пък Румъния - ама изобщо. А за нас остава кефт - Девеселу е на 80 км от Плевен. И официално е обявено от руснаците за един от обектите на първи (изпреварващ) ядрен удар. Както се казва - за кеф на плевенчани и изобщо на Северна България - ще пестят от ток за осветление щото ще светят от радиацията. Пък и ядене няма да им е необходимо, щото бързо ще изпукат.

Плюс само защото си прав. Не защото ме кефи.

Ибем сащофили безплатно - за кеф.

И твоя ред идва. Скоро от прасетата и помен няма да има. При теб чумата те удря в простата тиква. Спокойно хуманно ще те клецат...

Не ми се вярва румъните да задигнат руски танкове,щото рашъните ще им изпратят и екипажи да ги карат.

Чета някакви смръдли от русия, некви наташи пишат тук...кеф брато. Скоро с едни приятели коментирахме, че да почерпиш за това, че си се оженил за рускиня е все едно да почерпиш, че си се оженил за москвич. Боже, борките женички за какви мухльовци са се оженили само и само да се махнат от широка моя страна родная, где так вольно дишет человек!!!

И като се събуди - краката ти отвити и пак си пъхнал два пръста в контакта....

Тъпо човече си, пиле златно.

Ееех, де да беше и вярно. Фейкометите се започнаха. Тва по заповед на Зеленски ли е или на бившия Порошенко? Виждам че настигаме Украйна по фалшиви новини.

:) Абе ДИР, толкова време, толкова много приказки за това, що е то фейк и как се проверява достоверността на информацията, а вие - нищо. Зеро. Нула. Ето и сега пак. Ако бяхте отишли на сайта на Дунавската комисия, член на която е и България, щяхте да видите едно простичко нещо, което се нарича Конвенция за режима на корабоплаване по река Дунав. И, ако можете (за разлика от чукча) не само да пишете, но и да четете, щяхте да видите, че: - "новината" ви няма начин да е истинска, защото корабоплаването по Дунав е свободно иоткрито за всички държави - "новината" ви няма начин да е истинска, защото дори и двата бряга на реката да са на една съща страна, тя няма право да спира транзитните товари, а единственото което може е да запечата товарите на кораба, ако те са забранени за внос в тази държава - "новината" ви няма начин да е истинска, защото никоя държава не може да задължава друга страна да използва само нейни превозвачи в нейните участъци от реката... Има и още много неща. Дори и да оставим настрана, че руснаците отрекоха каквото и да било конфискуване, "новината" ви няма начин да е истинска, защото румънците просто не могат да откажат плуването на корабите - щом те не влизат в техни пристанища. И никакви разрешителни, за каквото и да било не са необходими. Останалота си го знаете - поредното понижаване на доверието в медията ви. Би следвало да се досетите, че ако продължавате да увеличавате цензурата (триенето на коментари), скоро ще се лишите от основния ви инструмент, който все още привлича хората тук - правото да изкажат собственото си мнение и информация. И тогава, вие просто ще загинете, ще се самоизтриете от медийния пазар. Давайте - бъдещето е ваше. Или пък не е.

По Тошко Колев: “Как ще ги стигнем румънците...”

чети днешните новини.

На снимката: "Конфискуването" на танк от кораба - дюс на кьрава сокак в Букурещ у влашко!!!

Значи румънците са се издъни и издали лиценз за транзит! И сега са им виновни руснаците. И техниката е за Сърбия, а не за Русия. Съветски танкове (изглеждат стари) имаме и ние и сигурно румънците. Могат да ги прокарат през Босфора и Гърция за Сърбия. Гърците сигурно не биха слушали ЕС и май не участваха в част от санкциите. Тук виновни са румънците! Могат да ги осъдят да си платят танковете и бронетранспортьорите. Ако действаха правомерно, трябваше да ги върнат, а не конфискуват. И да съдят издалият лиценза от тях.

Ако не през Гърция и Македония, може през Черна Гора да го прекарат.

Това очаква руската свиня

ама европейската я хвана чумата-)

Хохлука е заразителен. Дирнициии, проверявайте си фейка бе абдали!

Това може да го сънува само болен моьък.

прости, продажни мамалигари с измити мозъци!

вече не е актуално бре !

Мдаааа. Хората са много прости същества. Сега се търси новия селски идиот дето ще подпали нова война в Европа за кефа на една високо задлъжняла нация дето само война може да и помогне.

Браво на румънците. Направо да ги хвърлят за скрап тези руски таралясници.

"Минобороны России не направляло никаких судов для перевозки военной техники по Дунаю в Сербию. Все заявления о подобных поставках и якобы "задержании" румынской стороной российского транспорта с бронетранспортерами — абсолютная ложь". Министерство обороны России

Браво на румънците!

«Минобороны России не направляло никаких судов для перевозки военной техники по Дунаю в Сербию. Все заявления о подобных поставках и якобы "задержании" румынской стороной российского транспорта с бронетранспортерами, — абсолютная ложь», — сказано в заявлении министерства.

Да, да знаем. "Их там нет" :))))

те и в Идил ги няма, ама се оказаха основния контингент...И Вагнер го нямаше, ама някой ги разпъртушини...Казаното от руснаците трябва да се приема с изключително недоверие и съмнение в истинността...

Браво на румънците!

Машала на румънците!

МОРСКА БЛОКАДА НА РУМЪНИЯ И ГОТОВО

До рускинята 1.Павлов в своята Нобелова реч казал следното: "Всъщност, аз трябва да изразя своя тъжен поглед върху руския човек. Руският човек има слаба мозъчна система и не е в състояние да възприема действителността като такава. За него съществуват само думи. Неговите условни рефлекси не са съгласувани с реалността, а с думите. " (За първи път публикувано в списание "Звезда" през 1927 г.) 2. "Руснакът е най-големият и най-нагъл лъжец в целия свят." Тургенев; 3. "О, колко трудно е да се живее в Русия, в този смърдящ център на физическа и морална поквара, подлост, лъжи и злодейства." Аксаков; 4. "Хора, които блуждаят из Европа и търсят, какво могат да разрушат и унищожат само заради забавление." Достоевски; 5. "Не хора, а скотове, простотия, дива орда, душегубци и злодеи." Булгаков; 6. "Най-важното достижение на руския народ е неговата садистична жестокост." Горки; 7. "Хора, които мразят свободата, обожават робството, обичат веригите на ръцете и краката си, мръсни физически и морално, готови във всеки един момент да потискат всеки и всичко." Шмелев;

Изкара 50 цента, евала! Продължавай все така!

ХУЙЛО

Знам къде и как да ги клъвна, постоянно обиждат БГ и българите!!

щото горкия така и си остана и без самочуствие-)

Румънците също, както и Украйна ни праскаха високи транзитни такси за руската газ, както и на турците, но от догодина ще духат супата. Няма да лапат 7-800 млн.$ от транзита на газ и затова сега злобеят яко. Може и да им понамалеят пенсиите.

ДО РУСКИНЯТА Российская Федерация: 1\9 часть суши, 40% всех природных запасов, 2% населения земли. Проживает 143.5 млн. человек: из них - 1. Не имеют отопления - 22 млн. человек. 2. Не имеют водоснабжения - 29 млн. человек. 3. Не имеют канализации - 35 млн. человек. 4. Не имеют горячего водоснабжения - 47 млн. человек. 5. Не имеют доступа к природному газу - 65 млн. человек. 6. Не имеют выход в интернет - 78 млн. человек. 7. Не имеют личного автотранспорта - 90 млн. человек. Более 110 млн. человек никогда не покидало пределов СНГ Третье место в мире - по растущим долларовых миллиардеров.

Река Дунав е със статут на международна река. Такива са реките, които протичат през територията на две или повече държави. Правният им режим е уреден с международен договор. Междунарородните реки могат да бъдат разделени на: а) реки, открити за м/унар. корабоплаване, които като правило пресичат територията на няколко държави; б) гранични реки, които разделят териториите на няколко държави. Това разделение е условно, защото в един участък една река може да пресича територии, а в друг участък да разделя държавни територии. Правният режим на корабоплаване се определя от държавите, чието е крайбрежието на реките. Корабите на кои държави имат право да плават по тези реки се определя с международния договор, като това право не бива ограничавано за никоя държава. Използването на международната река не трябва по никакъв начин да накърнява интересите на някоя от крайбрежните държави. Всяка крайбрежна държава е длъжна да предприема всички необходими мерки за обезопасяването на реките и да се грижи те да не бъдат замърсявани, което би било в ущърб на останалите крайбрежни държави. Правни норми относно корабоплаването се съдържат в Барселонската конвенция и Статутът относно режима за навигация на водните пътища с международно значение от 1921 г. Понятието свобода на корабоплаването съгласно Хелзинкските правила съдържа следните принципи: а) право на свободно корабоплаване на крайбрежните държави (движение на кораба по цялото течение на реката, отбиване в пристанищата и използване на съоръженията и доковете, превоз на товари и пътници м/у две различни крайбрежни държави, както и м/у крайбрежна държава и открито море); б) забрана или ограничаване на малкия каботаж; в) възможност за предоставяне на право на корабоплаване на некрайбрежни държави по участъци от реката, които се намират на тяхна територия; г) задължение на всяка крайбрежна държава е да поддържа в ред участъците които и принадлежат. 2. Правен режим на река Дунав: Режимът на р. Дунав се определя от Конвенцията за режима на корабоплаване по река Дунав. Страни по нея при сключването й са: Съюзът на Съветските социалистически републики, Народна република България, Република Унгария, Румънската народна република, Украинската съветска социалистическа република, Чехословашката република и Федеративната народна република Югославия. Съгласно чл. 44 от Конвенцията „дунавска държава” или „дунавска страна” означава държава, имаща бряг или брегове на Дунав. Във връзка с прилагането на Конвенцията, с чл. 5 от същата е учредена Дунавска комисия, чиито компетенции са уредени в чл. 8. В Дунавската комисия освен България, Австрия, Германия, Молдова, Румъния, Сърбия, Словакия, Украйна, Унгария и Хърватия, макар да не притежават дефинирания в чл. 44 от Конвенцията статут, членуват Черна гора и Русия. Корабоплаването по Дунав е открито и свободно за всички държави въз основа на равенството спрямо пристанищните и навигационните такси и условията на търговското корабоплаване. Плаване на военни кораби на всички некрайдунавски държави се забранява. В конкретния случай, доколкото се разбира от информацията не се касае за военни е транспортни кораби. В същата обаче, независимо дали поради некомпетентност или преднамереност и пристрастие, не се съдържат данни кой е собственик на пренасяния товар, чии са корабите и пр. – дали на Русия или на Сърбия, т. е. с коя от тези страни Румъния има проблеми за разрешаване във връзка с цитираното Решение на Съвета на ЕС. Защото, ако собственик на транспортирания товар и притежател на корабите е Сърбия или която и да е друга страна, а не Русия, поведението на Румъния би било посрещнато с ръкопляскане в Кремъл като пореден пирон в ковчега на т. нар. ЕС.

Оръжията се предоставят на Сърбия безвъзмездно. В случаят се търси начин за нарастване на напрежението между НАТО и Русия. Успели са! Кой има полза от това? Никой! Най-малко пък държавите от региона. АКО НЯКОЙ СИ МИСЛИ, ЧЕ РУМЪНИЯ САМОСТОЯТЕЛНО Е ВЗЕЛА ТОВА РЕШЕНИЕ, МНОГО СЕ ЛЪЖЕ! ТРЯБВА ДА Е АБСОЛЮТЕН НАИВНИК! РАЗПОРЕЖДАНЕТО ИДВА ОТ НАТО, А ВСИЧКО ОСТАНАЛО СА БЮРОКРАТИЧНИ ЕКВИЛИБРИСТИКИ!

СЛАВА НА РУСИЯ ! КОЛЕКТИВНИЯТ ЗАПАД СОЛИДАРНО ДАГОДУХА !

на х*й твая раССия! Соси блядь!

Nikolai Vasilev

Сиси хохол бляд сополив!!!

Това е съвецко неприятелю, повече от тебе и росията ти никой не може да го издуха! Тежки сте издуханяци! и в буквалния и в преносния смисъл !....хахахаха

с АН-124 ... ава пак ще трябва да искат разрешение за "вход"... а кой ще ги пусне да минат, от къде ще минат, а? Няма вход към Сърбия, без разрешение!

Проста сган са си мамалигите ! Малко им го напука Червената армия през ВСВ, забравили са !

Превземането и вдигането на румънският флаг над Одеса и Севастопол, от нашите съюзници в Остттттта го забравяш, нали малко болшевиче?

И моряците бяха пуснати от украинците и танковете ще и идат при някой батальон в сърбия. Само алкашите арестуваха горките морячета, вместо да задържат само офицерите...варвари!

Цървул се изходи по междунородна политика. Някой да се интересува от тебе. Виж свои чумави прасета ,оправи първо

хахаха цивилизовани били.Къде си виждал "цивилизовани" цигани и профашизирани елемнти

Излез и се разходи в Румъния, ами по-добре са от тук...

Пращайте ги танковете през България - тук русофилите на ръце от Русе до Белград ще ги пренесат! Жива верига от тела ще направят по нея ще минат. Любовта към силния е най-българското чувство...

Пращайте ги танковете през България - тук русофилите на ръце от Русе до Белград ще ги пренесат --- ... да се учудя - за смях ще станем на света! Луда работа е русофилството, ментално отклонение!

Кво се косиш - ти нали си си нормален слузест многополов соросоиден объркан либераст, така че се радвай, драги ми джендерастий !

Подобно ли е на кравофилството???

Изцяло си прав, драги Естествено, че ще ги пренесем - аз, лично по два наведнъж ще нося, ако се наложи !

Е омраза към русоробите и господарите им

хахахаха ами тогава що ти б,чат толкова минуси в зъгъ, бе, пиле !?!?

Сега сървите в отговр да конфискуват техни кораби и да им блокират целия дунавски флот. След като не мамалигите не спазват Дунавската конвенция, да пътуват само до Черно море.....

Краварските мариончетъчни режими са много смели, но като почнат да ги газаят руските танкове, краварите ги няма никакви и ставаш баш като употребен презерватив.

Поляци, чехи, словаци, румънци всички са по напред от нас по стандарт наживот , защото нямат руска зависимост и пропаганда. Вижте държавите зависими от Рассия, Венецуела, Беларус, Молдова, Казакстан, Узбекистан и др, всичко е мизерия където има рски ботуш!

Сега като дадем 3милиарда за американски самолети и нашето положение ще се оправи! Да знаеш!

Сто пъти съм те питал, но няма да се уморя да повтарям: След като не харесваш България и българите, чий го дириш още тука, а не се прибереш във ватния рай? Моите наблюдения сочат обаче, че вие, рускините, докопате ли се до България и вземете ли български паспорти, човек и с шутове не може да ви изгони оттук. Мамицата ви и навлеци.

Харесвам България и българи не харесвам идиоти

Ще махнете крадеца и диктатор Путин, тогава ще им Европа отношение към вас, не ви ли писна да ви краде милиардите от менделеевата таблица и да живеете като скотове там, или и ти си се облажила от Единна Русия??

Ние рускините докопали се до България сме доведени тук от НЯКОЙ, сами не сме тръгнали да бием коляно за паспорт , следваме съпрузите си и живеем където живеят те. Без значение в Къртово Конаре или извън България. И оставаме с тях завинаги, не ги продаваме за 10 сребърника , както болшинството от вашите жени практикуват.

НАТАША 100 РУБЛЯ НАША!!