БНБ не може да отпечата нужния брой бюлетини за местния вот

БНБ не може да отпечата 18 млн. бюлетини за предстоящите местни избори. РБ предлага част от бюлетините да се печатат в Румъния. Може да се купи и още техника.

Обратно в новината

Коментари - БНБ не може да отпечата нужния брой бюлетини за местния вот | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Няма дерт!!! Доколкото знам в Костинброд има печатница с такива мощности!

Баламосват ни.

Абе помните ли тиквата, като продаваше преди години печатницата на БМБ какви ги говореше - ще инвестират, ще увеличат капацитета, ще има нов пазари.. Пък сега каква излезе - не могат да напечатат бюлетините... Тиквенски приказки за глупаци ...

Абе май не си в час с продажбата на печатницата...

А, на бас, че БНБ не може да отпечати и 25 милиона бюлетина! Не че на някой му трябват!

Абе, ние да не сме Полша, за да имаме нужда от 18 млн. бюлетини? При население от има-няма 7 млн, при което поне 1/3 са малолетни роми и турчета, колко трябва да се шикалкави с документите, за да са необхидими толкова бюлетини? Ама както е казвал на времето чичко Сталин: "Не е важно кой как гласува, а кой брои гласовете!" Като се знае от сега кой ще брои, що се хабят толкова тутманиците в Парламента?

в турция също се гласува, за това са тези бюлентини "в повече". все пак дпс има нужда от пълно мнозинство, а не само да бъде "дискриминирано" във вилаета.

очевидно е, че ръководството на банката участвала в покушението на ктб е напълно изненадано от депешата, че ще има избори, поради което е в пълно несъстояние да отреагира. моля обявявайте официално тези събития поне два месеца по-рано за да няма изненадани. я.

Печатайте в Костинброд, даже може и в повече едни 350 -500 хил. не са проблем,относно изборите те са напълно безпредметни, апашите са същите, всичко е оплякано от тази пасмина,която управлява.

Що не питаш предишната червено-турско синя -атакистка пасмина. Излъгаха нагло цяла България! Идиоти разни да не се произнасят по откровени и доказани лъжи!

Не разбирам, кой и за какво е излъгал, и никой не искам да питам,най-малко тъпи мутри и подобни!

Добре де,при макс 6 млн.българи ,от които може би 5 млн.имат право на глас защо трябва да се печатат 18 млн. бюлетини ?!?!

Отговарям. Редовните за в секцийте. Нередовните за комисийте. И още няколко за всеки случай ако в последния момент не излезнат сметките да може да се корегират.

Бе само разходи за бюлетини. Така и така са си разпределили кметовете вече ами да си ги гласуват в народното събрание и толкова. То разходи за бюлетини разходи за мангали защото а накарай циганин да гласува без да му се плати. Няма смисъл от избори. Така и управляващи те ще минат тънко пък и ние данъкоплатците няма защо да плащаме за цирк дето го гледаме на всички избори.

Ако някой в САЩ беше обвинил Костинбродската печатница в нарушение на закона и съда оправдаеше обвиняемите, познайте какво щеше да се случи на Мая Манолова и всички по редицата. Щяха да плащат милиони долари за щетите, които са нанесли на тази печатница. Тя "този филм го била гледала". За този филм се произнесе БЪЛГАРСКИЯ СЪД. Тя и нейната партия НЕ ГО ПРИЗНАВАТ. Тогава не питайте защо... за каквото и да е. Съдебна реформа? Престъпност? И т.н. и т.н.

БНБ елегантно си избърсва ръцете, обявявайки, че "не може" да отпечата бюлетините.... Това най-вероятно е лъжа!!! При цялата налична мощност на новата и модерна техника... Явно се готви някаква шашмалогия...

Така е, както казват от БНБ! Още като промениха Кодекса беше ясно! Само дето на Манолова и бе друга целта!

Въх! И к'во пра'им с'я?! Веднага да се командироват тук и там, по цялото земно кълбо и предимно по екзотични дестинации особено заслужили чиновници да договарят отпечатването на заветните бюлетини! По примера на онези идиоти от не знам си кое министерство дето си бяха спретнали воаяжи с цел "връщане на талантливи българи да работят в България" - е, никого не успяха да върнат, ма пък разходката им остана;о) Та сега - стягайте се тунеядци за "бюлетинени командировки"!

БНБ се пазари за цената. Ами гледа си интереса, нали е частна банка, само името и е национално.

Какво значение има къде ще се печатат. Истината е, че на кочана има номер на бюленината и другия номер е в ъгълчето което комисията откъсва.Е кажете ми с какво ще сравните бюлетините в урната или в чувала. Всичко е лъжа и измама.

18 МИЛИОНА БЮЛЕТИНИ?!? Че колко гласоподаватели сме в България и по света бре?!? Хайде пак се почна с шменти-капели по изборите... Ще менкаме неудобните бйлетини с наши такива, май... Ако помните на по-предните избори ония захвърлените чували с бюлетини, които представители на ГЕРБ разнасяха нагоре-надолу в изборната нощ...ЦИРК и ФАРС!!!

деер

Хайде на %%%%%%%%%%%%%%

"....обсъждахме и темата за машинното гласуване..." Да, ама явно нещо не са се разбрали. Машинното гласуване е за грамотни хора, и при него е по-трудно да се правят разни шменти-капели. Отделно пък това, че 90% от "професионалните" (разбирай - платени или принудени) гласоподаватели ще окапят пред машината - по простата причина, че са неграмотни, и крайният резултат от изборите може да се окаже много "весел"!

добре,че нямаме поръчка да печатаме за КИТАЙ.......

steltian

Видяхме новия изборен закон на Манолова че не чини и пет пари.За да няма "Костинбродска афера" тя предложи бюлетините да се печатат в печатницата на БНБ.Сега пък правителството било виновно че печатницата няма капацитета да ги отпечата.Ами Мая като си предложила тази печатница да беше проверила за нейните производствени мощности.

Е те спокойно можеха да започнат печатенето малко по-рано и щяха да могат да ги напечатат, но явно някой трябва да усвои едни пари за допълнителни мощности или за печатане в чужбина. Нали трябва да има далаверка от изборите. :)

И как да почнат да ги печатат по-рано, като още не се знае какво ще пише на тях? :-)

Не фърляйте много пари за бюлетини, щото нема кой да ви се върже да гласува. Наблегнете на надениците и кифтетата за братята роми.

ХА! РАЗЧИТАТ, ЧЕ В РУМНИЯ НЯМА ДА ГИ ИЗЛОВЯТ С ФАЛШИВИТЕ БЮЛЕТИНИ. ХА! БОРБАТА ЗА ВЛАСТ ЯВНО ЩЕ Е ДО МРЕЛО. Кифли с кифли.

Ми могат да се печата в Македония. Там изнесоха на времето пиратските дискове. Сега може да идват директно попълнени бюлетините.

Искров не прави ли номера

И защо трябва въобще да се печатат бюлетини, да се провеждат "избори" и да се плаща на Бай Мангау да гласува, след като мутрогербераския "изборен корифей" Цвъки Ушаков още от сега е попълнил резултатите в изборните протоколи?...!!! ВКС... ДО КОГА ЩЕ ЧАКАМЕ ПРИСЪДАТА НА УШАКА?...!!!

Полека, ще се задавиш бе комсомолец!

Голяма глупост. Вместо да плащаме на български печатници и парите да остават в Б-я, ще плащаме на Румъния. Пълна излагация в която са ни въвлекли от БСП

брей мислех си че само пари не можем да печатаме затова заплатити са аборигенски ама то и бюлетини като не може йок, голямзор и то 18 милиона ,че българия да не е стамбул че толкоз.пък и след тази пенсионна реформа кой ли ще се засили да ходи да гласува.другото е че отдавна трябваше да е електронно гласуването ама простолюдието от комп разбира колкото свиня от кладенчова вода.

С цел икономия предлагам бюлетините да се печатат вече попълнени. Квотата както винаги ще се договори

Проблем с бюлетините, РБ предлага да се печатат и в Румъния Освен бюлетините, моля и наказателните дела да се прехвърлят към Румънската прокуратура.

За какво са ни избори? Да върнем член 1 в моя прослава! И повече хасфалт и пари за циганята

Предлагам печатането на бюлетините да се възложи на Мая Манолова. Бъдете сигурни, че пак ще се издъни -ще викне, че има напечатани 500 хилади бюлетини повече. Бойко е виновен.

Бюлетините да се печатят само и единствено в печатници посочени от БСП, Атака или друга сродна комунистическа или фашистка организация. Иначе бойкот на изборите!!!!

Обадете се на Галева и Дудука,те разбират от бюлетини.Ще оправят работата...

където щете да ги печатате БСП ще загуби окончателно...това е положението!!!!

И "викаш" само Герб , с партията ще "вървим към светли бъднини" . ТЪПАНАР

Не,ще върнем Избегалия,че има още банки за фалиране...Тъкмо да си назначи пак Пеевски,че много малко се задържа на поста...Г-н Катарзис нямаше време да се развихри

бюлетината. Абе в Англия народа друг бе! Правиш си предварително регистрация/може и по пощата/ и си гласуваш като човек. Няма индиански нишки ,няма дяволи.

Всички знаем, че ГЕРБ ще спечелят в София и големите градове. Спестете парите на данъкоплатците !

Искаш да кажеш , че в големите градове живеят най- много тъпанари и те ще гласуват за партията на мафиота Борисов ............Смешно и жалко . Добре , че не съм в България

Колкото по надалече толкова няма да разберем колко бюлетини се печатат. Явно има много гнило в изборите - купуване на гласове, бюлетини, мъртви души в списъците, купуване на комисии. и други. Бойко, костов, Доган и БСП ще я управляват тази държава до окончателната и смърт още 15-20 години.

Много воеводска поза на г-жата, да не отива на дуел с Мая заради кодекса/на честта/.

Добре бе, що досега са печатани 8 милиона а сега са 18 милиона? Друго - доколкото разбрахме по делото за Костинброд минахме без виновни. Кой плати масрафа за делото? Щото предполагам има доста разходи. Гледам, че ако подам жалба против бензиностанция за некачествено гориво, искат първо да си платя за експертизата пък ако е основателна жалбата ти връщат парите. Сега картечарката мая и онзи кавал барека дали ще платят разноските? Спорад решението на съда сигнала е лъжлив.

По просто щеше да бъде, ако беше прието електронното гласуване.Поне четвърт от избирателите щяха да го приложат.

Защо да се печатат в Румъния, в Турция ще излезе по-евтино и ще е по-качествено?!

А ЗАЩО СА 4-5 ПЪТИ ПО ВЕЧЕ БЮЛЕТИНИ КАТО ГЛАСУВАЩИТЕ СА ЕДВА 4 МИЛИОНА -ОТГОВОР ЗА УСВОЯВАНЕ ЗА ПОДМЯНА ЗА ЗАБЛУДА НА БЪЛГАРСКИТЕ ОВЧИЦИ-ГЛАСУВАЙТЕ ЗА ШВЕДСКИЯ СИНДРОМ МАЗОХИСТИ

Питай Мая Манолова, а не сегашните управници.....

И ще ги печатат направо попълнени. С хиксче. Да не объркват широките гащи.

240 злетаци. Хората гласуват по пощата, ние едни бюлетини не можем да отпечатаме.

Не е проблема в броая на печатаните бюлетини. Проблема е в контрола в деня на гласуване и отчитане на бюлетините. Проблема е и в манталитета на българина, който е манталитет на Андрешко.

В Румъния официалните, а в Костинброд "допълнителните".

И на Луната да ги печатате се тая! Не е проблема в хардуера а в софтуеро :) Дето викаше Царо - тоя дърт вампир - на Българина трябва да му се смени чипа.

що не искате да се монтира златна нишка в хартията .... може би Банкя ще помоли неговите приятели от Федералния резерв да ги напечатат .... нали все се гушкат и целуват ....

Костинброд??????????????????