В Румъния конфискували 30 000 л ”фалшиво” българско вино

"Фалшиво вино от България застрашава здравето на потребителите", пише днес румънският в. "Ромъния либера".

Обратно в новината

Коментари - В Румъния конфискували 30 000 л ”фалшиво” българско вино | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Какви лаици и злобни хора коментират тук.Явно нева с кой и къде да се карате и го правите тук.Що се отнася за фалшиво "вино", всички правят такова.Въпросът е да не те хвана с.Ако ще пишем за коректни вина,последните 16,17г.,вината в БГ.са прекрасни.Мога и да обясня защо,ако имате интерес.

Да ги пратят и при нас тези проверяващите.

От край време се знае че народи дет правят хубаво вино не правят хубава бира и обратно. Ама ние нали сме "Нобелисти" всичкото ни е ТОП ... инак сме една голееема нула...

Това са пълни глупости. Тук е родината на Дионисий, ако знаеш, какво значи това. А ФАКТИТЕ са , че виното, бирата и ракията са ни хубави.

Дионисий намирисва на гръцко, то верно е че сме пришълци ама не така грубо де ...

Имаме традиции във фалшифицирането, ако не на самото вино, то поне на произхода му. Някъде около 2002 или 2003 година попаднах в магазин на бутилки с български шираз (демек сира) на Домейн Бояр. като се има предвид, че първите насаждения от сира в България са от 2001 година, имамв две възможности - или това е първият случай в историята, когато от едногодишни лози са бере грозде за вино, или нашенските търговци са били внесли евтино австралийско вино и са го бутилирали с български етикети. Купих си - точно като най-евтините австралийски вина си беше.

В Румъния конфискували 30 000 л фалшиво българско вино. И нас ни застрашава вашата ПРО, ма си траем.

Румън ците започват да играят "мръсно"!време е да се стегнем!

едно време имаше стандарт а сега сащо има ама тои не е задалжителен значи няма и всеки си прави каквото си иска било сирене било луканки било вино абе да жевее демокрацията

Защо пишат вино като не е вино защо не го пишат сироп наподобяващ вино. Така излиза че България редовно и винаги продава менте Какво е купувала Румънската фирма менте значи е знаела за случая.

Аз алкохол не пия и затова не ме интересува много това, но мисля, че докато в такива публикации се премълчава името и адреса на доставчика, те нямат никакъв смисъл.

Българското вино до 10лв е химия и не става за пиене. А западните дори и най-евтините за по 3-4лв са добри.

Пълни глупости. Вносните вина за по 3-4 лв. не стават дори за мирисане. А български прилични вина в диапазона 8-10 лв. има достатъчно. В случая обаче се говори за вина от 2-3 леи (1 - 1,5 лв.) литъра. За тази цена - минерална вода.

Ха-ха, дотук 4-ма малоумника са ти писали плюс :):):)

Това което сте написал е пълна глупост. Предполагам, го правите нарочно, и си търсите минуси по някаква причина.

Много просто: задължете ги на всичко, което не е произведено по класическата технология и от истински материали, да сложат голям надпис "Имитиращ продукт". Как сложиха на сиренето? Омръзна ми да пия гроздова ракия от царевица и коняк от спирт и ароматизатор. За така наречените "уискита" да не говорим, все едно ги е бъркал цар Киро лично. Навремето виното беше гъмза, мавруд, каберне, памид, димят. Сега е хайдушко, манастирско, меча кръв и искра. А аз такива сортове грозде не съм чувал никога.

Ами вземи премини психологическата явно за теб граница от пет лева за шише и ще се изненадаш колко много различни и читави вина има .

Преминал съм я отдавна, в къщи пия само Евксиноградски вина и македонска гроздова ракия от Тиквеш. Понякога я разнообразявам с Евксиноградска, черен етикет. Ама като отида на ресторант или на каквото и да е заведение, не ми дават да идвам със собствен алкохол, принуждавам се да пия ментета. Та, за тях става дума...

Абе на румънец вяра да нямаш. Тия са не само най-големите цигани ами инай-големите мошеници. Те ги бъркат тия помии пък после друг им виновен

БааГу ! Какво ще да е тови вино с цена 2-3 леи / 1 -1.20лв. литъра при това внос ?!? Нещо май , май ....

Забрави да махнеш и ДДС то

Тия па. Тука само такова се продава. Дори в големите Вериги магазини. Много си е готино даже

Поръчкови проверки на мамалигите.Румънците са фалшив народ/те са власи,българи,кумани,маджари/,Румъния е фалшива държава откраднала територии от Унгария и България.На фалшива държава и нация фалшиво вино.

румънците са бившите македонци, с 2 века преднина