Рухване на мост спря движението по Транссибирската железница (видео)

Десетки влакове остават блокирани по 9289-километровата железопътна линия

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Разследването за причините, което властите провели, не довело до никакъв резултат. Мъчили се хората да открият защо само този мост се е срутил и нищо не открили. В резултат на своето отчаяние предоставили разследването на военните. Те веднага открили фрапиращ пропуск още при проектирането. Инженерите били пропуснали да добавят в проекта задължителната втора бойна глава, която да укрепи моста и от другата му страна.

дано го възстановят че как ще има -куфар,гара, Сибир за всички руски боклуци.

Ха ха ха, малко червиво щеревче, не се напиняй толкова, да не ти изскокне чревцето отзад, че ще има да врещиш докато ти го прибирам обратно

Една уязвима ЖП линия е това което свързва Москва с Източните и колонии. Когато дойде ред на Китай да си прибере 'изконно китайските земи' и танковете в зимен камуфлаж тръгнат на Север и Запад, въпросната линия е първото нещо което ще бъде унищожено от авиацията. Аз само ще чакам да чуя Соловьов и хора пропагандисти на късокракия недостратег какви песни ще запеят тогава.

Човешкият ресурс, който се смята за сила е и ахилесовата пета на пренаселен Китай от военна гледна точка. Жертвите от една ядрена бомба в мулти-милионен град не е като да думнеш едно село в Сибир. А Москва и Ленинград са толкова добре защитени, че въобще не е сигурно дали самолет или ракета ще стигнат до там, а населението на Русия е пръснато на голям брой малки градове и в един хипотетичен ядрен конфликт, жертвите на Китай ще са стотици милиони с много малък разход на военни ресурси от Русия. Всичко това е хипотетично, другото са мокри сънища на разни платени и загубени тинейджъри.

'населението на Русия е пръснато.. ' Не е. Русия е с огромна територия едва 15% от която е обитаема - в резултат населението и е много по-концентрирано от това в САЩ например. И ако имаше поне малко информация за това което действа като ПРО над Москва и Питер въобще нямаше да правиш подобни смели изявления. За ядрени удари въобще няма какво да се притесняваш - Китай няма никакво желания да завладява пустини, а само да разшири 'жизнененото си пространство' (като мистакатия чичко някога). С Тайван няма как да стане - пазят го най-мощните ВВС и ВМС в Света (САЩ, Япония и съюзниците им), затова жадния китайски поглед отдавна гледа към богатите на ресурси/бедни на население руски райони. Нищо лично разбираш ли, просто бизнес

Ленинград? :) Добре дошъл в 21ви век -Светът ще ти се стори доста сложен и непонятен..

Трансибирската железница не е една ЖП линия . Те са 6-7 относителни успоредни линии през 100-200 км. с множество общи точки. Така пътя от изток до запад е дублиран многократно.

Ако Китай имаше желание да завладее Сибир щеше да го направи преди Русия да го завладее и нямаше да строи Великата китайска стена да го защитава от степните народи. Китайците не са при годни за разлика от руснаците да понасят сибирски студ от -40 градуса през зимата и затова тяхната експанзия е насочена на юг .

Смятай колко са зле тогава германците - Заваля и в Русия поне само мост пада, а в Германия СТОТИЦИ УМИРАТ ОТ ЕДИН ДЪЖД, пълна скръб са германците. За неразбралите - това е сарказъм към долните идиоти.

То в Русия когато умре един, друг го замества. Не си заслужава да се отбележи въобще.

Ужас, при тези всичко се руши а се смятат за световна сила. Махленска мутра са а не световна сила. Само тормозят съседите си. Какво щастие е че се откъснахме от тях и днес се явяваме елита на света.

Щерев, щом ние сме елита на света се замислям на къде отива този свят. Май ми се ще да съм при низвергнатите.

Руши се всичко, което няма бойна глава. На тостерите вече им слагат по две, защото иначе могат да пекат само по една филийка.

Хе хе руска му работа един дъждец и мостовете им взеха да рухват

Ха ха мостът рухнал, железопътния път не . Да подпрат релсите и траверсите отдолу със скеле и са готови. Влаковете да минават с 5 км/ч. А те какво сега ще се чудят 2 месеца ще правят проекти, ще търсят пари и зимата дошла.

Сал един Путин държи Русия - след него - ще рухне картонената къща на прогнили глинени крака. Първи признаци.... Тоя мост сигурно дори не са го боядисвали, от когато Руския Цар го е строил!