Розоберът в Карловско започна с красивия ритуал "Гюл се рони" (снимки)

Рано сутринта в розовите градини край града бяха изречени наричания за добра реколта, благо слънце, ситен дъждец и сръчни ръце

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да хапнем да пийнем,па след 2седмици ще обясняваме,че реколтата е слаба цените ниски и няма защита от държавата. Като всяка година.

Едно време ни подгонваха в 5 сутринта между редовете да берем рози и никакви ритуали нямаше. Така , че не лъжете

Абсолютно вярно! С по това време вече се прибирахме .

Ашколкун и бая хабер до гюлберката Гюлгюн от село Розово, Казанлъшко.....мамицата ви отродна. Когато няма не Турция а няма турци на Земята, ТРАКИЙСКИТЕ ПРИНЦЕСИ СА ПОГРЕБВАНИ В ТРАКИЙСКИТЕ МОГИЛИ С ДАРОВЕ ЗА ЗАДГРОБЕН ЖИВОТ ОТ РОЗОВО МАСЛО! Задгробния Живот на Душата след плътската смърт и розовото масло са ТРАКИЙСКИ.

Българското розово масло е било, е и ще бъде НАЙ-СКЪПОТО и ТЪРСЕНО на световните парфюмерийни пазари. Няма елитен парфюм без българско розово масло в него! Засега не е открит химически заместител, блядь.

гюл не е турцизъм

какви ритуали при използване на детски труд от комунягите, ве? От ранна детска възраст съм брал по ТКЗС-арските поля домати, рози, ягоди, чистил съм филизи на тютюн. От тютюна със сърп си нарязан цялата лява длан. Спомен от ТАТОВИЗЪМЪТ ти. На стената ми викат пълен комплект значки от пионерски и комсомолски бригади с ДОПЪЛНИТЕЛЕН НАДПИС "ударник". Докато робувахме на Камунизъмът, Отрядниците на бригадите ползваха жигулите на бащите си комуняги а НРБ им плащане бензина за да обикалят СОЦИАЛИСТИЧЕСКИТЕ ПОЛЯ и ДА ЕБЪТ в бащините жигули "по-засуканите" съученички....както се изразяване ТАТО ви. Днес тези Отрядници с бащини жигулита са ОЛИГАРСИТЕ на България. Един, с 2 пръста чело и бухалка в ръка, дори бе 3 мандата премиер а днес исказът му на Тато Правешки ни връща отново в Комунизъмът.

Прав си бате, много прилича на ситуацията с българското вино. По бай Тошово време изнасяха най-качественото вино с танкери, сега с тирове. Тук продават каквото остане като измият бъчвите. Та и с гюловото масло тъй, тука продават китайско, иранско и турско масло, като го представят за българско. Да, ама не. Един анализ в лаборатория /само не българската, дето си я направиха наште играчи/ и си дотам.

Гюл е турцизъм, амджина козумъная.

Бггьзфкъедг

чок берекет от гюла, бе чоджум!