Росица Матева: Още 800 машини за вота ще бъдат произведени в Тайван

Може да има по две машини в повече от 700 секции, каза още говорителят на ЦИК

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Комунистите са най тъпите, прости паразити, който не могат да създават материални блага, а присвояват чуждите, както циганите. Смениха си името на социалисти, защото “комунист” стана символ на крадец и разбойник, точно както и циганите се прекръстиха на “роми”, защото “циганин” стана символ на лъжец, крадец. Тези две категории са близки по манталитет, а именно паразитизма и кражбата са техен начин на съществуване. Сега комунягите ще манипулират изборите с руските машини от Мъдуро, за да се докопат отново до властта, друг начин нямат, защото народа ги разбра какви гадове са и никога няма да ги избере да го управляват.

Много страни се отказаха от машинното гласуване, защото е лесно за манипулация, може би точно затова Мунчо и комунистите натискат за машинно гласуване, защото по естествен път никога няма да спечелят избори, но с руския софтуер ще са първи. Това е единствения им шанс да се докопат отново до кокала, а той сега е много тлъст, много милиарди еврофондове за огладнелите комунистически разбойници.

И да пропаднат изборите - не е драма. Ще го отчетем като грешка и напролет пак. Ако има пари! Много важно, че до тогава ще ни управлява нелегитимно служебно правителство. А гъкна, а Рашков те е заковал! Брей, тоя живот като че ли съм го живял, преди има няма 40 години...

кво се пънеш бе семкоглавец гробаджийски.

пак ще си говорим

Как е живота в цирка, в който сами се вкарахте?

ВЪРПОСА Е КОЙ ЩЕ ПРАВИ СОФТУЕРА. ТОВА Е ГОЛЕМИЯ ВЪПРОС. ИЛИ СИ МИСЛИТЕ, ЧЕ ТОВА НАТИСКАНЕ ЗА МАШИНИ И КОНТРОЛ НА ЦИК Е СЛУЧАЙНО. БОГ ЗНАЕ КАКВО СА ЗАМИСЛИЛИ ТИЯ. НИЩО ЧУДНО СЛАВУЦА ДА СПЕЧЕЛИ С 15-20 ПРОЦЕНТА РАЗЛИКА А РИСТЮ ДА Е ТРЕТИ.

Славчуу те това чудо ти го докара "Шоуто на сценаристите" гледаме а не ЦИК .. малко ще са камъните после

Една сутрин ще се събудите, и живота ще е коренно различен. Но, всяка генерация сама си носи кръста.

А не може ли да се направи едно приложение за телефон и всеки с пръстов отпечатък да си гласува от където си иска? То е ясно, че тогава ще има - "бабо, натисни тук", но сега нима го няма?

Абе, това всичко започва да прилича на гей-парад. Някакви, с претенции, че са по-умни, по-красиви, по-ларж и толерантни, демонстрират плиткоумие, кич с пера В гъза, и зверска непоносимост към другомислещите. ЦИК са по-средата, и - знам че ви звучи странно - реагират доста адекватно. Това е вкратце. ПС за гей-парадите, нищо не сте чули още Според статистики, 90% са били хетеросексуалните вчера, всичките грантаджии и политически активни на верижка от Щатите. ГЕРБ също не са стока, но и тези не са патриоти.

България се върна с 80 години назад . Хората като видят опашките на 11-ти и масово ще се отказват да гласуват. Ще останат само верните партийни тролове.

Браво, стигнахме Тайван! Следващо постижение - Бангладеж!

ЦИК ореваха света, че Сиела им извила ръцете за 15 милиона, но поръчали 1500 машиние БЕЗ да знаят колко ще струват?!? Тези се съревновават с правителството кой ще измисли по-голяма идиотщина. И как пе точно 672 в Холандия намериха, на 600, не 700. А сертифицирани ли са, а от къде знаят, е ще са съвместими със софтуера на СИЕЛА, защо с мислят, че СИЕЛА давайки цена за Софтурно обслужване на 9600 машини в България, ще е съгласна пак за 4.5 милиона да обслужва още 1500 машини в Целия Свят?

ще е съгласна. и да, извиват им ръцете дори в момента.

Ристьо Иванов, ти ли си бре? Нали от ДайНиБЪлгария бехте големи ИТ специалисти, що не идете да програмирате вие машините и то БЕЗ пари, нали все лаете заедно с МаяГалева? (апропо, Маджо пак те търси)

Стига сте дигали шум около броя на машините! Жизнено важно е за осъществяване на честен и прозрачен вот, следното : 1. Решение за задължително преброяване от СИК на хартиените отрязъци /не повече от час, след края на изборния ден/ - общ брой гласували, по партии, преференции. 2. Определяне на процедура при несъответствие между преброеното от СИК и посоченото в протокола от машината.

Това което предлагаш е смислено но НАРОЧНО не е гласувано във ИК, а ЦИК нямат правомощията да го направят. (броенето на отрязъци, щото няма процедура какво се прави, ако отрязъците и отчета на машината се различават, затова Германският Конституционен съд забрани машините още през 2009 г) На практика, най-евтиният метод, за да не се бъркат Протоколите беше, вместо хартия и машини, да дадат по един Таблет на комисията и с него да се попълват данните. Нямаше да има зачертавания, поправки и грешни цифри... ама на новото ОФ това не им изнася, затова направиха тези малоумни поправки в ИК

Цирка продължава.

800 таблета на цена 20 милиона ? Ето това е поръчка мечта.. затова е тази борба за нея! Нали щяха да се вадят кирливите ризи на старите и ще тръгваме по нов път - това ли е новият път ? Ми той като стария

ЧУДЯ СЕ КОГА ЩЕ ИМ ПРОИЗВЕДАТ НОВИ МОЗЪЦИ?

На доста места ще има "проблеми" и машините с часове няма да работят. Но това няма да са циганските квартали където са БСП-ДПС избирателите.

Жив та!ак сте! В европейска държава, с претенции за демократична ще използваме машини, които се ползват само държави с диктатури! Не е ясно кой ще инсталира софтуера, къде, как? Кой и къде е произвел този софтуер? Сега някъде в тъмния Китай, част Тайван - някой, някак ще произвежда машини за нас!!! Не можеше ли нещо в Германия, Швеция, Англия?!? Аааа, да те не ползват машини, явно не ги и произвеждат.... Но ние нали искаме да сме като Индия и Венецуела....

И на каква стойност ще бъде всичко това? кой и кога ще провери и ще сертифицира тия новопроизведени и ново доставени машини?? Кой ще осигури обслужването? Кой ще осигури поддръжката и софтуер. апропо нали оня ден твърдяхте че няма да има нужда от машини?

Направиха се на интересни и не платиха на Сиела 16 млн..... сега ще платят над 20 млн но разпръснати в 4-5 отделни поръчки...... ще има пачки за новите партии!

Тази жена е олигофрен. Пробутва идеята, че всеки ще гласува за 1 минута ...

на вота на Радев-Мадуро!

Вече Тиквуний се пука от яд ! Пращайте бързо докторе в Банкя да умре от завист !

Чудя се, знаеш ли значението на думата завист?