Росен Желязков за казуса с либийския кораб: Спорът е частно-правен

Корабът се намира на 20 мили от Созопол, извън териториални води на България

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

нямат нищо общо с действителната Геомин! Този факт е известен на съда, НО ТОЗИ ОТ СНИМКАТА ТРЯБВА СЪЩО ДА ГО ЗНАЕ!

За сведения на този от снимката.

Нищо не казваш за решението на ВАС,което отменя всички предишни решения и постановява корабът да бъде освободен? Истината е,че докато дружествето беше държавно те не си мърдат пръста,защото нямат интерес,но 2013 го приватизират/?????/ и вече може да се облажат.

Искам само да знам, с колко десетки милона приблизително ще се раздели лековерният български народ, заради тази поредна простотия на управляващата ни мутро-комунистическа шайка ?! за мариците, реакторите, южен поток и т.н. вече видяхме

И исковете за стотици милиони долари ще полетят към България, само защото една "мутра" на власт е наредила на институциите да се намесят в защита на друга мутра. Оставките да започнат сега - шеф на гранична полиция, шеф на морска администрация, след това министри и пълно разкриване на лицата, и най-вече на "обадилия" се от София. Още когато прочетох за този скандал в края на миналата година разбрах, че нещата ще ескалират. Но се надявах, да не бъде толкова грозно. Не завиждам на нашите дипломатически представители по света, които са принудени да обслужват "охранители". Вече сме на етапа "през просото".

Чух за фалшификация на документи помогнала за присвояването на кораба с помощта и на наши институции. Това вече е държавна работа, щом има фалшификация в основата. Ако хванат наши кораби и затворят моряците както направиха с медицинските сестри и палестинския лекар с БГ гражданство кво ще правите бе разбирачи (пърдон дебили). Мъчения с ток, бой с прътове и т.н. То всеки ден скандал за министерска оставка бе.

Бих искал да попитам всички разбирачи. Като оставим настрана недобросъвестното отношение на определени длъжностни лица, как си представяте да разрешите спор между две лица, които не желаят да го изгладят доброволно, без намеса на държавни органи? Как?

;)

3евзек

Арбитражът не е способен дори баничка да ми вземе от ръцете. Може само да отсъди отнемане, ако в общите условия за покупка на баничка е записано по какви правила става тя. Оттам нататък на ход са отново съответните държавни органи, така че пак не става.

Такааааа - Либия дължи пари, Геомин ги иска, става една такава мъъъътна и какво следва: "Нашите ора" вземат мноого пари, либийците си вземат кораба, Геомин не се знае колко ще вземе и накрая сметката ще платите господа българиии. Свикнали сте!

Това не е геомин. Колкото България взе от Ирак. Тия пари са отдавна отписани. От преди 30 г. и новите управници на Либия нямат нищо общо. Схемата е хамериканска. Дължат пари на целия свят, но няма да ги дадат. Освен това като искат пари от Либия да бяха се опълчили срещу агресорите бандата на "мераклиите"

Държавата е признала ФАЛШИВИ ДОКУМЕНТИ за истински и е изпратила репресивните си служби да ги обслужат! В резултат на това БЪЛГАРСКИ КОРАБИ ЩЕ БЪДАТ АРЕСТУВАНИ В ЛИБИЯ! ТОВА ЧАСТЕН СЛУЧАЙ ЛИ ТИ СЕ ВИЖДА?

Ти па от де разбра, че докИментите са фаШливи, както каза бай Мангал.ЧЕ И С ГОЛЕМИ БУКВИ СИ СЕ НАУЧИЛ ДА ПИШЕШ.Има ли намесени гърци, работата е на далавера.Как пък и подписа и печата точно на тази дето отказала са фалшифицирали.Нотариуси по света с лопати и булдозери да ги ринеш.После две години арабухтерите спаха и сега се сетиха да протестират и да търсят президента.Ама нали България е бъкана с фалшиви тъмни и шалварлии "прабългари", нещо ми се гъзурчиш по пет пъти на ден.За това си толкова сигурен.Балък. А България като страна членка на Ес-ПЪЛНОПРАВНА, трябва да поиска ответен акт от всички държава и да арестуват либийски кораби в цяла Европа.Както казва адвоката, въпроса е от частен характер.Да е оправят ДЗЗД -то , мутрите и либийците.Българската държава не е страна по делото.

Не са попаднали на правилнио гръцки нотариус!!!! В ГРЪЦКИО РЕГИСТЪР НЯМА НИЩИЧКО ПО ДАЛАВЕРАТА!!!! А пълноправно членство в ЕС... В този случай, нали знаеш къде да си го завреш.. ЛОЙДС е по-пълноправния в СЛУЧАЯ член на ЕС... И ЩЕ СЕ ПОЗОВАВА НА РЕШЕНИЯТА НА БУРГАСКИЯ СЪД!!! Не на ЧСИ-то..

Никой в ЕС НЯМА ДА ОБЪРНЕ ВНИМАНИЕ НА ПРЕСТЪПНИЦИ! ДОРИ БЪЛГАРСКИЯТ СЪД Е ОТМЕНИЛ ТОВА РЕШЕНИЕ! КАК ЩЕ НИ ПУСНАТ В ШЕНГЕН С ТАКОВА ПРАВОРАЗДАВАНЕ? ПИША ТИ С ГОЛЕМИ БЪКВИ ЗА ДА НЕ СЕ ОПРАВДАВАШ ЧЕ НЕ ГИ ВИЖДАШ.

Аметчо,почети малко де,и тогава си изпълнявай задачите. А Булгаргеомин не е соц.фирмата,а частна фирма,която се пъне да е правоприемник на оная соц.фирма с която няма нищо общо.Чисто пиратство под закрила на Държавата! ЗАЩО ли???

По принцип не е работа на репресивните служби да проверяват и евентуално да спират разпореждане на съдия изпълнител. Все едно ченгето да отиде да арестува осъден за излежаване на наказанието, но след кратък разговор да се откаже, защото е осъденият е невинен.

ОЩЕ СЪЩИЯ ДЕН ИМА РЕШЕНИЕ НА БУРГАСКИЯ СЪД ОТМЕНЯЩ ЧСИ.

3евзек

Точно така. Работа на съда е да се произнесе по въпроса. Но за полиция и администрация въпросът изглежда по друг начин - дали ЧСИ е предоставил валидно съдебно решение за отнемане на танкер. От там нататък дали било изготвено на база фалшиви документи не е работа на полиция или администрация да проверява. Според мен главен виновник тук е този, който е издал или съчинил решението за отнемане. Останалите са си свършили задълженията.

Подлога :)

Г-н Борисов на вас не Ви трябва опозиция - Вашите сами Ви сриват рейтинга ежеминутно .

най-яко е деса дуловската с миризма на рокфор. Иска поименно имената на виновните за мазалото на Струма в снега и после си трие поста като пенетрирана ученичка.

Това е поредния малоумник който не знае какво работи. И това е министър.... Има решение на български съд, има и голяма измама с участието на държавата. Или гранична полиция, ИАМА и съдия изпълнителят не са представители на власта? Това показва колко са некомпетентни нашите чиновници

Изпълнителят е частен, а не държавен. Но и аз си мислех същото - ами като е частен спор какво правят там държавни служители?

3евзек

Като е частен спор, да вземат да го решат като мъже. Един срещу един.

Фактите излязоха в доста по - достоверни източници, така че подставени лица да говорят по избрани медии небивалици не е приемливо. Скандалът е международен, няколко служби със заплати от данъкоплатците са се накаляли и вместо да се поеме отговорност се вдига пушилка и то предимно от малоумници,

Явно мутренския бизнес в БГ е рещил да се възползва от нестабилността на Либия и да гепи нещо . Те това могат . Но се оказа , че в тази ситуация в Либия има повече държава отколкото в БГ .

Висшият административен, а не Висшият касационен съд се е произнесъл, така че да изчакаме последната инстанция. Милков представя казуса напълно едностранно. Самата либийска страна признава, че дължи пари. Това е световна практика, а не пиратско действие и може да се случи навсякъде в света. Такива прецеденти през последните 10 години има и в САЩ, и в Южна Корея, и в Испания, и в Турция. Най-уязвимата страна на съвременния етап е Корабособственика. За частична повреда на товар, при отказ на Застрахователя да те "покрие" и липса на достатъчен кеш, може да изгубиш кораба си много бързо, като процедурата приключва по описания в казуса начин...

С фалшиви документи никъде няма да ти признаят претенциите. А тук се разбра че документите са фалшиви.

Самата либийска страна признава, че дължи пари Но не и на тази фирма - Това е същата схема която осуети френският посланик в София . Този път нямаше кой да ги спре - вече беше проиграна и отработена .

Последната инстанция на правосъдието в България вече се е произнесла. И тя е ЧСИ-то. Пред нея нямат сила нито ВАС, нито ВКС. Каква полза ВКС сега да си губи времето при свършен факт? Корабът е извън България, и скоро сигурно ще бъде продаден на "добросъвестни" купувачи. Потърпевшите (в случая българският народ, който ще плати масрафа) ще пият една студена вода.

Не така бе Ора .. недейте с лошото. Тоз калинко-министър вече веднъж бра гайлето с Аферата Костинброд, сега тъкмо го оправдаха и го уредиха с важна длъжност и пак го почнахте!!! А представяте ли си какво им е на онези от Морска администрация ... направо да се напикаят от страх, ама то нали студ и стискат .... :)))) ШИТ ин ШИТ аут .... викат англоговорящите.

Този е поредната "калинка" в ГРОБ! Хъбов, и либийците ще те бият с камъни, не само българите!

Какво имаме сега. Един откраднат ЛИБИЙСКИ кораб, с УКРАИНСКИ екипаж. Русия поддържа Либия... А Русия е на нож с Украйна. Стана мазало.

Информацията ти е от миналия век. Русия поддържаше Кадафи.

Въобще нямаш информация. Русия е поканена от либийското правителство да ги защитава от ИД на сащ и прави бази там.

и горския...Застрахователя от Лондон...така каза сутринта журналиста Милков.... Някой ще бере ядове....и май ще сме ние.

А бе, Росен-пресен, новоизлюпен, пишман министър, чети, осведомявай се и се подготви внимателно, преди да бръщолевиш тъпотии и врели-некипели!!!!! Да беше прочел поне разследванията на Бивол, нямаше да изглеждаш така удобно сервилен за някой и смешен и жалък за всички останали, нормални хора!!!! Поредния некадърен, спуснат парашутист, но послушен и изпълнителен партиен плъх!!!!

В частно-правни спорове държавата не бива да се намесва. Само дето вече се е намесила и то силово - на страната на частния (съдебен изпълнител) и СРЕЩУ правото (БЪЛГАРСКИЯ съд). Какво сме седнали да разправяме, че в Либия, Сомалия и т.н. нямало държава - в нашата територия да не би да има? Там властта е на въоръжени групировки, а тук властта е на мутренски групировки.

Айде бе! Много ми е интересно как ще спечелиш частно-правен спор и ще си получиш присъденото без намеса на съответните органи. Ами ако ответникът не ще да ти дава? Лично с пушката ли ще го принудиш?

Ами те точно с пушките са ги принудили, строили са ги в две редици като на пиратски рейд и са ги ритали и псували. Взели са им телефоните. Счупили са сателитния телефон когато капитанът, защото се е опитал да звънне на шефовете си.

3евзек

Не коментирам своеволията на определени хора. Просто ми е любопитно дали ще проявиш самоуправство с пушката, или ще извикаш съответените органи, които за твоя най-голяма изненада пак ще дойдат с пушката, само че не твоята.

Хъбов почна и танкери да краде!

И флага е свален частно-правно според министърчето печатар...

Само дето гръцката нотариуска, чиито подпис стои под документите за ипотека, е вдигнала аларма че подписът не е неин... или с други думи въпросът не е частно-правен а криминален;)

ЧСИ имат монопол гарантиран от закона! Разбийте монопола и ще решите проблема!

"Когато частен съдебен изпълнител възбрани нещо, тогава всяка държавна институция трябва да съдейства. " - каза гус-ин Министърът. Разбрахте ли сега? Мислехме си, че сме държава на правото, а се оказа, че сме държава на Частните Съдебни Изпълнители. А спорът не е частно-правен, а частно-съдебноизпълнителен.

Според теб кой трябва да прилага правото в една държава на правото?

Съдебната и изпълнителната власт глупако!

3евзек

Така. Добре, умнико! Следващ въпрос. ЧСИ чия власт представлява? Припомням че е съдебен, освен това е и изпълнител.

Как пък точно на украински екипаж предадохте нещо дето не е решено на кого е??? Сега ще заревете как са задържани български кораби на либийски пристанища или просто ще съсипете и тази част от икономиката като докарате до там да не влизат български кораби в либийски пристанища ????? Тоя дето все държавна пара взема ама професионализъм има само в изпълнение на дадените му поръчки освен поразии друго не прави.

Абе Росенчо ... то хубаво бил частно - правен този спор, обаче нашата държава на чия страна се е намесила в него ??! А като се е намесила на тази страна, пък погледнала ли е какво е казал българският съд по въпроса ??!! Мутрафонията вирее и под бели якички, ще знаеш, ама този път да видим как ще те оттърват от съда, когато България трябва да плаща стотици милиони заради тебе!!! ... и шайката ти :)) Конграчулейшънс Борисов!

Schilo

Действително, спорът е частно - правен. Но, със съдействието на държавни органи. Заради това е и говоренето.

За пореден път се видя липсата на професионализъм в ДЪРЖАВНИТЕ ИНСТИТУЦИИ наред със съмнение за тежка корупция на много високо ниво . Липса на заинтересованост на държавни служители в външно и вътрешно министерство получили протести ноти на суверенна държава и оставени без адекватна реакция . За какво шенгенско пространство говорим когато извършеното не се случва дори в Африканска държава . За сведение корабите отвлечени от сомалийските пирати няма случаи на сваляне на национален флаг на кораб . /кораба със съответният флаг са суверенна територия на съответната държава и свалянето на флага дефакто означава окупиране на чужда територия и обявяване на война което го знаят сомалийските пирати но не и държавните организации в България.

243Win

Огладнелите мутри крадат най-нагло, а сервилните български институции им помагат. Медиите мълчат като нас*ани. Едва 10 дни след кражбата се осмелиха с половин уста да съобщят за "новината". Срам, срам... Добре, че има Биволъ, та да научаваме някои новини още докато са новини!

"Спорът бил частно-правен"!!! Какви ще ги каканиже таз поредна калинка-министъркинин, когато не само Либия, а и СОЛИДАРНИТЕ С НЕЯ АРАБСКИ ДЪРЖАВИ започнат да арестуват български кораби... Представете си - кораб на ДОМУС АГА арестуван в Казабланка или в СУЕЦКИЯ КАНАЛ.. Какво ще прави тоз министъркинин тогава? Дали ще ги каканиже като днес.. Или ще праща фрегата Дръзки - без въоръжение и боеприпаси, да го спасява от арестувалите го.. Както я прати да се бори със пиратите в акцията на НАТО.. Да плаши рибите..

Представете си сходен казус,но въпросният съд плава под флага на САЩ......

Всички..... и журналисти и чиновници и управници, МНОГО УГОДНО избягват същината на проблема: А тя е: Според ГПК, обжалването на искане от ЧСИ.......НЕ спира производството.....!!!!!!!!!!!! Точно поради тази причина, ЧСИ-тата бързат да "разпарчетосат" дадено имущество, докато попадне в ръцете на 3-то лице, т.н. ДОБРОСЪВЕСТЕН купувач /за което те /чси-тата/ взимат съответни комисионни, % отнесени към стойността на сделката/! Тази клауза в бързото производство продължава да унищожава /с помощта на ЧСИ/ много съдби, отнемайки имуществото им, независимо, дали впоследствие Съдът "Определя" или "Решава" обратното. Същия прийом е приложен и тук, от наглото хиеново чси, само че играта загрубява, защото, трябва да си изберем дипломатически скандал, или с Либия, или с Украйна!!!! ВНИМАНИЕ: Процедурата по бързата, безответна процедура е основна заслуга на настоящата "любимка" на родната аудитория - майчето манол....., която силно лобира за нея, през 2012г /направете си справка в нета/

Идавайте бе, инвеститУри! Вижте к'ва свободия е тука ;–)

Ами, за пари всичко правим!

Няма почивен ден нашите скандали.Само да припомя комунистите какъв огромен дълг Либия имаше към нас.Толкова ли бяхме богати при Тато,та либийците ни бяха длъжници

Що не са потрудиш да прочетеш как ДЕМОКРАТИТЕ - след КОМУНИСТИТЕ де, ОПРОСТИХА либийския и иракският дългове.. На "фалиралата" уж българска държава..

Няма значение дали спора е частен/частен, частно/държавен или държавен/държавен. Има ли съдебно решение и ако да какво е то ? Другото е нарушаване на Международното Морско Право.

Интересно защо министъра някак пропуска факта, че гръцкия нотариус (жена) не е заверявала подобно прехвърляне, не е изповядвала такава сделка и съответно тя не е вписана в регистъра. Още повече, когато научава през 2017 година за това, че документ с подписа и печата й е използван незаконно, тя е алармирала гръцката прокуратура. И така нашата държава и правосъдие цялата 2018 година се прави на умряла лисица, за да може да врътне една далавера за едни наши хора, а после срама и глобите ще са за ВСИЧКИ българи. Шайката наречена "правителство" на България този път яко се ОСРА.

Правен, правен - колко да е правен. ВКС отмени всички решения на Морска администрация, а Турция не го пусна да мине. Тъп министър. Не бих се изненадал, ако има по-малко информация за случая от повечето коментиращи тук.

Тъп ама министър, ти остър, ама анонимко...

Като е частен спор защо държавата застава и помага на едната страна а съдебните решения в полза на другата се прави, че ги няма. Ей за това нормални хора няма да останат тук.

Новогодишното обръщение на бай хой за НАДГРАЖДАНЕ в пълна сила още от първите януарски дни! Гробарската простотия повече не се търпи!

Ходи в джамахирията!

Защо това корито не можа да се промъкне през Босфора ??!!

По абсолютно същата причина, поради която не може да влезе в пристанище Бургас.

сега очаквам гелосания да каже че така се прави ;бизнес;

колко некомпетентен народ главиха за министри и тем-подобни ! Този не разбра ли, че нашите "частници" завзеха с пиратски способи кораб, който е ДЪРЖАВНА собственост на Либия ? Така че спорът е "частно-държавно-правен" , но нашата държава го реши по мутренски способ !

И двеста кораба да им отвлечен, пак ще им е малко, заради сестрите.

На кого му пука за сестрите? Провери как се отнесе държавата българия с тях!!!!!!! Дори и престореният патриотизъм ни е гола вода!

Еваллата, пичове! Така се прави. Само да знаех, къде е островът на съкровищата ...

Този път булгаристанската мафия ще яде бахура. Лошо, че обикновенните българи пак ще страдат

"Всекиму е присъщо да греши, но само глупавият упорства в грешката." (Аристотел)

щом спорът е "частно-правен" защо държавата чрез силовите си структури се е намесила, бе министре неграмотен ?!

А ЗАЩО БЪЛГАРСКИТЕ ВЛАСТИ СА РАЗРЕШИЛИ ОТПЛАВАНЕТО МУ СЛЕД КАТО Е ИМАЛО ОБЖАЛВАНЕ ОТ ЛИБИЙЦИТЕ ПРЕД СЪДА В БЪЛГАРИЯ?