Плевнелиев се обяви срещу кабинетните договорки за цените

Цените не могат да се свалят със споразумение с няколко вериги, а със създаване на конкурентна среда, в която ще има честно състезание между доставчици и производители.

Обратно в новината

Коментари - Плевнелиев се обяви срещу кабинетните договорки за цените | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това зализаното е срам за България.

Законна ли е вилата на морския бряг ?Нищо не се говори за това, вероятно защото е президент нещата се потулват, а бедният народ- гладува и слуша глупостите им!!!!!

--- който се опъва на правителството ...след това правителството го .......!!!

Плевнелиев наприказва куп глупотевини в комсомолски стил и пак хукна до Лондон да харчи милиона дето го открадна от данакоплатците балъци, че е по-забавно.

Плюещи в несвяст КОМУНОИДИ, плещят за някаква ДИКТАТУРА И МИЛИЦИОНЕРСКИ РЕЖИМ! Е, има ли по-МАЛОУМНА от КОМУНОИДНАТА ПАПЛАЧ? Не, няма, не е имало и НИКОГА няма да има в историята на България...

Този комсомолец започва да се усеща че милиционерите правят гаф след гаф и започва да открехва истини на висок глас. Браво започваш да ми харесваш като чиляк с правдива позиция. Госпожата е повлияла. На олимпиадата с първа дама ли е или сам като изпъден ? Момче има си протокол, регламент, традиции и недей да срамиш нацията.

Селяни. разберете най-сетне , че не се казва договорка.Направете си оборка сред некадърните драскачи , или си назначете поне един редактор.

президенте, тези които работеха измряха или се изселиха от европеиската клоака на която сте президент, защото не пожелаха да бадат слуги и роби на. престапни комунистически мутри, които наричате "бизнесмени". останаха вазрастни, болни хора, паразити (комунисти и цигани) и едно ново необразовано и марзеливо чалга поколение. кои ще вазроди балгария? защо си заравяте главата в пясака и не искате да видите трагичната деиствителност? балгария загива.

Тоя палячо когато си отвори устата разсмива народа.Като че той беше в конкурентна среда когато трупаше милиони на гърба на работниците на които не плащаше заплати и осигуровки.

егати мислене на дребно има този наш президент......- а защо ???? - ще попитат някои... 1)-мислененто , че трябва развитие във хранително-вкусовата промишленост , само защото видите ли- населението щяло след време да нарастне с милярди- е доста тъпо- дори безмислено.... - е , да помислим кои нациии и народности и малцинствени групи , се множат като бълхите..-и кои имат в семеиство само по едно дете... и какви са покупателните им възможности - и изобщо-не е важно само да се говори- а трябва да се говорят смислени и обективни неща подкрепенис факти..- като ще правиш нещо- да е това което трябва- а не само да имаме отчет на факта правене ...- без значние на какво.... 2)- това с 3 -те месеца замразяване на цените -е доста тъпо а и чиста демагогия...- дори и 3 години , да се замразят... се з00... първо- в българия нито има някаква функционираща икономика...-нито представляващи я бизнесмени...- има една шепа мутри -които са приближени до мутро-полицеиското управление-и още една малка останала част-която се опитва да прави някои дребни нсигурни крачки в икономиката ни...- но биват всячески спъвани от вл;астта- просто защото не си плащат на герб.... така , че вносителите-търговци , са тия дето ще им се завърже за малко кесията... - но като се знае кои са те и около кого гравитират...- всичко си е само прах в очите на простосмъртните.. , на циганите , на ....и на лошия матрял на тиквата .... гласуваите пак за този полу.диот-бб - за да видите докъде може да забатачи родината ни....

Ами хайде бе Роска, натисни ги малко в парламента да гласуват закони за стимулиране на бизнеси с висока добавена стойност. Навсякъде на запад топ приоритед в момента е икономиката и създаването на работни места. Само в БГ си говорим и спорим за магистрали и АЕЦи. Инфраструктура трябва, добре. Ама хайде обърнете внимание и на стимулирането на бизнеса. Електронно правителство, премахване на тромавата бюрокрация обслужваща бизнеса. Кога ще стане това? С нови работни места и по-големи заплати ще излезем от кризата. Икономията е майка на мизерията. Стимулирайте бизнеса за разтеж...

Това е поредното изказване от типа, не съм от тук и съм за малко, като че ли той и партията му Герб не управлява и не е пряко отговорна за цялата каша.

Я, Чехльо имал мнение! И дори го изказва гласно!!!!

Щото бат му Бойко е в Лондон.

Ами като се върне.....а? Ще стои на червеното килимче и ще скляпа като забравен мигач!

почна се пак цирка...

Изказвайки се, че след размразяването, цените ще паднат, министър Найденов призна, че защитава единствено интересите на големите вериги. Във всяка една нормална държава, след такова изказване би следвало не само министъра да си подаде оставката но и да бъде съден за участие в картелно споразумение.

Плевнелиев навършиха се три години от както узурпирахте цялата власт. Защо не си мръднахте пръста за създаване на т.н. конкурентна среда, защо изгонихте всички инвеститори от България, та предпочитата даже Гърция и Румъния, защо ликвидирахте цялата икономиката и изхвърлихте на улицата стотици хиляди безработни, защо върнахте мизерията и комунизма. Или ви е много по-интерсно какви държавни службички и безотчетни милиони за частни екскурзии да си раздавате. Ще дойде ден и ще отговаряте за всичките ви тарикатлъци и демагогии.

Невероятно-ценна Дискусия има де-факто в коментарите. Дано г-н президентинът я лазбеуе ... че като гледам -- освен Усмихчо, комай е и Диверсантин.

депозитите по малко на брои но по едри- ясноо лапачите лапат все повече

Завършил съм планиране във ВИИ "Нарл Маркс" гр. София, с което страшно се гордея и радвам. Но това е всичко! Няма работа за нас плановиците в РБългария. Ето четем президента: "Да създадем добра среда за конкуренция между производителите...." Хубаво казано, но как, с какво, за колко, това не се планира. Господин Президент планирайте създаването на борси, които да сключват договори с производителите, които пък да произвеждат по БДС, който може би се забрави, но беше много добър TUF.

нещо ми намирисва на картел - държавата с някои вериги.

Комунисти, комсомолци бреееее какво ще прави Станишев, тези му отнеха и мечти на баби да продава

В почти всички страни в света,производителите си продават сами стоката,без посредничеството на прекупвачи,примерно определени дни в седмицата.Така и хората ще имат възможност за по качествена храна,а не да са принудени да купуват разни боклуци в лъскави опаковки.Това не е трудно да се направи,иска се желание.

Велики реформи, велики реформатори, няма що. Само харченето на държавна пара му се отдава на тоз, а и на последък придобиването на тен по комунистическите резиденции.

Е и?

Да бе да - аз откога чакам да се създаде такава конкурентна среда , ама я няма . От 1989 година с това ни лъжите .Като продадохте енерг. дружества ни лъгахте че ще можем да се прикачаме към който си искаме доставчик - да ама друг път . Където и да отидеш да заредиш бензин цените едни и същи - "конкурентни" . Само лъжи и глупости - поне не се показвайте да Ви гледаме лъжливите мутри- скрийте се някъде...

Конкуренцията при хранителните вериги е в цвета на етикетчетата ! пазарна икономика в България има колкото в Северна Корея има свобода на словото . Така е от повече от 20 години явна у нас така я разбират пазарната ... пп. когато някоя верига реши да предложи продукт на безумно ниска цена това не е пазарна ... това си е ,,простотия ,,на веригата за да излъже и без това изтънелия джоб на немалка част от българския народ останалата се надпреварва да купи скъпо и престижно !

Цените не могат да се свалят със споразумение с няколко вериги, а със създаване на конкурентна среда, в която ще има честно състезание между доставчици и производители. Този е назобен с кухи фрази чак до ушите. Даже Куневата не е толкоз досадна в речите си. Не може ли някой по-годен от него да се заеме да му пише това, което ще казва?

Всичко което казва е логично и смислено. Просто казва че държавата трябва да вземе мерки да насърчава местното производство наместо да договаря цените със хранителните вериги. Също така казва че е напълно възможно местното производство да се увеличи, демек това не са само празни приказки, защото преди местното производство е било десет пъти повече. Това че ти не може да го разбереш не знаяи че са кухи фрази. Слушай по-малко чалга, не си мисли че си много умен, чети повече книги, и един ден ще почнеш да разбираш изречения където не става дума само за кебапчета и рушвети.

а бе не сме малоуммни бе човече, да ни повтаряш какво е казал чехлиото- ние знаем - можем да четем...- поне това можем ...- а можем и да мислим- и си задаваме въпроси- като например - докога само ще се говори "какво трябва"...-и "какво не трябва" бе.... това го научиха от радиото и телевизията и бабите на село...- от герб станахте - като развалена грамофонна плоча.... кажете кога ще го направите всичко това - след като взехте абсолютната власт- три години освен да крадете , да обещавате и да лъжеете- не правите почти нищо- или направо нищо ... докога да чакаме нещо да направите , колко де кажете ...- не 3- а 3з години нали- лъжливи безсрамници и крадци- ще доиде време за разплата....- на този свят всичко се връща !!!!!!!!!!!!

Глупаво е.

Боко подготвя ремонт на кабинета преди изборите.Бокооо и ние сме гледали филми за "доброто и лошото ченге'...

Имам приятели в Добруджанско село , които имат кравеферма Първи клас с 50 крави и им изкупуват млякото по 50 ст. като им забавят плащанията по 3 месеца. Този качествен продукт отива в магазина с цена 2 лв/л и е без вкус и масленост. Който не вярва да си приготви 50 стотинки - ще го поканя на дегустация.

Мистър Бийн на екрана!!!Всяка негова реплика ме разсмива!

и какво производство да има в булгаристан, като тук печелят 200-400 процента прекупвачите, посредниците и чуждестранните вериги. Като се срещнахте с производителите какво разбрахте. Монополите пък били те "вериги" изнудват и производители, и потребители. Къде в нормалния свят има 400 процента печалба, 4 пъти. И вие всички поддържате само големите акули за всякаквите цени. Не се наядохте бе. Високи цени на всичко, а същите тези задници плащат африкански заплати. Ама ние къде блеем, просто не знам.

И с пет лева ще живеете ,бизнесмените-олигарси наследници на комунистите им дреме въобще за вас.. Те нямат социално мислене а само мислене на страх и подчинение още Георги Марков казва ,че в България всичко е основано на страха не на желанието за успех на обществото ,само по това на кой навряха парита на прехода може да съдите за манталите им Мутри ,бивши затвориници и дезертьори от гражданският си и професионалин дълг -барети . И ви лъжат и сега ,че в Малайзия ,Азия ,Латинска Америка е зле но това вече е спорно..и под въпрос !

Каквото и да изблее тази безотговорна овца, нито променя нещо, нито пък носи отговорност. Докъто на хората не им писне и не дойде денят Х.

И така да е, не казва нищо невярно. Даже напротив.

е то и аз мога да ги чета тия популизми и идиотизми- и какво следва от това- значи ставам за президент... какво от това , че президента ни , не казва невярни неща а само вярни- защо не каже кога ще се случат всички тия неща ?????? - и какво прави самия тои по темата- горкия смешник, само си чеше езика -и хвърля прах в очите на по тъпичките - ама маи и те не се ловят в плитките им мрежи гербави.... - защот мрежите на герб , вече са с страшно големи дупки...- и скоро няма кого да хващат .....

Някой има ли представа защо постояно ми изчезват коментарите !? Не им се харесват на администраторите ли !? Само при мен ли е така ?

Не, не е само така при теб. И при мен, когато пиша против управляващата мутра от СИК и неговите дечица, още при първия коментар излиза съобщение от типа "Почакайте поне една минута, защото вече сте публикували свое мнение."

Росенчо, кротко пиле македонско, че ако много се развълнуваш ББ ще те заключи в шкафа отново.

Защо ни изпращате да гледаме в Северна Корея а не в КОМУНИСТИЧЕСКИ Китай.

Китай отдавна не е комунистически. Изцяло частна собственост е със западни капитали. От комунизма е останала само диктатурата там. Ако търсиш комунизъм - гледай Северна Корея!

Диктатурата това е комунизъм.Защо цените им от години не са мръднали след като има пазарна икономика.

Ами като сме по зле от Северна Корея защо не можем да произвеждаме ракети и атомни бомби.

и българия ... и българия !!!! начело със члена на бкп- другаря боико борисов... поне да си бе върнал партииния билет....- и да се бе отписал от бкп- а този не - знае ли се може да потрябва на тъптичкото мутре някога ....

Пълна скръб са тези идиоти от Герб! Щатите, Канада, Австралия,Аржентина,Германия и Франция изнасят суровото (егати и израза) зърно и печалят милиарди. Това е най-стария бизнес в света и много много печеливш (very, very profitable). Има много книги написани за това, в това число и от съветниците на американските президенти. Държавният секретар на САЩ Хенри Кисинджър каза веднъж, че който контролира храните (зърно), контролира хората. Специалнопрепоръчвам на ирландската постирка "International Speculation and Rising Food Prices" by UMBERTO MAZZEI

А кога ще си махнеш незаконната вила от защитената зона на брега на Черноморец???

Ама ти сега на мъж ли ще ми се пишеш? Забрави ли, че ако не бях пратил Цецко да ръководи изборите и нашите депутатчета да носят чувалчетата с бюлетини в ЦИК щеше да видиш президенство през крив макарон??? Млъкни най-после! Или ще потвърждаваш нашенската поговорка "Храни куче за да те лае!"??? Ама внимавай, че и за си падам малко кучкар. И то на едрички кученца...

Къде спи комисията за защита на конкуренцията? Правителството формира картел. Доказателствата вече са в медиите. до 10% от оборота глоба за веригите и персонално за членовете на правителството ще са добър бонус за КЗК. Все пак и те имат нужда от премии.

Комисията за защита на конкуренцията освен да си получава заплатата наготово нищо друго не прави. Чат пат правят поръчкови проверки. Въобще не ги е грижа за българския потребител и дали българина получава качествени стоки на достъпни цени. Няма да посмеят да глобят картелите та нали те ги финансират.

Разследващи са по следите на нова афера на бившата шефка на фонд "Земеделие" Калина Илиева, която бе уволнена заради фалшивата си немска диплома. Преди месец срещу нея в прокуратурата е постъпил сигнал за отклонени 200 хиляди лева чрез фалшиво зададени данни на обществени поръчки, пише в. "Всеки ден". Сигналът е постъпил в прокуратурата от бивш шофьор на фонд "Земеделие". Според него Илиева е въртяла далавери с обявления на обществени поръчки за горива, масла и антифриз за автомобилите на фонда. Това тя е правила като началник на техническата поддръжка на автопарка. Илиева възлагала обществени поръчки за по 30 000 лв на малки фирми, които се водели на нейни близки. Параметрите за горива и масла били подготвяни предварително чрез фалшиви технически експертизи и така те се печелили от роднините.