Саркози предложи Люксембург да прибере ромите

Френският президент Никола Саркози предложи днес на еврокомисарката по правосъдието Вивиан Рединг, която критикува изгонвaнето на роми от Франция, да приеме роми в родината си Люксембург.

Обратно в новината

Коментари - Саркози предложи Люксембург да прибере ромите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

това джудже е много злобно. Време е да му се сложи намордник.

Все повече започвам да се кефя на французите. На истинските французи, ония, потомците на галите, дето са воювали с Юлий Цезар, а не на всякаква пасмина надошла от Алжир Тунис, Централна африка и от къде ли още не. Те са били много стабилни. почти като германци. Това, което предлагат френските политици за циганите ние отдавна сме го предложили - който много си ги обича, който особено се е загрижил за мангасарите да си вземе един катун в къщи. Да си ги настани на моравата или в задния двор ако ще, да си ги храни, да си ги пои и т.н. Те от своя страна ще му правят боклук, ще го крадат, пък и някоя циганска пишка може да отнесе в калабалъка. Ей така за разкош. Видяха европейците че тази работа с циганята е сложна. едно е да даваш акъл от спретната си и уредена държава, съвсем други е като видиш как действа тази сган. И тези не са най-изпадналите. Може да се каже че тези във Франция са цвета на циганите. От нашите, българските да им пратим, от тези, които са повече животни отколкото хора. Тях да видим какво ще ги правят. кка ще ги интегрират искам да видя аз като с еправят на толков майстори. И сега ми хрумна нещо в момента - тези, които най-много реват да приемат по едно циганско семейство в къщата си. За 3 месеца, не повече. И после те да му берат гайлето какво да го правят. Сигурен съм че след тези 3 месеца те ще бъдат по-нацисти и от д-р Менгеле. Добре стана тази работа във Франция. Лошо е че ни връщат 100 - 200 мангала, но какво пък, тук и без това са стотици хиляди - с 200 повече или по-малко е все тая. Но имаме прецедент, разполагаме с много ценен челен опит. Просто Франция ни отвори очите как да се разправяме с циганите. И ако някой започне много да мрънка ще го пратим на Берлускони или на Саркози. Просто трябва всичко да изпипаме по закон. Но иначе още веднаж браво на французите!

БРАВО на Саркози! Казал им е истината в очите, лесно е да се защитават правата, ами да си ги преберат при тях, като толкова много се притесняват за правата им. Аз живея във Франция и не е като да няма цигани, до всеки един град има караванки и смрадня.

Можем,искаме и не ни интересуват европейските ценности.Като ги не щат в Еврпа,да ги пратят в Сомалия.......

И Българското правителство да въведе закони и на ромите. Не може на тях да се позволява всичко. Където искат да живеят, отиват и си опъват една палатка и готово, да не си плащат ток, вода и т.н. Крадат капаците на шахтите и заради тях стават катастрофи и никой нищо не им казва. Нека законите да важат за всички.

Ти просто прочети съседната статия и виж какво са направили тези ,,хора" със сградата, в която живеят и ще намериш поне една причина за това отношение към циганите.

Не мога да се поставя на тяхно място! Просто, логиката ми, нивото на цивилизация и всичко останало човешко, не могат да възприемат, как когато детето ми е гладно и голо, аз ще си направя кефа да изпия всичките си пари, за едичкия кеф. Няма начин! Не мога да приема и това, че аз трябва цял живот да отделям от хляба си, за да имам дом, да е удобен с вода, ток и интернет, а на мангала повечето от тези неща му се дават, подарък и той ги унищожава за броени дни. Циганин е общо название на група племена, едни от които по-диви, други по-малко диви, но във всички случаи с ценностна система далеч и в страни от европейската. Има начин за интегриране, но същите тези французи, които не искат да го прилагат у тях, ограничават нас да го прилагаме в собствената си държава. Ако утре измислят права на бозайниците, ще трябва да обяснявам с цивилизовани средства на кучето си, че не трябва да уринира в хола. Само че в кучешката логика, ако някой ти се моли, значи е по-нисш от теб и можеш да го игнорираш. Същото е и в компактните цигански племена, там действат едни по-стари закони, силови и нетолерантни, които са доста различни от нашите. Да интегрираш, значи да наложиш своите правила. Това лесно става с един индивид, но никога с общност. Никой не взема от улицата глутница, която да отглежда в дома си!

прочие защо Франция ги връща в България и Румъния- ами да им даде прав път извън Франция и да се поселят в която си искат европейска държава- например да им ПОДШУШНЕ- идете в Холандия, Люксенбург, Дания. Вярно малко по- хладно, ама нека видим как ще ви приемат там.

Сарко, и аз съм ром, и обичам да пия ром, и използвам сд ром...нищо, че жена ми е по - бяла от твоята! Но щом ще ме преселваш в Люксембург, съм съгласен да се интегрирам на секундата!

за пореден път доказателство че EU не е никакъв съюз, а сбирщина скоро време ще му дойде края

а аз предлагам,който е нарушил закона да си го окаушат,а другите да ги оставят на мираи ако могат ,нека да ги "интегрират"

Роми от всички страни, обединявайте се! В България и Румъния!

горките французи защо тая пуика не се ражоди из франция и не види на какво е запреличала от алжирци мароканци и други видове френско говорящи негри аз с очите си видях марсилия имах чувството че сам в бронкс защо са и руманските цигани *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Някои защитават ромите но в същото време не ги искат при тях... То кой ли ще иска такава мързелива, мръсна и крадлива паплач!

Така и не прочетох в новините, какво са правили българските цигани във Франция, че ги гонят? Жилищен блок ли изтърбушиха, далекопроводи ли свалиха, ж.п. релси ли отрязаха, пиянски свади и убити французи ли има? Или са викали по улиците "смърт на франсетата!"?

До Делфина ( нерегистриран ) 15.09.2010 18:45 Тази история с циганите все повече започва да прилича на историята на евреите. Откакто 74 г сл. н.е римската империя ги прогонва, те се разпръскват из цяла Европа. Навсякъде където отидат са се занимавали с далавери и са били преследвани. От Испания са прогонени заради подпомагане на маврите срещу короната. От други държави заради узурпиране на официалната власт. По същият начин са се организирали сами в гета. Много големи личности в историята са се занимавали с решаването на техният въпрос. Във всички световни революции и войни те винаги са били подбудители и виновници, както и съвременните конфликти по света се пораждат от тях. Навремето са имали идеи да ги заселят на Магадаскар, докато накрая 1948 г силово се създава държавата Израел. Най-фаталното решение в световната история. Представям си какво би се случило, ако бъде създадена още една такава държава, населена от крадци разбойници и измамници. Моето предложение към г-жа Рединг е като толкова си ги харесва направо да си вземе си вземе в къщи едно циганско семейство, ама от ония миризливите и след това да дава акъл за интеграция. Политиката с циганите е доста целенасочена. Саркози в момента бие самара, за да се сеща магарето. А магарето знае какво го чака. Големият проблем на Саркози не му са толкова циганите, колкото турци и араби. Г-жа Рединг е наясно изглежда с този факт, че ще дойде реда и на другите. Г-ЖО РЕДИНГ ЕВРОПА ИСКА ДЕИСЛЯМИЗАЦИЯ. ИСЛЯМА Е ИЗТОЧНА РЕЛИГИЯ. НИКОЙ НЕ ИСКА ФАНАТИЦИ У ДОМА СИ. Г-ЖО РЕДИНГ КАКВА Е ВАШАТА РЕЛИГИОЗНА ОРИЕНТАЦИЯ ?

Абсолютно съм съгласен със Саркози !

Чудя му се на тоя френец- Саркози- уж умен човек, а ги гелпи едни с тия роми. Не разбирам , защо не ги натовари всички на някой кораб и хайде ... като англичаните през 1788 г . Те с тяхните тогава пладнешки разбойници към Австралия, а той на някой от френските острови. Колко бързо и лесно може да си разреши въпроса вместо някаква си надута пуйка да го съди като застава зад гърба на така наречените роми. По този начин ще отърве Европа от тая напаст. Прав е човекът като й предлага на оная пуйка да си ги прибере у Люксембург. Много умен народ имало на този свят брей!

Предлагам да се създаде някъде в джунглите на Ю.Америка най-новата държава в света-ЦИГАНОРИЯ или РОМИЯ и всички,които не искат ромите да им платим пътните разходи еднопосочно и да им осигурим храна за по 1 месец.Всяка държава ще отдели с радост тези пари.После-да се оправят там с храната на индиснците.

Още сега ти казвам, ТАМ НЯМА ДА СЕ ЗАСЕЛИ НИТО ЕДИН ЦИГАНИН!!! Те се въртят около келепира, далавера и кражбата, а в предлаганата от теб пустиня далавера НЕМА.

и какво ще крадът там?няма нито релси нито кабели!!!

Кой се е престрашил да се захване с нас, не е видял хаир, а само проблеми.

Ха сега да се разберат кой е расист. Франция не е малка България. На който му харесват циганите - да си ги вземе при него. Лошото е, че Сарко ще ги изгони, в Люксембург няма да идат, ами ще ни ги върнат тук. На никого не му се занимава с цигани. И ще е така, докато държавата фалира и не може повече да ги храни, тогава ще го отнесем здраво; или като влезем в новините за сблъсъци - ще ни изкарат расисти, военнопрестъпници

ме кефят франсетата.Много мъдро.Който иска да дойде да си вземе,но не от Франция,а от нас.

И твоето не е по-розово Да чистиш кенефите на богатите едва ли ти е било мечта

Сарко дойде на нашия. Когато те ни правеха на маймуни заради циганите ние им казвахме, да ги вземат, а те ни отвръщаха, че сме расисти. Някой трябва да му припомни това непочтително отношение, а неговият посРаник тук ще трябва да си затвори дипломатическата човка по този повод, вместо да се прави на ментор по циганските въпроси, докато собствената му държава проявява открит расизъм.

http://dnes.dir.bg/news/romi-jambol-blok-7094199?nt=4

Не става ясно какво предлагаш? Май такива като теб трябва да ги пратят да поживеят в кв. Столипиново в гр. Пловдив , за да получиш experience от първа ръка... а и нещо друго.

На първо четене предложението ти е абсолютно на място. Оттук трябва да се тръгне.Обаче има едни хора, които не искат циганите да влезнат в пътя и да започнат да се интегрират, тъй като чрез циганията им преследват едни други цели??? да бъдат дестабилизиращ фактор и камък на шията на държавите в ЕС, най-вече на тези в Източна Европа. За справка обърнете внимание кои са защитниците на безобразията на ромите (циганите)!

за циганите не трябва да има място в цяла европа. страшна работа са за обикновените хора.но не крадат и изнасилват тези от хелзинският комитет гдето много врещят. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Много ръкопляскачи и близчи франкофони и сракозофони се събраха май тука .А няко да е запознат сракози от къде е ? Най черен и мазен унгарски циганин ама нали е прието крадеца да вика най силно дръжте крадеца та и той така ....ако останат мангалите у франция той ще има голема конкуренция ....и току виж на следващите избори ....друг мангал му взел местото ....ама примерно - наш !!!!!!!!

Как изведнъж се извъртяха борците за човешките права. Ставаш злонамерен, ако предложиш да се погрижат за циганите, вместо само да говорят. Дори са стигнали до там, да се откажат от своята съгражданка, която по длъжност е комисар, отговарящ за правосъдието.

Я вземете интервю от лицето Филип Димитров във връзка с това предложение на президента на Франция. Ще бъде много любопитно!...

На първо четене предложението ти е абсолютно на място. Оттук трябва да се тръгне.Обаче има едни хора, които не искат циганите да влезнат в пътя и да започнат да се интегрират, тъй като чрез циганията им преследват едни други цели??? да бъдат дестабилизиращ фактор и камък на шията на държавите в ЕС, най-вече на тези в Източна Европа. За справка обърнете внимание кои са защитниците на безобразията на ромите (циганите)!

Сега е моментът да се изкаже и билгарският министър на българите в чужбина! Или вече му забраниха да си отваря устата! А може би имаме такъв и за циганите в чужбина!

И още нещо. Като че ли улисани в спазването на правата на човека много хора в Европа забравят, че правата на човека свършват там, където започват правата на друг човек. С други думи, обществото е заразено с нещо като СПИН, който пречи на нормалния имунен отговор. Когато става дума за конфликти между правата на цели общности, е възможно да има и екстремно поведение измежду индивиди от общностите и нещата да не са толкова мирни и тихи, тъй като има големи вариации в поведението на отделните индивиди. Явно назрява някакъв конфликт, който трябва да бъде решен преди да се е изострил и да вземе жертви. Евала на французите, че вместо да си крият главата в пясъка, вземат мерки.

мангала си е мангал,няма две мнения ама и вие тук сте ебати и нещастниците до един. никои ли не вижда че жената защитава интересите на български граждани,намиращи се някаде си в европа? нещо,което нашият външен министър трябваше да направи отдавна. пак другите ни вършат работата. до кога бе, нека да ходят циганята из европа,така ще се оттървем от доста от тях а които се прибира,тои все ще носи по някои лев,,,

Евала САРКОЗИ,ти си вече моят,ИДОЛ.