Рохани оправда атаките по Саудитска Арабия, Путин предложи на Рияд С-400, за да се бранят

Народът на Йемен се защити от всекидневните бомбардировки, заяви иранският президент

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

хитряга/Не може да му се отрече/. Хем цените на петрола ще отидат в небесата, което е мечта на всички руснаци, хем ще продаде и малко ракетки/за някой и друг милиард долара повече/ и то на кого- на Саудитска Арабия, която пък е флагман на американската политика в района и не само...... Там са и Мека и Медина . Тя води исляма, нищо че Турция иска пак да си върне тази роля.

Путин и Шойгу кат няк'ви цветарки все си мъчат да пробутат различни образци въоръжение.....дето все по военни изложения събирали очите на експертите и накрая -ЙОК Су-57 някой накрая ще поръчали поне 20-30 бройки - уж супер безаналогово , уж евтино Армата - к'во стана , накрая Т-90 щели пак да модернизират С-400 - модифицирана С-300 , голям праз С-500 велико било , туй ракети сваля , ми добре......ОК. И американците имат такова ( с морско базиране ) - RIM-161 SM3 ( до 2500 км обсег ) е свалял спътник на 247 км височина още преди 11 год. , RIM-174 SM6 - среден обсег (240 км , височина над 30 км ) да не е по-лош , в крайна сметка и радара е супер важен

Какво свалят американските? Един йеменски дрон не можаха да свалят. Халяхуйник.

Путин ги бъзика яко саудитците.

Пробутва боклуци и се бори за глътка въздух

Путин, бъзика американците, с техните пейтриът.

Ще ги защити... от пътнически и товарни самолети. Гледахме го този филм.

това да не ти е американската Eydiot!

Не "МН17" и "Криеница зад Ан"

Арабите дават луди пари за некачествено и скъпо американско оръжие....

Оказва се че ПВО системата Patriot,която е пазела рафинерията изобщо не е засекли идващите дронове,скъпи и дефектни американски боклуци.

Не е правилно да се говори така.Американските системи Пейтриът /Patriot/ са ефективни срещу определени въздушни цели,но както се вижда те са безсилни срещу ниско летящи обекти/под 50 м/ и слабо ефективни срещу обекти с малко тегло!Но това сега е сериозна слабост!А руските С400 улавят и тези обекти,но не само това -руснаците имат най-различни системи ,които в комбинация улавят целия спектър!В ПВО системи руснаците вече безспорно са номер 1 и това вбесява американците!

путин потрива ръце...

да бе , сигурно....срещу самоделни дрончета от клуба "Млад техник" - дървени и облепени с тиксо , точно пък С-300/400 и Пейтриът ще се ползват , как не.....по-скоро нещо от типа на "Панцир" или "Оса" Иначе все едно да трепеш муха с картечница

В Сирия, Русия успешно сваля дронове на терористите те имат опит.

ами нали това говоря бе......сваляли-ОК. Ама абсурд да е със С-300/400 , кой ще е толкова залюхан за няк'ви дървени сглобки да пердаши със ЗРК предназначени да бият самолети , че и ракети ти виждал ли си с какви смешки ги нападат - дървен корпус и криле,омотани с изолирбанд

От цялата дандания следват два извода . Първо- алъшвериша с С 300 и С 400 върви повече от добре и второ - цената на руския нефт се вдига.

на Русия е наложено ембарго и тя не може да изнася нефт!

това пък откъде ви хрумна?

ама,много си глупав, не може за САЩ,за свободния свят (Китай,Индия) - може.....

Путин гледа да се вьзползва от сьздалата се ситуация и да продаде някой друг С400 . Разобличителя

Който купува руски оръжия, го чака съдбата на Сирия , някога просперираща, мечтана дестинация на на българския соц работник , за да види долари , сега -развалина, разделена на 5, с 5милиона бежанци и милион жертви. Виж , от Саудитска Арабия от държава на палатките в пустинята, сащ направиха световен фактор и център .

Турция си е добре, Индия и Китай също.

И как по-точно С-300 и С-400 ще помогнат срещу дронове? Те щото, за да пазят базата си в Сирия срещу дронове, баш тези системи ползват. Ако написаното е вярно, Путин явно не знае за какво служи собственото му оръжие. Друг въпрос е, че навремето в Сирия тези комплекси "много помогнаха" срещу томахавките. Опищяха орталъка как били свалили десетки ракети, ама показаха останките само на една. И малките деца знаят, че без някои други системи за ПВО, прехвалените С-ове са безпомощни като малко дете с банан в ръцете.

умната глиста всичко знаеш! смешен си!

Само руско оръжие може да се противопостави на американско, в сами Пентагон го признават. А платените наемни армии нямат шанс срещу наборните, това показа войната в Грузия.

Браво Казано по друг начин нейните системи са по-добре. И е така.

Е този път Путин се е изгаврил жестоко Рияд

И, малко лепило Ц-200

ти такова ли дишаш!

И какво сега,дори Русия е готова да помага на Саудитска Арабия срещу Иран. Иранците,ако продължат с набезите си срещу съседните държави нищо добро не ги чака... Нищо чудно да последват съдбата на Ирак.

Малко трудно схващаш, та затова и изводите ти са грешни. Много черно-бяло разсъждаваш.

Повечето соросоиди не могат и да си представят до каква степен американската олигархия, контролираща и институцията Президент на САЩ е омесена със чаршафите от Судитска Арабия. Факт е, че все още страниците от доклада за 11.09.2001 засягащи тези връзки са засекретени и според мен няма да видят бял свят въобще.Както един от малкото известни факти за тези връзки, че в часовете след 11.09 по време на блокадата на възздушния трафик, единствено самолет с високопоставени чаршафи от кралството напусна безпрепятсвено Щатите.

Ами омесени не е точната дума. Те са взаимно-зависими от средата на 70-те години, когато САЩ разработват план за индустриалното развитие на Саудитска Арабия. Този план гарантира, че петродоларите на СА ще се инвестират обратно в икономиата на САЩ. Как точно става това? СА купува щатски ценни книжа. Придобитата лихва от тези книжа се предоставя обратно на САЩ, за да бъде използвана за модернизацията на СА. С други думи лиххвите в размер на милиарди долари се използват, за да се заплаща на американски компании да осъществяват грандиозни инфраструктурни обекти в СА. Така пустинният пейзаж на СА доминиран от номадски шатри, стада кози и камили и колиби от кирпич за 2 - 3 десетилетия се промени до неузнаваумост. Днес СА има визията на модерна, индустриална държава. Но това си има определена цена. Вашингтон изисква от СА да гарантира, че ще поддържа цените на петрола на нива, които макар и видимо да варират, ще останат приемливи за САЩ и техните западни съюзници. Ако държави като Иран, Ирак, Индонезия или Венецуела (действието се развива през 1974 - 75 година) заплашат с петролно ембарго САЩ (нещо, което се случва в края на 1973 г.), то СА със своите огромни петролни залежи следва да се намеси и да запълни празнината, като по този начин гарантира стабилност на цената на петрола на световните пазари. Като замяна за тази гаранция Вашингтон предлага на Рияд ангажимент да предостави пълна и недвусмислена политическа и, при необходимост, военна помощ, гарантираща властта на саудитското кралско семейство в СА за вечни времена. Тази сделка СА нямаше как да откаже през 1974 г., като се има пред вид географското и положение, липсата на военна мощ и общата и уязвимост от съседи като Иран, Ирак, Сирия и Израел. Така, че нищо странно няма в заличения от всички летателни регистри въпросен полет с който високопоставени граждани на СА са били изведени от САЩ броени часове след атаките над Световния Търговски Център в Ню Йорк на 11.09.2001 г.

банда шизофреници сте вие ...

Hahahahahahaha.......Пичага е Володя! Евалата! Шах с пешката!

Филм на Чарли Чаплин. Малкото дете Иран чупи стъклата на Саудитска Арабия, после идва путеф с ракети на гърба да помага.

Тъп та дрънка.Я шматка тъпа светни защо хуните отговориха и кой ги бомбардира с американско оръжие

Хуните са само в чугунената ти глава !!! Сигурно искаш да кажеш хунзи, ама нали е по-важно да се хвали жужо , другото не е важно :))))

Майтап, майтап... ама хич не е майтап;) Октомври, 2017: "Русия и Саудитска Арабия достигнаха до споразумения за доставка на противовъздушни системи С-400, противотанкови ракетни комплекси "Корнет", тежка огнеметна система ТОС-1 "Буратино", гранатомети АГС-30 и автомати "Калашников" AK-103, заяви говорителят на Руската федерална служба за военнотехническо сътрудничество."

Първо им бомби рафинериите, за да се вдигне цената на петрола, после предлага да им продате и оръжие. Джуджето е голям мъж!

C-400 e 500 милиона долара. С два такива комплекса не ни трябват самолети. Не искат подръжка. Няма държава в света притежаваща С-400 и да е нападната. Комплекса сваля 12 самолета едновременно.

Граждански самолети имаш впредвид .

Без висока цена на нефть раша ще пасе трева. Това алкохолизирано население няма потенциал за добра икономика.

Купи си кон с каруца, и няма да плащаш за бензин!

Тия двамата направиха американците и саудитцита на пияни моркови …

Явно Петриотите не вършат работа и Саудитите ще трябва да последват Турция и да си купят качественно и работещо оръжие!

Сега вече жужи ще има достатъчно пари за ботокс :((((

Жужи, пък как ви пре.....такова, хи хи!

Той най-много "претакова" лузърите като тебе, щото не им оставя шанс да мислят за себе си !!!!

Лилипутката - големият християнин и славянин се съюзява с мюсюлмани примати, диктатори и вождове ;)) Т'ва африкански държави, т'ва Иран, Турция все икономически сили които иска да прецака финансово , като си пробута остарелите ракети и самальоти...

А какво ще кажеш за тези които се съюзават със Саудитска Арабия?

"Патриота" на Саудитска Арабия не можа да спре йеменските безпилотници. Една ракета Петриът струва 3 милиона долара, но не може да лети под 50 метра. А йеменитските дронове летят на 15 метра от земята. Освен това времето за реакция на Петриът е много дълго. След като радарите пеленговат някой летящ обект, информацията отива в Германия, където се обработва и изпраща обратно на някой спътник. Това трае поне 10 секунди, твърде дълго време, обекта вече не може да се прехване.

Имаше една ракета преди няколко месеца, която не само не прихвана нищо, ами изтрепа кибиците и им разруши къщята. Сигурно са били хутски агенти, щом патриотчето ги бастиса.

Ей, опасен е другарят Путин! Чак С-400 да се бранят от едни дронове!? Все пак чаршавите ще купят, няма къде да ходят..

Опасен е само за овчето си население.

Putin the best!

Schilo

Хахахахаха, с едно изречение се избъзика и с арабите и с американците!

Един глупак (дурак!), едно джудже с комплекс за малоценност, човече без жена, само на онаниране и любов с медведа и дргуи евнуси. Те това е Путин!

не са само евнуси - Ердо му пори долната област на гърба :))

Путин има уникално чувство за хумор, в този случай за гавра, защото арабелите не могат да мигнат без САЩ.

напомнил е, че сделките вървят добре в региона, дори и сред членовете на НАТО

Ако искаш сигурност, то купи си руски оръжия! Факт!

какво друго конкурентно иновативно производство има в Путлеристан?!

Ми например единствени в света правят плаващи АЕЦ..., че и първи изпратиха хуманоиден робот в Космоса....

те кухненски робот не могат да направят, камо ли хуманоиден ;)) 100 процента в макета е имало някое джудже хаахаха. А относно АЕЦ-ите, по-добре да не правят никакви !

вече си еба мамата ...