Родопите бедстват заради тежката зимна обстановка, активиран е авариен план

В Смолянско има множество закъсали автомобили, свлачища и паднали дървета

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

баце да издуха снега и леда? А, защо допусна снежинките да паднат, нали гербаджийчетата ги ловяха във въздуха?

Това е резултата от 30 годишно безхаберие за всичко що беше направено в България, което в повечето случаи се развали макар и да се казваше че се ''прави ново'' по ''качествени и добро'' ама май само милиардите бяха по качествени и по добри за определен кръг джобове...

Родопите и не само, бедстват заради остър мисловен дефицит в главите БГ. Още 2 столетника като показания на снимката Зил157 Ротор пленен от разбито военно поделение и сняг на асфалта няма да има. И къде са сега хилядите верижни МТЛБ БГ производство глупашки нарязани? Последно се продаваха за 11000 лв /бр. Можеше ли МТЛБ с ротор отпред , закупени от общините да чистят, желещите да отиват до крайната точка и да се радват на природата, а не да се вайкат боксуващи в сняг, лед и собствената си глупост и безпомощност-БГчерта?

akud

селяци с Q7 щи слагаите си вериги. шибаняци. тва ,че сте батки не значи , че може да се скарате на снега хахаха

Ганьо го е яд, че няма кю7 и слага вериги на опела. Хихии

Снегът вали, вали и като не се чисти се натрупва ! Не съм виждал да падат преспи по един метър от небето . Прави впечатление използването на общи фрази -" обилен снеговалеж", "тежък сняг ", "сложна обстановка" ... Всъщност има ли някакво съществено отклонение от среднодневните норми на валежите за м.януари ? Това някакво изключително природно явление лие или некадърност?

Как живеят и пътуват в Сибир и Аляска ? Интересно .

Тези 2 места съществуват само по телевизията. Нали имаше земетресение в Аляска преди 1-2 месеца, пътя го оправиха за няколко дни , при положение, че дори имаше май и някаква буря.

и фандъкова чистят асфалта до черно.

В Чепеларе има едно скромно семейно хотелче, нарича се "Чепеларе" в което има приказна механа. Намира се срещу Родпския дом.Кухнята е превъзходна, правят невероятни родопски сачове и други ропски вкусотии, точат и много добро винце. Горещо препоръчвам. Собственикът живее в Пловдив но през повечето време си е в Чепеларе. Освен него ресторанта на хотел Метеор също е доста приличен. Освен това има една твърде Богоугодна механа по пътя за Чепеларе, но няма да ви казвам коя е защото сте проста и безпросветна измет.

Ото колко стотинки изкара днес с безсмислени драсканици?

Не пикай върху името на Ото СКорцени бе помак рязан

Кучката ми се казва отто скорцени. Отто се пише с две тъта, туземецо.

Борисов,изкарвай тюлюмбеците от армията и полицията по пътищата да чистят и опесъчават!

Къде са бизнесмените от Родопите. Туризъм ли? Една сопа на голо!

Вчера се опитах да се кача на курорта "Св.Константин" над Пещера,беше започнал мокър схеговалеж,пътят беше замръзнал непочистен,неопесъчен.Исках да се пързаляме с детето,не се получи-обърнах и се върнах.Предпочетох безопасността,отколкото да се доверявам на някакви "кризисни" щабове в канцелариите!Аз в Швейцария не съм видял заснежен път посред Алпите,тук 5 см сняг са бедствие!И винаги някакви лигльовци-чиновници илизат по ТВ да ни се обясняват....

Да обясня на простата и невежа комунистическа сган дето е ходила само да нужника в панелката. Във величествените Родопи през зимата вали сняг. Много сняг. И е невероятно красиво. Скиорите от Чепеларе могат да се качат на Пампорово с лифта през Мечи чал. Другите спокойно си жулят чай с коняк в хотела до бумтящата камина и не ги е гража. Смърт на простия комунизъм.

Ото идиотези, какво пак намеси комунистите? Или визираш тези дето са в ГЕРБ със скрити партийни книжки в джоба

НЕ!!!?- Той говори за онези, които в края на 20век ни ограбиха но иначи се праеят на БОРЦИ(ВСЕ БОРЯТ НЕЩО) срещу кражбите и корупцията!!! Но започват да ревът на умряло, когато прокоратурата започне да си гледа работата???

Ми аз знам за едни други дето 3 мандата управляват и сега сме на последно място по всичко в Европа освен по корупция и престъпност където сме лидери. Ама за тях прокуратурата е сляпа

Смърт ама ей ги на, пак се събирали , маминцата им, на конгрес... Те нещо някакви кинти обадиха, конгрес в НДК, телевизия пускат... путинягата пак е развързал кесията, че нали патока иска да си пуска през България

Много ми е смешно като кажат, че правят кризисен щаб. Ако дойдат и пред нашия блок да ни карат да чистим и ние ще кажем, че в момента правим кризисен щаб. Това е вратичка за измъкване, вместо да се хващат за работа.

В Родопите вали дълбок сняг от векове. И хората никога не са го приемали като бедствие. В любимото ми Чепеларе /1300м надморска височина/ сняг от 2м. никога не е бил необичаен. При обилен снеговалеж са бедствали само комунистическите банди крадци на агнета и кашкавал Докато в един хубав зимен ден с много сняг жандармерията сгащва така наречените "антонивановци" и ги изтребва до крак. Овчарите и мандраджиите във великата планина си отдъхват. Смърт на комунизма.

Как е шкембе чорбата?;))

Ото Скорцени (нерегистриран) "В Родопите вали дълбок сняг от векове" Много си тъпо бре! Как може да вали дълбок сняг ве тъпанар?

Тотално си се побъркал, туземецо! В България комунисти няма! В целия свят, никой не протестира срещу социализма и срещу комунизма! Всички протестират срещу капитализма! Големият проблем е капитализма!

Че то там всяка година си е така, Не го ли оттренираха вече този въпрос или пак са били хванати неподготвени?!

ако в един експеримент 10 пъти правиш едно и също, крайният резултат винаги ще е еднакъв

Няма държава, имаме крадлива шайка. Преди около 2 седмици в Австрия пътищата до черно, отстрани 2-3 метра сняг, и вали в продължение на седмица. Няма блокирани хора, няма непочистено. И денем и ношем, 24 часа в денонощието всякакви по вид снегорини циркулират и чистят. Няма луга, няма киша, всичко е излъскано, до черно, това там можеше да се определи като бедствие и обилен снеговалеж. Това при нас е просто зимни условия с пресно навалял сняг. Боко глупако отиди и виж как се чисти, престанете с кражбите, и тамошните фирми печелят нещо от снегопочистването, ама вие тука искате 200% да откраднете. И нямаше армия да помага там в чистенето, справяха се с наличната техника. Гласувайте пак за банкянския другия кадър на бкп/дс,

Ти знаеш ли колко плаща общината и държавата в Австрия за снегопочистване. Тази специализирана техника струва стотици хиляди евро а у нас се лъжем с жълти стотинки и преправени самосвали или 3 ръка полуразпаднали се от ръжда машини. А и там като завали сняг ако пътя е затворен, никой тарикат с галоши вместо гуми не се завира в проходите.

Глупости. Държавата трябва да намери решение. За това е управление и за това взимат високи доходи. За това ако трябва няма фирми да чистят, а тя ще си създаде свои служби към които да предявява претенции.

Не ти разбирам коментара. Аз ти казвам че с парите дето плаща АПИ (държавата) нищо не става, преди две зими в Сърбия на километър взимаха 3 пъти повече и затова можеха да си позволят качествена техника. Отделно на това в нормалният свят се ползват модерни химикали и качествени смески за опесъчаване. Тук разни калища и прах останал от трошачките дето не вършат работа и само правят прашни облаци като се стопи снега

Ами,тогава да затворим границите на България цяла зима,да забраним движението по пътищата и да люскаме греяна ракия по цял ден ли?!

Мутрите и мутресите на Пампорово да фащат по една лопата и готово. За закъсали боклуци в джипове не ми е жал. Да мрът с галфонизма си.

Кой ви учи на журналистика? Родопите не бедстват. Бедстват хората. Защото няма кой да почисти пътищата. Кой ви пише тройки? Кой ви продава дипломи?

Вие какво очаквате при такъв демографски срив? Това са плодовете от унищожаването на българите и развъждането на тъмнозелените.

Не се казва легионер. Казва се наемник. Човек който убива за пари.

Много си умно бе , като на мулето майка му. "Наемникът е войник, който се бори или участва във военен конфликт заради лична облага, често без оглед на идеологията, националноста или политическите предпочитания на страната за която се бори. "

и каква е разликата между майката на мулето и теб? И тя пише националноста, точно както и ти, вместо националностТа.

За мен бонусите, за Вас свлачищата

На герберски Тролове с минуси и малуси

Е, щом е активиран АВАРИЙНИЯТ ПЛАН, значи вече не бедстват и всичко е точно ! Да живее ГЕРБ ! ГРУУУУХ Е

Kenn1111

Няма БКС няма Армия затова пък си имаме политици бол.такива неща се случват когато държавата съществува само на хартия и реално структурите и работят само на думи.

Прав си - нямаме държава, ни си имаме ГЕРБ ! Мисля си, че "държава" и "ГЕРБ" са две взаимоизключващи се понятия.