Коментари - Родителите на закарано със „Спартан” в София бебе съдят за смъртта му варненска болница за 500 000 лв. | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А с другите гледни точки, няма нужда да ни отегчавате нали? Тия родители е ясни че са пълни боклуци, след като са блокирали сметките на блницата за да не моигат да помагат на другите хора. Болницата никъде няма да избяга за да и блокират сметката. От тук и от думите че след съмнителна реанимация бебето оживяло е ясно че лъжат за да изкарат някой левец Аз също имам иск за 500 000лв, ама към полицията, за мен защо не пишете?

Това обаче трудно може да се отиграе с ковидаране. А какви славни времена бяха!

До всички компетентни в този “форум” бих искал само да кажа нещо: Дайте да Ви дам 500 хил. и да взема вашите деца?!? Съгласни ли сте злобари? Ама вечерта като се приберете вкъщи си целувате децата, а ние ходим на гробищата и правим опела и пнахиди… Хайде пак помислете и дайте да се сменим, а аз ще Ви дам 500 хиляди… Изара беше съвсем здрава до 11ти Януари и беше трайно увредена само благодарение на невежеството на водещия бременността гинеколог, който изришно ни насочи към естествено рабдане, и “бързата” реакция на болницата които 1 час не можаха да се организират и да започнат операцията!!! Хайде всеки от Вас да си представи как ще издържи 30 мин без кислород и какво ще се случи с мозъка му за това време?!?!

Всчики, които сме живяли малко повече имаме достатъно загуби на близки, приятели и роднини. Понзаваме безсилието и мачкащата болка когато живота си тръгва от любими хора. Никой не се подиграва със загубата на семейството. Парите под формата на обеьщетение, обаче няма да променят тази действитлност, но биха довели до последствия, които могат да се окажат пагубни за други човешки животи в бъдеще.

Тия пари ще им оправят живота ли? И само на толкова ли оценяват починалото си бебе? Изобщо това да съдиш за пари при починал човек е малко странно.

Нещо не разбирам- детето е родено на 11 януари, а почива на 20 юни- на шестия месец след това, но са виновни лекарите които са израждали бебето, защо, те са го увредили, защото са сметнали че раждайки естествено ще се случи най доброто за детето....

Изара? Споминало се е като си е научило името сигурно.

И на непрофесионалист е ясно, че след едно секцио, естествено раждане не се препоръчва и е силно рисково. На мен след 11 години напълно заздравяло секцио, не ми препоръчаха естествено, какво остава за така скоро в този случай....

Жалко за починалото дете, но това е живота! При условие, че това е 2-ро раждане, а първото е било секцио...еми няма нужда да си професор в гинекологията, за да е ясно, че веднъж минал под ножа, след това пак така. Аз също съм " раждала" секцио, по мой избор преди повече от 13 г, доктора ме разубеждаваше дае нормално, но това си беше мое решение, не съжалявам и до днес. Но след изписването и последващите прегледи, той няколко пъти предупреди, че ако искаме 2-ро дете поне 2 години трябва да минат, за да се е възстановил органа. Златни му ръце на доктора, които ме проследява+ оперира, човек с голямо Ч!! Относно иска на родителите, не ми е ясно след половин година почива детето им и те като точно какви специалисти установиха, че тези които са правили операцията са сбъркали. Аман от многознайковци. Вместо да благодарят, че им е било даден шанс детето да се излекува, те нахалстват ...човешката АЛЧНОСТ И БЕЗОЧИЕ КРАЙ НЯМАТ!!! За да транспортират тяхното дете, кой знае кое друго не е имало шанса, а те сега наглеят ... Нищо добро не ни чака с такъв МаТриал!

ГЕНЪТ ВИ Е ЛОШ И ЗАТОВА ДРУГИТЕ ТРЯБВАЛО ДА ПЛАЩАТ

Скръбта им е голяма, но този половин милион ще трябва да го платим всички ние без да сме виновни с нищо.

Споко, болницата е частна.

Какво е това име на бебето? И каква е тази огромна сума която искат? Чак самолет са имали за добра реакция и добър изход, е , не е станало ( за жалост) . Сега след толкова месеци се сетиха за детайлите и че ще съдят... и то за огромна сума...

Интересно ... в годините си човек се е опител по всякакъв начин да се справя със здравословни проблеми и сме решили, че натрупаното знание и опит може да се концетрира в едни хора, които в случй на нужда да се опитат да помогнат и евентуално да ни спасят от преждевременен край - лекари. Тези хора се обучават непрестанно в опитите си да бъдат полезни. Ние обаче вече сме приели, че те са длъжни да ни спасят, дори и да нямат познанията, опита или възможността за това, а те са хора, които просто ходят на работа, поучават заплата за положения труд и имат своите злободневни проблеми. Хора на различна възраст умират всеки ден. Голяма част от тях биха могли да бъдат спасени ако имахме повече познания. За това с времето медицината става все по-добра. Преди 3000 години смъртността при раждане (на плода или майката) е била над 25%, сега вече е друго, но тя пак не е 0% и никога няа да бъде. Това обаче не означава, че тези които губят новороденото следва да бъдат обещетявани от обществото за тяхната загуба. Ако за всяка смърт трябва да обещетяваме роднините за претърпени загуби от неспособността съвременната медицина да се справи, то тогава следва всички да работим замо за тази кауза. Наистина е нелепо ... дори не се говори за лекарска небрежност или за това, че никой не е обърнал внимание на родилката (административно нарушение) - тук говорим за това, че се иска обезщетение, защото други не са помогнали ефектвино, независимо от опитите. Не знам колко са заплатили тази съпружеска двойка за лечението на новороденото, но със сигурност цената за деноннощната борба и поддържане на живота за 6 месецса не е заплатена с техни средства. Но всеки има право да иска .... лошото е ако подобни искания се уважават и се превърнат в редовна практика. Наистина усилено се опитваме да превърнем медицината в търговски продукт.

Медицината отдавна е превърната в търговски продукт, от лекари и фармацевти! Те нямат интерес от превенция на заболяванията, защото после няма да могат да "лекуват"!

Пациентът пие и пуши, но се сърди на лекаря, че нямал интерес от превенция на заболяванията му.

В Америка се съдят за щяло и нещяло, затова са стигнали до там че ако викнеш бърза помощ после продаваш апартамента. Здравеопазването им е толкова е скъпо .защото болниците плащат огромни суми за дела , това е. В българия за щастие още не е така, и дано не стане никога.

Нещастник, тръгнал си да пробутваш тъпите си руски опорки за Америка. И четиримата ми внуци се родиха в Щатите, двама от тях със "секцио" В Америка се съдят "за щяло" , за "не щяло" не се съдят щото струва много пари. И който работи легално и е здравно осигурен получава грижи, каквито у нас са немислими. И затова и медицината им е най-добрата в света.

"И който работи легално и е здравно осигурен получава грижи, каквито у нас са немислими" - аха, като фентанил по рецепта например, за една счупена ръка. Ако бачкаш за средна американска заплата застраховката ти покрива много базови здравни услуги, стане ли нещо по-сериозно, гориш

бахаха, синът му бил. А пък аз ще ти кажа, че дрънкаш пълни глупости. Първо тук, в “Америка”( или правилното САЩ) , сСЕ съдят за щяло и нещяло. Колкото и да си здравноосигурен, първо не минаваш без самоучастие, т.е. Заплащаш част от сумата , второ , пупекратите в някои щати направиха така ,че тези, които не работят или работят , но са нелегални, да получават безплатни застраховки , а след това и да не доплащат, но за сметка на това работещите почнахме да плащаме повече.

Ами на мой приятел за 4 шева ,причинени от прорезна рана на брадата,му взеха 1600$.

Това го направи Обама и около мен всичките честни бачкатори пропищяха. "Обамакеър". Ама така и не се промени и в момента си е точно така както пишеш. Тоя отгоре с опорките дето му се родили 4 внуци в Щатите да ходи ра ги обяснява тези на стара ми шапка, очевидно е виждал Америка през крив макарон. Работата ми още ме задържа в САЩ, но слава богу е на привършване и нямам търпение да се махна. Тука във Фили конкретно вече не можеш да стъпиш на тротоара от бездомни и/или наркомани в ступор, дето даже не ги знаеш дали вече не са овърдозед и да са всъщност трупове.

Златни бебе - ще им донесе половин милион. Нещастници!

А като е било "щастие и дар от бога", защо сега се оплакват и съдят болницата? Нали уж бог дал - бог взел? Да направят като богоугодници и да благодарят на бог за волята му, а после да почнат пак да се молят богът им да им "дари" някое ново дете, вместо да разчитат на научни методи. И да не забравят да се примолят и богът им да не им го вземе отново, може този път да благоволи този техен бог!

Много точен коментар!

Точно така. Всичко е от Бога дадено и взето.

Какво се чудите?Това е резултатът от онлайн обучението ,2 за 1 ,5 за 3 и т.н. Защо болницата да плаща греховете на лекарите? Там където работя отговарям лично за моята работа.Ако сбъркам го духам АЗ! Да отговаря доктора персонално! Този иск нека да е персонално за доктора!

Доста ниска цена са поставили родителите за 1 човешки живот, щом така материално ще гледаме на нещата.

Сегашните лекари гледат само себе си ! Като е родила първия път със секцио и е нямало проблем , и втори път със секцио да няма проблеми . Не не е нужно ,... естествено раждане . Човек не може да каже , а следва добрата логика на случая !

" Бог дал, Бог взел! " са казвали хората на времето и са правили следващото.

Другия път,пак им дайте спартана,тогава и за 1милион може да ви съдят.

Няма какво до им "дават". Този "Спартан" се полага на всички българи и държавата е длъжна да го предоставя точно за такива случаи. Точно както българските граждани щяха да имат право и на медицинските хеликоптери, ако някой се беше побарал най-накрая да купи тях, вместо бойни самолети.

От нещастието сполетяло детето искат да правят пари.Майката е развила усложнение при раждането.Лекарите са направили всичко възможно за да спасят майката и детето ,но все пак не са богове.Неблагодарници.

,,След дълго чакано първо дете,разбират,че ще стават родители за втори път,,Мисъл на напечен от слънцето неграмотник.

На хората,че в тая мъка са намерили сили да съдят докторското племе.Племе долно и безкрайно маргинализирано. Като всичко останало в обществото ни де. Но за това племе в БГ действителността отговорност НЯМА ! Никога и при никакви случаи. А нещата наистина са много ПРОСТИ . В медицината има стандарти. В определена ситуация се постъпва по определен начин за определено време ! Другото е безхаберие, неграмотност и за жалост чувство за безнаказаност. Дано успеят да опукат болницата,че и някой неграмотник персонално , та разгеле ня някой, някъде, някоя лампа Му светне....

Евала (нерегистриран) Постъпвайки в болница, подписваш декларация, че я освобождаваш от отговорност. Дотам.

Не слагайте всички под един знаменател !!! Защото, очевидно Вие мислите и пишете като маргинал. Има всякакви специалисти във всяка професия, за съжаление това семейство е имало лош, много лош късмет. . Не е подходящ момента, за да посоча друга болница и лекари, които вършат превъзходна работа, няма да го направя сега. Но аз съм минала по този път , за щастие успешен , благодарение на тях. Затова нека не дамгосваме всички лекари.

Явно самолетостроителят плаща яко кинти за реклама, щом всеки път задължително съобщават марката на самолета.

А 100 милиона не щат ли? Това е раждане и детето може да почине ако не е добре отгледано и родено, за това не са виновни лекарите а майката. Родителите да си направят ново бебе. Такъв е живота не всички бебета оцеляват.

Абе, лешпери разбирачи тука, а за какво да съдят болниоцата - за две щайки с домати ли, или за 120 лв?! Завистливо долно племе сме си и това е.

За некадърността на огромна част от лекарите няма какво да се коментира. Както беше написал някой по-долу, да, налага се да се ограмотяваш, преди да отидеш на лекар. Моята съпруга, преди раждането на сина ни, прочете целия учебник по Акушерство на медицинските сестри. Лекарят, уж известен и набеден за един от най-добрите в града, се беше отказал от раждането и след хапче и инжекция за стимулиране на родовата дейност се беше отказал, беше в безизходица. Само знанията, получени от учебника, волята и ината на съпругата ми, доведоха до успешен край няколкочасовот раждане. Само нейна е заслугата да имаме живо и здраво дете. Само, че този случай е едно на 10000. Повечето родилки се доверяват сляпо на лекарите, неграмотени и неподготвени за раждането на децата си.

Случил си на жена. Истина е: На лекарите не им пука за теб и проблемите ти, понеже не са техни. Въпроса е в едни пари, които усвояват без да им се държи отговорност. Към днешна дата повече доверие и уважение имам към автомонтьорите и майсторите като цяло понеже има шанс да ти върнат пари ако не свършат работа а лекаря дори да те убие ще си прибере сумата и ще я харчи за децата си с чиста съвест.. Няма по-долно племе в момента.

Я другия път си го раждайте вкъщи сами. Да не ви се бъркат в работата някакви неудачници с бели престилки.

детенцето си заминало, ма що родителите да не си оправят положението, дет се вика от дефекта ефект

Знам,че ще ме зклеймите,но може би детето не е искало да е при тези родители????Те когато искат 500 000 лева,имали ли са тези пари да отгледат това дете?????

Време е плебеите да се преквалифицират отново и от юристи да станат лекари. Сега чакам теории дали е трябвало да има цезарово сечение не ли трябвало да има? Айдее, тия неща ги знаете. Правилно ли са действали реаниматорите. Няма какво да го бавим. Направо площадът да решава. Ще изкараме видео стена на площада и ще се гласува къде да реже лекарят за да са доволни плебеите.

При положение, че те храня ще ме гледаш в очите и ще отговаряш на въпросите ми колкото и да си ограничен откъм знание.. аз ще преценя дали говориш глупости или не... Ясно ли е ? Кимни с муцунка ко си разбрал...

Кога пак успя да избягаш от Карлуково бре?

Плебей мръсен долен шибан! Хиляда пъти ли ще го пиша?! Скапаните, шибани, долни плебеи няма да коментират неща, които не разбират! Шибана измет! Толкова ли сте тъпи и не го разбирате?! А хранил тоя. Такива помияри клошари редовно изхвърлям. Дееба сганта!

В България се налага да четеш и да се ограмотиш преди да идеш на лекар. Лекарите си бъркат в носа и не помагат. Като тръгнеш ти да им говориш за медицина - обиждат се, че си чел от гуугъл

Има свестни и други, като във всички професии.

Ама ти Гуугъл ли чете или завърши медицинския преди да отидеш на преглед. Що да те обижда - казвати истината. Чел си Гугъл, но за хо-сигурно си проверил в "БГ мама".

Съболезнования на семейството, но да твърдиш, че не знаеш, че след цезарово сечение естественото раждане е рисково, е меко казано несериозно.

От тази новина разбрах- как се казват родителите,мир на праха му и момиченцето,разбрах коя е болницата и как се казва лекаря израждал майката.Но никак не разбрах двамата родители убити от болка и съдейки болницата и доктора за 500 000 лева те за какво ще ги използват????Аз си мислех,че за борба да няма такива "безотговорни доктори",но не би в новината нищо такова нямаше:((((Явно мислят по американски:(((((

Когато бях на 20, загубих дете. Но не съм обвинявал никой, единствено и само себе си. И до сега живея в ада. Той ми е в главата, Мой собствен. Един вид подготвен съм за истинския. Но и тогава дори не ми е минавало през акъла да съдя някой за пари. Хората много са се променили.

Тези неща наистина нямат материално изражение. Те са повече от всички пари на света, освен ако нямаш морални и емоционални дефицити.

Всички живеем живот на заем. С някои разлики в лихвите и падежа. Съболезнования за загубата. Никой от нищо не е застрахован. Повод за размисъл над истински важните неща.

начин да се накарат лекарите да учат и да бачкат - съдене за много пари. Щото сега масово са некомпетентни, алчни гъзове. В кочината БГ медицина няма.

Това , че ти си некомпетентен и последната книга която си прочел е Пипи Дългото чорапче не значи , че и другите са като теб , сельо !

Надценяваш го. Чел е Букварчето и то половината.

Тези ме подсетиха за случая с разменените бебета ! Всичко отиде в канала в който болницата отказа да се договаря и трябваше да се плати такса ! Май и тези на това се надяват ! Болницата да се договори и да не се стигне до съд !

Минимум 1 милион .. все пак инфлация има. А държавния бюджет е бездънен. Тия вампири са 100% за "промяната"

Кармата е невероятна кучка, алчността ви няма да остане безнаказана. Не страдате за детето а ламтите за пари.

Колко деца умират и без ,, Спартан,, , целувайте ръка на лекарите, вие сте в грешната хромозома, куци къртичетата не. Хората са опитали да направя всичко, пряко сили , мъката не е извинение за грешка в генетика ви

нищо де! дайте им един милион и нека живеят щастливо!

Личната им трагедия е голяма, но вместо да ги смири, ги е направила неистово алчни! В техния ред да попитам- те ще върнат ли на държавата парите за Спартана? Защото това са и наши пари, а се съмнявам дали за някой редови гражданин ще се разреши такава привилегия да го превозят с правителствен самолет. А детето им може и да е било увредено, то такива неимоверно грижи и от държава се положиха, та се съмнявам да е родено здраво.

Къде е януари,къде е август месец???Къде е новината и на костите на "нероденото" дете ли се може да се направи новина???

Тия търсят пари, не справедливост, Сега часът е 21:42 Ще ми кажели някой, защо се… Eбавате с нас? Лятото свърши, лайнари!

Да повърнеш. върху печалбарите.

"Повече от 50-60 минути аз бях в лечебното заведение, пристигнах там със здраво бебе. И екипът не можа да направи нищо, за да го извади", добави Маринова." Има много жени които раждат един, че и два дена. Не знам как можеш да очакваш да родиш за 50-60 минути само защото си отишъл в болница. Дори и да решат да правят цезарово сечение, то си има подготовка или е очаквала да и режат корема без упойка?! Разбирам мъката им, но лекарите не са все силни и понякога така е писано да стане.

Мен лично ме чакаха лекарите 22 часа да се случи нещо при изтекли води. Освен, че следяха тоновете на бебето и да проверяват разкритието, друго не предприеха. Вярно е, че всеки случай е индивидуален и се подхожда според ситуацията. Съжалявам за детенцето, трагедията е голяма, но мисля, че тези хора искат просто да изкарат едни пари!

Престанете, не може от всяка лична трагедия да правите новина! Бебета и родилки са умирали, вероятно и ще умират. Такава е човешката природа, такива са биологичните закони. Не подценявям драмата на семейството, но това не е обществена драма. Още повече, че е представена само едната гледна точка. А тя, почти винаги се оказва невярна.