Родители се събраха на протест с искане за повече детски градини и ясли в София (снимки)

Искаме не само места в детски градини и ясли, но и да живеем в една нормална и добре подредена държава, заяви бащата на момиченце на година и половина

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тия тарикатчета що не си дадат децата в западна детска градина, където цените започват от 1000 еврака и нагоре? Нали искат да е както в западните държави! А те- тарикатчета, искат с 50лв месечна вноска да се отърват, и държавата с нашите данъци да им плаща за техните деца.

Общинарите да си свършат работата! Дремят и не правят достатъчно по проблема.... Напр. в бл. 113 на жк " Хиподрума"- на партера имаше филиал на детска градина.От настъпването на демокрацията е заключен и няма никакво присъствие.Кметицата се прави на поп звезда и въпреки обажданията за съживяване на филиала- там по рано бяха 15-20 деца, не прави нищо за тях.Има ли и други такива случаи в София? Вероятно "ДА".

Е, това не единствен случай,но Вие не се тревожете , в най-скоро време ще се намери нов собственик на помещението .Като цяло хиподрума не е никак лош комплекс ,най-вече тази част ,което е построена на мястото на самият Хиподрум,там даже имаше някакви конюшни,които в определен етап бяха превърнати в нещо като огромен магазин ,но май го разрушиха

Искали да живеят в нормална държава? Плащайте си реалните данъци и осигуровки, работете, спазвайте правилата и всочко ще е наред! Но Ганьо все иска, а какво е дал?

Ти плащал ли си си данъците бе миризлак, от къде знаеш че тези хора не са си плащали данъците… Ей педеруго герберска хубаво че си анонимник иначе с кеф да ти счупя всеки един изчурулика зъб където имаш

Неграмотен чеснов селтак си. Знаеш го, нали?

София е пренаселена. Като виждате, че няма място за вас, защо не се преместите в друг град?

Щото в другите градове в България от 10години насам едвам се живее. В София заплата 1400лв , в другия град 700лв…а цената на стоките не мърдат… сега сещаш ли глупако

Еми като искаш1400 лева,ще плащаш 1000 на бавачка

в малък град - излишък от места в голям град - на кантар в софия - няма места в западна европа - изобщо няма детски градини някак си извода се набива наочи - който иска "висок стандарт", не му се полага детска градина

Хубаво е да дойдеш от село в София и да искаш...дай, дай, дай...а да не пазиш чистота и хигиена.

Върнете се по родните си места,че там градините пустеят ,не създавайте хаос !

Хайде обратно на село!

Тия на снимката не са ли същите майки с увреждания от миналото лято. А защо не носят вече бесилка, ковчег и черни чували за трупове?

София е в невъзможност да побере 3 милиона души, детски градини има, но места за дишане няма, града се пръска по шевовете, работа по провинцията няма, хората по принуда търсят такава в големите градове, трябва да се търси сметка от държавата - къде е поминака на хората от 89 насам, да се изправят на със политиците, които създадоха този хаос!

Работа по провинцията бол, ама не е в колцентрове и бизнес паркове, а е истинска

Колко пъти да ви ср обяснява. Не може да живееш на уиона поляна и да искаш детска градина там . Когато се избира жилище това е един от критериите скъпи новодошли софиянци!

Ний се борим за частната собственост да победи, не щем държавна. Тия да не реват, а да си дават децата на частни градини, за да покажат, че не са комунисти и предпочитат частното пред държавното. Е, плаща се повече, ама сиренето е вече с пари.

това е най-забавния момент в комедията "детски градини", тия дето децата им не влизат си правят кооперативи, десетина семейства наемат апартамент и се редуват , но някоя бдителна лелка от блока забелязва че се върти "нелегална детска градина",звънка на хеи, меи и там каквито държавни търтеи се сетиш, идват и ги запечатват :) лелки преебават лелки :)

"нашите" фирми нямат свободен капацитет - затова не може повече детски градини, да не говорим за училища. Трябва да завършат някой обект, та да им дадем нов ...

Абе не живееме в Тимбокту да не обръщаме внимание на тези неща. ДА, длъжна е общината да предостави места, може да не са на 100% ама това си е чисто безобразие толкова много деца да няма кой да ги гледа. 10,000 майки няма да произвеждат БВП,за да стоят в къщи. не е нищо. Герберастите продадоха де що има общински парцели да строят сульо и пульо кооперации. 1 милярд е на София бюджета. По 1-2 градини на година на бяха правили пак нямаше да са в такава задънена улица. Баси резила- ЕС, къв ЕС - третия свят. Всеки да се оправя поединично.

Значи, дебелата кавички наречена мами, да е учила за да има хубава работа. Не може на всяка нископлатена крава да и приемат дитенцето за 60 лева на месец. Да е учила, да има високо платена работа, да се върне, да може да плаща за частна градина.

За последните 2 години се очаква да се отворят поне 10, правят се минимум 3 на година средно за последните 15 години....следете ги тези неща МАЛКО! Ако се правиха по 1-2 на година, следващите 100 години нищо различно от сегашната ситуация няма да се случи!!! Следете малко какво се прави и правете адекватни предложения! НО за да се реши проблема просто трябва 5 ПЪТИ повече да се прави, т.е. по 15 на година в следващите 10 години, което е абсурдно! Смятай над 20000 деца, а всичките градини в момента са за 10000 - просто нкои трябва да излезне и да го каже, че дори да инвестираме в градини САМО в софето от по 100-150 милиона на година, ще ни трябват ПОНЕ 10 години! А това са огромни кешови средства дори за София....

Вите сега, пичуе....децата са около 20000, а държавни градини има за 10000 в момента. НЕМА скоро да се опрай тоз проблем, всъщност това е проблем само в очите на някои хора....такива свикнали, че държавата им е длъжна да им гледа детето. Еми не, не е длъжна,

За какво е държавата, ако не е длъжна на населението си?

за да лови крадци, убийци, за водене на войни, като цяло за да бие някого, а не за дундуркане на бебета , по природен ред за това служат жените

Главния проблем е че при проблем излизате, когато не ви засяга и Петко е нероден, мълчите!

НЕ бе честно? Никъде не пише, че държавата трябва да осигурява 100% детските градини като през комунизма! Никъде го няма това на тази цена! И ди ви светна, ИМА места в детските градини, просто половината са държавни, другата частни! Как в Англия една детска градина е 900 паунда и съпругата ми може да работи само, за да изкара парите за детската градина, а ТУК в България си пускате децата на държавна градина с 35 деца в група, щото е 50 лева и ми обяснявате колко хубаво било и за това не го пускате на частна....а ходят с колички за по 1500-2000, айпади от едно-двугодишни за по иляда лева и нагоре, тИлИвизори за по 5-6 бона, колите им за 50 бона на изплащане, ама кара дятИтУ на градина в група с 35 деца, щот е 50 кинта на месец, няма 5000 на година за свяста градина....хахаха. Доообрееее!

Малеей, на тия количките им почват от 500 кинта нагоре. Маркова работа. Ако искат да намерят баланса и разрешат проблема да вдигнат таксата двойно, която в момента е смешна.

Който има деца, да си ги гледа. Не съм длъжен с моите данъци да плащам градините на някакви крави, които са решили да се разплождат.

Кой ще работи един ден за пенсията ти "Ерген"? Това, което внасяш отива за сегашните пенсионери.

А що си мислиш, че човека чака държавна пенсия??? Бе вие още в комунизъм ли живеете???

Държавна персия = ти сега бачкай яко и плащай данъци, пък ние (т.е. държавата) ти обещаваме, че като дойде време ще ти дадем пенсия, отразяваща тогавашната ситуация (такава каквато е след 30-40 години!) - ХАХАХАХА, Доооообрееее!

В комунизъм живеете вие. Комунизмът натири жените да работят вън от дома, а децата им да бъдат отглеждани в институции.

Ами ще плащаш, щото си ялов катър. Не минава без последствия, ако си плешив и грозен. Така и ще си пукнеш някой ден, сам, в говната си. Сега се гади на хората, за това, че живеят в джунгла.

Една бърза финансова проверка на личните авоири на директорите на детските градини ... в Дужба и Младост ... например ... може да изясни някой въпроси ...

къде са изчезнали местата ли?

И какво като са дошли от други градове? Всички сте от село. Аз дойдох преди 12 години от Павлина да уча в София. По месеци съм ял филия с мас ама излезнах от студентски град. Сега имам апартамент и 3 деца, ама няма къде да ходят децата ми на градина. Длъжна е държавата да ми осигури и градина, и апартамент и кола.

държавата ти е направила и децата

Евала за трите деца. Ама сега е капитализъм държавата нищо не ти е длъжна.И вместо да взимаш кредит за апартамент да беше отделил пари за частна градина за децата, както кореняци сме плащали за нашите деца щото проблемът с градините не е от вчера.

В грешка си, държавата е длъжна да решава проблемите на гражданите си. Затова им прибира данъците, разбра ли? Ако някой не е в състояние да ги реши следва да си отиде от властта.

1515, яденето на филии с мас, животът в София и трите деца са въпрос на личен избор. Така че нито държавата е длъжна на някого, нито софиянци са виновни, че заради пришълците няма място за децата ни в градините.

Типичното мислене на човекът, излязъл от малкия град. Ако в "Павлина" (Павликени, предполагам) животът в София и трите деца са въпрос на престиж, в София никого няма да впечатлиш :) Мъчно ми е, че заради хора, дошли от села и паланки, хубавото ми родно място бе презастроено и превърнато в бунище...

предполагам това беше сарказъм, апартамента и колата го намекват

2021-06-20 23:03:05 Хмхм (нерегистриран) И там вече няма, защото всичко живо избяга. Затвориха училища, градини, поликлиники. Дори го докарахме областен град да няма родилно отделние! Работа, работа и пак работа. Гарантирано от ГЕ/р/П. Провинцията - лунен пейзаж.

Сега Рублен ще върне жителството и всички ще ходите да гледате доматите в АПКто, че гражданите гладни!

дана селяндана от Белчин баня само за това трябваше отдавна да си е подала оставката. Ама много й се услади да краде, да я карат служебни коли - в западните богати страни кметовете пътуват с велосипеди или в метрото. СРАМ и позор е учителката по руски. При соца имахме в ПЪТИ повече на брой деца и имаше достатъчно детски градини. Дана обеща още през 2010 г. детски градини, а през 2018 г. каза, че до 2020 г. ще има достатъчно. ДСЕГА СМЕ СРЕДАТА на 2021 г. Ало, защитниците на гербовите, толкова ли сте безакълни, че не вдявате тези неща?????Става дума и за ваши роднини. Тук не говоря за ремонта на ремонта на ремонта и огромните пари, които общената краде в лицето на дана.

глупости

Кой ти каза, че тази социална услуга ти е основно човешко право? Или това не го пише на лиШчето?

Всички с АРАБСКИ маски ( бурки, фереджета) да се махат от Парламента и от Магазините ( Аптеките имат разделителен прозорец), а също и арабите, които Боклук Борисов сложи да гледат дали българите носят АРАБСКИ маски, в държавните фирми... Да бягат към Саудитска Арабия... Само такива се заразяват с вируси, или разни педдерази, еббали се с араби и китайци... Вече РАЗБРАХМЕ че Боклук Б.Б. Банкя-лията е Педдераз и затова носи АРАБСКА маска, както Евнух, Педдераз, Роб в Харема на араби- Мюсюлмани.. И точно затова, Фандъкова пуска групи от педдерази да се събират, да обикалят из София и да РАЗВРАЩАВАТ малките деца... На изборите за парламент, в изборните секции, НЕ трябва да има МАСКИ, за да можем да ВИДИМ - Кой иска да гласува... Чух че Боклук Б.Б. давал БГ паспорти на маймуни и китайци.. Така че , ако някой види такива да приближават Изборните секции, трябва да ги ИЗГОНЯТ към Турция.. САМО араби, негри и КРАДЦИ, и мошеници може да влязят да гласуват с маски !!

Павлинка и Цветослав - лъха на провинция, чесън, парцуца и пот от километри, хахха! Ако Павлинка и Цветосшав се върнат по родните места, ще има достатъчно детски графини в София. Аман от столичани...

Изглежда чалгопитека не разбира, че освен четирите стени и покрив над главата, детската градина е и едни поне десетина заплати месечно. Проблема за чалгопитека е 3-4 години докато му отрасне поколението, но за държавата това си остава вечен проблем. Иначе чалгопитека се сърди и не иска децата му да започват от 4 години училище, а не си дава сметка, че така няма да търси детска градина повече за детето си, и държавата поема отговорност вече за него. Чалгопитеци Сър!

А защо трябва да почват училище от 4 годишни? За да бъдат откъснати от семейството и институционализирани от най-ранна възраст, затова ли? За да бъдат после удобно промити мозъците им в желаната от пропагандата посока, нали? Нов световен ред. Хер Шваб в Давос го е обяснил подробно и много книжки е написал по въпроса.

За да може все пак до 7 годишна възраст малко от малко училището да възпита изпуснатите деца. На 7 годишна възраст вече е безвъзвратно късно.

Така ли? Сега научих, че училището е мястото, където трябва да се възпитават "изпуснатите" деца. А на "неизпуснатите" деца това как ще им се отрази или тях никой не ги пита, така ли? Това не е ли работа на специализирани институции? С много плоски лъжи прокарвате опасната си идеология за откъсване на децата от семейството от най-ранна възраст. Идеята ви не е нова обаче. Още бащите на комунизъма Маркс и Енгелс създадоха идеологията жената да търчи да работи от сутрин до вечер и да си хвърли невръстните деца да ги отглеждат в институциите.

си и прост Сигурно Сивите ти щепнат от долната земя.

"Прост" съм да, защото те разбирам накъде биеш, тролче нещастно.

прост си

На училище на 4 години!? Ти не се чувстваш добре, нали!? Не, не е чалгата!! Мислиш се за умен, но си си маймун.

Виж децата в белите страни кога тръгват на училище. И не се прави на умен. Не си.

Добре е хората да разберат, че подредена държава и свободна държава са две различни неща. И тази измислена демокрация я докараха баш кореняците столичани. Ако има работа на село никой няма Ви стъпи в миризливата столица.

кой да ти даде работа на село? Чорбаджията ли?

Работа на село има колкото искаш , ама не ви се работи

КОЙ искате да ви подреди държавата? Защо да ви я подрежда? Заради българските ви паспорти ли?

Обратно на село, там има места!

И там вече няма, защото всичко живо избяга. Затвориха училища, градини, поликлиники. Дори го докарахме областен град да няма родилно отделние!

кЪДЕ Е МАЯ . Без нея това не е протест.

Като се върнете по родните места ще има бе цървули. Паплач селска това да не е болон тази София бе селяндури

Само педерасти и бездетни катъри сте в тема за родители и деца.

Политическа предизборна акция .

Вместо тъпи протести, върнете се по родните си места. Там няма да имате нито проблем за децата ви, нито транспортен хаос, нито презастрояване, нито мръсотия, нито престъпления, нито гей паради, нито лилави обноски, нито претенциозни "столичани...

"лилави обноски" хахаха , крада!

Преди, да правиш, каквото и да е мислиш,за последствията, ако сежениш, къде, ще живеете, ако купиш кола, къде,ще нощува, ако правиш дете, има ли условия ? Или първо под юргана, а после.. Олеле. други са ми виновни.

Скъпи ЦветоСлавчо, искаш да живееш в по-добра държава? Е за какъв уй протестираш днес? Нали има избори след 3 седмици, гласувай! Бе вие сте ми много интересни. Хейтите старите управляващи, сега хейтите и пълната им противоположност. Бе вие нямате угодия и Господ да ви е управник, пак няма да сте доволни...

Деца се правят от хора, които могат да си позволят отглеждането им. Останалите правят нещастници.

Тук съм абсолютно съгласен.

Най бързо топящата се нация в света!

Значи така трябва. По-добре изчезнала нация, отколкото нация от зомби.

Няма нормална държава, в която да стигат детските градини.

В Надежда-2 построиха хиляди апартаменти но нови детски градини било грижа на държавата.

Тези трябва да искат уседналост и тогава всичко ще се реши. Направи го с предимство да са хора живеещи по постоянен адрес в София над 10 години да са с предимство и ще се реши проблема на София. Не може всеки идва в София, купува апартамент, прави дете и почва да се оплаква. Няма как града да планира колко новодошли в новите блокове ще имат деца след 1-2 години и да се планира всичко за тях. Да и общината е виновна с това безразборно строителство на блокове, без планове как ще ги поемат хората, пътища, училища и детски градини, паркинги и т.н.

https://dnes.dir.bg/varna/196-sa-svobodnite-mesta-pri-parvo-klasirane-v-detskite-gradini-vav-varna И това от преди няколко дни. Да не говорим за другите градове, които не са София.

Павка, кажи му на този млад татко, Цачев, че София, не е България, да си. дойде, на село и няма проблем с отглеждането!

А решението е елементарно , въвежда се отново софийското жителство и вече проблеми от сорта няма.

Лесните пътища водят към ада. Равномерно разпределение на инвестициите в държавата също ще свърши работа. По-бавно, но по-устойчиво.