17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Една здравно неосигурена мангалка като духне от болницата с бебето колко пари и вземат?

Аз казвам само, че както лечението/не лечението, така и пътя на парите трябва да бъдат по електронен път и проследими.

Ако Ананиев чете, практиката даване на пари между лекар/болница и пациент трябва да бъде преустановена, освен в случаите когато пациента не е здравно осигурен. Документите трябва да минават през здравната каса и ако има разлика която не се покрива от касата, пациента да я плаща по банков път. Така както масово се прави в Европа.

Ако не се изпълнят условията на пътеката няма пари от касата няма пари ни за лечение ни за нищо. Като са били на зор родителите са кандисали да ги приемат на другия ден като се е уталожила ситуацията ама искаме да си ходим. Кой очакват да им плати масрафа. Че и парадират че са осигурени. Ами за да се получат от касата парите дето са платени на касата си има изисквания. Друг е въпроса до колко са резонни ама не ги измислят докторите в болниците тези работи.

Да предположим, че си прав. Казваш няма пътека - няма пари. НО да калкулираме процедурите все едно не са били осигурено. Престой в болницата 29 лева на вечер + инхалация /цена в Тубдиспансер д-р Трейман/ 32,50 лева с вентолин. Преглед от лекар 30-40 лев И какво стана аа?? Цената е под сто лева. Е кой е за е..е. Аз щях да итавра слушалките в алчата и муцуна. Ама виж тези млади и притеснениродители какво да направят.

и какво ще навираш бе бабаит диванен. До колкото разбирам към конкретен доктор нямат претенции и са платили на болницата която съгурно им е издала документ няма как да е иначе.

Заради подобни родители-идиоти не бих се изненадал, ако болниците започнат да искат капаро преди постъпване и да го връщат когато пациентът си излежи пътеката. Аман от всезнаещи бегемами и бащи - пу.ки!!!

Не са виновни нито родителите, нито болницата! Виновни са дебилите от парламента, НЗОК и МЗ! Тоест, виновни сме си ние, че ги траем 30 години!

Е лво са ти виновни, я обясни

Не плюйте по родителите, те са притеснени за здравето на детенцето си. Търговците от болниците си търсят печалбата, каквато е и целта на всяко търговско дружество. То по клинична пътека и аз трябваше да лежа три дни след операция в болницата, ама дали не ме изписаха по-рано! Винаги си оправят положението със здравната каса, но искат и нещо отгоре да изкарат.

Родителите са си за обвинение! Не може да си правиш каквото искаш и да се надяваш да ти се размине. Този ден престой болницата как да оправдае? Ако излъжат, че са седяли 2 дни, както е по пътека, дали няма пак да плюете по болницата? Ми не може и вълка сит и агнето цяло. Били са предупредени със сигурност и са взели решение.Хайде стига сме оправдали дебилски решения. В крайна сметка детето не е тежко болно, че чак родителите му да са толкова притеснени. То само от оплаванията и диагнозата ти става ясно, че тези родители не са много наясно какво се случва.

Всъщност "търговците" от болниците защитават нашия интерес. Ако стане практика всеки да си ходи когато иска, болниците ще работят без пари. Което не може да стане, затова НЗОК ще започне да им плаща от нашите пари. Ама така няма да има никаква проследимост на разходите и няма да е ясно кой е излекуван и как ... щото всеки си ходи когато иска. И накрая всички започваме да ревем от калпавото здравеопазване, заради шепа самолекуващи се многознайковци.

Това е ново 20 откакто сестрите почнаха да топят лекарите за източване на здравната каса. Обикновено лекарят пише заболяване, което е различно от действителното и се покрива по здравна каса. Вместо ларингит, можеха да му напишат ларингоспазъм и касата да даде парите. Да ходят да тропат на вратата на министъра. Предполагам са били предупредени, че приемът е платен, ама очакват 5 лв. и кутия бонбони да е таксата.

Тези родители са малоумни. Естествено е, че след като не са изпълнени изискванията на клиничната пътека и болницата няма как да получи парите си от касата, то те са тези които трябва да изскочат от кинтите и туй то. Малко са им взели! Сега трябва и да ги съдят за публично уронване на престижа на лечебното заведение. Ей така, за назидание, така щото следващите социални олигофрени да се замислят преди да дрънкат глупости по медиите!

Проблемът е в клиничните пътеки, и лекари и пациенти трябва да се борят този начин на заплащане на здравните услуги да се промени.Лекарят не трябва да бъде поставян в позиция да пише допълнителни диагнози за да се изплати пътеката ,а ако е пациентът е добре защо трябва да лежи в болница 3дни.....А детското здравеопазване е безплатно.!!!

Безплатното е доста по-скъпо от платеното. Профилактичен преглед при кардиолог ни излезе 170 лева като безплатен защото дават часове за след 30+30+1 дена, а ехограф в 21 век му викат "високотехнологично исзледване". Предишният преглед в частна клиника, разбирайте "платен" ни излезе 60 лева и 20 административна такса или два пъти по-евтино!

Проблема е, че в тези "закони", които ги преправят по 60 пъти в годината, има във всяко изречение по 100 пъти думички като - "но", "ако", "в случай че" и реално всичко е въпрос на тълкуване и съответно всеки си прави каквото си иска

170 лв,та това е по скъпо от 5 звезден хотел бре! Болниците ни ги превърнаха в луксозни хотели,въпреки,че вътре е мизерия,но плащаш,като за луксозен хотел в Дубай! Затова ли са се клели докторите,как помагат на хората,като им обират парите ли?!?

Първо се запознай със случая и тогава коментирай!

Пак да напиша щото не си чел -Западните лекарства са скъпи бе, питай фармацевтините компании що искат левче за хапче, а на тях им струва една стотинка

Чел съм много добре аз, но ти не си чел и коментираш за лекарствата, което въобще не е тема на конкретната статия!

значи като са се клели, да те лекуват без пари ли?

Преди няколко години с дъщеря ми ,която тогава беше на 9 годинки, отидохме в почивен ден в Спешна помощ, поради изключително висока температура, съчетана с повръщане и скоротечна алергия- цялата й тяло се покри за минути с червени петна. Детето не можеше да стои на краката си и от високата температура се унасяше. Естествено единственият вариант, който видяхме, беше да я закараме с Спешна помощ. Там казаха, че заради алергията не могат да й назначат нищо друго освен "Тантум верде" за впръскване в гърлото и ни пожелаха "лек ден". Отказаха консултация с педиатър, който поради настъпил скандал най- после беше повикан. Становището на лекарката беше, че с тази алергия това дете не може да се лекува вън от лечебно заведение и веднага беше приета в стационар на системи. Не ни искаха пари, но ако не бяхме настоятелни и даже скандални, изобщо нямаше да ни бъде дадена адекватна помощ. Наблягам, че беше неработен ден и личният лекар на детето не беше на разположение. Наблягам също така, че здравните осигуровки, както и данъците, които заплащаме с баща й, ежегодно надхвърлят по няколко хидяли лева за всеки от нас.

Егати инхалацията!! 500 лева !! Представете си колко ще струва например една ...клизма!!! Може би - 5000 лева! Дранеееее.....!

Западните лекарства са скъпи бе, питай фармацевтините компании що искат левче за хапче, а на тях им струва една стотинка

Родители без мозък! Лекарите са намерили някакъв начин за да оставят детето под наблюдение, а тия после си тръгнали и дигат скандали. Проблема в случая е със закона и здравните пътеки, а не със болницата и лекарите! Другия вариант е било да ги изпратят вкъщи и ако се случи някакво усложнение, детето да си замине! Да си помислят кое е по-добре да се случи и тогава да вдигат гири! След като лекарите не са открили нищо съмнително в корема, са написали някаква диагноза, просто за да е детето наблизо и да го наблюдават, защото така наречените здравни пътеки са пълно недомислие, всеки човек трябва да се лекува и наблюдава индивидуално. Това е човек, а не машина излязла от конвейра на завода!

Проблемът е, че се искат пари, при положение, че детското здравеопазване е абсолютно безплатно. Това е изнудване

Проблема е, че са си трпъгнали на 1-вия ден и са казали, че отиват на друг лекар и няма как да се плати на две заведения за един пациент. Ако са си стояли 3 дни, нищо е нямало да платят. Детето вече и било по-добре. Най-вероятно някакви колики, но болницата няма как да ги изпише след първия ден, защото няма такава клинична пътека и ще трябва престоя да е за сметка на болницата.

Тая схема за изнудване не е от вчера. Детето е с коремни болки, те го приели и му направили ИНХАЛАЦИЯ. На другия ден го насочили към вътрешен лекар, както е трябвало да направят ВЕДНАГА. Ама са решили да вземат едни 170 лв на гърба на детето. Дъщеря ми преди няколко години падна и загуби съзнание. Караме я в спешното, те ни насочиха към отделението, където детето в състояние на кашкавал беше прегледано за температура и червено гърло. Ние бяхме в шок, никаква адекватност от страна на лекарите. По едно време се усетихме, че те не се вълнуват от зеници или кръвоизлив в мозъка, а си усвояват пътечки. Имахме късмет, че детето все пак беше ок, Божа работа просто, но 2-3 пътечки се усвоиха за един час... без връзка със спешността на ситуацията.

Ами лекувайте се сами, като можете да си поставяте диагнози!

Проблемът е в клиничните пътеки, и лекари и пациенти трябва да се борят този начин на заплащане на здравните услуги да се промени.Лекарят не трябва да бъде поставян в позиция да пише допълнителни диагнози за да се изплати пътеката и ако е пациентът е добре защо трябва да лежи в болница 3дни.....А детското здравеопазване е безплатно.!!!

се лекуваме. Майка ми я болеше гърба, в предвид работата й, казах да си вземе Невробекс. Отишла на лекар, те й казали, че е бронхопневмония. Дали й антибиотик. Аз й казах да си вземе и антигъбичен и потвърдих, че за мен е плексит. Получи гъбички. Болките не минаха. Накрая след много дни лекарите й изписаха Невробекс...И имам много такива случаи. Някой път диагнозата е резултат на познаване на организма и логика. Мислене. Иначе уважавам лекарите и им се доверявам, но първо мисля.

Да се лекуваме сами казваш? Съгласен, но отпада ЗДРАВНАТА ВНОСКА. Да ви видим тогава. Някой непрекъснато парадира, че няма да ни лекува без пари, а забравя, че всеки плаща 8% от доходите си всеки месец за Сдравна вноска. Какво му е безплатното?

Никой никого не е изнудвал. Няма как да оставят детето под наблюдение в болницата, ако не напишат диагноза, а в корема не са открили нищо обезпокоително за момента. Проблема е със закона и здравните пътеки!

Айде айде, все големи специалисти сте, докторите учат толкова години, после практика, ама вие повече знаете от тях

истеината е, че за бой са онез, които са измислили тези "правила", които противоречат на всякакви пазарни, непазарни, коституционни, неконституционни правила и здрава логика. не може да се плаща за нещо, което на практика не си получил. или ако това става, то се нарича измама, кражба и се преследва от закона. но такава е и болната логика на плащането на данъци, и осигуровки, а именно: плащаш за нещо, което не получаваш.

За преглед на дъщеря ми в град Сандански вчера ни взеха 20лв. а отговора беше че сме от София....тези 20лв отидоха в джоба на лекарската, да и приседнат дано!

Касов бон поиска ли си? Поне данъци да влязат в държавата!

Манипулатовно заглавие! Можеше да бъде- Родители не искат да плащат за лечението на сина си, не спазват правилата на здравната каса ! Има иначе по друго звучи- родители трябва да платят цели 170лв, а детето им неизлекувано! И кретените кълват, леле колко е зле в БГ!

Всъщност от болницата са прави наситина ако е седиш 3 дни държавата не ти покрива разхода и родителите много добре са знаели какво правят. не знам в случая за какво е статията. поне направете заглавието информативно - прекратеният по желание на пациента болничен престой се заплаща.

Тази схема я знаем - приемат те, изписват те веднага, но те пишат, че си лекуван всичките дни. Заради тази схема бях няколко дена без лична карта, защото се вадех още на лечение в Пирогов. Ама тази схема я разбрах после... Но тези са станали алчни и сигурни са си рекли да вземат и едни пари на ръка. Колкото повече се шуми, толкова повече това крадене ще намалее. Браво на тези хора, че са дали гласност.

Случаят не е такъв. Иначе кое наричаш схема - това, че държавата те принуждава да лежиш 3 дни, а няма кой да ти гледа децата?

В България плащаме за да лекуват безплатно циганите, не знам някой циганин да е платил за нещо.

Сигурно циганите спазват правилата на тридневния престой, а наште тарикати не спазват, затова ще плащат

За един ден не са могли да го умрат , трябва им 3 !

Здравната каса и здравеопазването са бездънни ями в които и каквито милиони да се налеят пропадат безследно. За какво се осигуряваме като при нужда пак ще си плащаме. За това харесвам американската система - влизаш в болница плащаш си, нямаш пари не те лекуват.

ВИДИМИ РЕЗУЛТАТИ!

Кон ституция, за кон, кон, кон... Тия неща са за коне!

idio

Аз па платих 170 долара на вечер за мотел. И нр се оплаквам, щото е тънко

Те па ваште едни долари...

Един правилно цитира БГ-конституцията, но.....кой ли я спазва? А тя е основата. Като се правят ремонти на къща не се пипат основите, а се съобразяват с тях. Иначе всичко се руши изравнявайки се със земята.Карат децата да учат какви ли не глупости в училище, но за конституцията....дребна работа. В САЩ постоянно я цитират -бедни, богати, бели, черни зелени, кафяви....

Да се радват, че са си тръгнали живи! Аз от всичките ми роднини, никой не прибрах от болница. Хайде късмет, и дано оцелеем...

Такъв е законът,в случая от болницата са прави. При влизане в болница ти се обяснява всичко, подписваш съгласие. Не може на другия ден да мислиш различно. Редовна практика в един етнос е да бягат от болницата , за това законово бяха въведени следните мерки. Иначе тези 170 лева трябва да ги плати самата болница, а пациентите да ходят в десет болници за по един ден. Няма как да стане. Не е приятно, но да бяха останали да довършат лечението на детето си. Освен това при напускане майката трябва да даде писмено заявление, че всички последствия от напускането на болницата са си за нейна сметка.

Абе не че нещо, ама умишлено се настройват хората срещу лекари и сестри, а истината и вината е само в един...в празнократунестия бог тиквун, дето бърка джоба и той раздава, за самолети, вертолети, магистрали, санировки, там откъдето може да се крадне...

Ами толкова си могат списвачите от Дир. В случая изглежда дори не са запознати с правилата. Ако бяха истински журналисти, щеше да се разсъждава върху въпроса, защо по този начин са направени клиничните пътеки, а не да четем битови истории като махленски клюкари.

Тия ще са некви куманяги, още мислят, че лечението е без пари като при куманизма

ще ми се да те чуя ако се озовеш на пангара и ти направят бимануация на портфела.

старците, после децата- наред сме ние останалите.

Болна нация - болна система. Проблемите вървят отдолу нагоре, и на върха, като еманация на цялата ни простащина, невежество, селяшка хитрост, първосигнална алчност и егоизъм - витлеемската звезда от банки.

Ами направете здравна пътека за 1 ден като в такива случаи бе говеда. Толкова ли е трудно ... или от лакомия!

Лечението не е ефективно при еднодневна терапия. И като няма ефект, после ще кажеш нищо не свършиха лекарите

Никакви права няма да намерят. Измислиха тези клинични пътеки, за да ограбват касата и хората. По същия начин ни приеха в инфекциозна болница без да има основание за болничен престой. Когато усетих, че с 5 месечното ни бебе сме просто инструмент за източване на касата пожелах да си тръгна. За инфо, на бебето нищо не му правеха, просто приемаше един разтвор, който аз купих от аптеката. Другия вариант беше да го наливам от обща кана в коридора. Това се случва в инфекциозно отделение пълно само с цигани . Вероятността да се сдобием с инфекция беше огромна. Та както и да е. Аз също си платих за " луксозния" престой 120лв. За да ми бъде безплатно трябваше да остана още две нощи. Трябва да се борим срещу титаните на мисълта, мислещи единствено как да ограбят хората, а не срещу конкретни болници, спазващи малоумни правила.

Това Може да се случи при Управлението на ГЕРБ и така вече 11 години Борисов и ГЕРБ унищожават Българите и България ! Вода няма в България СМЯХ !

Понатрупах годинки, но да чукна на дърво, лежал съм в болница само два пъти. Първия път заради краста - в казармата ни караха да вадим риба от частни рибарници срещу 3 дена отпуска, та в оная тиня до кръста пипнах проклетията. Вторият път беше преди 6-7 години за хранително натравяне - на новогодишният ни банкет, в най-реномираното заведение в града си позволили да ни сервират престояло месо. Влизам в болница и ме вкарват в някаква стая - тесен коптор с легла едно върху друго. Вътре не се диша. Стаята пълна с болни - стенат, повръщат, мирише на мърша. Обърна ми се стомаха. Викам й на сестрата: - Няма ли друга стая, тук не мога да остана, какво е това?! Жената отзивчива, второ мрънкане не чака. - Елате - каза - ето тук можем да ви настаним. Малко е хладно, но сега, като включа климатика, бързо ще стопли" Посреща ме помещение със същите размери, но с две легла. Срещу всяко легло телевизор, а самите легла само дето вибро-масажор нямаха. Отделно просторна баня и тоалетна и тераса към помещението с масичка и три стола. Цялата стая за мене! Бре, викам си, колко малко трябвало. Ако си бях премълчал що щеше да става в оня вмирисан коптор. И си вадя бележки даже, занапред да се тръшкам повече, явно вече така стават нещата. Мълчиш ли си патиш, скромността отдавна не краси човека. Държаха ме 4-5 дена, не помня точно колко и ме изписват. Приготвиха ми някакви документи, говорих нещо с дежурния за деня лекар и ми казват, да мина да се платя престоя.Не знам как става, кога съм лежал преди?! Посочват ми къде е касата, отивам с бодра стъпка с някаква бележка и касиерката направо щеше да ме прехвърли в сърдечно-съдовото. Каза ми една сума, стъписах се. Чудя се, да не съм отседнал в някой хотел, що ли. И оная ми казва" Ами господине, вие сте си го пожелали. Искали сте да ползвате VIP - стаите! VIP ли?!... И такова ли имало?! За следващия път ще знам. Водят е в града ни "военна болница", но военни няма, де. Трябваше да се интересувам от басейн и джакузи. Сигурно влиза в цената.

Който не му харесва да отива на терминал 2 , щатите, 100 долара там да те види доктор за здравей здрасти, после прегледи при специалисти по няколкостотин долара, после лекарства няколкостотин долара, после лечение в болница няколко хилядарки, абе да сте живи и здрави. Ако искате застраховка там ще идат няколкостотин долара на година, ако искате добра застраховка- няколкп хиляди.

Я не разваляй мантрата за добрия капитализъм бе! На Запад всичко е супер, здравеопазването е безплатно! ;)

Допирът със здравната система е сравнимо с газе не в река с пирани Капка нръв да надушат и си оглозган до кости.

Силни болки в корема= остър ларингит ... ? и за подобна компетентност да платиш 170лв ?!

Ако бяха спазили тридневния срок нямаше да платят и стотинка! А те правят каквото си искат- ами ще плащат!

Ади, а не ти ли е хрумвало, че родителите може да са на работа или да имат друг анганжимент и да не могат да се разправят три дни с бюрокрация и това да следят как е детето им е в болницата. Защото като гледам компенциите при болки в стомага, да се дава диагноза ларингит е меко казано не професинално!

Стига с този тридневен престой. Каза го вече стотина пъти. Малоумно е да се лежи излишно. Като няма пътека за 1 ден лечение, да направят за 1 ден НАБЛЮДЕНИЕ. Не е нормално здравно осигурените да плащат каквото и да е.

При децата ангината и ларингита протичат с болки в корема. Понякога е трудно да ги отличиш от остър апендицит.

При децата ангината и ларингита протичат с болки в коремал Понякога е трудно да ги отличиш от остър апандисит.

Забравиха Докторите Клетвата на Хипократ ! В Конституцията пише че всеки Български гражданин има право на безплатно лекуване в Българските Болници ! Това трябва да бъде разследвано от ДАНС ,нали ДАНС защитава Народни интиреси ! За бебе това е Мародерство такива пари да вземат за нищо от страна на Болничното Заведение , бих казал на тези Мародери - Мръсници !

и кво общо има клетвата на Хипократ с твоите права по Конституция?!?

прочети Хипократовата клетва и след това се позовавай на нея

Ето затова демократична България от 9 000 0000 стана 5 000 000. При капитализма е важен индивида с парите !

Тези правила за трите дни определено не са ги измислили лекарите в болницата. А и здравето е скъпо удоволствие. Който си мисли, че с няколко лева на месец вноска може да получи качествено здравеопазване, да иде да се прегледа :) Всъщност, в България има едно от най-достъпните и добри здравеопазвания в света. Я идете някъде в Западна Европа, да видите какво е здравеопазването - заболи те ухо, прегледа те парамедик. Час при УНГ - след един месец. Или пък в Канада - заболи те ухо - дай тез 500 долара за преглед и манипулация, после си ги търси от застрахователя. Така че хич не ми ревете, тук за 50-100 лева можеш да отидеш при добър специалист почти веднага, а това го няма почти никъде по света.

Пешо, Пешо , ама много си зле...

Круме,Круме,ако знаеш колко си прост няма въобще да си помислиш да пишеш нещо! Много си е прав човекът!

Не е зле Пешо, много си е прав. Аз живея в Чехия и съм на подобен хал, трябваше ми очен лекар - след месец и половина, дойдох в БГ, срещу 30 лева преглед и стана на момента

Да прав си . Може да отидеш при "специалисти" , които да те пратят в отвъдното моментално или в най скоро време в зависимост от случая. Истина е, че са останали някои динозаври все още вършещи нещо , но повечето вече хем са некадърни хем и пари искат за това, че са те увредили. Айде няма нужа....

Мамул, в нормалните държави здравеопазването не е скъпо, то е общодостъпно и финансово достъпно за всички. 150 euro при доход 2000-2500 euro, като не плащаш нищо, дори и лекарствата !!!

Ъхъ, тез глупости ги приказвай на бабите на село, дето още вярват в комунизма.

Видял си ти Запад. Ако беше го видял нямаше да дращиш глупости! Хайде стига си правил "умозаключения" на база една леля пред блока каза....

Maмул Пишо от седем години се осигурявам в чужбина, а и още едно гражданство имам освен българското. В нормалните държави няма заплати от 50 000 euro на месец при лекарите. Кардиолог взема 60 000 - 70 000 euro годишна заплата пред данъци, хирург взема 75 000 - 85 000 euro годишна заплата пред данъци, лекар в спешно 4 000 - 4 500 euro пак преди данъци та така !!!

Пак ти казвам - тез приказки на бабите на село. Не казваш коя е държавата, но в Германия на 2500 евро бруто директно ти прибират 900 евро, 200 от които са здравни. А и далеч не всичко ти е безплатно, но ти предполагам в болница там не си ходил, а само си философстваш, щото така си чувал. На мен лично в Нюрнберг, лекар НЕМЕЦ ми поиска пари на ръка. Така че мантрата за немското здравеопазване, да не казвам какво да я правите... В Белгия, Франция е същото - не само си плащаш дебела здравна застраховка, но и нямаш достъп до специалисти, ако ти се наложи. А за заплатите на лекарите... ти правиш ли разлика между обикновен кардиолог и инвазивен такъв? Яяя, коя е тази държава, в която инвазивен кардиолог взема 70000 евро на година? Забравил си една нула :) Лъжите - пред бабите пред блока, моля.

Глупак или мръсник. В Германия е абс;лютно безплатно за пенсионери като мен с карта. Лекарствата също.

"Безплатно" е, след като си внесъл няколко десетки(или стотици) хиляди евро данъци във федералния бюджет. Безплатно е само сиренцето в капана :)

Ами да отпадне тогава здравната вноска, щом тези "няколко лева" са без значение. Нали така или иначе си плащаме, няма нужда от здравна вноска.

Всеки има своя версия по случая. Както е казал съдията, изслушвайки ищеца: Прав си. Изслушвайки ответника рекъл: Ти си прав. Е, намесил се прокурорът, няма как и двамата да са прави. Тогава съдията каза: Абе и ти си прав. Та и в този случай е така.

Не щели да плащат, ами кой да плаща бе??? Западните лекарства струват пари, и вместо да са благодарни, че здравната каса е можела да поеме лечението, родителите правят каквото си искат. Ще плащат тогава, като не са спазили тридневния срок за лечение! Това не е оркестър да поръчват музиката.

Разбирам ги, че са недоволни, но такива са правила. А тези правила не са ги измислили лекарите от отделение, а разни чиновници и политици. Щом пътеката е три дни, трябва да стои пациента там три дни, иначе болницата не може да си отчете дейността и няма да получи нито лев. Или ако решат да излъжат, че е бил там, ще ги скъсат от глоби.

Да те светна,че въпреки напускането им на първия ден и плащането те пак ще си го водят,че е било там три дни и ще си приберат 500-те лева от касата и 170лв. от родителите,защото директорите на тези болници се назначават директно от политическите партии за да източват и касата и болницата и да плащат възможно най-много на партията,която ги е назначила!

Няма такива филми, правят се проверки по болниците и ако пациент липсва, ще ги скъсат от глоби. Нали като влезне човек в болница го регистрират веднага по някоя си пътека и утре ако проверят и там няма такъв, ела гледай какво ще стане. Не казвам, че няма лъжи и надписвания, предполагам , че има. Но без съучастието на пациента, си е крайно рисково начинание.

Показателен случай за изкривената система на НЗОК - най-малко три дни в болница, иначе няма пари... Мен ме оперираха от херния в Швейцария и като се събудих от наркозата, станах и си заминах, на същия ден. Докторът каза, че обикновено такива стояли една нощ за наблюдение, но щом искам, няма проблем, довиждане. Здравната каса може само да се радва, че е платила ден по-малко престой ( около 900 лева на ден в Швейцария, само престоят, без каквито и да било лечения).

пътки и лични "лекари" няма да има здравеопазване!

Клинична пътека струваща 500лв. и му се прави само една инхалация?!? Отделно взимат от родителите още 170лв. Ако не се бяха разсмърдяли "лайната"им сигурно щяха тихичко и клиничната пътека да усвоят!!! Няма ли осъдени медици ще има бити такива!!! И ДА НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА!!!

Нещо не си разбрал, Круме. Пътеката е 500 лева, ама ако лежиш три дни в болницата, което те НЕ СА направили. Затова болницата не получава нито лев от тези 500. А тези 170 са за един ден от трите и затова плащат една трета от 500-те. Да са седели три дни и да не са платили нищо. Много не ги разбираш тези неща, ама много.

Мога да смятам!АМа ти май не можеш да четеш?!? Ходи слагай стентове и не дращи глупости по форумите!!!

да спрат да вземат пари за здравна каса и всеки да си плаща катоползва лекарски услуги, Както е сега при зъболекарите и всичко работи на 6.

Всички знаят, че даже и за най-елементана манипулация те държат по 3 дни, щото такава е здравната пътека.

Тази практика е супер малоумна измислена от поредната недомислена здравна реформа. Трябва да се стои в болница толкова колкото е нужно, а не да се спекулира за всяка елементарна манипулация, да се прибират пари по здравна каса и да се стои 3 дни. И пациентите да си губят 3 дни сметнете, тези 3 дни не като приход за болницата, а като разход за държавата и потъване на икономиката, защото: болничен на родителите, които не могат да ходят на работа в това време т.е. не плащат данъци и така нататък и получават болнични. Сега го умножете по хиляди пациенти на ден. Управниците ни са малоумници, които на най висше държавно ниво, не умеят да правят реформите така че да са икономически съобразни! Това е така вероятно защото хората поставени отгоре са от дълбокия комунизъм и не умеят (все още) да взимат подходящи и правилни решения.