Резултатите на изпитите в седми клас са най-високи за последните 3 години

С високи резултати и по двата предмета са учениците в София, Смолян, Варна и Русе

Обратно в новината

Коментари - Резултатите на изпитите в седми клас са най-високи за последните 3 години | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

браво на Бате Бойко! Аре да видим като дойдат комонистите на власт дали ще вдигнат толкова успеха на учениците и пенсиите на възрасните!

Сега тъпите даскалки да върнат заплатите си от март месец 2020 до момента, защото не може цял ден да лежиш и да спреш като крава и да получаваш пари, а учениците да са с ниски резултати. Служебния министър да изповолни всички даскаля назначени през последните 31 години и да обявят конкурси за нови, неопетнени и млади учители. Нека заплатата им през първите 10 години да е 325 лева на месец и ако се докажат след този период плавно да им се увеличава до 800 лева в следващите 10 или 20 години. Така само мотивираните ще работят с деца.

От 100 точки 2-ка се пише на под 75. Така беше до преди 17-18 години. 34 по математика и 54 по Бел - всички са за двойки. Пълно падение. Под 75- 2.00 76-82 - 3 83-89 - 4 90-96 - 5 97-100 - 6

Видя ли че резултатите са по-добри от 2020-та и 2019-та. Учениците са учили по-добре в домашна обстановка от колкото в училище. Явно и ти си от тия с 54 от 100 способности по български език

Ами задачите са били много по- леки от обикновено.

Предполагам си тъпа даскалка? Кажи ма, краво. Да върнете парите и всички заплати дето боко тъпото ви даде. Мръсни даскалки проклети.

за след 4 ти клас по математика, толкова прости задачи не можете да си представите, навремето даже в първи клас не даваха толкова смешни задачи, е как няма да са високи резултатите, и по бел е същата история, половината въпроси вече са от сорта - какъв е Иван Вазов и кой е написал стихотворението на майце си, още някоя година и ще ги питат каква е фамилията на иван и на гристо и отдолу ще са изброени отговорите, пълна пародия на матури , това е от3-4 години насам

Да, беше. Така е още по белия свят. Сега 23 точки са достатъчни за тройка. Резултатите показват, че учениците могат да пишат и да смятат горе -долу. Нищо повече.

Ами като опростявате изпитите за да могат учениците да минават, така ще е ... скоро ще пишете 3-ки на успелите да си напишат трите имена, а който напише и датата - 4-ка!

бел - права лопата БЕЛ - български език и литература

комУнист Като коментирате образОванието пишете грамотно!

Аз съм доволен от това, което видях като дистанционно обучения на децата ми. Доволен съм и от резултатите на изпитите. Е, трябва да се позанимаваш и ти малко, да организираш работно място на детето си, да му купиш необходимите неща, с които може да се обучава. Вярно е, че тия неща не са като да си купиш биричка и цигарки, и не е просто е така да го метнеш в училище да се оправя, но ... Единствения недостатък е социалната среда, която и без друго, в някой училища по-скоро е деградивна, но все пак човека е социално същество. По мои наблюдения децата са доста гъвкави и веднага си наваксаха, не виждам проблем.

Иска ми се да излезе един родител - един! - и да заяви, че високите резултати на детето му са следствие САМО от усвоеното в училище и че семейството му не е заделяло поне половината от бюджета си за частни уроци в последните години. Делегирани бюджети; механично и безкритично зазубряне; липса на акцент върху индивидуалните качества и таланти на всеки ученик; опростени изпити, преимуществено чрез тестови задачи; занижени критерии за оценяване; дистанционно обучение в последните 2 учебни години... Това е реалността в българското образование, колкото и да си затваряме очите и да се бием в гърдите с високи резултати. Днешните ученици, съпоставени с връстниците им преди тридесетина години, са кръгла нула!

Тази абревиатура "БЕЛ", приета в последните години, е изключително дразнеща, а най-лошото е, че и самите учители я налагат и масово я използват.

Високите оценки са резултат от платените частни уроци, опростените изпити и занижените критерии за оценка, а не от педагогическия талант на българския учител и вродената дарба на децата ни да учат в електронна среда. Това е! :)))

Да живеят частните уроци…

високите резултати на детето ми са следствие САМО от усвоеното в училище и семейството ми не е заделяло поне половината от бюджета си за частни уроци в последните години.

високите резултати на детето ми са следствие САМО от усвоеното в училище и семейството ми не е заделяло поне половината от бюджета си за частни уроци в последните години.

високите резултати на детето ми са следствие САМО от усвоеното в училище и семейството ми не е заделяло поне половината от бюджета си за частни уроци в последните години.

високите резултати на детето ми са следствие САМО от усвоеното в училище и семейството ми не е заделяло поне половината от бюджета си за частни уроци в последните години.

Само учители могат да цъкат минуси на този коментар. Погледнете истината в очите, драги педагози, заради самите Вас и заради учениците Ви (ако въобще мислите за тях...). Образованието се нуждае от сериозна реформа и Вие следва да я инициирате, а не чиновниците от МОН. Или е по-лесно да плюете по учениците и родителите им, докато прибирате по някоя и друга заплата отгоре от частни уроци?

Моето дете е едно от малкото с отлични резултати, но това е защото е генийче. От малко не му позволявам да си играе с другите деца, напуснах работа да си го гледам и ще продължа да го гледам докато завърши висше. То е на мама умното детенце и като малко му четох енциклопедии вместо детски книжки. Изуми ме като беше на 2 години и знаеше на изуст много държави.

Учителите (изпитващите - те са от 1 система) нарочно завишават резултатите за да си мислят хората, че отсъственото обучение е по-добро от присъственото и да не работят пак още 1 година поне...

Тролче-бонбонче!

Дотук с тролската мантра, че дистанционното обучение прави децата неграмотни. Не можете да си понасяте децата вкъщи, после някой друг ви е виновен!

"Повече от половината не умеят да оформят текст графично..." "Над половината от учениците не разчитат внушенията в откъс от изучавана творба." КОШМАР! НАД-ПОЛОВИНАТА ученици са ФУНКЦИОНАЛНО НЕГРАМОТНИ. :( Преди 5 години ФУНКЦИОНАЛНО НЕГРАМОТНИТЕ бяха 37.9%... А тестовете СЕ ОЛЕКОТЯВАТ от година на година.

Ех, даскале, даскале, услади ли ти се дистанционното обучение?! Седиш си вкъщи пред компютърчето, заплатата си върви, не дежуриш в коридора, не ходиш на родителски срещи, спестяваш си шума, бумащината и ръководството, което ти диша във врата. Не се радвай толкова на резултатите от НВО, те не показват реалното ниво, а това, което трябва да замаже очите на обществеността, показвайки, че дистанционното обучение е било...ефективно.