Режат безработните от социално подпомагане за 6 г., ако откажат програма за заетост

Обвързват помощите с линията на бедност, а отпусканите средства на семействата с ниски доходи за началото на учебната година ще обхване и децата от 2, 3 и 4 клас

Обратно в новината

Коментари - Режат безработните от социално подпомагане за 6 г., ако откажат програма за заетост | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

усещате ли как социалната служба е създадена за да се цицат уж законно едни големи удръжки от заплатите ни, а социалните да търсят начин да не ни ги дават когато по закон ни се полагат и така държават да си се разпорежда с тях както и изнася. А хрантутим една армия социални, които дефакто с нищо не помагат, ама си взимат заплати, само затова че са отклонили едни наши пари за управниците. Разбирам, че ниско квалифицирания няма причина да откаже ама какво правим с един "инджинерин или дофтор," те каква работа трябва да приемат и за каква заплата, или щото човека е изпаднал в беда, без работа е, дай да се нахвърлим отгоре да го експлоатираме за без пари..Ей това трябва да е работата на социалните, а не да икономисват от нас пари за управниците.

стига лежачка и лапачка,като не ти харесва работата ,учи за да имаш по-добра.

Ще имаш по добра ако си тарикат какъвто си ти явно.

В бранша има една групичка от фирми, мега мизерни, които дебнат квалифицирани кадри от бюрото по труда. Примерно работиш на сериозна позиция и взимаш 5000лв. Съкращават те и някоя от тези фирми ти предлагат 1000лв. Ако откажеш - оставаш без компенсация. А, иначе си щял да взимаш от бюрото, докато си търсиш читава работа по близо 2000лв. Държавнити тиквиници са много зле. Сега да ги попитам - ако 2 месеца си търсиш работа и намериш някъде заплата от 6000лв, вместо да се съгласиш да работиш за 1000лв, след като са те изнудили от бюрото, колко пари ще загуби държавата? Една проста сметка: 2 месеца 2000 = 4000лв. Ако се навиеш на 1000лв заплата и бюрото ти е изплатило едно обещетение от 2000лв. Т.е. "спестиала" е едни 2000лв. След това за една година само от ДОД при 6000лв, бюджета ще прибере 12600=7200лв. А ако са те насилили за 1000лв, ще получи 12*100=1200лв. Т.е. за една година бюджета само ДОД ще загуби 7200-2000-1200=4000лв. А за осигуровките да не говорим. Трудно ми е да си обясня, защо даваш една торба с пари за осигуровки и данъци, след като в труден момент ще те накарат да приемеш първото предложение, което някой мизерник, който по никакъв друг начин не може да си намери работници?!? Ако поне сложат изискване предложението за работа да НЕ може да е на по-ниска заплата от последната ти (или поне средно от последните 2 години средномесечни възнаграждения).

социално подпомагане парично обещетение при безработица това са различни неща умнико!

бахмаамубах! ми сега ромскитецигани как ще се издържат бре? то с едни детски са за никъде!

Затова няма да отказвате. Отивате, бачкате един ден и ако не ви изнася на другия ден болнични за две седмици. И те така те.

маргинала си е маргинал!

Аз си имам чудна работа. Но не виждам защо някой трябва да бъде изнудван да работи за смешни пари. То бяха закани, че ще вкарат виетнамци да им работят за без пари, бяха хвалби на портала колко чакали за мястото ти... Чорбаджията изедник не иска да приеме, че като иска хора с мотивация трябва да ги мотивира. Кой от вас вярва наистина, че човек, който работи за малко пари просто защото няма избор ще ходи на работа с удоволствие и ще се старае?

Можеше просто да отрежем тези от снимката и да заживеем в една правова държава с европейски доходи.

Хайде сега отивайте да работите, вместо по цял ден да пишете глупости тука.

По-лесно е да пишат някви глупости и да им идват центове. Къде ще се занимават за 1000 лв. заплата и ще ги командва някой?

И за теб се отнася.

Кога ще резнете тъпите украинци ?!

веднага след като прочетат присъдата на путанин в хага!

един вишист или друг специалист за работа по специалността си, ако години наред мете, готви носи товари и през цялото това време попълва безброй тестове и документи, което сомо по себе си води до оглпявяне. Кой отказва работа, ако му е по специалността, или поне горе долу сродна , или дава възможности да оцелее, без много щети за придобитото с много труд за 5, 6 години? А ресурсите на обществото ни, които са вложени във всичко това? В Англия вече нямат право да откажат и неплатена работа.