Ресторантьори след новите ограничителни мерки: Ще имаме голям спад

Спазването на мерките ще зависи изцяло от самосъзнанието на хората, заяви Димо Димов, собственик на заведение

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Има прекалено много заведения у нас. Прилича на пране на пари в доста от случаите

Кво ми дреме. Кочините трябваше са останат затворени. А сви ете т. е персонала разкарай. Дано затворят ресторантите до март 2021.

Яко се лее covid в София благодарение на Радев, Никаква сила не можела да го спре от разпространението му. Май само той ще се скрие от Covid-19 на Дондуков. В тази ситуация не можеше поне това да спести на Народа Български! След 2 седмици от Тестовете ще научим по точни резултати от днешната ситуация.

Има ресторант. Не ходете в ресторанти. Мутрите да мрат.

Ми затворете си шибаните ресторанти.

Ще се опитам максимално да се въздържа с "лошите" думи. @@№€§%$$@€§$Е.-нали тези ресторанти давах хляб на много хора.Колкото и да не им харесва "шефа" или заплатата,все пак е по-добре от НИЩО. @€№@$

Дали сега или след 6 месеца кога ви умрат клиентите, ква е разликато?

#сичкишеомрем Дебили.

Хайде стига глупости! От SARS=CoV2 не се умира. Колко още данни трябва да излязат, за да го разберете?

Мутри кръчмарски мрете. Мутри герберски мрете свини мръсни.

По-добре да се споминат руските подлоги и пРезиденти.

Вие спадът си го имата и от преди това. На мен, например, кракът ми няма да стъпи в кръчма, докато материалът в една салата от 6 лева е 60 стотинки и едновременно с това ДДС-то е редуцирано двойно, при същата цена на споменатата салата.

Сега ще видят родните измислени биезниесмени къде серат гладните. Добра или лоша, тази криза дойде за да изчисти именно паразитите в разрушения икономически и финансов социум.

Егати салатата! Какъв "материал" има толкова а една салата!!!

Такива като теб и да не стъпват и да стъпват файда няма,изпростя доста с този коментар

Уточнете наредбата. Кои са подобни нощни заведения за развлечение???? И кое е нощно??? Няма такива дефиниции, никъде в законите и наредбите. Това са предпоставки за общински и държавни своеволия.

Уточнено е всички затворени заведения не могат да работят, другите на 50%от капацитета си

Пише го в Закона за шума. Разрешен е ресторант с хора, ръченици и блусове след 23 часа, ама при дистанция от 1,5 метра !?.

Дреме ми

Ако имат свободни средства и са оправни, могат да започнат по-нужен бизнес - напр., производство на маски от висок клас...

Ма...та ви мизерници. Сами си го направихте !

Ако спазвахте предишните мерки нямаше да се стига до тези ! Само си го заработихте !

А като имаше толкова мерки и ограничения, с какво помогнаха? От март насам процента на заразените е почти постоянен. Процента на болните... Пардон, та то почти няма болни. Уж здравната система можела да не издържи... Изненада! Та тя бездейства (т.е. капацитета й не е натоварен, дори е разтоварен)! Щеше "да се мре, яко да се мре", щеше да има "хладилни камиони", "детските площадки ще станат морги", "чували с трупове" и прочие глупости. И какво стана? Какво? Дойде ли ада? Не! Но с безработицата какво стана? Колко хора бяха глобени (а уж мерките са за тяхно добро)? Колко хора са наплашени, стресирани? И все още има пишман псевдо експерти да ми говорят за мерки! Та то с мерки или без мерки... Със спазване или неспазване на мерките все си е същото. И хората, които разбират от инфекциозни болести още в самото начало си ви го казаха: този вирус щете-нещете ще премине през по-голямата част от населението. И за това по-добре да го изкарат първо младите, здравите и силните. Но не! Мерки, та мерки! Аман! А това, че сума ти народ останаха без доходи?

а можете да ми продавате българска водка по 6 лв . по центъра мизерници ! не стига цената , ами и наблъскана с лед и като го махнеш излиза 80 мл максимум

И си пий вкъщи. Никой не те кара насила да седнеш в заведение.

Е нали за това мрънчите сега, че няма хора! Пък в същото време казваш на потенциален клиент да си пие водката вкъщи. Щом е така не мрънкай!

Като не можеш да правиш бизнес, фалирай. защо само плачеш и искаш намалено ДДС.

Ледът, който се слага в напитките, е едно от най-замърсените неща, които ви поднасят в заведенията

Моя приятелка беше барманка, заради историите й не съм стъпвала в бар от години. Големи мизерии правят. За наша сметка разбира се.

Такива като теб мнителни хич и да не ходят по заведенията,салатата им скъпа ракията им малко само претенциите много.

Явно проблемът е, че печалбите няма да са толкова, колкото са били.

Голяма работа ако затворят 2-3000 кръчми. Това икономика ли е? Че и данъци не плащат коректно, но претенциите им са големи.

Това е положението. Нищо няма да затваря.

Остави данъците, ами осигуровки, че укриват? Защо ще остави тези 30 семейства „на улицата“? Няма ли да получават обезщетение като безработни? Или са осигурявани на минималната и обезщетението ще е смешно мако и в това е проблемът?

Ресторантьорите нещо не са разбрали, забраната за повече от 30 души е за сватби и балове, а нощните барове не могат да имат повече от 50% заетост и през 1.5 метра. Ама кой ли чете...

Няма контрол. Има правила , но никой не ги контролира. Вчера около 13.00 часа в центъра на града събрали 3 маси и седнали около 20 човека и то не младежи, възрастни 50-55 годични, познати някакви...... как после няма да има заразени.

Това, което ти убягва е, че хората вече разбраха, че вируса не е страшен. Няма да "дойде ада".

Като плащате на работниците си още в плик и под масата ще останат на улицата.

Като ти предлагат работа имаш право да не я приемеш след като те лъжат или да я приемеш и да се лъжете взаимно. Свят голям, работа много.

Работа много, но има и закони, които не се спазват! Съд който вкарва нарушителите в затвора. И данъчни, които да налагат тежки глоби. Внимавай какво си признаваш ресторантьорче долно. Начина по - който отговаряш показва, какво голямо нищо си като човек.

навсякъде всеки си носи маската на брадата - магазини . ала-бала. Заведенията се оказаха заплаха. Кцора ви ли сте че никой не му дреме за маски и никой не е тръгнал да мре И без грип всеки ден има умиращи ама не са в статистиката. Доде не фалират държавата нема д се кротнат големите спсциалисти по мерки. Просто е - и през 3ри минути да си миеш гъза бацила си е тук и ще си го има Живееш си и си свиркаш Нема да умрете от една кашлица. Ако умрете проблема не е от кашлицата.

"умен" си като ресторантьор...

Къ точно някой зараен дето е на масата зад мен или пред мен ще ми хвърли вируса. Ще киха ли Ще ми го подмята ли Тоя дедо дето са го сложили за министър и е чист бушон да си ходи в пенсия Изкуфял помияр

Не се притеснявай, ще научиш къ точно ще се заразиш. Може и след това да се излекуваш, но ще си страдаш през това време с кеф. А може и кой знае? А дано.

Бай чепе, а този чеп, де ти е заврян? Очевидно много те мъчи, за да си толкова злобен... Чувал съм, че клкото повече мърдаш, по-боли! Не викай дяввола за ближния си, че може под твоя праг да се скрие!!!

Повечето не спазвате елементарни хигиенни мерки по принцип.

Не би от мерки загазило. Ако нормативните изисквания при откриване на заведение се спазваха, сега тези мерки нямаша да им пречат. Но алчните да слагат маса до маса и стол до стол...... сега си плащат за дяволъка.

Малко се стегнете, в момента ограничението е само з а5 дни, какви са тези глупости веднага, овладейте Мангърите,които се мешат!

По-добре да паднат обороти или да фалират фирми, отколкото да умират хора!!! А за ситуацията сме си сами виновни - не трябваше да се разхлабват всички мерки на веднъж. Стадионите, нощните заведения, абитуриентските балове бяха напълно излишни!!!

Ето, отворено е. Защо трябва да се въвеждат отново мерки? Не можете да си миете ръцете и да спазвате дистанция?

Дори да се мият ръцете, че и краката, ако не се спазва дистанция, и това няма да помогне. Вирусът се предава по въздушен път, и не само когато се киха или кашля. Да не говорим за индивиди под влияние на алкохол или наркотици(футболни запалянковци и посетители на нощни заведения, абитуриенти) колко биха спазвали каквито и да е мерки!

И как точно ще се спазва дистанция, ако работиш в "open" офис или имаш нещастието да трябва да ползваш градски транспорт?! Не знам как е на поточните линии в заводите например, но и там едва ли е по-различно! Много е лесно да се прехвърля отговорността върху хората! Още по-лесно да се намери някой като Мангъров да ги облъчва!

Тези тук, които плюят по кръчмари и ресторантьори , защото били богати и прочие, нали разбирате , че тези хора държат и хранят персонал, такива , които нямат друга работа и сега отново ще са принудени да останант без препитание....внимавайте какво говорите и какво пожелавате, рано или късно всичко се връща....

Разбираме го, но само защото те хранят персонал, да позволим да измрат хора ли или да колпсира здравната система ли? Ресторанти, кафенета и други подобни нека да продължават да си работят - с по-малък капацитет, със спазване на меррките, да работят!

къде измират хора....??? , 300 човека за 5-6 месеца ли колко, здравната система отдавна е в колапс, с такива шарани като теб , които вярват на всичко .....

Значи препълването на болници е свързано с това в какво вярва човек.Велика мисъл е това.От червена глава е излязло.

къде са тия измиращите освен в Бтв и Нова. И да те хване вирус , караш го и продължаваш. Не е нужно да съсипваме икономиката и държавата - достатъчно е усрана. Това че още имаш работа не е гаранция до кога ще я имаш - без значение колко си отворен и светнат. Икономиката е глобално свързана. Почне ли насиране няма спиране. За месец два толкова може да се насерат нещата че да се чудиш за чии ти беше да се тръшкаш за вируси.

Да и май сега ви се връща на вас! От къде на къде ще искате помощ от държавата която лъжете така долно. След като толкова сте се загрижили за вашите работници, защо не им плащате пълните осигуровки, тези хора ще остареят и ще вземат 200лв пенсия заради вашите измами. Защо заплащането в сектора е толкова ниско с оглед на големите печалби, които имате. Всички знаем какви измамници и отвратителни хора сте. Стига сте мрънкали! Няма да фалирате, просто ще шмъркате по - малко, ще чате по - малко..., може дори да станете нормални хора!

сСстра ми беше освободена от ресторанта и изненада- обезщетението от борсата се оказа 180 лв!!!! Осигурявана е на 4 часа!

Откъде накъде ще им плащам осигуровки, които няма да отидат пряко за техните пенсии , а момента НЯ-КОЙ , реално ще ги източи и окраде, а и много хора предпочитат по-добро заплащане сега и на ръка , отколкот мъгляви осигуровки , които я видят , я не, а и може малко да ПОМИСЛИТЕ, вместо да повтаряте като папагали ОСИГУРОВКИ ТА ОСИГУРОВКИ........

Ще плашташ, защото така е по закон. Като не искаш да спазваш законите в България - свят широк, марш от тук. Върви в Германия и се опитай да си продаваш чалъмите, ама дали ще мине.

Страна, в която туризмът се привилегирова, за сметка на други отрасли, но иска от туристите пари и крие ключ за тоалетните, е за сриване.

Ами уважаеми укриващи данъци, плащащи минимални осигуровки и даващи 30% по банков път заплати, а останалите в пликчета, под масата. Криете, лъжете, мамите, злоупотребявате... Като добавим и това, че сте се самозабравили и се мислите за нещо повече от другите хора. Имате изключително нагло мутро-чалгарско поведение, което лежи на успеха ви в измамите. Разберете, никой не ви е длъжен с нищо, освен полицията и данъчните.

Ми хайде тогава да се изпоразболеем и да се изпонатръшкаме, за да нямате голям спад! изобщо не трябваше да отварят кръчми, чалготеки и стадиони! Маските трябваше да са си задължителни навсякъде!

Ами преструктурирайте се в друг сектор- земеделие, за да не умрем от глад, да заселим отново селата, докато отмине вируса или докато измислят ваксина или лекарство. Барове та барове дали е нормално на всяко кьоше бар?! Ма иначе бедни сме били хаха смешници

По-лесно е да се оплакват и да искат от държавата, вместо да свършат нещо полезно! По-съобразителните си преориентираха бизнеса към новите пазарни ниши, които се отвориха и пак намериха възможности за печалба, обаче пишман бизнесмените от различни сектори само реват и искат на готово!

Тук пишещите смятате, че няма вирус и всичко е конспирация. Искахте да отворят заведения и дискотеки. Отворени са. Никакви рестрикции няма да има. Това е. Не можете сами да си миете ръцете и да спазвате дистанция ли?

До Айдее, айде Хайде стига популизъм! Грозно е да се слагат под общ знаменател пишещите тук и хората, които се отнесоха сериозно и спазваха стриктно мерките без да роптаят с ясното съзнание за рисковете да бъдат приравнявани към последоватлите на Мангъров! Защо му беше дадена възможност на този непрекъснато да присъства по медиите и да облъчва хората?! Може би защото така беше по-удобно!

данъчните ви декларации оборотите ви никога не са били над 30 процента. Кво правим, да ви пратим Каренин?

Ако чалготеките са основата на нашата икономика,то ние сме по зле и от африканските държави.

Щом не излизате на протест,яко сте скубали народа.Ще преживеете зимата.

Абе глупаци тъпи, само вие ли сте в държавата , не ни пука за баровете и кръчмите ви бе първенюта.

Да пукнат гадните кръчмари.

РЕСТОРАНТЬОРИТЕ ЛИ СА ПО-ВАЖНИ ОТ ХОРАТА?

Те и ресторантьорите са хора и плащат заплати. На теб ако ти плащат, за да се страхуваш от Ковида и да пишеш глупост, другите трябва да работят. Много ли е трудно дебелите ви глави да го проумеят?

Като спрем производството - няма да има пари за ресторанти. Ще ровим в гората за корени, където е останала...

То от алчнотия. Ден година хранил. Тъпчи заведението. Иху аху...

Нахалният им космат предводител как не спря да плачка 3 месеца. Всичката Мара втасала, дай да субсидираме на Гошо пивницата и на Пешо закусвалнята. Почти намразих кръчмите вече!

.. я сравенете с една в Гърция и изводите ще си дойдат сами.

Една шайка пропита от комплекси и жадна за медийно внимание , това е глупавият щаб на правителството , тормозещ и водещ към фалит цялата държава , не разбрахте ли , че това си е обикновен грип използван за постигане на други заткулисни цели в световен мащаб ! Болните ще се увеличават , след като вдигнаха стойността на пътеката , голяма част от така наречените "болни" са платени !

За да твърдиш някои неща трябва да имаш конкретни доказателства, че е така, а не само да хвърляш в пространството недоказани твърдения! И още нещо: да не ни дава Господ да се мре от задушаване, уверявам те, че по-гадна смърт от тази няма!

Баща ми почина от левкемия, отказват всички органи, и здравото му сърце, кървеше през снусс и къде ли не

Дайте да се заразим всички, ме всички да останем на улицата!

Тоя доста голямо заведение има, че държи 30 човека персонал...

Що да е голямо? Двама в кухнята (на смяна) един на бара, двама охрана 3-4 сервитьорки, управител. Всичко това по две (две смени) и ето ти ги грубо 20 човека.

А другите 10 къде са? Аз лично работя в ьаведение и имам представа колко персонал трябва:))))

Не ми обръщайте внимание. Говоря на едро и наизуст за да защитавам интересите на олигархията.

Намалиха ви ДДС-то, 60/40, 80/20, увеличихте цените драстично и пак сте недоволни...не знам, а какъв продукт предлагате-скапан. Да, навсякъде в Европа да седнеш в заведение е скъпо, но поне е качествено..

Най големите крадци -т.н. ресторантьори най много реват за х.....й.Е какво искате да ви затворят пак на 100 процента ли? И въобще кога сте имали ръст,вечно не сте доволни та затова касови бележки не издавате,осигуровки на найси и т.н. Апропо къде е ония индианец Р. А.....гов нали беше щатна оплаквачка......

Ей, тия не спряха да мрънкат. Намалиха им ДДС-то, което ще им отиде в джобовете и пак недоволни.

Ами излизайте и вие пред парламента!!!!

Пред Прецедента. Който каза че нямало корона. А шефа му избяга от Кремъл за 2 месеца.

И кво излиза - всичките работели без печалба, само за едни заплати на служителите. И после ги гледаш собствениците със скъпи автомобили и някоя друга къщурка (освен жилището)

Алчните ресторантьори не разбират, че са потенциален развъдник на зараза. Да си сменят работата!