Коментари - Ресторантьори от цялата страна излизат на протест в София, затварят заведенията за 5 часа | dnes.dir.bg
назад

Ресторантьори от цялата страна излизат на протест в София, затварят заведенията за 5 часа

Събират се в 15 часа на площад "Александър Батенберг" под мотото "Политици, не убивайте българския туризъм, не ни гасете лампите завинаги"

Обратно в новината
| Редактор : Лилия Чалева

Коментари - Ресторантьори от цялата страна излизат на протест в София, затварят заведенията за 5 часа | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Само за 5 часа ли? Затваряйте ги за 168 часа, 52 пъти в годината! Нагли мошенници...За лекарства може, за учебници може, за хляб може, ама НЕ - щом е за кръчмите НЕ МОЖЕ!

Затварянето на ресторантите е като митата на Тръмп, от тва губят единствено ресторантьорите :) хахахахахахахаха

Явно печалбите са им малки и искат още. И ОЩЕ! Ето на тези трябва да се направи бойкот - една седмица без да влизаме в кръчми и хотели. Да видим докъде ще стигнат, че ние без тях можем, но те без нас - не. Наглеци!

Хич не ми дреме за тези кожодери, като има намалиха ДДС, да не намалиха и цените?! Същото е и за хлебарите, като имаха нулева ставка, да не намалиха цените, но като им вдигнаха пак ДДС- то на 20% още на следващия ден увеличиха цените, без да отчитат факта, че зърното, пшеницата и тн., за закупени на по- ниски цени и са им в складовете.

Така се прави стачка, затваря се в часовете в които няма толкова клиенти :)). Като искаш да стачкуваш, затвори целия ден или в натоварените часове. Така ще бъдеш чут и подкрепен. Друг е въпросът защо стачкуват, като тако или иначе клиента плаща ДДС то. Просто искат май още внимание, а цените в ресторантите си летят нагоре и при 9 процента.

освен да откажат още повече хора да им ходят по кръчмите друго няма да постигнат

Нагли - демагози - мушенници - Какво ли не ви намаляха за да намалите цените - в ресторантите и цените на хляба . И СРАМ НЯМАТЕ - една салата я направихте 25 лв - една порция основно ястие започва от 35 лв нагоре - хляба го направихте до 3лв . Не дай си боже да искаш да идеш но спа - център - ужас . КАТАРИНО - ТЕРМЕ - ХОД СПРИНГ - УЖАС - ЦЕНИТЕ ЗАПОЧВАТ ОТ 500ЛВ НАГОРЕ . Никаква подкрепа - напротив - БОЙКОТ НА ВАС .

На мен ми вдигнаха МОД. Значи и за тях може да е 20% както за всички останали. Фалитът винаги е на дневен ред. За всеки. Дори за частни лица. Малоумници!

АБЕ-ДЕБИЛ,ЩО НЕ ОТВОРИШ РЕСТОРАНТ,ДА ВИДИШ КАК СЕ ПЕЧЕЛИ С ДВАЙСЕТЧАСИВ ТРУД ВСЕКИ ДЕН! АЗ НЯМАМ ЗАВЕДЕНИЕ,НО УВАЖАВАМ ТРУДА НА ХОРАТА! ДЕБИЛ!

не съм стъпвал в заведение от 5 месеца и съм се още цял

Абе дебил, защо крещиш на човека???

Мръсни, алчни, кожодери! Работят с 400% надценка. Плащат минимални заплати на служителите си и чакат клиентите да им докарват заплатите чрез бакшиши. Една салата в Русе е 15 лв. Основното започва от 18 и стига до 28- 30 лв. Кафето е 3-3,50 навсякъде /себестойноста му е 30 стотинки/ Една българска бира е 4-4,50 лв./вземат я на 1 лв/

Спре да крещиш с големите букви!!!!!!!!!! Кой си пък ти, че да даваш акъл на другите хора с викане и назидавене?????????????

О, не! А сега къде ще пия бира за 6 лева?

Картела иска да лапка

Браво,"приятелю",много точно си се самоопределил - прост и мързелив. Забравяш да споменеш само,че в цяла Европа надценките не са като вашите -200%

Тикво, с какво трудът на ресторантьорите и хотелиерите е по-важен и стойностен от този на лекарите, учителите, хлебарите, животновъдите, фармацевтите? Защото, в случай че не си разбрал, а явно не си, на ВСИЧКИ останали трудът се облага с 20% ДДС. Хайде всички да бъдем равнопоставени, малоумнико.

Ми затваряй го бе, ДЕБИЛ...

Като не им изнася, да затварят кръчмите и бардаците. Да станат земеделци, животновъди .....

Сърдечно благодаря, тъкмо милата беше заврънкала, че и се излиза. Ще излезем на разходка, а вечерята сам ще сготвя, таман ще мина по-евтино и без дежурните тъпашки изцепки от страна на онези говеда обслужващия персонал и охраната, че и шефа, хахаха ПС Туризъм и ресторантьорство е крайно време да излязат от графа бизнес и да се приравнят с проституцията или битаците, хахаха

За лекарства и книги може, за ресторантите не, Я?!

Ти нямаш ресторант, ти си мияч в ресторант.

Бях събота-неделя в Гърция. Сядаме в малко уютно ресторантче. Посрещат ни като добри гости. Сервират ни качествена храна и ракия. Изпращат ни с усмивки и питие за довиждане. Цена като у нас. ДДС-то на напитките е 24%, на храната 13%. Имайки предвид разпределението на стойностите в сметката долу-горе средно е около 20%. Това което получаваш е на порядък по-добро от аналогично заведение у нас.

5 часа!? За да ме впечатлят, трябва да е минимум 5 месеца. Долу-горе такъв е периодът, в който ползвам услугите на този "бизнес", при това с отвращение. Последния път като го направих ми тръснаха една салата, нарязана като за прасета, с продукти в нея за не повече от лев, лев и петдесет, на цена 22 лева. Чорбаджията седеше с две цицорани на служебната маса и работеше над уиски и пура, въпреи, че пушенето е забранено. Та се питах, като е толкова скъп трудът, що той не накълца и донесе салатите и ракията, вместо да ползваш толкова висококвалифициран труд. За 5 минути работа е. Хем салатата щеше да е 5-6 лева, хем той щеше да е с 200% печалба.

Ти първо се научи да пишеш, и след това ще имаш право на мнение!!!

Ти нямаш ресторант, ти работиш като мияч в ресторант.

Абс никаква подкрепа за тези обирджии. В България тези боклуци - на Витошка има заведения които не ти дават да платиш с карта и искат само в брой, като най-нагло казват че 10% от сметката не е включена в цената и дължиш бакшиш .... Еми да фалират (Ест че няма да се случи) - закуска за полуфабрикат "палачинка" на цена по-ниска от продажната в Кауфланд (която излиза с ток и све в домашни условия НЕ повече от 5лв за закуска за 4 човека), там искат 30лв за 4бр. и едно кафе - капсула на Лаваца на себестойност от под 50ст. Хайде у ляво и двойно облагане и мачкане до последно - каквото за едните, такова и за другите. В Куршевек (най-скъпият френски алпийски курорт) цените са същите, само че там не пия вунливо евтино вино УЖ от избата на Минкови, а пия истинско което си заслужава исканата цена и там термина "замразен полуфабрикат" не съществува. Наглите май са позабравили че много българи имат пари и пътуват нон стоп и са видяли на доста места какво се предлага и за какви цени (и това не е заради ДДС). Тук искат срещу всеки 1лв за продукт да вземат 20лв чиста печалба. Това го няма в нито една сфера.

МАСИВИЯ СЛУЧАЙ Е,ГАНЮ ДА СЕДИ ДО КЪСНО В КРЪЧМАТА,ДА КАРА ХОРА РАБОТИЛИ ЧАСОВЕ,ДА ГО ЧАКАТ ДА СИ ДОПИЕ,НАКРАЯ ДА ВДИГНЕ СКАНДАЛ,ЧЕ МУ Е СКЪПО! И НИКОГА НЕ БЛАГОДАРИ! ТОВА Е КОЕТО СЪМ ЕИЖДАЛ БЕЗБРОЙ ПЪТИ! НЕСЛУЧАЙНО МИЛИОНИ ЧИТАВИ,ЧЕСТНИ И РАБОТЛИВИ ХОРА,СЕ ИЗНЕСОХА ОТ ПРИТИВНАТА КОЧИНА! И В БОЛШИНСТВОТО СИ СА МНОГО УСПЕШНИ! ТАЯ ПРИСТОТИЯ И ЗАВИСТ,НАИСТИНА НЕ СЕ ИЗДЪРЖА! НЯМАМ РЕСТИРАНТ!

Ти нямаш ресторант, ти работиш в ресторант като мияч.

Той ресторант няма, ама и РЕСТИРАНТ няма...

Направо си затваряйте долнопробните бардаци. Тези са егати криминалните. Цакат в грамаж, качество и накрая в сметката. За заплати, данъци, осигуровки за персонала си не са и чували. Всички ресторантьори са за затвора!!!

затваряйте бесрамници - кюфте 15 лв!!!!

Ресторантьорите специално са над 90% в сивата икономика. Масово персонала с трудови договори на по 4-8 часа, а работят по 15 часа и са на минимална заплата и осигуровки. Нереално високи надценки на предлаганите храни и напитки, а качеството на храната на доста места е ниско. Все още има и заведения, в които ти дават сметката на хартия надраскана с химикалка и като поискаш касов бон те гледат като отровени. Случва се да ти връчат и хартийка със сметката от някаква електронна система, която НЕ е свързана с НАП. Отново гледат като отровени когато попиташ къде е касовият бон. Инспекция по труда и НАП ако им направят реална проверка без да има корупция и бутане на пари в пликче от собствениците, масово са за огромни глоби, а някои и за затваряне. Въобще този бизнес в България е толкова на тъмно, а толкова нагло обяснява мазния Алибегов как ресторантьорите били репресирани и как на него лично политик му обещал ДДС-то да им се запази на 9%. Видяхме, че и при ниска ставка изтрещяха и сложиха 200% надценки на предлаганото алчните собственици. Не ги подкрепям докато не си изсветлят бизнеса.

Така трябва да бъде - 9 % - защото и без това цените в ресторантите са ви огромни.

Всичко родно е негодно. Само прошляци посещават заведния в България. Нормалните ходят в чужбина. Да умират рестораните дреме ми.

Много ниско ниво си, но това е защото си начинаещ трол-БОКЛУК!

Давам един прост пример : за направата за шест порции таратор са необходими : 1. Две кофички кисело мляко по 400 гр. 2. Краставици - 2 броя. 3. Копър - 1/2 връзка 4. Сол на вкус - една щипка 5. Чесън - 2 или три склидки 6. Вода - 800 грам. Горепосочените продукти струват около осем лева, без включени работни заплати, ток, наем и т.н. Продажната цена на тези шест порции таратор е 30 лева. / всяка порция се продава по 5 лева. За осем лева вложени продукти, получаваш 30 лева - остават и за работни заплати и издръжката на заведението, но това не стига, че искаме и 9 % ДДС !!!!

Тези ,,бизнесмени" получиха това, което заслужават. Нито обслужването е на ниво, нито цените са адекватни. После се чудят що масата от хората ходят на Гърция или Турция. Парите за 5 дена тук в Турция мога да изкарам 10. Обслужването и всичко е по-добро. Предпочитам някъде из в Европа да си харча парите отколкото при тези измислени ,,бизнесмени".

Образованието е дупка а хоноруван асистент с докторат преподава за 5лв на час а тези искат още башиши.

Тези ресторантьори какво се правят на каскадьори бре ???

Затворете ги за постоянно, мрънкачи!

Да ви пикам на протеста! Само стомашни проблеми може да си докараш от тези мърлячи.

Голяма работа,не спряхте да вдигате цените

вчера некв тъпунгер дращеше из форума че туризма бил на голема печалба! де си ве дрисък ирдане ирданев таеваФустатта квичаща... ББААХАХАХА

Даже и не са 8 лв. Ти да не мислиш, че пича ти прави таратора с най-хубавите продукти? Отидеш в кръчмата да ядеш едно шкембе, вътре плуват 2-3 жалки парченца и порцията му струва около 7 лв. с две филии хляб 1 лв. Ем по-добре такива ,,бизнесмени" да затварят врати и да изчезват.

О неграмотний,пише се Ганьо.Хем ревеш,че ти затриват пиянската клоака,хем искаш културни клиенти,които да ти благодарят. Не става ясно само за какво да ти благодарят - за лошото обслужване,за високите цени,за мизерията и мръсотията???

Най-сенчестият бизнес иска и ДДС да не плаща. Алчни крадци. Ай сиктир бе Али Беков некъпан!

То, хубаво излизат на протести, бият ги по доходите, нормално. Само че, има едно ама... Какво и на каква цена се подсигурява на клиентите от страна на бранша? И тук е разковничето. Хотелите, що-годе се опитват да поддържат някакво адекватно ниво за категорията си, но заведенията за хранене и най-вече ресторантие са тотал щета. Доста съм походил по ресторанти като се започне от средата на '90-те, та до ден - днешен. И в България, и по света. Но не желая да измествам темата, коментирайки и сравнявайки ресторантите у нас и тези зад граница. Фокусът тук е насочен към това, което получаваме тук - в България. А то е кръгла нула. От доста години насам се е настанила една тенденция за претрупани менюта, никаква концепция, персонал - хванат от гората, качество - под нулата, общо взето пълно мазало. Не може да имаш ресторант, предлагащ едновременно фюжън кухня, сръбска скара, средиземноморска кухня и пици. Просто няма как да стане, но в България това е масово явление. Не може т.нар. сервитьори, като ти друснат менюто на масата, да видиш нещо приблизително толкова дебело, колкото е дебел Стария Завет и 3/4 от артикулите вътре да са полуфабрикати. Не може един сервитьор да не знае какво предлага. Не може при 4-5 еднакви артикули да няма един с един да съответства на това, което е описано в менюто. Не може световноизвестни рецепти да се приготвят едно към гьотере, на който както му скимне, че е по-лесно. И на всичко отгоре - цените като по френската Ривиера. Оставям парите настрана. Щом си решил да ходиш и да хапваш на заведение, значи си си направил сметка. Но пладнешки обир за едно голямо нищо - това е кощунство. Убеден съм, че, ако запитам 95% от сервитьорите (както понякога съм си правил експерименти), да ми обяснят етикета на тройния прибор, начина на презентиране на виното и декантирането (ако е нужно), че ще гледат като мишки в трици, дори и работейки в 5-звездни ресторанти. Отделно, ресторанти, тип "Хепи". Извинявам се, но това не са ресторанти, а някаква пародия...

Е така както са се събрали сега, ведно с главната им маймуна Алибаба, един откос и заведенията да се сведат до закусвални и 15 нормални ресторанта в София. НАГЛИ, безогледно НАГЛИ!

Преди около 2 години бях във Бургас в един ресторант с приятели и келнера донесе шише бяло вино отворено и със счупено гърло щехме да го тепаме тоа миндлил. Виното се оказа неякаква помия миришеща на спирт... Тия мизерници са недоволни от нещо см там. Бахти и говедата!