Рестартът на "задния двор" ще е при железни условия: Какви са те

Какво ще се случи с "малките" домашни, незаконни и законни стопанства: ще ги закрият ли, ще получат ли обезщетения сега, след като със съпротива или без умъртвят животните

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Вижте ги само как се лутат за да търсят виновни: Най-напред бяха виновни фуражите! После виновни се оказаха дивите прасета! После Бойко набеди румънците че ядат свинско в България! Сега са виновни само питомните прасенца, основен поминък на бедните хора на село! Ха кажете сега как да се вярва на некомпетентни, неграмотници, че и нагли - нови правила, значи нови такси, налози, данъци ! Тези наистина заслужават Народен съд от народът на село! Защото гражданите ги мързи да стачкуват!!!

От кога е заплахата от чума по свинете! Защо "задния двор" на Танева беше затворен две години и сега ще заработи! Може би смята да се роди нещо от това!???

Когато някой ви говори за "задния двор" как да го разбираме моля Господа и дами от администрацията . Например $ Бихте ли ми разрешили да си пусна прасето в "задния Ви двор"

1. мит е, че прасетата са мръсни животни - стопаните им ги отглеждат така - в мръсотия и кал, нямат представа от чистота и ред, като дойдат в София превръщат и града в кочина, това не се променя дори след 2-3 поколения, живели в градски условия 2. като показваха по тв домашни прасета в Румъния, кочините бяха много по-чисти от българските 3. българите сме си мърлячи

Ами то и в 30% от София няма КАНАЛИЗАЦИЯ и ЛАЙНАТА се вливат в задните КАНАФКИ и ДЕРЕТА, но какво от това, нали ЕС има канализация.... Панчарево Lake е Septic Lake

води се бактериологична война

Градим Единна Робска България!(ГЕРБ) Мръсни българоубийци, историята ще ви заличи!!!!!!!

Какви глупости! Стопанствата, дето имат "мерки за биосигурност", да не би да съхраниха животните си, и да не би те да не разпространяват вируса?

тая в борда на коя банка за награда после ще я вкарат господарите й

Епидемията тръгна от диви прасета и големите ферми и почти не е засегнала животните от "задния двор", , но както виждаме най-големият удар ще го понесат точно дребните стопани с по 1-2 прасета и няколко кокошки, за които унищожаването на личните им стопанства, с които те едвам се препитават е въпрос на живот и смърт за тях. Така или иначе хората от българските села са 99% безработни или с мизерни пенсии. С какво да живеят тези хора?

Ех, ДИРе, отново ми се прииска да те поздравя! ДТВГЗ, ДИРе!

Не разбрахте ли вече, каква е целта на всички тези мероприятия на БАБХ от години? Те са просто част от една по-далечна цел и искат да унищожат поминъка на хората със собствено стопанство, за да им отнемат независимостта. И да ги превърнат в зависим от капитала прекариат, набутан в големи метрополии, удобен, евтин за експлоатация. Работна сила. Те не че хората с лично стопанство не работят и са мързеливи, но не работят на правилното място и за правилните цели, не плащат данък доход, не пазаруват достатъчно и не плащат върху това ДДС. Отидете на запад и вижте как живеят хората. Там малцина могат да си позволят да гледат свиня или други животни за лични нужди, защото нямат време, а и законите там го правят почти невъзможно. Те работят на работодатели, плащат над 70% от доходите си на държавата и различни "социални" структури , създадени от държавата уж за тяхно удобство и сигурност и вегетират от заем до заем, с промити мозъци, че са най-свободните хора на земята. От 30-те процента доход, които им остават искат и различните професионални браншове да цоцат, значи държавата ги задължава да застраховат къде що може, да ходят редовно на лекар, който по чудо им открива все нови и нови болежки и болести, да си водят на инспекция колите, които по някаво странно стечение се развалят все по-често, колкото по-често някой браншов специалист ги поправя и така нататък и така нататък... Всичко опира до парите, а гражданите/селяните са единицата,която е нужна, за да могат капиталистите да си доставят пари, защото те няма да тръгнат сами да работят я, те са прекалено ценни за такива глупости. Но някой трябва да го прави, иначе и те ще трябва да почнат да си гледат свине в двора, за да преживяват. И някой трябва да пълни хазната на държавата и на това чудовище ЕС, за да могат всички тези умни и добре платени търтеи в Брюксел да си взимат високите заплати.

Абсолютно - 1000++++++

Много и е отесняло сакото на тая цоца,сигурно е от свинското месце в Брюксел..............дето си е похапвала......

Абе на майкави в гениталиите.

Така ли се решават проблемите, като избивате де що има добитък! Наред са кравите и телетата, а след тях....... Не искам да си представя какви ще са мерките, ако пламне епидемия сред населението!

И се излагате сега - за да си спасите задниците. Но няма да има спасение за вас, защото след като този народ ви избеси, ще се преродите в чумави прасета. Свине!

Все не ми се искаше да вярвам, че може да роди нашата земя такава гад като вас. Не съм бил прав.

Откъде накъде бюджетът ще плаща хилядите прасета на някакви тарикати, които дълги години са отглеждали и продавали нелегално ? При положението, че развъждането е абсолютно забранено от десетки години. Те какво са дали, данъци ли са платили или осигуровки. А може би ползват и социалните системи неправомерно ?

До Тнт -Плащали са си суджуци и кеш на същите тези политически свине

Нито едно от тези изисквания не може да бъде контролирано в личното стопанство с изключение на това, помещението да бъде затворено за достъп на други животни. Всичко е мижи да те лажем.

Нищо не трябва да получат от държавата, т.е от парите на всички. Да си понасят последствията, щом не спазват санитарните изисквания и не застраховат животните.

Всеки с бор в задния двор!

някоя прелетна свиня е виновна особено които ходят често в Брюксел

Далеч сте от Европа... Селяния до шия.....

миистърката.По погледа и се разбира, че всичко е разбрала и ще е се пребори с чумата да я.

Точно като моето куче - гледа умно, и а-ха да проговори ...

Правителствата идват и си отиват , но народа както е гледал прасета , така ще си ги гледа ! Българина 500 години се е отличавал от турците че си е гледал 3-4 шопара и така е преживял трудното време , някой си който му е хрумнало да забогатее от спирането на хляба насъщен за българина ,винаги е получавал негативната енергия на Българския Народ , а след това е жалел че е направил тази просташка глупост !

Вие не сте народа. Вие сте тази част от народа, която не иска да спазва никакви правила, за сметка на останалите нас. Ще се научите по трудния начин.

искаше ми се да напиша че ЗАКОНА е над всички , но се сетих по какъв начин ползвате ;закона; , така че ако утре сутрин си придобил желание да обуеш прашките на женати и да си обръснеш краката , не се чуди от къде е

Готвят ни от сега , да ядем 50-60 годишно свинско месо от някоя друга Държава , както беше преди няколко години когато Комисар беше Кунева ядохме 50-60 годишно ирландско замръзено Говеждо ! Много гафове направиха ГЕРБ за 10 години и продължават ежидневно да правят !

"ЗамрЪзено", "ежИдневно". Малко неграмотен ми идвате, както каза преди време Любо Пенев (Чичовото) за Емил Костадинов. Това обаче не Ви пречи да говорите високопарно и поучително. Малко смешно е. Вие не сте народа. Вие сте тази част от народа, която не иска да спазва никакви правила, за сметка на останалите нас. Ще се научите по трудния начин.

Вторият ми параграф горе не беше за Вас, а за по-горния "Софиянец". Sorry.

Кико, звучиш като един прероден Адолф.... Давай по-кротко....

Нинова чумосва прасетата на Гергов и изкарва ГЕРБ виновни :)))

Проблемът на властта е, че много добре знаят, че посягат на малкото останало на хора, които тази власт е позволила да бъдат грабени и лишавани от базови права и справедливист от години. Как да обясниш, че свинарник в задния двор е незаконен, когато позволяваш беззакония за над 4 милиарда в КТБ, за милиарди в АЕЦ "Белене", "Цанков камък", когато има незаконни строежи и огромни хотели на пясъка и когато законност тотално отсъства в държавата. Където и да се разровиш в тази държава излизат купища беззакония, а виновни дори и да има, те не са поставяни с конфискации до бедността на тези хора със свинарниците.

А защо не ги ваксинират? Има ваксина и преди се е слагала доколкото съм запознат, ама сега Евро гъзарите(Еколози, Лекари и др. загрижени) са ги спрели за да не ядем ваксинирани животни? А не е ли по-добре за няколко години да се върне ваксината и като отмине болеста тогава ще сме пак екологични, а?

Как човек да ти го каже по-разбираемо, че си глупак, барабар с тия с минусите.....

Що пишеш глупости...Въобще не си запознат ! Ваксина няма...Щото ако имаше,китайците щяха да спасят свинското си поголовие,а не като сега,половината им свиневъдство замина в небитието.Да не мислиш,че са по-глупави от нас и ги интересуват разни директиви и регламенти.

Трябва да има закон, който да ЗАДЪЛЖАВА СЕЛЯНИТЕ ДА МИЯТ КОЧИНИТЕ НА ПРАСЕТАТА СИ ВСЯКА ВЕЧЕР. ЗАКОН, КОЙТО ДА ЗАБРАНЯВА ИЗХВЪРЛЯНЕТО НА СВИНСКИ ЛАЙНА В РЕКАТА ИЛИ НА ТРЕВАТА. ЗАКОН, КОЙТО ДА ИЗОСКВА ОТ САЕЛНИТЕ С КОЧИНИ ДА ИМЯТА МЯСТО, КЪДЕТ ИЗХВЪРЛЯТ СВИНСКИТЕ ЛАЙНА. И ЗАКОН, КОЙТО ЗАБРАНЯВА КОЧИНАТА НА ПРАСЕТАТА ДА Е ЗАЛЕПЕНА ЗА ОГРАДАТА НА СЪСЕДА. КОЧИНИТЕ НА ПРАСЕТАТА ТРЯБВА ДА СА НА ОТСТОЯНИЕ ПОНЕ 5 МЕТРА ОТ ОГРАДАТА СЪС СЪСЕДА.

Сетила се Мара да се ... Колко време се офлянквахте слепи?

Защо кметовете и лекарите от РЗИ си затварят очите, когато селяните изхвърлят лайната на парсетата в реката или на улицата. Защо няма закон, които гледа прасета да

... по 300 лв, но не кеш, а им дайте дезинфектанти за тази сума да си изчистят копторите... Масата на село е сбор от неуки мърлячи. По градовете - също

абе 300 лева, ама я да видим като се умножи по 5000 стопани, става милион и половина, а сега да се сложат едни 10 процента от фирмата която ще спечели конкурса за доставка на дезинфектантите и се получават едни хубави 150 хиляди за съответния чиновник. Красота по български.

Чудя се коя чума е по опасна африканската или американската

Българската и руската..

Перфектното име за порнопродукция: "Железният рестартира задния двор!"

Като репликираш някой герберски трол и те зачистват веднага дирниците. Жалки човечета са това джурналястите.

се нарича добилият популярност "заден двор", изразът е с друго предназначение.

Отново герберастията тормози населението ! Няма незаконни животни, били са си така от векове и ще продължат да бъдат въпреки напъните на комуно-мутрите и глобалистките им началници. А комисарите са за избиване, както са били и преди 100 години. Червени или сини няма значение - ЕСССР ще се разпадне и ще има пак свободни народи.

15 милиона европомощи са доникъде. От замесените по разните минитерства всеки иска да вземе поне по 250 хиляди за един джип да има поне. Това прави 80 джипки. А трябва и пари да се дадат за да се замазва положението . За кое по-напред? Тоя латвиец направо изобщо не разбира за какво става дума. Не само , че не разбира съществуването на 'незаконни стопанства', но и не са му ясни 'корупционните практики' по тези ширини..

Тази се облякла като че се връща от задния двор и е придърпала едно сакенце от съседката, а една прислужница зад нея и носи чантата, тия парцалки може и да струват колкота 2-3прасета, пък и в зелено ...като в цъфнала градина е калинката

…."основен източник за пренасяне на вируса на АЧС"....сте вие ...

ДИРа, ЗАЩО ми изтрихте въпроса дали след регистрация "задния двор" ще плаща данък ????

Руската пропаганда използва всяка криза , вся болест по животните и всяка беда като цяло за да атакува българската държава.

….много са ви излъскани мозъци ,надминахте ни нас преди 89 г....

Хигиена, хигиема и не само по животните, а и по улиците, което е по важно, защото го дишаме Ние и децата ни. През лятото най големи замърсители са двутактовите моторчета, които безнаказано и съесем законно се движат по улиците на всички бг градове. През зимата големите замърсители са въглищата и пластмасата за отопление

На есен , след 2 месеца от чумата най-потърпевши ще са говедата от Герб, уж Свинска чума,а хваща и Говедатя !

….надявам се ...

Голямо мислене ме налегна и прехвърляне на журналистични "бомби",но не намерих някой да споменава за поне едничко гуцанче от някой "заден двор" да е с конкретизирана зараза!?Иначе се наслушахме и начетохме как те горките са основният разпростанител....

Рестарт, рестарт, незабавен рестарт на задния двор!

За прасетата не знам, ама Чумата ще унищожи Бойко и Герб, а Бойко ще отиде при своя добър приятел Цветан Цветанов-АПАРТАМЕНТАААААААААААААААА.

Страх ли е обзела властимащите за да обявят че България е подложена на демократичен биотероризъм. Проблема се измества от свинекомлексите сеещи зараза към личните стопанства без нито едно заразено животно.

Написали на джама "Стратегия за ....с АСЧ" и не останало място за стратегията. Затова и няма стратегия!

Трябва да има някакву правила. Не може заради един немърлив стопанин после да се разболеят 100 000 животни

….и аз така казвам ,че заради немарливите ни чиновници ,на които плащаме заплатите и които проспаха началото ,да затривате цели стопанства ...

А къде бяха тези "правила" от 2017 до сега? Ако правилата се спазваха и имахме политици и чиновници, които си вършат работата сега нямаше да водим тази дискусия.

Руските тролове искат да попречат на държавата да се справи с болестта. За това бунтуват народа с лъжи

Kакво ще кажеш за чумата по овцете миналата година, за която потвърдиха ,ч е никога не я е имало?

Не го интересува изчадието герберско то се насърба с помия.